Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Evita wrote:Nadziejaaa ośrodek medycyny chińskiej który poleciła mi Annak jest w KRK na ul. Warszawskiej. Sama niedawno poznałam dietetyczke z tego ośrodka (ma też już swój gabinet bo w tym centrum straszna prowizje biorą)i od niej kupiłam trochę ziół po czym zaszłam w ciążę
ja bardzo wierzę w naturalne metody leczenia, akurat tarczycy można ładnie pomoc właśnie odpowiednią dietą. Ja zmieniłam radykalnie dietę bo wykluczyłam gluten i nabiał. Trzeba pilnować węglowodanów- za dużo podnosi insulinę za mało obciąża tarczycę. Mnie zalecono 150g węgli dziennie można to obliczyć dzięki tabelom kalorii- sprawdzasz ile węglowodanów jest np w porcji ryżu czy kaszy.
Tarczyca nie przepada za nabialem i glutenem- nie do końca wiadomo dlaczego tak jest ale już jest sporo badań na ten temat i wielu dietetyków taką dietę zaleca. Dużo osób uważa że to głupia moda ale mnie się wydaje że coś w tym jest. Nie zaszkodzi poeksperymentować i sprawdzić jak się będziesz czuła.
Evitka daj faktem z tym glutenem to prawda. Dużo czytałam o tym ze faktycznie jest szkodliwy. A nabiał tez ? Kurcze a tak lubię żywność w formie nabiału. Cholera tarczyca. A powiedz mi w tym ośrodku indywidualnie dobierają te zioła ?
Restrykcyjne bardzo przestrzegasz tej diety ? Wiem po sobie ze z utrzymaniem takiej diety będę mieć duży problem. Może chociaż te zioła by troszkę pomogły.Aniołek7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
Mamookruszka, Skrzacie mocno przytulam, strasznie mi przykro wierzyłam że się uda.
Trzymajcie się dziewczyny!!!
Evitka to czekam na info od ciebie bo ja mam wizytę w Matce Polce i będę tam ok 8:30 a ile mi tam zejdzie to nie wiem.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Alisa wrote:e tam zwiększyłam
mam chwilkę to jest mnie więcej
wiesz co temat starań zmęczył mnie, obrzydł mi. Bo ileż można starać się, diagnozować, latać po lekarzach - zniechęcona już tym wszystkim jestem.
Ja zrobiłam wszystko co mogłam by mieć 3 dziecko i mój M również.
To nie my w tej grze rozdajemy karty więc czas pokaże....
Prawda... czyli wrzucilas na luz o ile dobrze to odczytuje. Sporo zainwestowalas finansowo i psychicznie i fizycznie...oby zaprocentowalo!
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyNiebieskaa wrote:Prawda... czyli wrzucilas na luz o ile dobrze to odczytuje. Sporo zainwestowalas finansowo i psychicznie i fizycznie...oby zaprocentowalo!
wiesz co, czy wrzuciłam na luz... hm, chyba nie...
suplementy biorę,też w czasie więc pilnuję swego
Flaków z siebie nie wypruję. Mam świadomość, że czas działa na moją niekorzyść. Ale cóż ja więcej mogę zrobić...
sy__la lubi tę wiadomość
-
nadziejaaaaa wrote:Evitka daj faktem z tym glutenem to prawda. Dużo czytałam o tym ze faktycznie jest szkodliwy. A nabiał tez ? Kurcze a tak lubię żywność w formie nabiału. Cholera tarczyca. A powiedz mi w tym ośrodku indywidualnie dobierają te zioła ?
Restrykcyjne bardzo przestrzegasz tej diety ? Wiem po sobie ze z utrzymaniem takiej diety będę mieć duży problem. Może chociaż te zioła by troszkę pomogły.
Pamietam glownie to, ze kazala bardzo ograniczyc, a najlepiej wyeliminowac biala make, cukier i nabial.
Zgadzam sie z Evita, najlepiej patrzec na te nasze problemy holistycznie i tez jestem za laczeniem roznych metod. Mialysmy tu nie raz tez dyskusje nt zasadnosci brania tylu lekow przy braku twardych dowodow na ich slusznosc...ale jak nie wiadomo co dokladnie pomaga to moze (jesli sa chocby jakies male wskazania) najlepiej laczyc rozne drogi...jomi81 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Nadziejaaa z nabialem są dwie kwestie- dzisiejszy nabiał naszpikowany jest hormonami i nie jest zalecany staraczkom. Spotkałam się z taką opinią w kilku miejscach. Dodatkowo tarczyca i nabiał się nie lubią więc jeśli ma się niedoczynność tarczycy to warto przemyśleć przynajmniej jego ograniczenie. Też lubię nabiał bardzo ale trudno. Dietę trzymam restrykcyjnie bo jestem cholernie uparta a do tego zdesperowana.Odstawilam też kawe i wszelaką chemię, cukru nie jadłam wcześniej już. Zioła na pewno dobierane są indywidualnie choć ja do centrum chińskiego nie trafiłam tylko dietetyczke stamtąd poznałam w sytuacji prywatnej. Dodam też że nie chce głosić jakiś dietetycznych mądrości i nakazów, uważam że każdy sam decyduje co mu służy a co nie ale na pewno warto to sprawdzać i przyglądać się samopoczuciu i wynikom.
sy__la lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Mamaokruszka wrote:Siedzę i wyję. Test negatywny. Zaczęłam plamić więc przyjście @ to kwestia godzin. Nadal wysoka gorączka. Lekarz mówi, że oprócz grypy mam jakieś bakterie w zatokach i gardle ale dopóki nie będę pewna na 100%, że ciąży nie ma to antybiotyków nie dostanę.
Jest do dupyFabianCyprian
Tymuś
-
O matko kochana! Gadu! Właśnie zobaczyłam ze nastukałaś już ponad 9000 postów! Toż to chyba istny rekord na wątku!25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:O matko kochana! Gadu! Właśnie zobaczyłam ze nastukałaś już ponad 9000 postów! Toż to chyba istny rekord na wątku!
stąd mój nick Gaduaaapromyczek 39, Alisa, Koteczka82, roma, Evita, M@linka, Natikka123, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Koteczka wysłałam zaproszenie, zaakceptujesz?
Dziewczyny jadę na szczepienie w środę i wizytę a jutro beta. Czy coś jeszcze warto zbadać jak już mnie będą kłuć? Może progesteron? Proszę trzymajcie za nas kciuki!Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
nick nieaktualnyEvita wrote:Koteczka wysłałam zaproszenie, zaakceptujesz?
Dziewczyny jadę na szczepienie w środę i wizytę a jutro beta. Czy coś jeszcze warto zbadać jak już mnie będą kłuć? Może progesteron? Proszę trzymajcie za nas kciuki!
Panel tarczycowyEvita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, witam Was dziś 6dpo z dziwnymi bólami podbrzusza. Nie wiem jak je określić, ale czuję jakbym @ miała przyjść. Nie za wcześnie?
Przykro mi z powodu Waszych (-) testówLiczyłam na to, że i Wam się uda. Nowy cykl, nowe nadzieje... przyjdzie czas. To musi się kiedyś stać prawdą!
A ja? No cóż... mój nieodłączny ostatnio towarzysz Bromergon nie daje mi w nocy spaćMyślałam, że będę po nim senna, a tu wręcz przeciwnie, szok. Mam lekkie nudności, ale do przeżycia. I tak jeszcze mi się przypomniało, że 3dpo miałam bardzo lekkie plamienie, które trwało 2dni i nie wiem, czym mogło być spowodowane
Gaduaaa nick trafiony w 10!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 16:06
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Evita wrote:Koteczka wysłałam zaproszenie, zaakceptujesz?
Dziewczyny jadę na szczepienie w środę i wizytę a jutro beta. Czy coś jeszcze warto zbadać jak już mnie będą kłuć? Może progesteron? Proszę trzymajcie za nas kciuki!
Progesteron chyba dobrze sprawdzić i może TSH. -
roma wrote:Skrzacie, na mnie też ta diagnostyka wpływa bardzo przygnębiająco. Ale już przywykłam, zaciskam zęby i idę w to. A powiedz, Ty leczysz się w klinice niepłodności?
W klinice niepłodności od razu chcieli mnie wepchnąć na inseminację i potem na in vitro. Plus dołączyli listę badań do zrobienia = 3000zł na dzień dobry.
Dlatego podziękowałam. Jestem jeszcze chwilę przed 30tką, raz po roku starań zaszłam w ciążę. Chciałam się dowiedzieć co jest ze mną nie tak.
No i.... się nie dowiedziałam
Mam lekarza, który jest specjalistą od niepłodności, ale pracuje w przyszpitalnej przychodni. Zlecił dużo badań, które wyszły w normie (niektóre w górnych graniach normy), ale i tak "profilaktycznie" dostałam worek leków, który widzisz u mnie w stopce. Zrobiłam też sonoHSG jajowody okazały się drożne, nasienie mojego faceta też w normie (kilka % obniżona ruchliwość, ale to podobno nie robi jakiejś strasznej katastrofy), miałam 2 stymulacje CLO+Ovitrelle. Monitoringi wychodzą super, owulacja jest, wszystko ekstra.
Wszystko ekstra, a dzieciaka nie ma;)
Dlatego teraz mam opcje:
a) mam w d... wszystko i jedziemy dalej naturalnie bez leków i lekarzy
b) medycyna chińska
c) wrócić do leków i dokończyć stymulację CLO (mam jeszcze tabletek na 2 cykle)
d) inseminacja
e) in vitro
Przy czym opcja d) i e) za jakiś czas, bo na razie nie mamy takiej kasy;) -
Evitka zaproszenie zaakceptowałam
Evita lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Evitka odpisałam.
Zauważyłam że od wczoraj zaczęły trochę boleć mnie cycki i chyba robią się większe biorę to za dobry znakNiebieskaa, Evita, sy__la lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...