Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaokruszka wrote:Znalazłam! Wiedziałam, że kiedyś gdzieś widziałam takie zestawienie:
Równoważniki dla HDcz (heparyny drobnocząsteczkowej) według działania biologicznego przyjęte przez WHO ATC:
40 mg Clexane = 5000 J.M./0,2ml Fragmin = 0,6 ml Fraxyparine
60 mg Clexane = 7500 J.M./0,3ml Fragmin = 0,8 ml Fraxyparine
80 mg Clexane = 1000 J.M./0,4 Fragmin = 1,0 ml Fraxyparine
dziekuje bardzo czyli jak bralam 0,4 clexane to jest 5 tys fragminu...tylko pewnie inna substancja czynnaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:dziekuje bardzo czyli jak bralam 0,4 clexane to jest 5 tys fragminu...tylko pewnie inna substancja czynna
-
Czasem mógłby być troche mniej spostrzegawczy ten chłop
No okaże się za jakieś 10 dni
Gaduuuko - i jak? Daj znać Gaduuuko12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Gaduuua żyje
Da znać jak wróci do domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:47
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
19,66mm rośnie, żyję i serce bijeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 20:33
czarnulka24, Yoselyn82, sy__la, Jacqueline, Evita, promyczek 39, MonaLiza, Niebieskaa, Natikka123, roma, kiti, Genshirin, Koteczka82, Haana, Monika1357, OliZet, Elmo13, sylvuś, Asia87 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Wspaniałe wieści
Gratulacje jeszcze raz
Gaduaaa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
No!
Dłużej się nie dało nas potrzymać?!
Gratulacje! Cieszę się, że wszystko dobrze!
No to teraz jeszcze tylko 7 miesięcy i czas na nocne pobudkiGaduaaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny
kurcze dobrze,że jesteście no bo z kim bym się cieszyła i przeżywała ? jak nikt prawie nie wie heh
położna, bo tutaj położne robią usg i pierwsze skany... robiła mi je przez brzuch.. a ja przecież tyłozgięta.. no i leżę i widzę pod kątem monitor.. i widzę puste jajo wielkie i czarno... Ona marszczy czoło, mnie zalewa siódmy pot, czuję jak robię się gorąca i już ta myśl KURWA NIE MA ! NO NIE MA ! a za chwilę ona odchyla monitor i pokazuje małą postać... które wali serducho !!! Jezu , Boże dziękuję za tę chwilę ! Wtedy kamień spadł z serca... poczułam ulgę.. widziałam nawet momentami nóżkę ! uwierzyłam że tam jest gadułkatylko niech się teraz trzyma i zostanie z nami !
Teraz prenatalne 2 lutego w Polsce i 8 lutego tutaj w szpitalu z powrotem.. pytałam o PAPPA - nie kwalifikuje się na fundusz ... wymogi są jak w Polsce... czyli 35lat, historia chorób w rodzinie itd... więc nie wiem nadal co z tym PAPPA w Polsce... może jak pójdę na to usg prenatalne to zapytam jej co o tym myśli i co zasugeruje w moim przypadku ..
a no i moje dzieci mają tak gumowe uszy.. szarańcza wszystko podsłuchuje i już wie...domyślili się i nie dają mi dziś żyć.. cały dzień pytają czy jestem w ciąży ...MonaLiza, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Mamaokruszka wrote:Endo była bardzo zadowolona ze wzrostu mojego TSH (na początku grudnia miałam 1,09 a teraz skoczyło do prawie 2, w ciągu miesiąca)...
A jak zobaczyła wynik progesteronu to już w ogóle jej się oczy zaświeciły. Powiedziała, że ostatnio jest wysyp ciąż, i że ma szczerą nadzieję, że wpisuję się w ten trend bo moje wyniki wskazują na coś bardzo pozytywnego. Mam nadzieję, że ma kobieta rację
Oczywiście dostałam większe dawki Letroxu i przykaz zwiększenia ich jeszcze bardziej jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. No i narobiłam sobie nadziei. Podobno moje wyniki są dość obiecujące bo moje TSH tkwiło na tym samym poziomie od bardzo bardzo dawna a tu nagle taki skok... Trzymajcie kciuki dziewczyny. Może jeszcze coś się wykluje z tego nieszczęsnego cyklu
Cześć,
Nie rozumiem : dlaczego endo chce by Ci TSH rosło jeszcze bardziej? Dla staraczek najlepiej mieć około 1-2. I zwiększenie dawki letroxu spowoduje spadek TSH.
-
MonaLiza wrote:Cześć,
Nie rozumiem : dlaczego endo chce by Ci TSH rosło jeszcze bardziej? Dla staraczek najlepiej mieć około 1-2. I zwiększenie dawki letroxu spowoduje spadek TSH.Oby to było to
promyczek 39 lubi tę wiadomość