X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Ale mam do Was pytanie nie z tej beczki miałam wczoraj iść do szpitala na histeroskopię ale nie dostałam jeszcze miesiączki i mam ją wywołać luteiną wiecie może ile trzeba brać żeby dostać @? Pomóżcie :-* "

Kadabra zwykle po odstawieniu luteiny powinna przyjsc do 3-4 dni !!!!!!

Kadabra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    Drogie moje :) podpowiedzcie mi..po ovu temperatura itrzymywala sie na ladnym poziomie ok 37 st C..a dzis spadla na 36,2 :/ normalne to?

A ile dni jestes po owulacji???

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem co z tą luteina bo mnie lekarka kazała brać tak długo luteine aż nie pojawi się miesiączka, a gdy już była to miałam odstawić. Miesiączka sama miała przyjść ;-)

Juz zaczynam odliczać do wizyty u lekarza :-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna <3

a Martynka gdzie jest?

• malika89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynaaa piękny przyrost.

Osa, czekam na wieści :)

Mnie dziś dokuczają upławy. Kupiłam probiotyk doustny. Pewnie z sobotniej cytologii wyjdzie jakaś infekcja to dostanę leki...

blondyna5555 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika w ciąży możesz być zalewana kremowo-szklista wydzielina. O ile nie swędzi, nie śmierdzi to ok :) ale jak miałaś cytologię to się okaże

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa dzis stuknął 6

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry jezeli sie staraslicie to moze byc zagniezdzenie !!!
    lub niestety na okres :(

Malika popieram Bomblice na poczatku ciazy czesto jest podobny sluz a jezeli nie swedzi nie powinno byc nic groznego ale dobrze,ze miałas pobrany wymaz !!!

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jesli jutro bedzie wzrost temp to mogę być pelna nadzieji? Przez ostatnie cykle takiego spadku w okolicach 7 dnia nie bylo :/ no to ja czekam żeby tylko nie na @ :)

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wspieram bardzo mocno aby to było zagniezdzenie :)

• osa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    Odebrałam betę, w ciągu 2 dni i 7h wzrosła z 226 do 861
    Byłam u lekarza, nic nie widać na USG jeszcze :( , mówił, że trochę za szybko jeszcze, kazał nie panikować, mam wpaść do niego na USG do szpitala.
    Ale nastrój jakiś podły dziś. :(

malika89, adora lubią tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa kochana spokojnie jak ja byłam w zeszłym tygodniu w sobotę tez nic nie było widać na usg za wcześnie jeszcze żeby coś zobaczyć, dlatego przeważnie się na pierwszą wizytę idzie koło 6 tygodnia :-)
    Nie smutaj się kochana najważniejsze że beta pięknie urosła <3

osa lubi tę wiadomość

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osaaaaa pięknie :)

Ja 5+0 tc widziałam tylko pęcherzyk. Kolejna wizyta 7+0 tc i powinnam słyszeć maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:15

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa - cudowny wzrost <3

A u mnie... ale jestem wściekła od wczoraj na mojego męża...
    Pisałam Wam, że mam piękny śluz... chciałam go wczoraj wykorzystać a on "był taki zmęczony..." nosz kur... mać, normalnie zaczęłam się zastanawiać, czy on w ogóle chce dziecko. Tak mnie zdżaźnił, że z nim nie gadam. A dziś od rana sms od Niego "Miłego dnia kochanie, Kocham Cię...". Odpisałam pytając czy nie pomylił numeru... Masakra jakaś, podły dzień.

ug376iye929i107i.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara,
    Wiem, jakie to jest wkurzające, znam to uczucie, o którym piszesz, ale...
    ...w lipcu miałam identyczną sytuację. Gin po przeprowadzeniu monitoringu sugerował, żeby działania wzmóc przez kilka dni do niedzieli włącznie. Mnie z kolei wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że trzeba działać w poniedziałek. Biłam się strasznie długo z myślami, jak to rozplanować, że może poniedziałek to już będzie trochę późno... W końcu odpuściliśmy niedzielę i nastawiliśmy się głównie na ten poniedziałek (nie mieliśmy wtedy opcji, żeby robić to codziennie).
    Ale mąż w poniedziałek mi padł! Normalnie zasnął gdzieś na kanapie i poszłam sama spać. Byłam załamana i wkurzona. Na drugi dzień nie chciało mi się z nim gadać. Pomyślałam już, że to wszystko nie ma sensu. Wiedziałam, że już jest za późno i w ogóle sytuacja do niczego.
    Wieczorem we wtorek wzięło nas na seksy. Ale ja już nie robiłam sobie nadziei. Czułam, że nasz czas był do poniedziałku i w tym miesiącu jest już pozamiatane.

A tu co? Niespodzianka :-) Ciąża! I to na bank "zrobiona" we wtorek, bo wynikało tak z wszystkich późniejszych badań. Kto wie, może jakaś wewnętrzna siła "uśpiła" mojego męża, żeby trafić w ten szczęśliwy wtorek? I może u Ciebie jest teraz tak samo...? ;-)
    Nic się nie martw. Bierz męża dzisiaj w obroty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:51

madziara0080 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - no zobacz cóż za zbieg okoliczności :) Jednak cuda się zdarzają :) Ha, ha widocznie tak miało być, co ma być to i tak będzie i tego nie przeskoczymy ;) Ale dałaś mi do myślenia, dziś nie ma opcji - mężuś będzie wykorzystany chociaż nie wiem co. Dzięki za wsparcie i motywujące słowa ;*

ug376iye929i107i.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacquline
    Coś mi się wydaje, że będziesz następna zarażona :D Te Twoje objawy...

Blondyna
    Piątek już jutro Kochana, dasz radę :) Trzymam kciuki bardzo, bardzo <3 Będzie dobrze zobaczysz! A jutro zameldujesz nam ile maluszków u Ciebie zamieszkuje ;)

Inessko
    Ty nam tu nie wariuj, bo lanie dostaniesz ;)

Malika
    Tak jak dziewczyny piszą na początku ciąży może zalewać ;)

Oska
    Super beta :) gratuluję i bardzo się cieszę :D

Madziara
    Tak to casem jest z tymi facetami :/ Czasem odnoszę wrażenie, że na prawdę są z innej planety;)

Martynka
    Co z Toba? Martwimy się o Ciebie :( Odezwij sie proszę <3

A ja jestem w domku od wczoraj - cudowne uczucie obudzić się w swoim łóżku :) Mam brać Luteinę 100mg 2xdziennie dowcipnie i jak najwiecej odpoczywać, czyli leżeć co nie bedzie łatwe, ale staram się ;)
    Dzidek ma juz 2,89cm, kosmówka bez cech odklejenia :) Plamienie mogło być spowodowane oczyszczaniem się wolnej jeszcze na tym etapie przestrzeni macicy, lub też wytważaniem się łożyska, najważniejsze, że minęło :) Mam sie zgłosić do kontroli za 2 tygodnie, a że wizyta zaplanowana za 1,5 to akurat bedzie szybciej :D
    Dziwne jest to, że jak bylam w szpitalu to mdłości odpuściły, a dzisiaj znowu są :/ w sumie to chyba dobrze ;) Dziwne to, bo niby jestem głodna, ale jak zaglądam do lodówki, to jakos na nic nie mam ochoty i kończy sie na piciu wody ;) W moim przypadku to akurat dobrze, bo mam sporą nadwagę :/

To się rozpisałam... Przepraszam Was bardzo ;)
    Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:34

blondyna5555, Jacqueline, malika89 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi to dobrze ze juz w domku :-) najważniejsze że wszystko z maleństwem dobrze :-)
    Ostatnio jak byłam u lekarza za żartowalismy z mężem ze może dwa będą ;-) a lekarka powiedziała ze lepiej żeby było jedno bo to i tak ryzyko a przy dwójce to już ciąża zagrożona może być :-( bardzo mi się przykro zrobiło ale ona spokojnie teraz niech będzie jedno a już następne mogą być dwa :-)
    Może ma rację ze spokojem niech będzie jedno za duże ryzyko jest.

Martynko co u Ciebie? Nic się nie odzywasz martwię się o Ciebie.

Maggi-P lubi tę wiadomość

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi super, że w domku... :) Cieszę się, że z maleństwem dobrze... leż, bycz się, pachnij i dbaj o Was.

Inessko co u Was? jak się czujesz? Brzuch przeszedł?

Dziś zaczełam 6tydz ( 5t0 d) nie mam dalej żadnych objawów :( bardzo się tym martwię, pobolewa mnie brzuch i nadal krzyż...
    Boże ile ja bym dała za bolące cycki, mdłości itp, a u mnie nic a nic.
    Nie mam z tego powodu radości, wszstkie piszą ciesz się, a gdyby wiedziały co oznacza strata 3 Aniołków, ciągły strach... gdybym miała mdłości, bolące cycki, bym wiedziała, że wszystko jest dobrze, a tak nie wiem...

Dziś byłam znów na becie ( ostatniej) - 7585.74
    30.11- 3537.6

Uspokoiłam się na chwilę, wiem, że Maleństwo żyje <3

Dziewczyny co u Was? cicho tutaj :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Cieszę się, jak czytam, że u Was dobrze lub lepiej :)

Osa - piękna beta :)

BlueBerry - oby to było TO :) Trzymam kciuki :)

Madziara - to dziś szturm ? :P Trzymam kciuki za wyniki :)

Inessa - właśnie, nie świruj tu nam ;) Ja jeszcze listu do Mikołaja nie napisałam, to mogę o rózge poprosić dla Ciebie jak będziesz marudzić :P

Maggi - super, że już w domu :) Hmm może Dzidek stwierdził, że pobytem w szpitalu się stresujesz to Ci odpuścił, ale teraz nadrabia ? :P Oj chciałabym, niech zaraza ciążowa się szerzy :P

Martynko - gdzie jesteś ? Coś zamilkłaś :/ Odezwij się do nas :)

Pozostałe dziewuszki - odezwijcie się :) Bo coś zamilkły kobietki ;)

Myłam sobie po obiedzie talerze, stoje przy tym zlewie i jak mnie coś zakłuło...Uhh taki kilkusekundowy ból w podbrzuszu, bardziej z prawej strony, niewiele nad spojeniem łonowym i w strone pipki zakłuło. Nie wiem co to było nigdy tak nie miałam :/ No normalnie jakby ktoś szpilki wbił i pociągnął w dół :/

A właśnie, godzine temu zjadłam dwudaniowy obiad, talerz pysznej zupy grzybowej, dwie łychy ziemniaków z indyczym żołądkiem i skrzydło z kurczaka :)
    I znów bym coś zjadła... :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ