WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pisze z telefonu Ja nie mogłam podejrzeć :)

Aliska a to foto to Ty czy to się Ci wyświetliło? Bo to nie ja chociaż foto super... ;);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 13:22

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Bo pisze z telefonu Ja nie mogłam podejrzeć :)

Aliska a to foto to Ty czy to się Ci wyświetliło? Bo to nie ja chociaż foto super... ;);)

To foto to dla Ciebie o tak :-)

Elmo13 lubi tę wiadomość

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Nadziejaaa ośrodek medycyny chińskiej który poleciła mi Annak jest w KRK na ul. Warszawskiej. Sama niedawno poznałam dietetyczke z tego ośrodka (ma też już swój gabinet bo w tym centrum straszna prowizje biorą)i od niej kupiłam trochę ziół po czym zaszłam w ciążę :) ja bardzo wierzę w naturalne metody leczenia, akurat tarczycy można ładnie pomoc właśnie odpowiednią dietą. Ja zmieniłam radykalnie dietę bo wykluczyłam gluten i nabiał. Trzeba pilnować węglowodanów- za dużo podnosi insulinę za mało obciąża tarczycę. Mnie zalecono 150g węgli dziennie można to obliczyć dzięki tabelom kalorii- sprawdzasz ile węglowodanów jest np w porcji ryżu czy kaszy.

Tarczyca nie przepada za nabialem i glutenem- nie do końca wiadomo dlaczego tak jest ale już jest sporo badań na ten temat i wielu dietetyków taką dietę zaleca. Dużo osób uważa że to głupia moda ale mnie się wydaje że coś w tym jest. Nie zaszkodzi poeksperymentować i sprawdzić jak się będziesz czuła.

Evitka daj faktem z tym glutenem to prawda. Dużo czytałam o tym ze faktycznie jest szkodliwy. A nabiał tez ? Kurcze a tak lubię żywność w formie nabiału. Cholera tarczyca. A powiedz mi w tym ośrodku indywidualnie dobierają te zioła ?
    Restrykcyjne bardzo przestrzegasz tej diety ? Wiem po sobie ze z utrzymaniem takiej diety będę mieć duży problem. Może chociaż te zioła by troszkę pomogły.

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję: ):):)

Pierwszy raz wrzuciłam jakieś zdjęcie dlatego tyle zamieszania ale już ogarniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 13:37

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka, Skrzacie mocno przytulam, strasznie mi przykro wierzyłam że się uda.
    Trzymajcie się dziewczyny!!!
    Evitka to czekam na info od ciebie bo ja mam wizytę w Matce Polce i będę tam ok 8:30 a ile mi tam zejdzie to nie wiem.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    e tam zwiększyłam :-) mam chwilkę to jest mnie więcej :-)
    wiesz co temat starań zmęczył mnie, obrzydł mi. Bo ileż można starać się, diagnozować, latać po lekarzach - zniechęcona już tym wszystkim jestem.
    Ja zrobiłam wszystko co mogłam by mieć 3 dziecko i mój M również.
    To nie my w tej grze rozdajemy karty więc czas pokaże....

Prawda... czyli wrzucilas na luz o ile dobrze to odczytuje. Sporo zainwestowalas finansowo i psychicznie i fizycznie...oby zaprocentowalo!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Prawda... czyli wrzucilas na luz o ile dobrze to odczytuje. Sporo zainwestowalas finansowo i psychicznie i fizycznie...oby zaprocentowalo!

wiesz co, czy wrzuciłam na luz... hm, chyba nie...
    suplementy biorę, <3 też w czasie więc pilnuję swego :-)
    Flaków z siebie nie wypruję. Mam świadomość, że czas działa na moją niekorzyść. Ale cóż ja więcej mogę zrobić...

sy__la lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    Evitka daj faktem z tym glutenem to prawda. Dużo czytałam o tym ze faktycznie jest szkodliwy. A nabiał tez ? Kurcze a tak lubię żywność w formie nabiału. Cholera tarczyca. A powiedz mi w tym ośrodku indywidualnie dobierają te zioła ?
    Restrykcyjne bardzo przestrzegasz tej diety ? Wiem po sobie ze z utrzymaniem takiej diety będę mieć duży problem. Może chociaż te zioła by troszkę pomogły.
    Nadzieja, ja tez konsultowalam sie z lekarka medycyny wchodniej, o ktorej tu kilka razy pisalam. Pare jej wskazowek zastosowalam, ona bardzo podkreslala jak wazna jest odpowiednia dieta. Podobnie w ciazy zalecala diete i jest nawet autorka poradnika z przepisami. https://od-natury.pl/poradnik-zdrowa-dieta
    Pamietam glownie to, ze kazala bardzo ograniczyc, a najlepiej wyeliminowac biala make, cukier i nabial.
    Zgadzam sie z Evita, najlepiej patrzec na te nasze problemy holistycznie i tez jestem za laczeniem roznych metod. Mialysmy tu nie raz tez dyskusje nt zasadnosci brania tylu lekow przy braku twardych dowodow na ich slusznosc...ale jak nie wiadomo co dokladnie pomaga to moze (jesli sa chocby jakies male wskazania) najlepiej laczyc rozne drogi...

jomi81 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa z nabialem są dwie kwestie- dzisiejszy nabiał naszpikowany jest hormonami i nie jest zalecany staraczkom. Spotkałam się z taką opinią w kilku miejscach. Dodatkowo tarczyca i nabiał się nie lubią więc jeśli ma się niedoczynność tarczycy to warto przemyśleć przynajmniej jego ograniczenie. Też lubię nabiał bardzo ale trudno. Dietę trzymam restrykcyjnie bo jestem cholernie uparta a do tego zdesperowana.Odstawilam też kawe i wszelaką chemię, cukru nie jadłam wcześniej już. Zioła na pewno dobierane są indywidualnie choć ja do centrum chińskiego nie trafiłam tylko dietetyczke stamtąd poznałam w sytuacji prywatnej. Dodam też że nie chce głosić jakiś dietetycznych mądrości i nakazów, uważam że każdy sam decyduje co mu służy a co nie ale na pewno warto to sprawdzać i przyglądać się samopoczuciu i wynikom.

sy__la lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Siedzę i wyję. Test negatywny. Zaczęłam plamić więc przyjście @ to kwestia godzin. Nadal wysoka gorączka. Lekarz mówi, że oprócz grypy mam jakieś bakterie w zatokach i gardle ale dopóki nie będę pewna na 100%, że ciąży nie ma to antybiotyków nie dostanę.

Jest do dupy
    przykro mi.. tule...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko kochana! Gadu! Właśnie zobaczyłam ze nastukałaś już ponad 9000 postów! Toż to chyba istny rekord na wątku!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    O matko kochana! Gadu! Właśnie zobaczyłam ze nastukałaś już ponad 9000 postów! Toż to chyba istny rekord na wątku!
    jakby dobrze poszukać to i może na całym OF ? hahahaha

stąd mój nick Gaduaaa ;)

promyczek 39, Alisa, Koteczka82, roma, Evita, M@linka, Natikka123, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka wysłałam zaproszenie, zaakceptujesz? :)

Dziewczyny jadę na szczepienie w środę i wizytę a jutro beta. Czy coś jeszcze warto zbadać jak już mnie będą kłuć? Może progesteron? Proszę trzymajcie za nas kciuki!

Evita

4 straty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:

Dziewczyny jadę na szczepienie w środę i wizytę a jutro beta. Czy coś jeszcze warto zbadać jak już mnie będą kłuć? Może progesteron? Proszę trzymajcie za nas kciuki!
    Tak, progesteron bym sobie zbadała.
    Panel tarczycowy

Evita lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam Was dziś 6dpo z dziwnymi bólami podbrzusza. Nie wiem jak je określić, ale czuję jakbym @ miała przyjść. Nie za wcześnie?

Przykro mi z powodu Waszych (-) testów :( Liczyłam na to, że i Wam się uda. Nowy cykl, nowe nadzieje... przyjdzie czas. To musi się kiedyś stać prawdą!

A ja? No cóż... mój nieodłączny ostatnio towarzysz Bromergon nie daje mi w nocy spać :( Myślałam, że będę po nim senna, a tu wręcz przeciwnie, szok. Mam lekkie nudności, ale do przeżycia. I tak jeszcze mi się przypomniało, że 3dpo miałam bardzo lekkie plamienie, które trwało 2dni i nie wiem, czym mogło być spowodowane :(

Gaduaaa nick trafiony w 10! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 16:06

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:

Progesteron chyba dobrze sprawdzić i może TSH.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Skrzacie, na mnie też ta diagnostyka wpływa bardzo przygnębiająco. Ale już przywykłam, zaciskam zęby i idę w to. A powiedz, Ty leczysz się w klinice niepłodności?

W klinice niepłodności od razu chcieli mnie wepchnąć na inseminację i potem na in vitro. Plus dołączyli listę badań do zrobienia = 3000zł na dzień dobry.

Dlatego podziękowałam. Jestem jeszcze chwilę przed 30tką, raz po roku starań zaszłam w ciążę. Chciałam się dowiedzieć co jest ze mną nie tak.
    No i.... się nie dowiedziałam :D

Mam lekarza, który jest specjalistą od niepłodności, ale pracuje w przyszpitalnej przychodni. Zlecił dużo badań, które wyszły w normie (niektóre w górnych graniach normy), ale i tak "profilaktycznie" dostałam worek leków, który widzisz u mnie w stopce. Zrobiłam też sonoHSG jajowody okazały się drożne, nasienie mojego faceta też w normie (kilka % obniżona ruchliwość, ale to podobno nie robi jakiejś strasznej katastrofy), miałam 2 stymulacje CLO+Ovitrelle. Monitoringi wychodzą super, owulacja jest, wszystko ekstra.

Wszystko ekstra, a dzieciaka nie ma;)

Dlatego teraz mam opcje:
    a) mam w d... wszystko i jedziemy dalej naturalnie bez leków i lekarzy
    b) medycyna chińska
    c) wrócić do leków i dokończyć stymulację CLO (mam jeszcze tabletek na 2 cykle)
    d) inseminacja
    e) in vitro

Przy czym opcja d) i e) za jakiś czas, bo na razie nie mamy takiej kasy;)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka zaproszenie zaakceptowałam ;-)

Evita lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka - priv

Evita

4 straty
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka odpisałam.
    Zauważyłam że od wczoraj zaczęły trochę boleć mnie cycki i chyba robią się większe biorę to za dobry znak ;-)

Niebieskaa, Evita, sy__la lubią tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ