SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2788ffa4f95e4a61gen.jpg

:)

Elmo13, ruda9215, Niebieskaa, promyczek 39, annak, sylvuś, Natikka123, Pysia87, skrzat1988, Dorola31 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mają nam podłączać kotłownię, więc wtorek/środa może już będzie dym z komina :D

Odwiedzali nas glazurnicy, do dwóch jedziemy w tygodniu robotę obejrzeć, może koniec stycznia początek lutego ruszymy z płytkami :)

Jak znajdę więcej czasu na forum to Was poczytam, mam nadzieję, że mi wybaczycie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybaczam. Świetnie, że wykańczanie domu ma się ku końcowi.
    A kolorowanka bajeczna.

Jacqueline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuk, cofnęłam stronę i przeczytałam ten wywód. Uświadomiłaś mi coś, właściwie nazwałaś rzeczy po imieniu. Dlaczego się zamartwiam (coraz mniej, ale jednak), bo podświadomie myślę, że to mnie jakoś zabezpieczy przed upadkiem z wysokości, jeśli coś złego się wydarzy. Powiem sobie "A nie mówiłam?" i niby będzie łatwiej to przeżyć. Pewnie to gówno prawda, bolałoby tak samo, jak wtedy, gdy byłabym wieczną optymistką. A optymistom żyje się łatwiej.
    Ja jednak podejmuję walkę z zamartwianiem, bo nie lubię siebie zamartwionej. Mam zamartwiającego się męża i zwykle to ja jestem ta pocieszaczka. Odpowiada mi ta rola, bo skupiając się na czyimś zamartwianiu, zapominam o swoim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 19:16

• annak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria,
    Mnie chyba w tym długim elaboracie umknęło najważniejsze przesłanie tej wypowiedzi.
    Że w momencie, kiedy zaczynam akceptować to zamartwianie i przestaję z nim walczyć, staje się dla mnie mniej uciążliwe. Uwiera mnie dopóki się z nim boksuję. Jak tylko przestaję, to osiągam spokój.
    Tak paradoksalnie.

Może ta akceptacja to tak naprawdę moja metoda walczenia z nim ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq,
    To już nie wygląda jak kolorowanka. To wygląda jak jakaś niesamowita ilustracja do książki z bajkami, albo bóg wie co. Jak Ty to robisz, Dziewczyno?!

Jacqueline, skrzat1988 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że obrazek sie podoba ;)

Elaria - bardzo chcemy przyszłą gwiazdkę już w nowym domku, mam nadzieję, że się uda :)

Annak - jakoś tak, raz lepiej, raz gorzej wychodzi ;) Staram się ładnie malować i długo sie schodzi wtedy ;)

Malowanie pomaga też zająć trochę myśli, co by nie myśleć o ciąży ciągle czy coś, pomaga też w trudnych chwilach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 20:18

AsiaPoli lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam
    Bylam sie przejsc pomyslec i wrocic na ziemie.
    Czuje ze bedzie dobrze musi. Pogodzilam sie z faktem ze kolezanka z iazy. Przeciez i na mnie przyjdzie czas...
    Testy owu dalej pozytywne z mocna grin druga krecha.

_Hope_ lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Cieszę się, że obrazek sie podoba ;)

Elaria - bardzo chcemy przyszłą gwiazdkę już w nowym domku, mam nadzieję, że się uda :)

Annak - jakoś tak, raz lepiej, raz gorzej wychodzi ;) Staram się ładnie malować i długo sie schodzi wtedy ;)

Ale super :) my dopiero działkę kupiliśmy mamy zamiar do 5 lat juz zamieszkac w domu
    Poli co mamy mieszkanko 86m i jest dobrze.
    Ale mojemi mezowi marzy sie dom ta przestrzen

A mi..

Kawa na tarasie z rosa na palcach :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq chce zamieszkac w tym zamku :) :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq śliczny rysunek, aż się chce w nim zamieszkać :)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Jacq chce zamieszkac w tym zamku :) :)

Promyczku priv

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tak myślałam o tym zamartwianiu i doszłam do wniosku,że my matki zawsze będziemy się w jakimś stopniu zamartwiac o różne rzeczy dotyczące naszych dzieci. Tak już chyba jest wpisane w naszej podświadomości. Mój synek jest właśnie przeziebiony i cały czas kaszle a ja słuchając tego kaszlu cały czas się o niego martwię. Martwię się żeby nie było gorzej żeby nie zaczął się dusić, nie wymiotował, żeby jadł i żeby szybko mu przeszło. Najchętniej wzięłam bym całe to jego chorubsko na siebie żeby on był zdrowy.
    Jak byłam z nim w ciąży to mimo tego że wszystko było ok to gdzieś z tyłu głowy miałam lęk żeby wszystko było ok.
    To zamartwianie jest z nami od początku ciąży, poczatku starań o nią, porodu i pewnie zostanie nam do końca życia. Musimy się nauczyć z nim żyć bo raczej nie uda nam się go pozbyć.
    Jaqu zamek śliczny ;-)

KammaMarra, Jacqueline lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem kiedy isc sprawdzić czy owu byla.
    Od dwoch dni testy owu poz.
    Nie wiem czy we wtorek czy czwartek . jak sadzicie?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak dokładnie jest tak jak piszesz,to ciągłe zamartwianie sie na zapas jest jak drugie ja,chyba nie umiem funkcjonowac jesli nie pomysle o czyms na przód i nie rozłoze tego na czynniki pierwsze,nie sprawdze,nie upewnie sie..To tylko obciąza nasz umysł,nasze ciało,czuje sie przez to ocięzała i zmeczona czasami.Podziwiam mojego męza bo on nie ma zasmieconej głowy niczym,zero problemów,jak nie musi nie mysli,poprostu wolna głowa..ja nawet teraz siedze i mysle jak to jutro bedzie bo...szef kazał mi od jutra isc na L4.Musze rano dzwonic do gina czy moge przyjechac na wizyte,czy mnie gdzies wcisnie i czy wypisze mi L4.Wizyte mam miec za tydzien,ale skoro juz tam bede to chciałabym zeby mnie tez przy okazji zbadał...niby zaden problem a ja juz z tego robie problem,ot cała ja hi hi

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Annak dokładnie jest tak jak piszesz,to ciągłe zamartwianie sie na zapas jest jak drugie ja,chyba nie umiem funkcjonowac jesli nie pomysle o czyms na przód i nie rozłoze tego na czynniki pierwsze,nie sprawdze,nie upewnie sie..To tylko obciąza nasz umysł,nasze ciało,czuje sie przez to ocięzała i zmeczona czasami.Podziwiam mojego męza bo on nie ma zasmieconej głowy niczym,zero problemów,jak nie musi nie mysli,poprostu wolna głowa..ja nawet teraz siedze i mysle jak to jutro bedzie bo...szef kazał mi od jutra isc na L4.Musze rano dzwonic do gina czy moge przyjechac na wizyte,czy mnie gdzies wcisnie i czy wypisze mi L4.Wizyte mam miec za tydzien,ale skoro juz tam bede to chciałabym zeby mnie tez przy okazji zbadał...niby zaden problem a ja juz z tego robie problem,ot cała ja hi hi
    Dobra decyzja jagusiu ❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq dziewczyny mają racje,wygląda jak ilustracja ksiązki,super :-) z pewnoscią trzeba takiemu dziełu poswiecic czas.Z budową jest podobnie,zeby było idealnie musi to potrwac,kazdy szczegół musi byc dopracowany,to nie tylko dzieło budowniczych ale w duzym stopniu wasze.My w przyszłym roku zaczniemy rozbudowe domu ale nowa czesc bedzie gotowa za dwa lata.

Kamma dobrze ze oswoiłas sie z myslą o ciązy kolezanki,dobrze zawrzec rozejm ze swoimi myslami,uczuciami,to dosc trudne ale łatwiej wtedy zyc z taką swiadomoscią...a ta rosa...cale lato o poranku na bosaka po trawie,na hustawce w ogrodzie z kubkiem kawy w dłoni-kocham <3 te cudowne chwile w moim ogrodzie tak własnie wyglądały po przebudzeniu

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jaq dziewczyny mają racje,wygląda jak ilustracja ksiązki,super :-) z pewnoscią trzeba takiemu dziełu poswiecic czas.Z budową jest podobnie,zeby było idealnie musi to potrwac,kazdy szczegół musi byc dopracowany,to nie tylko dzieło budowniczych ale w duzym stopniu wasze.My w przyszłym roku zaczniemy rozbudowe domu ale nowa czesc bedzie gotowa za dwa lata.

Kamma dobrze ze oswoiłas sie z myslą o ciązy kolezanki,dobrze zawrzec rozejm ze swoimi myslami,uczuciami,to dosc trudne ale łatwiej wtedy zyc z taką swiadomoscią...a ta rosa...cale lato o poranku na bosaka po trawie,na hustawce w ogrodzie z kubkiem kawy w dłoni-kocham <3 te cudowne chwile w moim ogrodzie tak własnie wyglądały po przebudzeniu

Tak jagus. Poszlam do kościoła pomodlilam sie i jakos ciśnienie zeszło . staram sir byc dobrym czlowiekiem... Wiem ze Bog ma jakis plan dla mnie

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny w poniedziałek ;)

OvuFrien wyznaczyło ciągłą linią dzień owulacji, za co najmniej 7 dni mogę robić test ciążowy trzymajcie kciuki ;)

Elaria lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mąż stwierdził, że to zamek czarownic i pewnie chciałabym tam zamieszkać :P Dobry, nie? Więc zapraszam :P

Tak fajnie piszecie o tym oswajaniu strachu, właśnie w taki sposób próbowałam przygotować się do kolejnej ciąży po pierwszym poronieniu. Na swój sposób pogodziłam się jakoś z tym strachem, bo wiem, że mniej czy bardziej będę się bać, ale staram się okiełznać ten strach. I mi właśnie kolorowanie w tym pomaga, wyciszam się trochę ;)

Kamma, Jagusia - mi się marzył dom z werandą, do tego stopnia, że już taki znalazłam projekt fajny. Marzyło mi się zawsze takie siadywanie na werandzie z kubkiem herbaty/kawy i książką ;) Koniec końców dom bez werandy, ale za to jest mały tarasik z tyłu domu, więc przysiąść też można w wygodnym krześle będzie :)

Oł jeee, jest śnieeeeeeeeeeg!!!!! Tak wieje na razy, że zaczyna się mała zaspa robić przy bramie :P

Trzymam kciuki za Was dziewczynki :)

‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ