X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Rano byłam u endokrynologa. Zaprawdę powiadam Wam, wstawanie o 5 nie jest dla mnie :)
    Endo była bardzo zadowolona ze wzrostu mojego TSH (na początku grudnia miałam 1,09 a teraz skoczyło do prawie 2, w ciągu miesiąca)... :) A jak zobaczyła wynik progesteronu to już w ogóle jej się oczy zaświeciły. Powiedziała, że ostatnio jest wysyp ciąż, i że ma szczerą nadzieję, że wpisuję się w ten trend bo moje wyniki wskazują na coś bardzo pozytywnego. Mam nadzieję, że ma kobieta rację :) Oczywiście dostałam większe dawki Letroxu i przykaz zwiększenia ich jeszcze bardziej jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. No i narobiłam sobie nadziei. Podobno moje wyniki są dość obiecujące bo moje TSH tkwiło na tym samym poziomie od bardzo bardzo dawna a tu nagle taki skok... Trzymajcie kciuki dziewczyny. Może jeszcze coś się wykluje z tego nieszczęsnego cyklu :D

Super! Czyli opłacało się wstać o 5 (chociaż ja o 7 mam problem:D), żeby usłyszeć dobre wieści. W takim razie oby wykluło się dużo miłości z tego cyklu, trzymam kciuki i powodzenia! :)

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdaułko kciukam mocno za wizytę! Czekamy na fotki małego Gadulątka :) Jesteśmy z Tobą!

Jacqu Co za spostrzegawczy mąż :D &&& żeby te przytulanki, które były, wystarczyły do zobaczenia dwóch kresek :)

Nesairah a nooo... Wiesz, że mój małżon uwielbia coś co nazywa "kontrolowanym poślizgiem"? Ja przez niego trzęsę się całą drogę :) A dzisiejsza trasa na wizytę i później do pracy to był jakiś hardcore!
    Poczekaj Kochana na wyniki, będziesz wiedziała na czym stoisz i z czystym sercem będziecie mogli zacząć starania. Trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę!

Ikarku , tak się cieszę, że jesteś. I przynosisz dobre wieści, nowy cykl, nowy lekarz, nowe nadzieje - super! ;) Zaciskam kciuki, żeby ten cykl okazał się owocny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:12

Gaduaaa, Jacqueline lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaOkruszka a kiedy termin @?? Trzymam kciuki !

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Evita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na wątku immunologia założycielka wątku urodziła :) pacjentka Maliny więc taki zastrzyk wiary i nadziei dla mnie :)

Niebieskaa, Mamaokruszka, Ikarzyca, Alisa, sy__la, Gaduaaa, sylvuś, kiti, MonaLiza lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejkaaa witam porannie...
    oczywiście mega zeschizowana... jeszcze kilka godzin i skan.. ale ja sobie wkręcam już, bo byłam dziś w nocy tylko 1 raz w toalecie a zawsze chodzę z 4 no i już film podłapałam.. matko jakie to ciężkie żeby to w głowie sobie normalnie poukładać..

KCIUKI, na pewno wszystko bedzie dobrze :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Rano byłam u endokrynologa. Zaprawdę powiadam Wam, wstawanie o 5 nie jest dla mnie :)
    Endo była bardzo zadowolona ze wzrostu mojego TSH (na początku grudnia miałam 1,09 a teraz skoczyło do prawie 2, w ciągu miesiąca)... :) A jak zobaczyła wynik progesteronu to już w ogóle jej się oczy zaświeciły. Powiedziała, że ostatnio jest wysyp ciąż, i że ma szczerą nadzieję, że wpisuję się w ten trend bo moje wyniki wskazują na coś bardzo pozytywnego. Mam nadzieję, że ma kobieta rację :) Oczywiście dostałam większe dawki Letroxu i przykaz zwiększenia ich jeszcze bardziej jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. No i narobiłam sobie nadziei. Podobno moje wyniki są dość obiecujące bo moje TSH tkwiło na tym samym poziomie od bardzo bardzo dawna a tu nagle taki skok... Trzymajcie kciuki dziewczyny. Może jeszcze coś się wykluje z tego nieszczęsnego cyklu :D

ciesze sie z pozytywnej wizyty, obys teraz ty dala nam tutaj pozytywna wiadomosc :)

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie zastrzyki najlepiej brac przy mutacji A1298C tzn chodzi mi czy fragmin 5 tys, czy clexane 0,8 itp?

❤️❤️❤️
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejkaaa witam porannie...
    oczywiście mega zeschizowana... jeszcze kilka godzin i skan.. ale ja sobie wkręcam już, bo byłam dziś w nocy tylko 1 raz w toalecie a zawsze chodzę z 4 no i już film podłapałam.. matko jakie to ciężkie żeby to w głowie sobie normalnie poukładać..
    Oj pewnie mbiej wieczorem wypilas i maluch nie mial na co naciskac. Na pewno jest wszystko dobrze :)

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Super! Czyli opłacało się wstać o 5 (chociaż ja o 7 mam problem:D), żeby usłyszeć dobre wieści. W takim razie oby wykluło się dużo miłości z tego cyklu, trzymam kciuki i powodzenia! :)
    Opłacało się, chociaż to barbarzyństwo wyłazić z łóżka o takiej porze i jeszcze na ten mróz!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Opłacało się, chociaż to barbarzyństwo wyłazić z łóżka o takiej porze i jeszcze na ten mróz!

dla mnie to tez masakra jak musze wyjsc z domu o 6 :P jak ide do roboty na 7 :P co prawda pracuje w systemie zmianowym ale mimo tego :D

❤️❤️❤️
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda0048 wrote:
    MamaOkruszka a kiedy termin @?? Trzymam kciuki !
    @ powinna być w niedzielę albo poniedziałek, już nie mogę wysiedzieć normalnie :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny na wątku immunologia założycielka wątku urodziła :) pacjentka Maliny więc taki zastrzyk wiary i nadziei dla mnie :)
    To świetna wiadomość! Teraz Twoja kolej ;)

Evita lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    dla mnie to tez masakra jak musze wyjsc z domu o 6 :P jak ide do roboty na 7 :P co prawda pracuje w systemie zmianowym ale mimo tego :D

Ja do pracy mam na 8, ale wstaję o 6 45, jak jeszcze jest ciemno - i ta ciemność jest najgorsza!

Ale ja to jeszcze pół biedy... muszę jeszcze zwlec z łóżka mojego śpiocha (razem jeździmy do pracy, bo tak się złożyło, że nasze firmy mieszczą się w jednym budynku, a żeby było śmieszniej - na tym samym piętrze :D).

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja do pracy mam na 8, ale wstaję o 6 45, jak jeszcze jest ciemno - i ta ciemność jest najgorsza!

Ale ja to jeszcze pół biedy... muszę jeszcze zwlec z łóżka mojego śpiocha (razem jeździmy do pracy, bo tak się złożyło, że nasze firmy mieszczą się w jednym budynku, a żeby było śmieszniej - na tym samym piętrze :D).

no to super macie :) wszystko obok siebie, w domu razem, w pracy prawie tez razem :)

❤️❤️❤️
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no to super macie :) wszystko obok siebie, w domu razem, w pracy prawie tez razem :)

Są tego dobre i złe strony :D Ale ja się cieszę, że jest tak, jak jest. Jak nam się znów uda, nie zamierzam rezygnować z pracy, a świadomość, że On jest obok daje jednak poczucie bezpieczeństwa :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny a jakie zastrzyki najlepiej brac przy mutacji A1298C tzn chodzi mi czy fragmin 5 tys, czy clexane 0,8 itp?
    Yoselyn, takie rzeczy ustala lekarz w oparciu o wszystkie Twoje wyniki. Inne dawkowanie jest jak masz tylko mutację a inne jak masz do tego inne problemy zdrowotne i tylko specjalista może Ci powiedzieć jakie dokładnie będziesz brała dawki leków. Poza tym Fragmin i Clexane mają różne substancje czynne więc nie działają 1 do 1...

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja pracuję od 9 ale wizytę miałam na 7... A w tych korkach i śnieżycy to prawie godzinę jechaliśmy... Jak co roku, zima zaskoczyła drogowców. No bo kto by się spodziewał śniegu w styczniu?! :D

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Nesairah, ale numer! Ja z moim małżonem pracuję w jednej firmie, tylko w różnych budynkach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 11:02

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Yoselyn, takie rzeczy ustala lekarz w oparciu o wszystkie Twoje wyniki. Inne dawkowanie jest jak masz tylko mutację a inne jak masz do tego inne problemy zdrowotne i tylko specjalista może Ci powiedzieć jakie dokładnie będziesz brała dawki leków. Poza tym Fragmin i Clexane mają różne substancje czynne więc nie działają 1 do 1...

ja raz mialam fragmin 5 tys, a raz clexane 0.4 wiec badz tu madry i pisz wiersze... kazdy co innego...

❤️❤️❤️
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja raz mialam fragmin 5 tys, a raz clexane 0.4 wiec badz tu madry i pisz wiersze... kazdy co innego...
    Znalazłam! Wiedziałam, że kiedyś gdzieś widziałam takie zestawienie:

Równoważniki dla HDcz (heparyny drobnocząsteczkowej) według działania biologicznego przyjęte przez WHO ATC:

40 mg Clexane = 5000 J.M./0,2ml Fragmin = 0,6 ml Fraxyparine
    60 mg Clexane = 7500 J.M./0,3ml Fragmin = 0,8 ml Fraxyparine
    80 mg Clexane = 1000 J.M./0,4 Fragmin = 1,0 ml Fraxyparine

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ