Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Evita gdzie Ty masz w środę tą wizytę? Potrzebujesz jakiegoś wsparcia?
Co prawda też mam wizytę u lekarza ale może jakoś się spotkamy?Evita lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnysy__la wrote:Alisko, Roma - no wiem wiem, ja wszystko rozumiem. Pierwsza taka moja reakcja była i musiałam to napisać- tak juz mam. Ale to wynikło z faktu, że bardzo chcę sie z Wami zobaczyć... postaram się i może mi się uda dołączyć do Was, jednak nie umiem powiedzieć na ile %. Jakby co to będziemy w kontakcie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9d5a6df89b9.png
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 10:24
Evita, sy__la lubią tę wiadomość
-
Evita wrote:Tak Jomi leczę się w Łodzi u Malinowskiego. O Paśniku ostatnio dużo dobrego słyszałam, dużo osób u niego się leczy. Mają trochę inne metody ale widać obydwoje są skuteczni. Daj znać jak wyniki i pisz jak będziesz mieć pytania.
Mam koleżankę, która dzięki prof. Malinowskiemu, po 4 poronieniach, doczekała się cudnej córeczki Basi. U Ciebie też na pewno wszystko się tak pięknie skończyEvita, sy__la, M@linka lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Koteczka82 wrote:Evita gdzie Ty masz w środę tą wizytę? Potrzebujesz jakiegoś wsparcia?
Co prawda też mam wizytę u lekarza ale może jakoś się spotkamy?
Koteczko - jeszcze nie wiem na 100% czy bede miec bo musze dzis po południu zadzwonić i się umówić ale mam nadzieję, że ciężarnej nie odmówią i nas zapiszą - rano pobieranie krwi, o 14 szczepienie i ewentualnie wizyta ale nie wiem o której, ale generalnie dzień w Łodzi mi się szykuje (okolice Matki Polki)sy__la lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Aga Dziękuję, że pytasz. Pierwsza, największa fala złości na całą tą sytuację już przeszła, ale nadal przytłacza mnie poczucie bezsilności. Chciałabym móc coś robić, a nie nie mogę nic...
Sylcia Byłoby fantastycznie, gdybyś mogła dołączyć. Tak, jak napisałam wczoraj - żałuję, że nie było mnie z wami, ale jednocześnie wiem, że tak było lepiej dla atmosfery na spotkaniu. Pewnie gdybym mogła cofnąć czas byłabym z Wami.
Jomi, Gadu fajnie, że jesteście z powrotem.
Okruszku jak test?sy__la, Gaduaaa lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Siedzę i wyję. Test negatywny. Zaczęłam plamić więc przyjście @ to kwestia godzin. Nadal wysoka gorączka. Lekarz mówi, że oprócz grypy mam jakieś bakterie w zatokach i gardle ale dopóki nie będę pewna na 100%, że ciąży nie ma to antybiotyków nie dostanę.
Jest do dupy -
nadziejaaaaa wrote:Ikarzyca sama się zastanawiam nad tymi naturalnymi sposobami medycyny chińskiej. Przecież przyjmowanie eutyroksu czy letroksu to syntetyczne wspomaganie tarczycy sztucznie regulujące ją na chwile.. sama przyjmuje leki ale wyjścia innego nie mam.. Chce ratować się jakoś inaczej. I jeżeli ośrodek jest w Krk to ja tam mogę jechać już
Annak mogę prosić Cię żebyś coś więcej nakreśliła mi na ten temat?
Nadziejaaa ośrodek medycyny chińskiej który poleciła mi Annak jest w KRK na ul. Warszawskiej. Sama niedawno poznałam dietetyczke z tego ośrodka (ma też już swój gabinet bo w tym centrum straszna prowizje biorą)i od niej kupiłam trochę ziół po czym zaszłam w ciążęja bardzo wierzę w naturalne metody leczenia, akurat tarczycy można ładnie pomoc właśnie odpowiednią dietą. Ja zmieniłam radykalnie dietę bo wykluczyłam gluten i nabiał. Trzeba pilnować węglowodanów- za dużo podnosi insulinę za mało obciąża tarczycę. Mnie zalecono 150g węgli dziennie można to obliczyć dzięki tabelom kalorii- sprawdzasz ile węglowodanów jest np w porcji ryżu czy kaszy.
Tarczyca nie przepada za nabialem i glutenem- nie do końca wiadomo dlaczego tak jest ale już jest sporo badań na ten temat i wielu dietetyków taką dietę zaleca. Dużo osób uważa że to głupia moda ale mnie się wydaje że coś w tym jest. Nie zaszkodzi poeksperymentować i sprawdzić jak się będziesz czuła.Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
-
Negatywny test.
Mam to głupie plamienie już od ponad tygodnia, ale dziś brzuch mocniej pobolewa, więc to pewnie kwestia 1-2 dni jak dostanę @. Widać po odstawieniu leków też organizm się rozregulował.
Teraz to już nie wiem co robić...
Czy dalej robić detoks od leków? Czy z powrotem je zacząć brać i robić stymulację CLO? (2 nieudane) A może postawić na alternatywną medycynę chińską?
Totalnie się pogubiłam
roma na jakim etapie teraz jesteś? robisz jakieś badania, wdrażasz leki czy jeszcze tkwisz w zawieszeniu?
Ikarzyca co u Ciebie? nowa praca pochłania czas pewnie? może to dobrze, bo nie myślisz tak nałogowo o staraniach;) ja też co prawda mam mniej wolnego czasu, ale czas na myślenie o porażkach staraniowych zawsze się znajdzie - a jak
-
Evita wrote:Okruszku przytulam Cię mocno... Kurcze.. a coś czułam że będzie pozytyw.
-
Mamookruszka, bardzo mi przykro
Skrzacie, czasem wydaje mi się, że te wszystkie leki tylko właśnie rozregulowują nasze organizmy.
Evitko, ja też wierzę w moc diety. Sama niestety mam mało czasu i wiedzy oraz mało samozaparcia, żeby zrobić rewolucję w diecie, ale znam kilka dziewczyn, które dietą pięknie sobie wyregulowały tarczycę i problemy z cukrem.
Ja od dłuższego czasu nie jadłam mięsa i czułam się rewelacyjnie. W poprzedniej ciąży zaczęłam znów jeść czasem mięso, ale teraz wracam do wege, bo zdecydowanie lepiej się czuję na diecie bezmięsnej.
Ja jestem strasznie wkurzona na to co się dzieje z moim organizmem po tym poronieniu. Od kilku dni mam plamienia, a nawet delikatne krwawienia i sama nie wiem czy to @ tylko taka skąpa czy coś całkiem innego. Miałam umówić się do mojego gina między 8 a 10 dc, ale nie wiem nawet czy ten nowy cykl się już zacząłOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
MamoOkruszka tulę mocno
A ja się zdenerwowałam - przed chwilą wyszłam z psem na spacer i spadłam ze schodów
Upadłam na prawy pośladek i tylko on mnie boli ale mam nadzieję, że to nie zaszkodzi na tak wczesnym etapie...
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Skrzaciku ja jako osoba skrajnie niecierpliwa jestem zwolenniczką łączenia medycyny zachodniej i wschodniej szeroko pojętej. One wzajemnie wspaniale się uzupełniają jeśli jedno podejście nie próbuje deprecjonowac drugiego. Jest taka lekarka Dr Zhai która prowadzi klinikę w Londynie gdzie z sukcesem łączy te dwie metody, napisała nawet książkę (mogę Ci wysłać bo już przeczytałam). Ja uważam że trzeba robić wszystko: praca nad sobą, nad emocjami, dieta, zdrowy tryb życia, leki i procedury medyczne, jakieś fajne warsztaty dla kobiet. Tam gdzie mieszkasz masz ogromne możliwości więc korzystaj!
skrzat1988 lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
-
Okruszku Przykro mi, ale w obecnej sytuacji to może lepiej. Nie wesoło jest rozpoczynać ciążę od tak poważnej infekcji. Ale swoją drogą to ja nie zgadzam się z Twoim lekarzem. No bo, co? Jeśli byłabyś w ciąży to nie będzie leczył infekcji bakteryjnej? Przecież są antybiotyki dozwolone w ciąży, a wiadomo że w takiej sytuacji antybiotyk jest mniejszym złem niż te bakterie. Mógł więc przepisać Ci antybiotyk, który można brać w ciąży. Tak to tylko opóźnia leczenie a Ty się męczysz.
Skrzacie U mnie sytuacja wygląda tak, że postanowiliśmy starać się naturalnie, ale od kilku cykli mam plamienia trwające ponad tydzień przed @. Poszłam więc do nowego gina, który stwierdził, że plami szyjka i zrobił cytologię podejrzewając stan zapalny. No i wyszła infekcja bakteryjna, którą teraz leczę. Dodatkowo okazało się, że mam małą torbiel na jajniku. Zaraz po tym doczekałam się rezonansu przysadki mózgowej, na którą dostałam skierowanie od endokrynologa latem. No i wyszło, że mam torbiel na przysadce, która może powodować różne zaburzenia hormonalne. Wiec gin odesłał mnie do endokrynologa. Do mojego mam wizytę dopiero 8 marca, więc poszłam do innego korzystając z ubezpieczenia, które daje mi darmowe wizyty i badania. Powiedziała, że żeby mnie diagnozować to musi być pewna, że tarczyca jest wyregulowana, dostałam więc skierowanie na TSH, FT4, anty TPO, anty TG a dodatkowo kortyzol i prolaktynę. Jak będą te wyniki to zleci kolejne. Gin planował, że od następnego cyklu włączy antyki na 3 miesiące, ale skoro trzeba zrobić diagnostykę hormonalną to wszystko się teraz przesunie.
Tulę Cię mocno Kochana, tak mi przykro, że znów nie wyszło. Jakie to wszystko jest trudne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:50
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Okruszku i Skrzaciku mocno przytulam :*
Dorola kochana uwazaj :*ale jak to spadlas :(pies Cie pociagnał?
Malinka akurat znam te szpitale horrory ,jak bylam na operacji to dzielilam pokój i lozko obok z taka stara babka i ona non stop charczałą a w nocy charczala lub chrapała,to akurat nie bylo zalezne od niej ,ale jakby ktos specjalnie se tak lazil to bym chyba powiedziala cos ,ze mi nie pasuje ,moze zatyczki Ci pomogą:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:53
skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
roma wrote:Okruszku Przykro mi, ale w obecnej sytuacji to może lepiej. Nie wesoło jest rozpoczynać ciążę od tak poważnej infekcji. Ale swoją drogą to ja nie zgadzam się z Twoim lekarzem. No bo, co? Jeśli byłabyś w ciąży to nie będzie leczył infekcji bakteryjnej? Przecież są antybiotyki dozwolone w ciąży, a wiadomo że w takiej sytuacji antybiotyk jest mniejszym złem niż te bakterie. Mógł więc przepisać Ci antybiotyk, który można brać w ciąży. Tak to tylko opóźnia leczenie a Ty się męczysz
-
Oj, no to faktycznie sytuacja nie jest taka prosta...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Oj, no to faktycznie sytuacja nie jest taka prosta...
promyczek 39 wrote:Okruszku doloz do tego miod i czosnek,naturalny antybiotyk
Dołożę
Dziękuję dziewczyny za wszystko! Idę spać. Miłego dnia! -
Hihi jak ja to znam
http://babyonline.pl/nadepniecie-na-lego-oraz-9-sytuacji-w-ktorych-mama-mowi-slowo-na-k,okiem-mamy-film,964,r22.htmlM@linka lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy