X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaa, szkoda, że nie poczułaś się tu, jak w domu. Czasem trzeba poszukać swojego miejsca i trochę to zajmuje. Na pewno w zadomowieniu się pomaga częste udzielanie się. Wiem, że nie zawsze jest czas na to, albo nastrój. Życie nie kończy się na forum itd... Ja też po 1, 2 dniach, kiedy jestem zajęta, mam trudności z nadążaniem. Taka specyfika tego miejsca.
    Życzę Ci wszystkiego najlepszego!

• M@linka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dziś do południa przeszło. Wizytę planowana mam za tydzień więc poczekam.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    nadziejaaa, szkoda, że nie poczułaś się tu, jak w domu. Czasem trzeba poszukać swojego miejsca i trochę to zajmuje. Na pewno w zadomowieniu się pomaga częste udzielanie się. Wiem, że nie zawsze jest czas na to, albo nastrój. Życie nie kończy się na forum itd... Ja też po 1, 2 dniach, kiedy jestem zajęta, mam trudności z nadążaniem. Taka specyfika tego miejsca.
    Życzę Ci wszystkiego najlepszego!

Starałam się zadomowić.. Udzielałam się ale często bez żadnego odzewu. Dziś gdy napisałam po tak długim czasie nie udzielania się - nikt nawet nie napisał "witaj" poczułam że jednak do Was nie pasuje. Nie mówię że trzeba odnosić się do każdego jednego postu.. Zresztą kiedyś już o tym pisałam.

Cieszę się z moich małych kroków do przodu, nie mam za wiele do powiedzenia na temat przypadłości które tutaj macie ale jednak zawsze starałam się napisać coś co komuś mogło by dodać trochę uśmiechu na twarzy. Ja niestety wiele razy zostałam olana - nie mówię że przez wszystkie dziewczyny.. ale jednak. Cieszyłam się że może odnajdę tutaj swój spokój jednak trzeba się z tym pogodzić że tutaj nie pasuje..

Elaria też życzę Ci wszystkiego co najlepsze ;)

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    Starałam się zadomowić.. Udzielałam się ale często bez żadnego odzewu. Dziś gdy napisałam po tak długim czasie nie udzielania się - nikt nawet nie napisał "witaj" poczułam że jednak do Was nie pasuje. Nie mówię że trzeba odnosić się do każdego jednego postu.. Zresztą kiedyś już o tym pisałam.

Cieszę się z moich małych kroków do przodu, nie mam za wiele do powiedzenia na temat przypadłości które tutaj macie ale jednak zawsze starałam się napisać coś co komuś mogło by dodać trochę uśmiechu na twarzy. Ja niestety wiele razy zostałam olana - nie mówię że przez wszystkie dziewczyny.. ale jednak. Cieszyłam się że może odnajdę tutaj swój spokój jednak trzeba się z tym pogodzić że tutaj nie pasuje..

Elaria też życzę Ci wszystkiego co najlepsze ;)
    To jest to co ostatnio usiłowałam przekazać annak
    Jest tu kilka dominatorek że tak powiem,które piszą z zasady tylko ku sobie.. i resztę mają w powazaniu.. Odpowiada się tu też z reguły tylko na ciekawsze, cięższe przypadki medyczne.. osiąga swoje cele, ojojuje się tylko najważniejsze głowy w państwie.. Sporadycznie są wyjątki że komuś uda się wbić na dłużej.. No niestety taki zdeka choooyowy zarys funkcjonowania tego forum.. Nadziejoo nie jest sama.. Nie ty jedna zostałas tu osikana ciepłym moczem..
    Pamiętam jak tu doszłam.. Oprócz powitania na zasadzie o hej nowa.. To nic poza tym.. wtedy tylko kilka dziewczyn których tu nie ma obecnie nawiązały że mną dialog.. Głowy państwa nie schylily się ku podwładnym..
    Dla mnie tak to wygląda.. Jak nie będziesz pisać 10 raz tego. Samego postu, mocno się narzucając to niestety, rozejdziesz się po kościach..
    Piszę na różnych tutaj wątkach i tylko tutaj jest aż tak dużo olewajacych..

ruda9215, nadziejaaaaa lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaaaa, Gaduaaa jeżeli przeze mnie poczułyście się olane przepraszam. Na pewno nie zrobiłam tego celowo. Jestem teraz po przeprowadzce, ale tu święta tu jedno mieszkanie do używalności trzeba doprowadzić a drugie posprzątać i oddać klucze. Przepraszam jeszcze raz. Miłego dnia wam życzę.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Nadziejaaaaa, Gaduaaa jeżeli przeze mnie poczułyście się olane przepraszam. Na pewno nie zrobiłam tego celowo. Jestem teraz po przeprowadzce, ale tu święta tu jedno mieszkanie do używalności trzeba doprowadzić a drugie posprzątać i oddać klucze. Przepraszam jeszcze raz. Miłego dnia wam życzę.
    Nie musisz się martwić :) ty akurat jesteś jedną z nielicznych odpowiadających.. Bo też jesteś tu świeża.. I nam z reguły zależy na dobrych kontaktach i dialogach. Usiłując się wykupić staramy się odpowiadać wszystkim..

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tez grono dziewczyn...mniejsze grono..pewnie. ..ze zadziej zaglada...albo poprostu bie maja wiedzy badz doswiadczen aby wdawac sie w dyskuaje. Ja czesto czuje sie tak...ze co ja wam moge poradzic...to ja od was wiele sie tu nauczylam...uswiadomilam...i zrozumialam

Ja napewno rzadziej zagladam...czasem jest tyle stton ze nie nadrabiam...tylko ogolnie zerkam czy wszystko u was ok???
    Ja bardziej na innym watku...albo poprostu odpoczywam...bo mam wiele stresow...
    Ja mimo ze mniej sie udzielam. ..nie odczulam zeby mnie tu olewali...ale wiadomo kazdy ma swoje odczucia.
    Mam nadzieje ze to sie u was zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 07:37

Genshirin lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Jest tez grono dziewczyn...mniejsze grono..pewnie. ..ze zadziej zaglada...albo poprostu bie maja wiedzy badz doswiadczen aby wdawac sie w dyskuaje. Ja czesto czuje sie tak...ze co ja wam moge poradzic...to ja od was wiele sie tu nauczylam...uswiadomilam...i zrozumialam

Ja napewno rzadziej zagladam...czasem jest tyle stton ze nie nadrabiam...tylko ogolnie zerkam czy wszystko u was ok???
    Ja bardziej na innym watku...albo poprostu odpoczywam...bo mam wiele stresow...
    Ja mimo ze mniej sie udzielam. ..nie odczulam zeby mnie tu olewali...ale wiadomo kazdy ma swoje odczucia.
    Mam nadzieje ze to sie u was zmieni.
    Ty jesteś tutaj długo i masz swoje audytorium w postaci głów państwa...
    A tu nie tylko chodzi o rady... Tylko o zwykle ludzkie zainteresowanie druga osobą, której nick się tu pojawia.. Głupie zapytanie hej co tam.. A nie ciągle olewanie..
    Każdy podchodzi do tego tak.jak ty i stąd potem to olewanie.. No tak, bo jak tylko czasem wpadasz i piszesz o sobie a twoje audytorium ci odpisuje to potem są takie dziewczyny jak nadzieja, ja i wiele innych...
    A potem głupio się pytacie czemu.ktos się przestaje odzywać...
    Oddaje wam to co wy dalyscie jemu.. Brak szacunku..

Nie mówię że tak jest zawsze.. Ale takie zjawisko tutaj często występuje..

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, co u Ciebie i Avutki? Twoje milczenie zaczyna mnie niepokoić.

Moze to nieco nieodpowiednie pytanie, bo spodziewam sie troche odpowiedzi... ale jak sie czujecie Skrzacie i Evitko? Mam nadzieje, ze te pare dni wolnego pomoże Wam chociaż troszke zregenerować siły. W tamtym roku krwawiłam po poronieniu w czasie świat, a w tym roku czuje fikołki Marianki i wiem, ze dla Was tez nadejdą takie święta. Mysle o Was, mysle tez o Kammie:( jesli to czytasz to przytulam Cie wirtualnie...

Aliska, Arletka... mam nadzieje ze Wasze milczenie spowodowane jest przygotowaniami świątecznymi!

M@linko i Magdziu, a Wasze brzucholki to jak świąteczne dekoracje w tym roku:))

Coco, jak sprawy na froncie?

M@linka, Magdzia88, Arleta lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i to powinno się zmienić u was a nie u nas.. Ja jestem za długo na Of żeby nie zauważać takich zachowań.. I mam porównanie z innymi watkami

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska nic do ciebie absolutnie nie mam.. Ale nawiązując teraz do zaistniałej sytuacji.. Zobacz ile osób wywołałas? Wszystkie że swojego starego grona..pomijając kame Czemu nie zapytasz co u innych?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejść w nowy wątek jest trudno. Pamiętam jak ja błąkałam się po forum w poszukiwaniu swojego miejsca i też często czułam się"olana". Ale udało się po iluś tam próbach i podchodach na różnych wątkach. Ja akurat tu znalazłam swoją forumowa przystań.

Jeśli czujecie sie tu niekomfortowo to może warto pomyśleć o założeniu swojego wątku bądź przejściu na inny, choć szkoda by było. Każdemu nie da się niestety dogodzić.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moge nie wpadac...jak to tak odbieracie.jesli to tak odczuwacie..to sory.
    Ale jak zaglada sie tu rzadziej..mniej niz kiedys...to jak sobie wyobrazacie...jak mozna sie odniesc do kazdej z osobna..?? Ciezko jest... Wiec to tez zrozumcie. Tu sa stale bywalczynie...nowe dziewczyny...i tez takie co mniej zagladaja...albo chwilowo sa na innym watku...na ktory daj wam wszystkim Boze kiedys tez sie znajdziecie.
    Ja z sympatii i sentymentu zagladam tu bo lubie...ale fizycznie nie jest sie w stanie odezwac do kazdej z osobna...niektóre dziewczyny malo kojarze...ale zagladam z szacunku bo chce wiedziec czy sa jakies postepy u was..czy ktorejs z was sie juz udalo itd.
    Ale jesli przeszkadzaja osoby ktore malo sie udzielaja a jak juz to daja znac tylko o sobie...to nie bede pisac.
    Ale zagladac bede.... Bo poprostu tego potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 07:57

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Wejść w nowy wątek jest trudno. Pamiętam jak ja błąkałam się po forum w poszukiwaniu swojego miejsca i też często czułam się"olana". Ale udało się po iluś tam próbach i podchodach na różnych wątkach. Ja akurat tu znalazłam swoją forumowa przystań.

Jeśli czujecie sie tu niekomfortowo to może warto pomyśleć o założeniu swojego wątku bądź przejściu na inny, choć szkoda by było. Każdemu nie da się niestety dogodzić.
    Jestem tu od sierpnia.. Myślisz że to mało żeby się tu wkręcić? To nie jest kilka olanych postów.. Tylko bardzo dużooo.. I pytanie tutaj powinno być co trzeba zrobić żeby wam dogodzić?

nadziejaaaaa lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska dziękuję :) to miłe. To oczekiwanie na synka i święta to coś fantastycznego co mnie w tym roku spotyka. Mam nadzieję ze kazda pragnaca tego prędzej czy później doświadczy.

Niebieskaa, Magdzia88 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    To moge nie wpadac...jak to tak odbieracie.jesli to tak odczuwacie..to sory.
    Ale jak zaglada sie tu rzadziej..mniej niz kiedys...to jak sobie wyobrazacie...jak mozna sie odniesc do kazdej z osobna..?? Ciezko jest... Wiec to tez zrozumcie. Tu sa stale bywalczynie...nowe dziewczyny...i tez takie co mniej zagladaja...albo chwilowo sa na innym watku...na ktory daj wam wszystkim Boze kiedys tez sie znajdziecie.
    Ja z sympatii i sentymentu zagladam tu bo lubie...ale fizycznie nie jest sie w stanie odezwac do kazdej z osobna...niektóre dziewczyny malo kojarze...ale zagladam z szacunku bo chce wiedziec czy sa jakies postepy u was..czy ktorejs z was sie juz udalo itd.
    Ale jesli przeszkadzaja osoby ktore malo sie udzielaja a jak juz to daja znac tylko o sobie...to nie bede pisac.
    Ale zagladac bede.... Bo poprostu tego potrzebuje.
    Absolutnie mi nie przeszkadza.. Pisz ile chcesz i co chcesz i kiedy chcesz..
    Usiłuje tylko zwrócić uwagę na " szaraczki " które między wami pelzaja...
    Tylko tyle żeby czasem ktoś na nie nie sikal ciepłym moczem

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) a powiedzcie mi prosze jak u Was wyglądał pierwszy cykl po poronieniu?? Czy owulacja była w normalnym czasie czy później? Ilu z was udało się zajść po pierwszym okresie?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Dziewczyny :) a powiedzcie mi prosze jak u Was wyglądał pierwszy cykl po poronieniu?? Czy owulacja była w normalnym czasie czy później? Ilu z was udało się zajść po pierwszym okresie?
    W moim pierwszym cyklu miałam późno owulacje.. Dopiero w 25 dc..przed poronieniem bywały w około 16 dc więc obsuwa spora.. W drugim to samo ale ten okazał się szczęśliwy

• M@linka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 30dpp była owulka i w każdym wcześniejszym poronieniu jakas obsowa z owu byla bo zwykle miałam ok 20dc. Jest sporo dziewczyn ktorym udalo sie szybciutko zajść znowu w ciążę.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    U mnie cykl wrocil do normy jakby nigdy nic...czekalam do 2 miesiaczek..i zaczelismy sie starac . chyba na 4 albo 5 juz nie dostalam jak dobrze pamietam..ale chyba 4 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 08:14

karola_aa lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 1600 1601 1602 1603 1604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ