Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejastru wrote:
Co do stwierdzenia,że wyczekiwane dzieci są bardziej kochane, to myślę, że to miało być stwierdzeniem jedynie pocieszającym i odebranym z dystansem przez nas. Wszystkie dzieci, które się urodzą nieważne jak i po jakim czasie starań są tak samo kochane i tak samo docenianie. Ja się cieszę, że dziewczynom w moim gronie się udaje bez problemu itd, że zachodzą w ciąże ot tak, szczerze im gratuluję i kibicuje, aczkolwiek nie umiem jakoś tego jeszcze swobodnie pokazywać i z nimi o tym rozmawiać, bo zaraz mam świeczki w oczach, wracają wspomnienia... i mam w sobie taki smutek, żal, że nasze starania nie przynoszą rezultatu... Najlepiej rozumieją to osoby, które tego doświadczają... Nie mogę się wypowiedzieć we wszystkich tematach tak jak niektóre z Was, które już macie swoje pociechy... nie wiem jeszcze co to jest macierzyństwo, co się czuje po porodzie itd. Wiem, że też będę narażona na depresje poporodową i że mogę na początku mieć trudności z zaakceptowaniem obecnego stanu rzeczy, mimo tego, że tak pragnę dziecka... Miałam wymyślić sobie jakieś postanowienie noworoczne, ale jakoś mi nie wyszło, a już widzę, że @, która przyszła ponownie mnie zdołowała, zamiast się tym nie przejmować i z pozytywnym nastawieniem próbować dalej... a tak sobie wmawiałam, że takie będę miała podejście... nawet mąż miesiąc temu stwierdził, żebyśmy odpuścili całkiem na razie, skoro tak przeżywam co miesiąc...
Nie wiem jaką będę mamą w związku z takim wyczekiwaniem, czy rozhisteryzowaną i nadopiekuńczą, czy troskliwą i rozważną, czy w ogóle będę.. -
Elaria, przewrażliwienie i nadopiekuńczość w stosunku do dziecka to niestety częsta reakcja na takie przeżycia jakich my doświadczamy. Ja widzę co się ze mną dzieje - dopóki nie dotknęły mnie 3 kolejne straty po urodzeniu syna i dopóki nie dowiedziałam się o swoim błędnym kariotypie byłam normalną matką. Po tych wydarzeniach i uświadomieniu sobie jakie miałam szczęście, że mam dziecko, odczuwam ciągły lęk o Niego. Nawet kiedy bawi się na naszym ogrodzonym podwórku, ale z drugiej strony domu, tak, że Go nie widzę, nie potrafię usiedzieć spokojnie. Trzęsę się o Niego, cały czas mam poczucie zagrożenia i obawy, żeby przypadkiem coś złego Mu się nie stało. Pracuję nad tym, bo wiem, że nie powinno tak by, ale tak na prawdę chętnie schowałabym Go przed całym światem. Ja nie wiem jak przeżyję Jego okres dorastania, wyjścia z kolegami, podróże...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 18:41
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyroma, to naturalne i ja u siebie widziałam początki takiego "świrowania", po poronieniu, jak np. córka biegła na plac zabaw, a mi przed oczami migały scenariusze, co złego może ją tam spotkać (wpadnięcie pod samochód, złamana ręka/ noga, pedofil (!)). Sama sobie nakazywałam spokój, bo nie mogę z dziecka robić zakładnika swoich lęków. Tyle, że kupiliśmy jej komórkę, żeby miała przy sobie, jak wychodzi z domu.
-
...tak czytam wasze posty odnosnie trzęsienia sie nad swoimi dziecmi..
Mam siostre którą praktyczmie wychowalam,ma 26/27lat 15lat mlodsza jest.
Zawsze martwilam sie o nią,od podstawówki praktycznie mieszkala u mnie..bylam jej mamą taka jakiej nie miala.Poszla na studia,skonczyla magisterke..po smierci taty zamieszkala u mnie..a mnie wrócily matczyne uczucia.Kiedy jedzie w gory raz na dwa tygodnie to poprostu martwie sie o nią,walcze ze sobą by jej nie zabronic..czasem zachowuje sie smiesznie bo pilnuje by zjadla sniadanie,by zjadla obiad,albo ubrala cieplejszą kurtke czy buty..poprostu mimo upływu lat wciaz jest moją malą siostrzyczką,zawsze bede sie o nią martwicMonaLiza lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJestem juz po wizycie u mojej lekarki, wg usg 5w6d, jest fasolka i tętno też
Kolejna wizyta 16.01.
Dostałam duphaston 3x1, dodatkowo acard 1x1.
Teraz tylko sie modlić aby wszystko było tak jak powinnoEvita, Koteczka82, Genshirin, Elaria, MonaLiza, Justa87, Jacqueline, Yoselyn82, Mamaokruszka, jatoszka, roma, Niebieskaa, Gaduaaa, sy__la, Elmo13, Natikka123, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Oli to super wieści! Trzymam kciuki żeby dalej było wszystko ok &&&&&
OliZet lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
OliZet wrote:Jestem juz po wizycie u mojej lekarki, wg usg 5w6d, jest fasolka i tętno też
Kolejna wizyta 16.01.
Teraz tylko sie modlić aby wszystko było tak jak powinno
GratulacjeOliZet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
OliZet wrote:Jestem juz po wizycie u mojej lekarki, wg usg 5w6d, jest fasolka i tętno też
Kolejna wizyta 16.01.
Brawo ! !Czyżby kolejny wysyp ciąż się szykował ?
OliZet lubi tę wiadomość
-
Kolejna wizyta 16.01.
No to gratulujeOliZet lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Elaria wrote:OliZet, no to mamy pierwszą potwierdzoną ciężarówkę anno domini 2017! Gratulacje!
Jagna, powtórzę za Niebieską, Twoja siostra ma szczęście!Elaria, OliZet, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:To ja zaklepuję sobie drugie miejsce w tym roku
Trzymam kciuki.Mamaokruszka lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...