Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, wszystko biorę. Musze sobie zapisać gdzieś bo tyle tego teraz mam brać ze jeszcze czegoś zapomnę. A co do zastrzyków to codziennie bierze je się o tej samej porze? Lekarka tylko mówiła ze mam sobie wbić w brzuch, raz prawa strona a raz lewa. Nie mówiła o jakiej porze i wogole.
-
Mi też lekarz nic nie mówił, że o tej samej porze, ale znam dziewczyny, które biorą zastrzyki i robią to o stałej porze, ja zaczęłam od wieczora, więc robię wieczorem, a rano biorę acard.
Jak będziesz sobie robiła zastrzyk to powoli wprowadzaj płyn, ja robię gdzieś 3 cm od pępka, łapię fałd i wbijam igłę i powoli wpuszczam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 16:38
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
No właśnie z tą fałdka będzie problem,jestem bardzo chuda i brzuch mam płaski, jak to mąż mówi nie mam ani grama tłuszczu, jestem załamana z tego powodu bo wiele razy próbowałam przytyć jeszcze przed ciążą, bo ktoś mi kiedyś powiedział żeby mieć chociaż 20% tłuszczu a ja co nic.
Najwyżej będę się szczypac -
ja mam duphaston 2 razy dziennie i lekarka mówiła, ze będziemy zmniejszać w drugim trymestrze.ale nie biore luteiny.
czyli w sumie clexane działa coś jak acard, tylko pewnie mocniej. bo ja mam właśnie po to acard, żeby macica była dobrze ukrwiona i nie porobiły się jakieś niepotrzebne zakrzepy.
justi skoro objawy byly w polowie cyklu, to skad pomysł, że zaraz po okresie owulka? przeciez endo się nie odbudowało.. to owulacja zaraz po okresie byłaby troche bez sensu ;/córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Witajcie forumowe ciocie. Tak tak ta czarna kropka to ja
Jest mi bardzo dobrze i rosnę zdrowo za dwa tygodnie znowu mnie zobaczycie i mamusia mnie już usłyszy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c4612ac8649.jpg
Mam kartę ciąży. Listę badań do zrobienia. Dziś był pęcherzyk widoczny. Kolejna wizyta 12 grudnia. Pan doktor powiedział, że wtedy powinnam już usłyszeć serduszkoblondyna5555, Martynka30, Bomblica, adora, inessa, Jacqueline, madziara0080, osa lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
a ja jeszcze nie słyszałam , bo lekarka powiedziala, że aparat do odsłuchu wytwarza dużo ciepła, co jest szkodliwe w pierwszym trymestrze.. ale mam nadzieje, że 9.12. już uslyszecóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
nick nieaktualnyHej kochane
Dziewcyny Gratuluje wizyt i dobrych wiadomosci
Dziwie sie troche,ze po poronieniach nie macie znizek, refundacji chociazby na progesteron. No chociaz nie wiem czy na Duphaston wogóle jest refundacja bo ja brałam ostatnio ten 2 lata temu a ze na mnie nie działa to nie znam sie. Od 2 listopada jest zmiana leków refundowanych, moze podpytajcie lekarzy czy jest jakas mozliwosc refundacji w Waszym przypadku ??!!!
Ja biore Clexane i bede go brac jeszcze po porodzie - jezeli dotrwam wogóle do tego czasu niektórzy podaja sobie od czasu do czasu CLexane w ramie lub w udo ale wiekszosc lekarzy poleca brzuch bo najlepiej sie wchłania no ale mozna podpytac lekarza czy mozna sobie zmieniac miejsce wkłucia??!!
Dzisiaj przegiełam bo musialam posprzatac w domu i mnie całe popołudnie brzuch boli i leze.
Mdłosci mnie najbardziej w nocy mecza i sie na to złoszcze bo w dzien chodze jak cien no ale oby Maluch rósł !!!!
Piotrus raz lepiej raz gorzej lekarze nie wiedza co sie dzieje ale juz ma zywienie dojelitowe i jest pod tlenem od wczoraj cały czas.
Dziekuje za wielkie wsparcie Piotrusia
Kochane śle buziaki dla kazdej z Was kochane moje
malika89 lubi tę wiadomość
-
blondyna5555 wrote:Dziewczyny jak zrobić suwaczek, tez bym chciała mieć
Wchodzisz na suwaczki.com . Wybierasz suwaczek, wprowadzasz dane. Na koniec kopiujesz BBCode i wklejasz w ustawieniach OF do podpisu na forum. Tadaaam!Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
madziaw88 wrote:Niech Któraś z Was mnie zaczaruje i zarazi ciążą. Proszeeeeę we wtorek 10 dni po owulacji, chyba zrobię już test ..Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.