WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Roma policzy to nie ma ch... we wsi. Wybaczcie to porównanie, przypomniał mi sie tekst kolegów z liceum;) ale co mam na myśli: jak Roma wyliczy to sie zgadza jak w banku. Jak mi wyliczyła dlaczego Chrupina jest młodsza o tydzien i to nic złego nie znaczy to od razu smutki odeszły na bok.

roma, Alisa, promyczek 39, sy__la, Evita lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe padłam :-D no cóż, takie zboczenie zawodowe :-P

Alisa, Niebieskaa lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma liczę na to ze wynik Twojego wyliczenia będzie plakaŁ w pazdzierniku w Twych ramionach :*
    :)

roma, Koteczka82, Evita lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zmarzłam jak pies czekając na autobus który nie przyjechał.
    Teraz siedzę w swetrze rajstopach i skarpetkach i się grzeje. Mam nadzieję że będzie ok i nic mi się nie rozwinie z chorobsk bo już i tak na antybiotyku jestem.
    A powiem wam jeszcze że zauważyłam od paru dni zwiększony apetyt. Ciągle jestem głodna i mam ochotę na wszystko. Ciekawe czy to tylko ta zima czy coś więcej. Spać też mi się znowu chce częściej. Hmmm....
    Do @,zostało jeszcze ok 5 dni wszelkich objawów jej nadejścia brak.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, dzialajcie!!! A moze to właśnie znak zeby próbować:-)

Alisko, jak z tą laparo? Kiedy masz zaplanowana? Czy moze juz po? Jak tam u Ciebie sytuacja Kochana? ;-)

Dziewczyny!
    Jako ze dużymi krokami zbliża sie 14.01 i nasze kolejne spotkanie to chcialabym abyscie się określiły, kto przyjeżdża do Łodzi?? Chcialabym zarezerwować miejsce siedzące gdzies w knajpie i musze wiedziec mniej wiecej na ile osób. Tak więc proszę sie meldowac a ja będę zapisywać:-)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, muszę Wam coś powiedzieć. Sprowadźcie mnie na ziemię jeśli Waszym zdaniem ponosi mnie fantazja. Otóż, od 2 dni mam śluz płodny a dziś zaczęło mnie boleć podbrzusze, co oznacza tyle, że za jakieś 3 dni będę miała owu. I nie było by w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to, że to będzie 8 stycznia, czyli dzień, w którym 6 lat temu spłodziliśmy syna. Przy moich rzadkich owulacjach to na prawdę dziw bierze, że tak się złożyło. No i oczywiście wiecie co sobie pomyślałam... Że to może jest znak, szansa... Rany, ależ ja jestem naiwna.
    takie przypadki lubią cos przyniesc,tym bardziej ze dla nas daty to nie tylko cyfry.Mam nadzieje ze ten dzien przyniesie cos wiecej,nadzieje a nie smutek.Trzeba wierzyc w cos,bo to dodaje sił

roma lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziecko poczęte w styczniu rodzi się w październiku, a październik to nasz szczęśliwy miesiąc - ślub braliśmy w październiku, syn urodził nam się w październiku, wprowadziliśmy się do domu w październiku nawet nasz pies urodził się w październiku ;-) ale ciężko mi uwierzyć, że mogłabym w tym roku w październiku dostać swój drugi cud. Tak nieprawdopodobne historie się w życiu nie zdarzają. Logika podpowiada mi, że to głupie ale serce krzyczy "spróbuj "!
    Roma ja sie urodziłam w pazdzierniku a dziecko poczeło sie tez w pazdzierniku,do IVF urosło nam malusko jajek,punkcje miałam dwa dni po smierci taty,kiedy jechałam na pogrzeb zadzwonili z kliniki ze zapłodniły sie komórki i ze jeszcze bedzie jeden telefon czy dobrze sie rozwijają.Bylismy po pogrzebie w domu z goscmi kiedy zadzwonili ze koórki ładnie sie dzielą i ze transfer jest uzgodniony.To było zycie za zycie,dlatego jestem dobrej mysli ze ta ciaza sie utrzyma i ze wszystko bedzie dobrze,mój tato bo czuje jego obecnosc jest przy mnie i czuje to cos co nie pozwala mi zle myslec.Wszystko dzieje sie po cos,nawet te najgorsze rzeczy,by potem mogło cos byc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Jak Roma policzy to nie ma ch... we wsi. Wybaczcie to porównanie, przypomniał mi sie tekst kolegów z liceum;) ale co mam na myśli: jak Roma wyliczy to sie zgadza jak w banku. Jak mi wyliczyła dlaczego Chrupina jest młodsza o tydzien i to nic złego nie znaczy to od razu smutki odeszły na bok.
    dokładnie <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romus - u mnie sie nie sprawdzilo (poroniłam) ale ja bym spróbowała ;) wiem, że inaczej żałowałabym. Może to faktycznie znak? ;)

Jagna - fajnie, że trafiliście na rzeczową panią doktor jak i na xyczliwapania w rejestracji :) Ja cały czas będę miec nadzieję, że to właśnie te czynniki miały wpływ na ten wynik.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Alisko, jak z tą laparo? Kiedy masz zaplanowana? Czy moze juz po? Jak tam u Ciebie sytuacja Kochana? ;-)

Dziewczyny!
    Jako ze dużymi krokami zbliża sie 14.01 i nasze kolejne spotkanie to chcialabym abyscie się określiły, kto przyjeżdża do Łodzi?? Chcialabym zarezerwować miejsce siedzące gdzies w knajpie i musze wiedziec mniej wiecej na ile osób. Tak więc proszę sie meldowac a ja będę zapisywać:-)

Sysiu Kochana! Laparoskopia 11.01 w Katowicach. Mój gin bardzo mi pomógł i załatwił mi szybko termin w prywatnym szpitalu na Łubinowej- ale na nfz.
    Jutro mam konsultację anestezjologiczna.

Powiem tak: bez laparo nie zajdę w ciążę (jak to gin okreslił: kosmos w jamie brzusznej, zrosty itd). Ale po laparo też mogę nie zajść i dodatkowo obniży mi rezerwę jajnikową. Także tak źle - tak niedobrze.
    Niestety gdzieś z tyłu głowy pojawia się : " nie będę mamą 3 raz".

Odnośnie spotkania: niestety po laparo nie zdecyduję się. Przepraszam. Bardzo mi szkoda ale na pewno rozumiecie :-)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    A ja dziś zmarzłam jak pies czekając na autobus który nie przyjechał.
    Teraz siedzę w swetrze rajstopach i skarpetkach i się grzeje. Mam nadzieję że będzie ok i nic mi się nie rozwinie z chorobsk bo już i tak na antybiotyku jestem.
    A powiem wam jeszcze że zauważyłam od paru dni zwiększony apetyt. Ciągle jestem głodna i mam ochotę na wszystko. Ciekawe czy to tylko ta zima czy coś więcej. Spać też mi się znowu chce częściej. Hmmm....
    Do @,zostało jeszcze ok 5 dni wszelkich objawów jej nadejścia brak.
    TRZYMAM KCIUKI BY NIE PRZYLAZŁA && w koncu styczen a w styczniu zaczyna sie najwiekszy wysyp i trwa do konca lutego

Koteczka82 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Roma, dzialajcie!!! A moze to właśnie znak zeby próbować:-)

Dziewczyny!
    ja jestem na razie na tak,choc zaczyna sie duzo dziac i zaczynam miec coraz to wiecej wizyt to jak na razie na 14ego jeszcze nic nie wypadło..ksiądz ma jeszcze na kolede przyjsc ale mam nadzieje ze to nie bedzie 14ty

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda Aliska,chciałam cie poznac w realu,ale wybaczam bo nasze marzenia najwazniejsze i jesli tylko ta laparo cos moze zmienic to normalna decyzja.Trzymamy kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    szkoda Aliska,chciałam cie poznac w realu,ale wybaczam bo nasze marzenia najwazniejsze i jesli tylko ta laparo cos moze zmienic to normalna decyzja.Trzymamy kciuki
    Może jeszcze kiedyś będzie okazja:-)
    Wiesz Jagna - nie masz czego żałować: pyskata żem, szczera do bólu, ale z poczuciem humoru - co nie Dziewczyny:-)

sy__la, OliZet lubią tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak! Cud babeczka!

Alisa, roma lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Oj tak! Cud babeczka!
    Love You <3 <3

• Evita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Może jeszcze kiedyś będzie okazja:-)
    Wiesz Jagna - nie masz czego żałować: pyskata żem, szczera do bólu, ale z poczuciem humoru - co nie Dziewczyny:-)
    Oj jest czego żalowac- Alisa od kiedy Ty taka skromna? ;) Ale przecież spotkania mają charakter cykliczny więc okazja jeszcze będzie. Może 3 spotkanie w Krakowie co? ;)

Kochane moje mimo mojego sentymentu do Łodzi i absolutnej miłości do Was nie dojadę tym razem. Będę pękać z zazdrosci ale co zrobić. Będę na 2 dniowych warsztatach dla kobiet i stamtąd przesyłać Wam moc ;) Wiem że wybaczycie tym razem..

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Oj jest czego żalowac- Alisa od kiedy Ty taka skromna? ;) Ale przecież spotkania mają charakter cykliczny więc okazja jeszcze będzie. Może 3 spotkanie w Krakowie co? ;)

Kochane moje mimo mojego sentymentu do Łodzi i absolutnej miłości do Was nie dojadę tym razem. Będę pękać z zazdrosci ale co zrobić. Będę na 2 dniowych warsztatach dla kobiet i stamtąd przesyłać Wam moc ;) Wiem że wybaczycie tym razem..
    Evitka -- no wiesz... :-)
    A co to za warsztaty - jeśli mogę spytac?

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kto dotrze 14-go? Chyba nie będziemy z Sy_la same?
    Sy_la masz jakieś miejsce na oku? My kiedyś z innego forum miałyśmy spotkanie w takim pubie na przeciwko Łodzi kaliskiej przy Lordis nie pamiętam jak się nazywa. Tam było fajnie.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które cytowalyscie moje zdjęcie z usg możecie usunąć je? Nie zauważyłam że tam moje imię i nazwisko było.. Bardzo proszę... Będę wdzięczna :*

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ