X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Rano byłam u endokrynologa. Zaprawdę powiadam Wam, wstawanie o 5 nie jest dla mnie :)
    Endo była bardzo zadowolona ze wzrostu mojego TSH (na początku grudnia miałam 1,09 a teraz skoczyło do prawie 2, w ciągu miesiąca)... :) A jak zobaczyła wynik progesteronu to już w ogóle jej się oczy zaświeciły. Powiedziała, że ostatnio jest wysyp ciąż, i że ma szczerą nadzieję, że wpisuję się w ten trend bo moje wyniki wskazują na coś bardzo pozytywnego. Mam nadzieję, że ma kobieta rację :) Oczywiście dostałam większe dawki Letroxu i przykaz zwiększenia ich jeszcze bardziej jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. No i narobiłam sobie nadziei. Podobno moje wyniki są dość obiecujące bo moje TSH tkwiło na tym samym poziomie od bardzo bardzo dawna a tu nagle taki skok... Trzymajcie kciuki dziewczyny. Może jeszcze coś się wykluje z tego nieszczęsnego cyklu :D

Super! Czyli opłacało się wstać o 5 (chociaż ja o 7 mam problem:D), żeby usłyszeć dobre wieści. W takim razie oby wykluło się dużo miłości z tego cyklu, trzymam kciuki i powodzenia! :)

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdaułko kciukam mocno za wizytę! Czekamy na fotki małego Gadulątka :) Jesteśmy z Tobą!

Jacqu Co za spostrzegawczy mąż :D &&& żeby te przytulanki, które były, wystarczyły do zobaczenia dwóch kresek :)

Nesairah a nooo... Wiesz, że mój małżon uwielbia coś co nazywa "kontrolowanym poślizgiem"? Ja przez niego trzęsę się całą drogę :) A dzisiejsza trasa na wizytę i później do pracy to był jakiś hardcore!
    Poczekaj Kochana na wyniki, będziesz wiedziała na czym stoisz i z czystym sercem będziecie mogli zacząć starania. Trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę!

Ikarku , tak się cieszę, że jesteś. I przynosisz dobre wieści, nowy cykl, nowy lekarz, nowe nadzieje - super! ;) Zaciskam kciuki, żeby ten cykl okazał się owocny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:12

Gaduaaa, Jacqueline lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaOkruszka a kiedy termin @?? Trzymam kciuki !

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Evita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na wątku immunologia założycielka wątku urodziła :) pacjentka Maliny więc taki zastrzyk wiary i nadziei dla mnie :)

Niebieskaa, Mamaokruszka, Ikarzyca, Alisa, sy__la, Gaduaaa, sylvuś, kiti, MonaLiza lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejkaaa witam porannie...
    oczywiście mega zeschizowana... jeszcze kilka godzin i skan.. ale ja sobie wkręcam już, bo byłam dziś w nocy tylko 1 raz w toalecie a zawsze chodzę z 4 no i już film podłapałam.. matko jakie to ciężkie żeby to w głowie sobie normalnie poukładać..

KCIUKI, na pewno wszystko bedzie dobrze :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Rano byłam u endokrynologa. Zaprawdę powiadam Wam, wstawanie o 5 nie jest dla mnie :)
    Endo była bardzo zadowolona ze wzrostu mojego TSH (na początku grudnia miałam 1,09 a teraz skoczyło do prawie 2, w ciągu miesiąca)... :) A jak zobaczyła wynik progesteronu to już w ogóle jej się oczy zaświeciły. Powiedziała, że ostatnio jest wysyp ciąż, i że ma szczerą nadzieję, że wpisuję się w ten trend bo moje wyniki wskazują na coś bardzo pozytywnego. Mam nadzieję, że ma kobieta rację :) Oczywiście dostałam większe dawki Letroxu i przykaz zwiększenia ich jeszcze bardziej jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. No i narobiłam sobie nadziei. Podobno moje wyniki są dość obiecujące bo moje TSH tkwiło na tym samym poziomie od bardzo bardzo dawna a tu nagle taki skok... Trzymajcie kciuki dziewczyny. Może jeszcze coś się wykluje z tego nieszczęsnego cyklu :D

ciesze sie z pozytywnej wizyty, obys teraz ty dala nam tutaj pozytywna wiadomosc :)

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie zastrzyki najlepiej brac przy mutacji A1298C tzn chodzi mi czy fragmin 5 tys, czy clexane 0,8 itp?

❤️❤️❤️
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejkaaa witam porannie...
    oczywiście mega zeschizowana... jeszcze kilka godzin i skan.. ale ja sobie wkręcam już, bo byłam dziś w nocy tylko 1 raz w toalecie a zawsze chodzę z 4 no i już film podłapałam.. matko jakie to ciężkie żeby to w głowie sobie normalnie poukładać..
    Oj pewnie mbiej wieczorem wypilas i maluch nie mial na co naciskac. Na pewno jest wszystko dobrze :)

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Super! Czyli opłacało się wstać o 5 (chociaż ja o 7 mam problem:D), żeby usłyszeć dobre wieści. W takim razie oby wykluło się dużo miłości z tego cyklu, trzymam kciuki i powodzenia! :)
    Opłacało się, chociaż to barbarzyństwo wyłazić z łóżka o takiej porze i jeszcze na ten mróz!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Opłacało się, chociaż to barbarzyństwo wyłazić z łóżka o takiej porze i jeszcze na ten mróz!

dla mnie to tez masakra jak musze wyjsc z domu o 6 :P jak ide do roboty na 7 :P co prawda pracuje w systemie zmianowym ale mimo tego :D

❤️❤️❤️
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda0048 wrote:
    MamaOkruszka a kiedy termin @?? Trzymam kciuki !
    @ powinna być w niedzielę albo poniedziałek, już nie mogę wysiedzieć normalnie :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny na wątku immunologia założycielka wątku urodziła :) pacjentka Maliny więc taki zastrzyk wiary i nadziei dla mnie :)
    To świetna wiadomość! Teraz Twoja kolej ;)

Evita lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    dla mnie to tez masakra jak musze wyjsc z domu o 6 :P jak ide do roboty na 7 :P co prawda pracuje w systemie zmianowym ale mimo tego :D

Ja do pracy mam na 8, ale wstaję o 6 45, jak jeszcze jest ciemno - i ta ciemność jest najgorsza!

Ale ja to jeszcze pół biedy... muszę jeszcze zwlec z łóżka mojego śpiocha (razem jeździmy do pracy, bo tak się złożyło, że nasze firmy mieszczą się w jednym budynku, a żeby było śmieszniej - na tym samym piętrze :D).

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja do pracy mam na 8, ale wstaję o 6 45, jak jeszcze jest ciemno - i ta ciemność jest najgorsza!

Ale ja to jeszcze pół biedy... muszę jeszcze zwlec z łóżka mojego śpiocha (razem jeździmy do pracy, bo tak się złożyło, że nasze firmy mieszczą się w jednym budynku, a żeby było śmieszniej - na tym samym piętrze :D).

no to super macie :) wszystko obok siebie, w domu razem, w pracy prawie tez razem :)

❤️❤️❤️
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no to super macie :) wszystko obok siebie, w domu razem, w pracy prawie tez razem :)

Są tego dobre i złe strony :D Ale ja się cieszę, że jest tak, jak jest. Jak nam się znów uda, nie zamierzam rezygnować z pracy, a świadomość, że On jest obok daje jednak poczucie bezpieczeństwa :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny a jakie zastrzyki najlepiej brac przy mutacji A1298C tzn chodzi mi czy fragmin 5 tys, czy clexane 0,8 itp?
    Yoselyn, takie rzeczy ustala lekarz w oparciu o wszystkie Twoje wyniki. Inne dawkowanie jest jak masz tylko mutację a inne jak masz do tego inne problemy zdrowotne i tylko specjalista może Ci powiedzieć jakie dokładnie będziesz brała dawki leków. Poza tym Fragmin i Clexane mają różne substancje czynne więc nie działają 1 do 1...

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja pracuję od 9 ale wizytę miałam na 7... A w tych korkach i śnieżycy to prawie godzinę jechaliśmy... Jak co roku, zima zaskoczyła drogowców. No bo kto by się spodziewał śniegu w styczniu?! :D

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Nesairah, ale numer! Ja z moim małżonem pracuję w jednej firmie, tylko w różnych budynkach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 11:02

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Yoselyn, takie rzeczy ustala lekarz w oparciu o wszystkie Twoje wyniki. Inne dawkowanie jest jak masz tylko mutację a inne jak masz do tego inne problemy zdrowotne i tylko specjalista może Ci powiedzieć jakie dokładnie będziesz brała dawki leków. Poza tym Fragmin i Clexane mają różne substancje czynne więc nie działają 1 do 1...

ja raz mialam fragmin 5 tys, a raz clexane 0.4 wiec badz tu madry i pisz wiersze... kazdy co innego...

❤️❤️❤️
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja raz mialam fragmin 5 tys, a raz clexane 0.4 wiec badz tu madry i pisz wiersze... kazdy co innego...
    Znalazłam! Wiedziałam, że kiedyś gdzieś widziałam takie zestawienie:

Równoważniki dla HDcz (heparyny drobnocząsteczkowej) według działania biologicznego przyjęte przez WHO ATC:

40 mg Clexane = 5000 J.M./0,2ml Fragmin = 0,6 ml Fraxyparine
    60 mg Clexane = 7500 J.M./0,3ml Fragmin = 0,8 ml Fraxyparine
    80 mg Clexane = 1000 J.M./0,4 Fragmin = 1,0 ml Fraxyparine

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ