WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Mona... Bo taki niespodziewany skok TSH sugeruje, że nagle wzrosło zapotrzebowanie na hormony. Ja tarczycę mam uregulowaną więc coś a raczej ktoś musiałby to spowodować...:) Oby to było to :)
    Aha..!! :) No to tak to ja rozumiem :) Oby oby:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jagna - w Genomie to genetyk kieruje na amnio. Musisz mieć skierowanie od swojego gina ( ktory ma kontrakt z nfz - wtedy amnio jest refundowana).
    o masakra,gdybym rano przeczytała ten twój post to pewnie tam nie pojechałabym i nic nie załatwiła a tak...

poprostu nie mozna było sie tam dodzwonic,pojechalismy wiec do angeliusa do Katowic po te wyniki pappa a ze do Rudy jest juz niedaleko to mówie do męza jedzmy.Dojechalismy,okazało sie na miejscu ze tak jak piszesz Alisko trzeba najpierw miec skierowanie do genetyka i to on juz kieruje na amnio...a mysmy tak poprostu zajechali tylko z wynikiem testu ha ha.
    Pani w rejestracji pyta ze moze zapisac na termin do genetyka a skierowanie przywieziemy...se juz mysle jestem prawie w 14 tygodniu ciązy,zanim ten genetyk zanim potem amnio to zastanie mnie dwudziesty tydzien a amnio do 17 tygodnia,jednak bystra pani w rejestracji pyta skąd jestesmy,od razu zmartwiona ze my z daleka ze takie jezdzenie od genetyka potem na amnio...mówie wiec ze najwazniejsze by zmiescic sie w czasie bo jesli bedzie trzeba to przyjedziemy te dwa razy.Ale bystra pani znów mysli..mówi ze jesli chcemy to własnie pani genetyk jest,i nie ma akurat nikogo do niej,ze jesli chcemy to mozemy zaplacic 200zł za wizyte i ona nas od razu przyjmie,a po drugie jesli na amnio przywioze skierowanie z datą dzisiejszą do genetyka to na podstawie paragonu zwrócą nam kase za te wizyte...chciałam te panią usciskac :-) oczywiscie zanim na wizyte stosik formularzy do wypełnienia jako wywiad rodzinny,nie zdązyłam wypełnic pierwszej strony jak pani doktor woła nas na wizyte...oczywiscie sama nam powypełniała te ankiety.
    Wizyta rewelka,wyjasniła nam dlaczego u nas tak bardzo zanizony wynik z pappa wyszedł,otóz wiek i IVF to dwa czynniki a po drugie wartosci wolnej bety i białka wyszły nie dobrze gdyz prawdopodonie wynik zafałszował dupek i luteina których biore w nienormalnych dawkach,az pani doktor sama zdziwiła sie po co az tyle tego biore.Kazała sie nie martwic na zapas,choc nie moze obiecac ze amnio wykarze ze dziecko zdrowe to jednak sporo jest błędów w tych testach bo wiele czynników wpływa na te testy,a sama jest przykładem ze jej ryzyko w ciązy wyszło 1:2 i urodziła zdrową córke.Pytała tez o mutacje,bo wspomniałam ze mam jedną,zapytała czy biore heparyne bo kazda mutacja to juz krok do trombofilii..powiedziałam ze nie,mówiła ze jesli było poronienie to w takim przypadku ona z poczatkiem ciązy wprowadziłaby heparyne ze wzgledu na wiek i te mutacje,ale teraz w drugim trymestrze juz raczej nie ma potrzeby.Na koniec wizyty rozpisała mi jak mam brac i ile magnez i nospe 3 dni przed i 3 dni po amnio i w dniu amnio i na co zwrócic uwage gdyby były pierwsze objawy poronienia by natychmiast jechac na IP,ale kazała sie nie martwic tylko kilka dni po amnio poprostu lezing przed telewizorem.
    Powiem wam ze to wszystko co sie działo po wejsciu do Genom zaskoczyło mnie,przyszłam ot tak z ulicy bez skierowania a wszystko dało sie załatwic w godzine wraz z wizytą u genetyka i wszystko na nfz,poprostu tak powinno byc wszedzie,bez problemów i bez traktowania pacjenta jak intruza.
    Amnio mam na 25 stycznia,u dc.Cnoty...jego nazwisko juz sprawia ze amnio nie bedzie takie straszne.
    Dziekuje dziewczyny za namiar,miałam ostateczną decyzje podjąc w poniedziałek spotykając sie z moim lekarzem w klinice ale dzisiejsza rozmowa z genetykiem sprawiła ze jestem przekonana ze to dobra decyzja.
    Jest jeszcze jedno..na wyniki czeka sie trzy tygodnie,jednak jest mozliwosc dopłacenia 900zł do opcji szybszego wyniku i wynik jest w 5 dni

Evita lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Gadu, trzymam kciuki za wizytę. Na pewno wszystko jest dobrze i będziesz miała dużo radości z podglądania małego Gadulątka :-)

Jaguś, jak sobie radzisz kochana?
    jestem spokojna,bedzie dobrze,musze przejsc ten trudny etap ale dam rade

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Są tego dobre i złe strony :D Ale ja się cieszę, że jest tak, jak jest. Jak nam się znów uda, nie zamierzam rezygnować z pracy, a świadomość, że On jest obok daje jednak poczucie bezpieczeństwa :)
    fajnie i masz go na oku..widze ze niedługo slub,czy gorączka juz jest?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    bo będzie dobrze ! zobaczysz :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, pewnie trafiłaś do dr Sadowskiej - Ona ma takie ostrożne podejście do mutacji, druga dr, Jezela - Stanek raczej to bagatelizuje. Powiem Ci, że jak robiłam kariotyp i szukałam poradni też byłam w szoku jak to wszystko sprawnie i szybko a Genomie. Termin był niemalże od ręki, a w innych trzeba było czekać kilka miesięcy na konsultację a potem kolejne tygodnie na badanie. Cieszę się, że Cię uspokoiła i wyjaśniła jak wiele czynników wpływa na ten czysto statystyczny wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 18:07

Ikarzyca lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagna, pewnie trafiłaś do dr Sadowskiej - Ona ma takie ostrożne podejście do mutacji, druga dr, Jezela - Stanek raczej to bagatelizuje. Powiem Ci, że jak robiłam kariotyp i szukałam poradni też byłam w szoku jak to wszystko sprawnie i szybko a Genomie. Termin był niemalże od ręki, a w innych trzeba było czekać kilka miesięcy na konsultację a potem kolejne tygodnie na badanie. Cieszę się, że Cię uspokoiła i wyjaśniła jak wiele czynników wpływa na ten czysto statystyczny wynik.
    wiesz,nawet nie zapytałam co to za lekarka była,strasza,w okularach,szczupła i bardzo miła.Poprostu tak szybko nas zgarneła z poczekalni a potem szybko w tej rejestracji ze nawet nie zapytałam o nią,a nie mam nic z pieczątką bo wszystko tam zostało

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa piękne to 2cm szczescie,uwielbiam takie fotki <3
    niech sie dobrze rozwija..

Gaduaaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę Wam coś powiedzieć. Sprowadźcie mnie na ziemię jeśli Waszym zdaniem ponosi mnie fantazja. Otóż, od 2 dni mam śluz płodny a dziś zaczęło mnie boleć podbrzusze, co oznacza tyle, że za jakieś 3 dni będę miała owu. I nie było by w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to, że to będzie 8 stycznia, czyli dzień, w którym 6 lat temu spłodziliśmy syna. Przy moich rzadkich owulacjach to na prawdę dziw bierze, że tak się złożyło. No i oczywiście wiecie co sobie pomyślałam... Że to może jest znak, szansa... Rany, ależ ja jestem naiwna.

Alisa, Niebieskaa, Evita, Jacqueline, sy__la, Elmo13, MonaLiza, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

wszystko bedzie dobrze.. dobrze ze trafilas na mila pania ktora od razu wszystko zalatwila a nie ze musialas czekac i jezdzic po lekarzach. Ciesze sie ze jestes spokojniesza i pelna optymizmu :) Trzymam mocno kciuki za ciebie i za maluszka!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, muszę Wam coś powiedzieć. Sprowadźcie mnie na ziemię jeśli Waszym zdaniem ponosi mnie fantazja. Otóż, od 2 dni mam śluz płodny a dziś zaczęło mnie boleć podbrzusze, co oznacza tyle, że za jakieś 3 dni będę miała owu. I nie było by w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to, że to będzie 8 stycznia, czyli dzień, w którym 6 lat temu spłodziliśmy syna. Przy moich rzadkich owulacjach to na prawdę dziw bierze, że tak się złożyło. No i oczywiście wiecie co sobie pomyślałam... Że to może jest znak, szansa... Rany, ależ ja jestem naiwna.

Kochana trzymam kciuki zeby sie udalo :) wtedy stracilas malenstwo ale moze tym razem malenstwo do ciebie przyjdzie... musi sie udac!

roma lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    ja wierzę w znaki i przeznaczenie .. nawet mam tatuaż na ręku chiński znak "przeznaczenie" .. zobacz ja poroniłam 13 sierpnia a mój dziadek zmarł 16 sierpnia a ja mam teraz termin porodu na te okolice między 12 a 14 sierpnia.. nie są to znaki?
    dlatego ja Cię rozumiem i mam nadzieję, że ten znak to faktycznie będzie Twój znak ;)

roma lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko poczęte w styczniu rodzi się w październiku, a październik to nasz szczęśliwy miesiąc - ślub braliśmy w październiku, syn urodził nam się w październiku, wprowadziliśmy się do domu w październiku nawet nasz pies urodził się w październiku ;-) ale ciężko mi uwierzyć, że mogłabym w tym roku w październiku dostać swój drugi cud. Tak nieprawdopodobne historie się w życiu nie zdarzają. Logika podpowiada mi, że to głupie ale serce krzyczy "spróbuj "!

Evita, promyczek 39, Mamaokruszka, Elmo13 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusiu, miód na serce taka opowieść o służbie zdrowia. Jesteśmy z Tobą i Dziecięciem ❤

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - pewno przyjęła Was dr Sodowska. I bardzo dobrze, że do niej trafiliście. Ona jest skrupulatna i dokładna , no i fakt - bardzo miła:-)
    Te babki w Genomie na rejestracji są różne: jest tam jedna franca:-).
    W każdym razie osobiście cieszę się że mojego rannego postu nie przeczytałaś, a przede wszystkim z tego że udało Wam się dzisiaj z tą wizytą.
    Jeśli chodzi o amnio - będziesz w najlepszych rękach. Powiedz mi Jagna czy Ty poprosiłaś o amnio u dr Cnoty czy genetyk tak zaleciła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziecko poczęte w styczniu rodzi się w październiku, a październik to nasz szczęśliwy miesiąc - ślub braliśmy w październiku, syn urodził nam się w październiku, wprowadziliśmy się do domu w październiku nawet nasz pies urodził się w październiku ;-) ale ciężko mi uwierzyć, że mogłabym w tym roku w październiku dostać swój drugi cud. Tak nieprawdopodobne historie się w życiu nie zdarzają. Logika podpowiada mi, że to głupie ale serce krzyczy "spróbuj "!
    Roma - a Ty nad czym zastanawiasz się - dziecię robić:-) Ja w znaki nie wierzę.
    Ale ważne że Ty wierzysz i tego trzymajmy się. Ja stoję za Tobą murem więc działajta! !!

roma, sy__la lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Rano byłam u endokrynologa. Zaprawdę powiadam Wam, wstawanie o 5 nie jest dla mnie :)
    Endo była bardzo zadowolona ze wzrostu mojego TSH (na początku grudnia miałam 1,09 a teraz skoczyło do prawie 2, w ciągu miesiąca)... :) A jak zobaczyła wynik progesteronu to już w ogóle jej się oczy zaświeciły. Powiedziała, że ostatnio jest wysyp ciąż, i że ma szczerą nadzieję, że wpisuję się w ten trend bo moje wyniki wskazują na coś bardzo pozytywnego. Mam nadzieję, że ma kobieta rację :) Oczywiście dostałam większe dawki Letroxu i przykaz zwiększenia ich jeszcze bardziej jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. No i narobiłam sobie nadziei. Podobno moje wyniki są dość obiecujące bo moje TSH tkwiło na tym samym poziomie od bardzo bardzo dawna a tu nagle taki skok... Trzymajcie kciuki dziewczyny. Może jeszcze coś się wykluje z tego nieszczęsnego cyklu :D
    Trzymam kciuki rękami i nogami &&&&&

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Evita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś cieszę się bardzo że w tak stresujacej sytuacji w jakiej się znalazłaś dziś tak pozytywnie wszystko się potoczyło. O Ave byłam spokojna o DJ też jestem. Sama widzisz dużo dodatkowych czynników doliczono do tego wyniku. I jak nam Roma wczoraj obliczyla na 80 ilestam procent dziecko zdrowe :) więc spokojnie Kochana <3

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:

Roma ja bym działała na Twoim miejscu. Bardzo wierzę w takie rzeczy :)

roma lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma spróbujcie a nóż się uda? Ja też wierzę w takie rzeczy. Trzymam kciuki&&&& za styczeń.

roma lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ