Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
promyczek 39 wrote:Okruszku i Skrzaciku mocno przytulam :*
Dorola kochana uwazaj :*ale jak to spadlas :(pies Cie pociagnał?
Malinka akurat znam te szpitale horrory ,jak bylam na operacji to dzielilam pokój i lozko obok z taka stara babka i ona non stop charczałą a w nocy charczala lub chrapała,to akurat nie bylo zalezne od niej ,ale jakby ktos specjalnie se tak lazil to bym chyba powiedziala cos ,ze mi nie pasuje ,moze zatyczki Ci pomogą:*
Nie, to nie pies. Tylko u nas tak ślisko - wszystko pokryte skorupą lodu. Schody są pod zadaszeniem i nie widać było niczego. Eh, dobrze, że dziś na 17:00 mam wizytę.Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Wiecie jak mi się morda śmieje jak widzę te Wasze awatary?
promyczek 39, Dorola31 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Skrzacie U mnie sytuacja wygląda tak, że postanowiliśmy starać się naturalnie, ale od kilku cykli mam plamienia trwające ponad tydzień przed @. Poszłam więc do nowego gina, który stwierdził, że plami szyjka i zrobił cytologię podejrzewając stan zapalny. No i wyszła infekcja bakteryjna, którą teraz leczę. Dodatkowo okazało się, że mam małą torbiel na jajniku. Zaraz po tym doczekałam się rezonansu przysadki mózgowej, na którą dostałam skierowanie od endokrynologa latem. No i wyszło, że mam torbiel na przysadce, która może powodować różne zaburzenia hormonalne. Wiec gin odesłał mnie do endokrynologa. Do mojego mam wizytę dopiero 8 marca, więc poszłam do innego korzystając z ubezpieczenia, które daje mi darmowe wizyty i badania. Powiedziała, że żeby mnie diagnozować to musi być pewna, że tarczyca jest wyregulowana, dostałam więc skierowanie na TSH, FT4, anty TPO, anty TG a dodatkowo kortyzol i prolaktynę. Jak będą te wyniki to zleci kolejne. Gin planował, że od następnego cyklu włączy antyki na 3 miesiące, ale skoro trzeba zrobić diagnostykę hormonalną to wszystko się teraz przesunie.
Tulę Cię mocno Kochana, tak mi przykro, że znów nie wyszło. Jakie to wszystko jest trudne...
Ale to wszystko skomplikowane. Nie wiem jak na Ciebie działają te wszystkie wytyczne lekarzy, planowanie badań, zabiegów, ustalanie godzin, kiedy wyjść wcześniej z pracy, kiedy wziąć zwolnienie, jak się wytłumaczyć, czekać na wyniki...to wszystko sprawia, że czuję się O TAKA malutka, przerażona i absolutnie przestaję wierzyć w sukces. Dlatego często uciekam od tej diagnostyki, cały czas mając mini nadzieję, że uda się naturalnie. No, ale mam to samo co Ty, te cholernie plamienia, które u mnie trwają już 8 dzień, a okresu nie ma. Test ciążowy oczywiście negatywny, więc to na bank nie ciąża. Progesteron ok, suplementacja też stosowała, więc wiem, że to nie działa, lekarze stwierdzilo, że taka moja natura. Ch*jowa natura. Po prostu gówno wiedzą i nie potrafią mi pomóc, dlatego tak gadają...
-
Dorola no to dobrze ze masz wizyte dzis ,kciuki:*
Skrzaciku okropne te plamienia:( ja sie nie znam kompletnie bo nigdy nie mialam tzn raz chyba mialam ale to bylo plamienie dzien przed @ ,a teraz zaczyna sie plamienie i w ten sam dzien@ a pijesz inofolic moze ?2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualny
-
http://static.pokazywarka.pl/1/h/r/49591b0523838ff6e83435e07fb1b2b5_orig.jpg
Eeeetam! To któraś z naszych dziewczyn nadrabia 3 dni zaległości i odpowiada na zalegle postyAlisa, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Skrzacie, na mnie też ta diagnostyka wpływa bardzo przygnębiająco. Ale już przywykłam, zaciskam zęby i idę w to. A powiedz, Ty leczysz się w klinice niepłodności?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 12:37
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Skrzacie, na mnie też ta diagnostyka wpływa bardzo przygnębiająco. Ale już przywykłam, zaciskam zęby i idę w to. A powiedz, Ty leczysz się w klinice niepłodności?
Ehhh Roma kochana... mam nadzieje, ze bede mogla Ci towarzyszyc w Twojej drodze od dwoch kresek do drugiego bobasa i ze wszystkie bedziemy Cie wspierac za jakis czas...
Mnie dobijalo zawieszenie staran...pewnie dlatego dostalam takiego turbo napedu jesli chodzi o cala diagnostyke. Ale ja nie mialam tak kretej drogi jak Ty...Sle serdeczne pozdrowienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 13:05
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualny
-
Evita wrote:Nadziejaaa ośrodek medycyny chińskiej który poleciła mi Annak jest w KRK na ul. Warszawskiej. Sama niedawno poznałam dietetyczke z tego ośrodka (ma też już swój gabinet bo w tym centrum straszna prowizje biorą)i od niej kupiłam trochę ziół po czym zaszłam w ciążę
ja bardzo wierzę w naturalne metody leczenia, akurat tarczycy można ładnie pomoc właśnie odpowiednią dietą. Ja zmieniłam radykalnie dietę bo wykluczyłam gluten i nabiał. Trzeba pilnować węglowodanów- za dużo podnosi insulinę za mało obciąża tarczycę. Mnie zalecono 150g węgli dziennie można to obliczyć dzięki tabelom kalorii- sprawdzasz ile węglowodanów jest np w porcji ryżu czy kaszy.
Tarczyca nie przepada za nabialem i glutenem- nie do końca wiadomo dlaczego tak jest ale już jest sporo badań na ten temat i wielu dietetyków taką dietę zaleca. Dużo osób uważa że to głupia moda ale mnie się wydaje że coś w tym jest. Nie zaszkodzi poeksperymentować i sprawdzić jak się będziesz czuła.,zaro cukru...wegle tylko z kasz i czasem owocow i tego chleba.Zobaczymy czy cos to da:)
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualnyNiebieskaa wrote:Aliska, widze, ze zwiekszylas swoja aktywnosc na forum, a jak u Ciebie, czyzby dobry okres nastapil? jak z Waszymi staraniami i dalszymi planami? Wybacz jesli pisalas, a ja nie pamietam.
e tam zwiększyłammam chwilkę to jest mnie więcej
wiesz co temat starań zmęczył mnie, obrzydł mi. Bo ileż można starać się, diagnozować, latać po lekarzach - zniechęcona już tym wszystkim jestem.
Ja zrobiłam wszystko co mogłam by mieć 3 dziecko i mój M również.
To nie my w tej grze rozdajemy karty więc czas pokaże....