WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko!! Jaki najazd... rzeczywiście teraz kojarze, że lekarz rodzinny a nie pediatra. Przepraszam za tą pomyłkę, co nie zmienia mojego zdania, że lekarz pediatra jak i ginekolog powinien się takimi rzeczami/tematami interesować.

I wiesz co Elaria, nie jestem całkowicie przeciwna szczepionkom... gdyby ktoś mnie uważnie czytał wcześniej, nigdy by w taki sposób nie napisał widocznie moje posty nie są czytane ze zrozumieniem przez niektóre osoby...

Poza tym, chyba już nie raz tutaj pisałyśmy, że każda ma prawo do wyrażenia swojej opinii a nikt nie będzie się obrażał, tym bardziej że nie to było moim celem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 23:11

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    No, no! Tylko żadnego mi tu zachęcania do detoxu od forum! D
    Nie, nie zachęcam Aniu. Zresztą niech kaźda robi co uważa. Ja osobiście przez parę dni nie czytałam naszego wątku i innych również - i przyznam czułam się o wiele spokojniejsza. A mój M jak widzi że siedzę na forum to szału dostaje.
    Trochę ma racji w tym bo za bardzo wszystko przeżywam, szukam sobie chorób itd. No nieułatwia nam to życia jakby nie patrzeć.

sy__la lubi tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ci przeciwnicy szczepien decydowali tylko sami o sobie pozwolonoby wam i waszym dzieciom umierac. Prawa i przyzwolenia do zabijania innych nikt wam nie da. Sa sytuacje ze nieszczepione dziecko takich przeciwnikow z zalozmy lekko przebiegajacym krztuscem zarazi np noworodka ktory nie zdazyl zostac zaszczepiony. Zgadnijcie kto wtedy cierpi na decydowaniu o waszym dziecku. Wasze dziecko? Podpowiem...nie..noworodek jesli przezyje.

A krew pepowinowa to jedn wielka komercja mozna kokosy zbijac na naiwnosci.
    Gratsy wiedzy.

_Hope_, vertigo, Elaria, roma, Asia87 lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Kamma będzie. Ma swoje powody dla których nie udziela się. Zechce to napisze. A poza tym taki detox od forum dobrze robi :-)
    A to nie wiedziałam. Dobrze, że masz z nią kontakt i chociaż wiadomo, że żyje ;)
    No to będzie nas już sporo...

Annak, Ikarek, M@linka, Aliska, Kamma, ja...Roma też? i kto jeszcze?

Alisa lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    A krew pepowinowa to jedn wielka komercja mozna kokosy zbijac na naiwnosci.
    Gratsy wiedzy.

Nie wypowiedziałam się nic na temat krwi pępowinowej, bo jej nie posiadam jeszcze na tyle aby o niej coś powiedzieć więcej, od tego są lekarze, którzy jeżdzą na różne sympozja, konferencje, wykłady o nowinkach technologicznych po to aby posiąść takową wiedzę i potem przekazać je populacji, która byłaby takim czymś zainteresowana.... więc komu gratulujesz wiedzy na ten temat???

Ps. ciągle to samo piszesz o tym krztuśccu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 23:18

Aniołek 7t5d [*]
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Łooo matko!! Jaki najazd... rzeczywiście teraz kojarze, że lekarz rodzinny a nie pediatra. Przepraszam za tą pomyłkę, co nie zmienia mojego zdania, że lekarz pediatra powinien się takimi rzeczami interesować.

I wiesz co Elaria, nie jestem całkowicie przeciwna szczepionkom... gdyby ktoś mnie uważnie czytał wcześniej, nigdy by w taki sposób nie napisał widocznie moje posty nie są czytane ze zrozumieniem...

Interesować się a zgłębiać na tyle żeby odpowiedzialnie komuś przedstawić fakty to jest różnica. Ja nie mam oporów pisać, że w tak wielkim morzu wiedzy jakim jest medycyna są tematy na których się nie znam. Nie zamierzam Ci przesyłać dowodów swojej wiedzy w postaci zaliczonych dziesiątek egzaminów bo szczerze mam w d...e Twoja opinie na temat tego co powinnam robic i umieć. Niech każdy zajmuje się w życiu tym co umie. Ty też się czymś zajmujesz chyba, to radzę tam skierować swoje ambicje. Również się nie obraz. Dobranoc.

laila_25, roma lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Hopeless, rozwiniesz?

Aniuk, no niestety, za daleko.

Jacque, w moim guście. Zduś infekcję w zarodku.
    Nie. Nie mam ochoty. Może tylko napisze ze chodzi mi o jeden zgabczaly mózg.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Nie wypowiedziałam się nic na temat krwi pępowinowej, bo jej nie posiadam jeszcze na tyle aby o niej coś powiedzieć więcej, od tego są lekarze, którzy jeżdzą na różne sympozja, konferencje, wykłady o nowinkach technologicznych po to aby posiąść takową wiedzę i potem przekazać je populacji, która byłaby takim czymś zainteresowana.... więc komu gratulujesz wiedzy na ten temat???
    Temu kto wezmie to do siebie.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    A to nie wiedziałam. Dobrze, że masz z nią kontakt i chociaż wiadomo, że żyje ;)
    No to będzie nas już sporo...

Annak, Ikarek, M@linka, Aliska, Kamma, ja...Roma też? i kto jeszcze?

Coconue i Evitka!

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:

a ty ciagle nie zrozumialas

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Nie, nie zachęcam Aniu. Zresztą niech kaźda robi co uważa. Ja osobiście przez parę dni nie czytałam naszego wątku i innych również - i przyznam czułam się o wiele spokojniejsza. A mój M jak widzi że siedzę na forum to szału dostaje.
    Trochę ma racji w tym bo za bardzo wszystko przeżywam, szukam sobie chorób itd. No nieułatwia nam to życia jakby nie patrzeć.

Heh, mąż mi to samo wczoraj powiedział. Że sobie wkręcam, jakie to mogą być komplikacje w ciąży, bo za dużo na forum siedzę. Trochę to i racja, ale jednocześnie to kopalnia wiedzy i miejsce, gdzie spotykam świetne dziewczyny, więc nie zamierzam sobie żałować.

• _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:

To po co komentujesz jakich wyborów dokonuje inna matka, inna matka aniołków, Twoja koleżanka?
    A myślę że Laila gratuluję Tobie :)
    PS. Bo może on ciągle zabija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 23:22

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Heh, mąż mi to samo wczoraj powiedział. Że sobie wkręcam, jakie to mogą być komplikacje w ciąży, bo za dużo na forum siedzę. Trochę to i racja, ale jednocześnie to kopalnia wiedzy i miejsce, gdzie spotykam świetne dziewczyny, więc nie zamierzam sobie żałować.

A to mój przeciwnie.
    Jak mu wytłumaczyłam CZYM jest dla mnie forum, to zaczął popierać moją obecność tutaj.
    I bardzo przeżywa nasze spotkanie :-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Interesować się a zgłębiać na tyle żeby odpowiedzialnie komuś przedstawić fakty to jest różnica. Ja nie mam oporów pisać, że w tak wielkim morzu wiedzy jakim jest medycyna są tematy na których się nie znam. Nie zamierzam Ci przesyłać dowodów swojej wiedzy w postaci zaliczonych dziesiątek egzaminów bo szczerze mam w d...e Twoja opinie na temat tego co powinnam robic i umieć. Niech każdy zajmuje się w życiu tym co umie. Ty też się czymś zajmujesz chyba, to radzę tam skierować swoje ambicje. Również się nie obraz. Dobranoc.

Wiesz, nie mam zamiaru patrzeć na Twoje dyplomy, egzaminy, bo z drugiej strony wcale możesz nie być lekarzem, tylko się tak podawać aby podwyższyć swoją samoocenę. Ale nie mnie to osądzać bo każdy ma swój rozum i postępuje zgodnie ze swoim sumieniem. Wszyscy wiemy, że na forum nikt nie odpisze na dany temat z pełną odpowiedzialnością, bo forum nie jest od tego. Ale za to forum jest od tego aby pisać cokolwiek co się wie na dany temat i wymieniać swoje poglądy. Jeden mógł dowiedzieć się więcej inny wcale, ale nie od dziś wiadomo, że takie coś jak pobieranie krwi pępowinowej istnieje... Amen.

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Nie. Nie mam ochoty. Może tylko napisze ze chodzi mi o jeden zgabczaly mózg.
    Pewnie Twój? :D

Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Wiesz, nie mam zamiaru patrzeć na Twoje dyplomy, egzaminy, bo z drugiej strony wcale możesz nie być lekarzem, tylko się tak podawać aby podwyższyć swoją samoocenę. Ale nie mnie to osądzać bo każdy ma swój rozum i postępuje zgodnie ze swoim sumieniem. Wszyscy wiemy, że na forum nikt nie odpisze na dany temat z pełną odpowiedzialnością, bo forum nie jest od tego. Ale za to forum jest od tego aby pisać cokolwiek co się wie na dany temat i wymieniać swoje poglądy. Jeden mógł dowiedzieć się więcej inny wcale, ale nie od dziś wiadomo, że takie coś jak pobieranie krwi pępowinowej istnieje... Amen.
    A jak czytasz teksty o szczepieniach to sprawdzasz czy lekarz je pisze? Czy slepo w to wierzysz?;)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    To po co komentujesz jakich wyborów dokonuje inna matka, inna matka aniołków, Twoja koleżanka?
    A myślę że Laila gratuluję Tobie :)
    PS. Bo może on ciągle zabija?
    I znów czytanie bez zrozumienia... nie komentuje żadnych wyborów. A zabija też rak i inne choroby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 00:30

Aniołek 7t5d [*]
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Tak tylko myślałam że w tym wątku nie ma miejsca na bezmyslna złośliwość. Na tego typu podejrzenia. Ktoś chce podnieść swoją samoocene?
    Basta. Kurwa basta.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:

Masz rację :)
    Nie powinnaś już spać o tej porze?

_Hope_ lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Pewnie Twój? :D
    Nie, Twój Sylwus :) gdybyś sobie zadała chociaż drobne trudu to byś wiedziała że ja w ciąży nie jestem :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ