X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku zrobiłaś sikanca?

M@linko współczuję. Pamiętam jak byłam w szpitalu w zeszłym roku było dużo babek takich już starszych na jakieś zabiegi wycinania mięśniaków i takie tam i prawie codziennie któraś z nich tak pilowala w nocy że nie mogłam spać i czułam się jak zombie....

Jomi dziękuję serdecznie. Trzymaj kciuki za nas. A na Ciebie też przyjdzie kolej, jestem tego pewna :)

M@linka lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Ja jakieś umiejętności telepatyczne rozwinęłam- najpierw Laile wywołałam a teraz Gaduuua się znalazła :) Dziś myślałam też o Tobie że się nie odzywasz ale pomyślałam że jeszcze jesteś w rozjazdach :)Jak się czujesz?
    dziękuję kochana :) dziś zaczynam 2 trymestr a z tym już powoli te najgorsze objawy odchodzą :) mdłości tylko wieczorami i ogólnie chyba troszkę lepiej i ze zmęczeniem i wzdęciami :)
    cieszę sie bardzo że Wam się udało :) tak długo czekaliście :)

Evita lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie że spotkaniami- im ich więcej tym lepiej :) Nie byłaś na jednym bo nie mogłaś to będzie drugie i trzecie. Teraz spontan w Katowicach a następne może na spokojnie w Krakowie co? :) Może w marcu, kwietniu jak coś troszkę ciepłej będzie :)

Ikarzyca, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita, a dobrze doczytałam, że leczysz się w Łodzi? Teraz czeka Cię doszczepianie?
    Ja w środę jadę do APC zrobić Allo mrl i test LCT, potem z wynikami do doc. Paśnika.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    No to dobrze, że już w domu.
    Jakie plany odnośnie Gadulątka, jesteś już na tyle daleko, że opieka u Ciebie już wejdzie w normalny tryb?
    mam nadzieję, własnie dostałam wezwanie do szpitala na pierwszy skan :D śmiechu warte bo dziś zaczęłam 14tc :) a Oni wołają mnie na pierwszy skan ! no ale w środę jadę.. potem niby robią drugi ten połówkowy około 20tc i potem gdzieś przy końcówce dopiero...

Ikarzyca, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny spokojnie że spotkaniami- im ich więcej tym lepiej :) Nie byłaś na jednym bo nie mogłaś to będzie drugie i trzecie. Teraz spontan w Katowicach a następne może na spokojnie w Krakowie co? :) Może w marcu, kwietniu jak coś troszkę ciepłej będzie :)

I moze ja zalapalabym sie np. na jakies czerwcowe:) wiesz...Evitka, niedawno pisalam, ze zobacze Cie z jajem niespodzianka na przodzie, wiec nie odpuszcze tej okazji.

M@linko! i trzeba bylo jej jeb...drzwiami, a co!
    A tak na powaznie to moze kupisz sobie zatyczki w aptece? A zwrocilas jej uwage? ja niestety nie zwrocilam uwagi jednej mlodej dziewczynie, z ktora lezalam podczas pobytu w szpitalu po poronieniu. Ona akurat spala w nocy, ale caly dzien pokoj byl okupowany przez jej faceta, albo rodzine, albo innych i to bylo bardzo meczace. Bylam na maksa zmeczona sluchaniem ich swiergotania, wspolnym ogladaniem jakis glupich programow tv i komentowaniem ich itd. itp. Mialam nadzieje, ze pielegniarka zwroci uwage, ze sa wyznaczone godziny odwiedzic, albo ze zmienia miejsce tych pogaduszek. Niestety ja nie zwrocilam jej uwagi, a szkoda.

M@linka, Evita lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mam nadzieję, własnie dostałam wezwanie do szpitala na pierwszy skan :D śmiechu warte bo dziś zaczęłam 14tc :) a Oni wołają mnie na pierwszy skan ! no ale w środę jadę.. potem niby robią drugi ten połówkowy około 20tc i potem gdzieś przy końcówce dopiero...
    Gadulko! moje pierwsze norweskie usg bylo w 19 tygodniu (pierwsze nieprywatne), potem kolejne w styczniu i jeszcze zaszaleli i wyznaczyli mi usg 2 dni przed terminem. Totalne szalenstwo! nawet polozna podkreslala jaka mam wspaniala opieke i o wiele wiecej kontroli niz przecietna pacjentka...

Tak na marginesie to moja przyjaciolka ze studiow, ktora tez mieszka w No opisala mi ostatnio tak mrozaca krew w zylach przeprawe z norweska sluzba zdrowia, ktora nie raczyla pomoc jej dziecku... ze Az sie boje co to bedzie po porodzie. Ona z wielu powodow planuje z rodzina powrot do Polski, ja do Polski na pewno sie nie wybieram...ale bede musiala jakos sie zabezpieczyc. Pierwsze co to bede sama sie szkolic i pytac moich doswiadczonych przyjaciolek, dostalam juz namiar do jakiejs swietnej pediatry we Wro i jak tylko bede w Pl z mala to ide na wizyte, zeby juz zaczac budowac kontakt z ta lekarka i w razie czego do niej dzwonic. Zrobilam sie juz bardzo asertywna w kontaktach ze sluzba zdrowia w No wiec moze to tez tyci pomoze. A...i na liscie zakupow mam chocby nebulizator... A jak u Ciebie wyglada opieka zdrowotna dla maluszkow?

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Gadulko! moje pierwsze norweskie usg bylo w 19 tygodniu (pierwsze nieprywatne), potem kolejne w styczniu i jeszcze zaszaleli i wyznaczyli mi usg 2 dni przed terminem. Totalne szalenstwo! nawet polozna podkreslala jaka mam wspaniala opieke i o wiele wiecej kontroli niz przecietna pacjentka...

Tak na marginesie to moja przyjaciolka ze studiow, ktora tez mieszka w No opisala mi ostatnio tak mrozaca krew w zylach przeprawe z norweska sluzba zdrowia, ktora nie raczyla pomoc jej dziecku... ze Az sie boje co to bedzie po porodzie. Ona z wielu powodow planuje z rodzina powrot do Polski, ja do Polski na pewno sie nie wybieram...ale bede musiala jakos sie zabezpieczyc. Pierwsze co to bede sama sie szkolic i pytac moich doswiadczonych przyjaciolek, dostalam juz namiar do jakiejs swietnej pediatry we Wro i jak tylko bede w Pl z mala to ide na wizyte, zeby juz zaczac budowac kontakt z ta lekarka i w razie czego do niej dzwonic. Zrobilam sie juz bardzo asertywna w kontaktach ze sluzba zdrowia w No wiec moze to tez tyci pomoze. A...i na liscie zakupow mam chocby nebulizator... A jak u Ciebie wyglada opieka zdrowotna dla maluszkow?
    heheh kurde to nie jest jeszcze tak źle widzę w Irl ;)
    u nas opieka dla maluszków to porażka jest. dużo polskich mam jeździ do Dublina do Polskich pediatrów.. oni na wszystko tutaj zapisują ich słynny Calpol czyli odpowiednik naszego paracetamolu w syropie.. i innych leków nie uznają :)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska no wlasnie nie umiem grzecznie zwracać uwagi w takich kwestiach- nawet kiedyś próbowałam ale zawsze wychodzi mi to tak ze albo mowie za miekko albo przesadzę :/

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Powiem mężowi żeby przywiózł mi zatyczki - dobry pomysł

sy__la lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    heheh kurde to nie jest jeszcze tak źle widzę w Irl ;)
    u nas opieka dla maluszków to porażka jest. dużo polskich mam jeździ do Dublina do Polskich pediatrów.. oni na wszystko tutaj zapisują ich słynny Calpol czyli odpowiednik naszego paracetamolu w syropie.. i innych leków nie uznają :)
    W No jest podobnie! Najgorzej, ze tu jest bardzo utrudniony dostep do specjalistow, a ja mam zle zdanie o norweskich lekarzach rodzinnych. Wiedza wszystko i gowno tak naprawde, takie niestety jest moje doswiadczenie z kontaktu z 3 lekarzami. Znam jedna swietna lekarke rodzinna, ale jest prawie niemozliwe dostanie sie do niej na liste pacjentow, choc probowalam. A juz jak lekarz szuka przy mnie odpowiedzi w necie to mam ochote go wysmiac. Moj lekarz czesto jest absolutnie przekonany, ze to co mowi jest jedyna sluszna prawda i nie chce kierowac do specjalistow, a na nich i tak sie czeka dlugo...a prywatnie nie mam do kogo isc! tragedia...

M@linka wrote:
    Niebieska no wlasnie nie umiem grzecznie zwracać uwagi w takich kwestiach- nawet kiedyś próbowałam ale zawsze wychodzi mi to tak ze albo mowie za miekko albo przesadzę :/
    Ja tez sie tego ucze i wlasnie czesto konczy sie to tak jak opisujesz: albo wchodze w role "przymilajaca i grzeczniutka" albo " z fochem i zla". Chcialabym umiec zwrocic uwage w takiej sytuacji w sposob stanowczy, ale spokojny, bez np. strzelenia buraka:)

2fwaugpjrxudygqa.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    PS. Powiem mężowi żeby przywiózł mi zatyczki - dobry pomysł
    Może ja zobaczy, że sobie je wciskasz do uszu to zakuma sugestię.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska no to u Nas podobnie z tym wyszukiwaniem info z sieci.. mało tego potrafią wydrukować i Ci dać ... mój R. raz poszedł że mu serce kołacze.. to mu powiedział że to arytmia i wydrukował z internetu informacje o tym i kazał iść do domu... ewentualnie jak nie przejdzie to wrócić i skieruje na ekg :D
    ja w szpitalu mówię że mam Hashimoto a Oni robią duże oczy bo nie wiedzą co to jest.. i weź z nimi rozmawiaj... porażka

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka dasz radę już niedługo przytulisz swoje maleństwo jeszcze troszkę cierpliwości chcialabym być tak daleko jak Ty z ciąża ehh..

Niebieska taki lekarz pediatra nic nie zrobisz..

Roma jak samopoczucie? :)

Gaduaaa co u Cb jak się czujecie ? :)
    Mam pytanie jakie masz objawy ciąży teraz w tym 13 tygodniu?

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    M@linka dasz radę już niedługo przytulisz swoje maleństwo jeszcze troszkę cierpliwości chcialabym być tak daleko jak Ty z ciąża ehh..

Niebieska taki lekarz pediatra nic nie zrobisz..

Roma jak samopoczucie? :)

Gaduaaa co u Cb jak się czujecie ? :)
    Mam pytanie jakie masz objawy ciąży teraz w tym 13 tygodniu?
    czujemy się dobrze :) wiesz co ciężko powiedzieć jakie mam objawy bo miałam takie tempo ostatni tydzień że nawet nie wiem co się dzieje haha.. na pewno mam nadal mdłości wieczorami i brak apetytu.. od jakiegoś czasu nie jadam kolacji.. huśtawka nastroju i chyba tyle... aaa no i mega dużo śluzu... pływam...

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A dziękuję. U mnie bez zmian, biorę witaminy, leki, piję miovarian i czekam. Jadę na to nieszczęsne spotkanie firmowe, które niestety wypada i w moje urodziny i w 15-17dc, więc okołoowulacyjny okres. Ale co ma być to będzie. A no i przyszedl mi ten żel wspomagający plemniki. Średnio się tego używa, jakos tak malo romantycznie, ze tak powiem, tym bardziej ze nigdy nie uzywalam nigdy zadnych zeli. Ale zobaczymy czy to cos pomoze. Uzywalas moze tego kiedys?

zakupiłam ten żel pierwszy raz ostatnio ale zacznę używać dopiero podczas starań - ale używałam czasem zwykły żel który jest neutralny - lepiej mi z nim było bo był większy poślizg bez żelu trochę sucho ;) za około 2 tyg powinna przyjść @ a potem będę rozpoczynać starania ;) więc zobaczę jak ten żel się sprawuje ;)czytałam niby że ten żel ma takie właściwości że i dłużej żyją plemniki i lepiej się w nim ruszają więć jest możliwe że jest dobry -ale to się okaże jednej pomoże ,drugiej nie. w każdym bądź razie nie zaszkodzi używać .

życzę powodzenia podczas spotkania firmowego ;) kochana więc jak okres okołoowulacyjny to musisz <3

MonaLiza lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko, Roma - no wiem wiem, ja wszystko rozumiem. Pierwsza taka moja reakcja była i musiałam to napisać- tak juz mam. Ale to wynikło z faktu, że bardzo chcę sie z Wami zobaczyć... postaram się i może mi się uda dołączyć do Was, jednak nie umiem powiedzieć na ile %. Jakby co to będziemy w kontakcie.

roma, Alisa lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, tylko wstać i walnąć taką upierdliwą i bezmózgową babe. Trochę taktu nie zaszkodzi a przecież nie jest w pokoju sama. Może pogadaj z nią teraz ze strasznie się krecila w nocy, zapalala światło i się przez nia niewyspalas... niewazne co sobie pomyśli może coś dotrze do pustej łepetyny...
    A zatyczki to dobra sprawa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 10:10

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Evita, a dobrze doczytałam, że leczysz się w Łodzi? Teraz czeka Cię doszczepianie?
    Ja w środę jadę do APC zrobić Allo mrl i test LCT, potem z wynikami do doc. Paśnika.

Tak Jomi leczę się w Łodzi u Malinowskiego. O Paśniku ostatnio dużo dobrego słyszałam, dużo osób u niego się leczy. Mają trochę inne metody ale widać obydwoje są skuteczni. Daj znać jak wyniki i pisz jak będziesz mieć pytania.

Evita

4 straty
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo :-)
    Mamookruszka kuruj się kochana! Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie.
    Mój ból w biodrze i pachwinie na razie sobie poszedł więc nadal mogę chodzić na moich obcasach :-P
    Nie mogę się już doczekać środy i wizyty u doktor. Czuję że wszystko jest ok ale chciałabym poczuć się zaopiekowana i uspokojona, znać sytuację. Męczy mnie też to że nikt nie wie. A najbardziej jak przyjaciółki które wiedzą o poronieniu pytają czy coś jest na rzeczy ehh....
    Mam lenia nic mi się nie chce :-P
    Dobra idę zrobić obiad i wstawić pranie :-P

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1811 1812 1813 1814 1815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ