Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaokruszka wrote:Rano byłam u endokrynologa. Zaprawdę powiadam Wam, wstawanie o 5 nie jest dla mnie
Endo była bardzo zadowolona ze wzrostu mojego TSH (na początku grudnia miałam 1,09 a teraz skoczyło do prawie 2, w ciągu miesiąca)...A jak zobaczyła wynik progesteronu to już w ogóle jej się oczy zaświeciły. Powiedziała, że ostatnio jest wysyp ciąż, i że ma szczerą nadzieję, że wpisuję się w ten trend bo moje wyniki wskazują na coś bardzo pozytywnego. Mam nadzieję, że ma kobieta rację
Oczywiście dostałam większe dawki Letroxu i przykaz zwiększenia ich jeszcze bardziej jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. No i narobiłam sobie nadziei. Podobno moje wyniki są dość obiecujące bo moje TSH tkwiło na tym samym poziomie od bardzo bardzo dawna a tu nagle taki skok... Trzymajcie kciuki dziewczyny. Może jeszcze coś się wykluje z tego nieszczęsnego cyklu
Super! Czyli opłacało się wstać o 5 (chociaż ja o 7 mam problem:D), żeby usłyszeć dobre wieści. W takim razie oby wykluło się dużo miłości z tego cyklu, trzymam kciuki i powodzenia!Mamaokruszka lubi tę wiadomość
-
Gdaułko kciukam mocno za wizytę! Czekamy na fotki małego Gadulątka
Jesteśmy z Tobą!
Jacqu Co za spostrzegawczy mąż&&& żeby te przytulanki, które były, wystarczyły do zobaczenia dwóch kresek
Nesairah a nooo... Wiesz, że mój małżon uwielbia coś co nazywa "kontrolowanym poślizgiem"? Ja przez niego trzęsę się całą drogęA dzisiejsza trasa na wizytę i później do pracy to był jakiś hardcore!
Poczekaj Kochana na wyniki, będziesz wiedziała na czym stoisz i z czystym sercem będziecie mogli zacząć starania. Trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę!
Ikarku , tak się cieszę, że jesteś. I przynosisz dobre wieści, nowy cykl, nowy lekarz, nowe nadzieje - super!Zaciskam kciuki, żeby ten cykl okazał się owocny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:12
Gaduaaa, Jacqueline lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny na wątku immunologia założycielka wątku urodziła
pacjentka Maliny więc taki zastrzyk wiary i nadziei dla mnie
Niebieskaa, Mamaokruszka, Ikarzyca, Alisa, sy__la, Gaduaaa, sylvuś, kiti, MonaLiza lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Gaduaaa wrote:Hejkaaa witam porannie...
oczywiście mega zeschizowana... jeszcze kilka godzin i skan.. ale ja sobie wkręcam już, bo byłam dziś w nocy tylko 1 raz w toalecie a zawsze chodzę z 4 no i już film podłapałam.. matko jakie to ciężkie żeby to w głowie sobie normalnie poukładać..
KCIUKI, na pewno wszystko bedzie dobrzeGaduaaa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mamaokruszka wrote:Rano byłam u endokrynologa. Zaprawdę powiadam Wam, wstawanie o 5 nie jest dla mnie
Endo była bardzo zadowolona ze wzrostu mojego TSH (na początku grudnia miałam 1,09 a teraz skoczyło do prawie 2, w ciągu miesiąca)...A jak zobaczyła wynik progesteronu to już w ogóle jej się oczy zaświeciły. Powiedziała, że ostatnio jest wysyp ciąż, i że ma szczerą nadzieję, że wpisuję się w ten trend bo moje wyniki wskazują na coś bardzo pozytywnego. Mam nadzieję, że ma kobieta rację
Oczywiście dostałam większe dawki Letroxu i przykaz zwiększenia ich jeszcze bardziej jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. No i narobiłam sobie nadziei. Podobno moje wyniki są dość obiecujące bo moje TSH tkwiło na tym samym poziomie od bardzo bardzo dawna a tu nagle taki skok... Trzymajcie kciuki dziewczyny. Może jeszcze coś się wykluje z tego nieszczęsnego cyklu
ciesze sie z pozytywnej wizyty, obys teraz ty dala nam tutaj pozytywna wiadomoscMamaokruszka lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny a jakie zastrzyki najlepiej brac przy mutacji A1298C tzn chodzi mi czy fragmin 5 tys, czy clexane 0,8 itp?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Gaduaaa wrote:Hejkaaa witam porannie...
oczywiście mega zeschizowana... jeszcze kilka godzin i skan.. ale ja sobie wkręcam już, bo byłam dziś w nocy tylko 1 raz w toalecie a zawsze chodzę z 4 no i już film podłapałam.. matko jakie to ciężkie żeby to w głowie sobie normalnie poukładać..Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
nesairah wrote:Super! Czyli opłacało się wstać o 5 (chociaż ja o 7 mam problem:D), żeby usłyszeć dobre wieści. W takim razie oby wykluło się dużo miłości z tego cyklu, trzymam kciuki i powodzenia!
-
Mamaokruszka wrote:Opłacało się, chociaż to barbarzyństwo wyłazić z łóżka o takiej porze i jeszcze na ten mróz!
dla mnie to tez masakra jak musze wyjsc z domu o 6jak ide do roboty na 7
co prawda pracuje w systemie zmianowym ale mimo tego
❤️❤️❤️ -
Evita wrote:Dziewczyny na wątku immunologia założycielka wątku urodziła
pacjentka Maliny więc taki zastrzyk wiary i nadziei dla mnie
Evita lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:dla mnie to tez masakra jak musze wyjsc z domu o 6
jak ide do roboty na 7
Ja do pracy mam na 8, ale wstaję o 6 45, jak jeszcze jest ciemno - i ta ciemność jest najgorsza!
Ale ja to jeszcze pół biedy... muszę jeszcze zwlec z łóżka mojego śpiocha (razem jeździmy do pracy, bo tak się złożyło, że nasze firmy mieszczą się w jednym budynku, a żeby było śmieszniej - na tym samym piętrze).
-
nesairah wrote:Ja do pracy mam na 8, ale wstaję o 6 45, jak jeszcze jest ciemno - i ta ciemność jest najgorsza!
Ale ja to jeszcze pół biedy... muszę jeszcze zwlec z łóżka mojego śpiocha (razem jeździmy do pracy, bo tak się złożyło, że nasze firmy mieszczą się w jednym budynku, a żeby było śmieszniej - na tym samym piętrze).
no to super maciewszystko obok siebie, w domu razem, w pracy prawie tez razem
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:no to super macie
wszystko obok siebie, w domu razem, w pracy prawie tez razem
Są tego dobre i złe stronyAle ja się cieszę, że jest tak, jak jest. Jak nam się znów uda, nie zamierzam rezygnować z pracy, a świadomość, że On jest obok daje jednak poczucie bezpieczeństwa
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny a jakie zastrzyki najlepiej brac przy mutacji A1298C tzn chodzi mi czy fragmin 5 tys, czy clexane 0,8 itp?
-
Yoselyn82 wrote:dla mnie to tez masakra jak musze wyjsc z domu o 6
jak ide do roboty na 7
-
nesairah wrote:Ja do pracy mam na 8, ale wstaję o 6 45, jak jeszcze jest ciemno - i ta ciemność jest najgorsza!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 11:02
-
Mamaokruszka wrote:Yoselyn, takie rzeczy ustala lekarz w oparciu o wszystkie Twoje wyniki. Inne dawkowanie jest jak masz tylko mutację a inne jak masz do tego inne problemy zdrowotne i tylko specjalista może Ci powiedzieć jakie dokładnie będziesz brała dawki leków. Poza tym Fragmin i Clexane mają różne substancje czynne więc nie działają 1 do 1...
ja raz mialam fragmin 5 tys, a raz clexane 0.4 wiec badz tu madry i pisz wiersze... kazdy co innego...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:ja raz mialam fragmin 5 tys, a raz clexane 0.4 wiec badz tu madry i pisz wiersze... kazdy co innego...
Równoważniki dla HDcz (heparyny drobnocząsteczkowej) według działania biologicznego przyjęte przez WHO ATC:
40 mg Clexane = 5000 J.M./0,2ml Fragmin = 0,6 ml Fraxyparine
60 mg Clexane = 7500 J.M./0,3ml Fragmin = 0,8 ml Fraxyparine
80 mg Clexane = 1000 J.M./0,4 Fragmin = 1,0 ml Fraxyparine
Yoselyn82 lubi tę wiadomość