Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Skrzaciku Kochany!
U mnie w sumie po staremu. Chyba znowu cykl bezowulacyjny i nie wiadomo kiedy @ przyjdzie. Od następnego cyklu CLO.
Bardzo dobrze ze zmieniłam pracę. Pracuje teraz w fajniejszym miejscu, ludzie spoko no i przede wszystkim dużo możliwości poznania branży. I mimo tego że mam dalej troszkę, to wracam o tych samych godzinach a przynajmniej nie nudzi mnie to, co robię.
Popołudniami robię fuchy, bo kupujemy w końcu działkęi trzeba na nią zarobić. Przez to wszystko generalnie mam szalony luty - ale byłam ostatnio u naturopatki - babka jest internista ale z zacięciem naturalnym i generalnie jestem bardzo zadowolona z wizyty. Chcę siasc na dłużej i Wam opisać i wizyte i warsztaty na których tez ostatnio byłam - może Wam też się coś nada.
Mimo tego, że dużo się dzieje to jak piszesz - czas na rozmyślania zawsze się znajdzie. Martwi mnie to, że mam taki problem z owulacja i nie da się nic przyspieszyć - tylko czekać do @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:38
skrzat1988 lubi tę wiadomość
-
Evita, tak mnie prozdrowotnie nastroilas, ze właśnie piekę chleb bezglutenowy i zrobiłam "smalec" z fasoli
M@linka, Evita lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ikarzyca wrote:Skrzaciku Kochany!
U mnie w sumie po staremu. Chyba znowu cykl bezowulacyjny i nie wiadomo kiedy @ przyjdzie. Od następnego cyklu CLO.
Bardzo dobrze ze zmieniłam pracę. Pracuje teraz w fajniejszym miejscu, ludzie spoko no i przede wszystkim dużo możliwości poznania branży. I mimo tego że mam dalej troszkę, to wracam o tych samych godzinach a przynajmniej nie nudzi mnie to, co robię.
Popołudniami robię fuchy, bo kupujemy w końcu działkęi trzeba na nią zarobić. Przez to wszystko generalnie mam szalony luty - ale byłam ostatnio u naturopatki - babka jest internista ale z zacięciem naturalnym i generalnie jestem bardzo zadowolona z wizyty. Chcę siasc na dłużej i Wam opisać i wizyte i warsztaty na których tez ostatnio byłam - może Wam też się coś nada.
Mimo tego, że dużo się dzieje to jak piszesz - czas na rozmyślania zawsze się znajdzie. Martwi mnie to, że mam taki problem z owulacja i nie da się nic przyspieszyć - tylko czekać do @.
Fajnie, że się odnalazłaś w nowym miejscu i czas choć odrobinę szybciej płynie. Najgorzej to się nudzić w pracy, w poprzedniej miałam własnie takie dupogodziny i to było straszne. 8h wlekło mi się podwójnie.
Słabo, że cykle masz tak długie. A skąd wiesz, że bezowulacyjny? Potwierdzałaś na monitoringu? Miałaś już kiedyś stymulację CLO? Ja pierwszej nie wspominam zbyt dobrze, rzygałam jak kot...
Ikarku a zdradzisz ile masz lat i jak długo trwają Wasze starania? Wybacz, że nie pamiętam, gdzieś mi umknęło.
I koniecznie nam napisz o tej naturopatce, sama się mocno zastanawiam nad wizytą u takiego specjalisty..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 19:05
-
jomi81 wrote:Evita, tak mnie prozdrowotnie nastroilas, ze właśnie piekę chleb bezglutenowy i zrobiłam "smalec" z fasoli
hehefajnie
O smalcu z fasoli już słyszałam, że jest pyszny.
A chleb bezglutenowy bardzo smaczny robię z tego przepisu:
http://www.eksperymentalnie.com/2014/03/chleb-bezglutenowy-prosty-przepis.html
Jest bardzo prosty i naprawdę smakuje jak chleb.MonaLiza lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
A jakie macie przepisy na chleb bezglutenowy? Ja na poczatku pieklam z gotowych mieszanek macznych, ale jest tam mase syfu. Moja dietetyczka doradzila mi kupowac chleb z niskim indeksem glikemicznym w piekarniach. I powiem Wam, ze moze ma nieco glutenu, ale wazniejszy jest indeks glikemiczny. No i spokoj z pieczeniem i smak pyszny:) Nazywają się potocznie "chleb IG"
-
Evita wrote:Koteczka wysłałam zaproszenie, zaakceptujesz?
Dziewczyny jadę na szczepienie w środę i wizytę a jutro beta. Czy coś jeszcze warto zbadać jak już mnie będą kłuć? Może progesteron? Proszę trzymajcie za nas kciuki!Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Elmo13 wrote:Dziewczyny jakby co to ja mam 5 tabletek clo które mi zostały.... jakby któraś była zainteresowana to proszę dajcie znaćMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Elmo ale piękny brzuszek
Okrąglutki jak piłeczka
A ja po wizycie - w sumie to widzieliśmy tylko pęcherzyk ale ważne, że w macicy. Dostałam luteinę, no i 16.02 o godz 16:00 wizyta serduszkowaPowiedział, że jest dobrej myśli i że ja również mam myśleć pozytywnie.
No i boję się żeby nie zapeszyć ale dziś z okazji imienin dostałam od męża "na szczęście" takie coś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f42022a8e09e.jpgAlisa, promyczek 39, ana167, roma, Evita, Niebieskaa, Ikarzyca, Koteczka82, laila_25, nadziejaaaaa, Natikka123, Elmo13, sy__la, Mamaokruszka, kiti, Asia87, Genshirin lubią tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Hej! Ja już po wizycie! Widzieliśmy pulsującą cewe sercowa!
Dopplera nie włączaliśmy bo ciaza jest mniejsza niz wynika z OM.
ale jest! jest! jest tam! w koncu! ktos siedzi
Zarodek ma 4 mmza 2 tyg kolejne USG...
ufff..nie wiecie jak mi zeszło z krzyza... jeszcze po wizycie plakalam roztrzesiona tak mi sie przez caly dzien nazbierało stresu i obaw..ufffM@linka, roma, Dorola31, Evita, Niebieskaa, Koteczka82, promyczek 39, sylvuś, Alisa, nadziejaaaaa, Natikka123, ana167, Elmo13, sy__la, Mamaokruszka, Elaria, kiti, Asia87, skrzat1988, Genshirin, sunset06 lubią tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
Jestem po wizycie. Serduszko bije:)
Fasolka ma 3 cm, dwie raczki, dwie nozki. 27.02 juz pierwsze wazne badania, a u drugiego lekarza 22.02.
Jestem coraz bardziej naladowana pozytywna energia. Musi byc teraz dobrze.M@linka, roma, Dorola31, Evita, Niebieskaa, Ikarzyca, Koteczka82, promyczek 39, laila_25, sylvuś, Alisa, nadziejaaaaa, Natikka123, ana167, Elmo13, Magdzia88, Elaria, kiti, Asia87, Genshirin lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
No, 3 takie newsy pod rząd! To lubię
Dorola, cudowny, przewspaniały prezent. Masz cudownego męża. Gdybym takie dostała chyba zalałoby mnie morze łez ze wzruszeniadołączam się do życzeń, niech wszystkie ścieżki Twojego życia będą proste
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 20:16
Dorola31, Alisa, Asia87 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Laila, Monika cudowne wiadomości
Niech maluszki zdrowo rosną!
Sama nie mogę doczekać się serduszka i strasznie boję się tej wizyty, bo przy poprzedniej ciąży właśnie serduszka nie usłyszeliśmy. Ale teraz ma być inaczej - MA BYĆ DOBRZE
Dzisiaj jak mnie gin zobaczył to stwierdził, że ciśnienia mi nie będzie mierzył bo widzi po mnie, że pewnie skali by mu zabrakło hihiKochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Dorola, laila i Monika...alez piekne 3 wiadomosci pod rzad! piekne chwile przezywacie mhmmm!
Marianka dzisiaj tak fika, ze siedzac w pracy na spotkaniu zespolu nawet moja kolezanka zwrocila uwage, ze mi brzuch skacze:DDorola31, Evita, laila_25, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
roma wrote:No, 3 takie newsy pod rząd! To lubię
Dorola, cudowny, przewspaniały prezent. Masz cudownego męża. Gdybym takie dostała chyba zalałoby mnie morze łez ze wzruszeniadołączam się do życzeń, niech wszystkie ścieżki Twojego życia będą proste
Dziękuję kochana :*
Ja też płakałam
Jeszcze najpierw dał mi breloczek z napisem "Dorota najlepsze dopiero przed Tobą" po czym dał pudełeczko z wózeczkiem
A mąż to prawda - jest najkochańszy, wspiera mnie w każdej chwili i tej dobrej i tej złej.
Tylko teraz dopytuje czy możemy nadal się przytulaćAle ja sama nie wiem, boję się bo ciąża wysokiego ryzyka a zapomniałam się lekarza spytać więc póki co celibat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 20:21
Niebieskaa, roma, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Dziewczyny super wieści!!!! Trzymam kciuki żeby wszystko było już tylko dobrze!!!
Evita dobry początek dla naszych środowych wizyt
Jeszcze któraś ma wizytę albo usg teraz w najbliższych dniach?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
sy__la wrote:Evitka ja cały czas kciuki za Ciebie i groszka trzymam - od soboty!! Jak byście miały z Koteczka jakąś wolną chwile na pogaduchy to piszcie śmiało a w 5-10 min dotrę do Matki Polki
Syla my o 8.30 mamy pobieranie krwi, zależy jaka kolejka będzie ale pewnie tradycyjnie koło 9-9.30 pójdziemy na nasze rytualne romantyczne śniadanie na pediatrię, do tzw KubusiaNapiszę Ci dokładnie na którą się wyrobimy. Koteczka może da radę zajrzeć do nas. W Kubusiu są dobre soki wyciskane z marchewki i jabłka
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Uwielbiam takich facetow jak Twoj maz, Dorola:))) uwiebiam jak mezczyzna potrafi ujac kobiete takim zachowaniem i troche potraktowac ja jak swoja wspaniala krolewne...tfu tfu... chyba nie powinnam tak pisac, bo w realu nie raz mi sie oberwalo za to od moich kolezanek feministek, ale tutaj moge tak napisac...
Syla, Evita, Koteczka...Wy wszystkie jestescie z jednego miasta? ale super!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 20:30
Dorola31 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017