Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Adam to ma takie pomysły
Kiedyś jak jeszcze nie mieszkaliśmy razem przyniósł mi różyczkę - po drodze do mnie zobaczył u kogoś w ogródku i wskoczył przez płot ją dla mnie zerwać hihi
Evita czekamy jutro z zapartym tchem i zaciśniętymi kciukami na wyniki bety!Niebieskaa, Evita, Aga22 lubią tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Niebieskaa wrote:Nadzieja, ja tez konsultowalam sie z lekarka medycyny wchodniej, o ktorej tu kilka razy pisalam. Pare jej wskazowek zastosowalam, ona bardzo podkreslala jak wazna jest odpowiednia dieta. Podobnie w ciazy zalecala diete i jest nawet autorka poradnika z przepisami. https://od-natury.pl/poradnik-zdrowa-dieta
Pamietam glownie to, ze kazala bardzo ograniczyc, a najlepiej wyeliminowac biala make, cukier i nabial.
Zgadzam sie z Evita, najlepiej patrzec na te nasze problemy holistycznie i tez jestem za laczeniem roznych metod. Mialysmy tu nie raz tez dyskusje nt zasadnosci brania tylu lekow przy braku twardych dowodow na ich slusznosc...ale jak nie wiadomo co dokladnie pomaga to moze (jesli sa chocby jakies male wskazania) najlepiej laczyc rozne drogi...
Właśnie zamierzam szukać odpowiedzi na pytania u różnych źródeł bo jak widać same leki nie wiele co tutaj działają. Dlatego dla mnie jak najbardziej jest wskazane łączenie różnych dróg leczenia, jeśli jedna nie pomaga trzeba szukać innej. Zacznę może od ograniczenia tego nabiału i glutenu. Chociaż w kwestii nabiału nie będzie to takie proste bo po prostu go uwielbiam. w kwestii glutenu to muszę poczytać i nauczyć się go obsługiwać ;p
Kurcze Evita zazdroszczę takiej silnej woli u mnie to nie będzie takie proste, ale jak mus to mus. Na pewno zacznę wgłębiać się w temat i coś bede eliminować a coś wdrażać.
Zaczytałam się natomiast ostatnio w blogu pewnej dziewczyny, sporo piszę o różnych rzeczach i powiem że bardzo mądrze bo ma z wieloma rzeczami problemy. Wiadomo że ile ludzi tyle opinii ale jakby któraś chciała poczytać to wklejam link do tego blogu.
http://www.tlustezycie.pl/Aniołek7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
nick nieaktualny
-
Niebieskaa wrote:Ehhh Roma kochana... mam nadzieje, ze bede mogla Ci towarzyszyc w Twojej drodze od dwoch kresek do drugiego bobasa i ze wszystkie bedziemy Cie wspierac za jakis czas...
Mnie dobijalo zawieszenie staran...pewnie dlatego dostalam takiego turbo napedu jesli chodzi o cala diagnostyke. Ale ja nie mialam tak kretej drogi jak Ty...Sle serdeczne pozdrowienia.
Niebieskaa, Elmo13, Evita, Alisa, promyczek 39, Aga22, sylvuś lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Skrzacie, a diagnostykę hormonalną masz przeprowadzoną?
Elmo, piękny brzusio. A pamiętam Twój post o dwóch kreskach. Tak niedawno to byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 20:43
Elmo13 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dziewczyny fantastyczne wieści
Gratulacje! Oby takich coraz więcej
Dorola31 lubi tę wiadomość
Aniołek7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
Dziewczyny gratuluje takich cudnych wieści z wizyt: ) az miło się czyta takie posty... musi być dobrze innej opcji nie ma limit złego wyczerpany;)
Wszystkim dziękuję za miłe słowa w związku z moim wielkim brzusiem ale jeszcze pewnie sporo podrośnie bo każda ciaze konczylam tak 20kg + wiec jeszcze trochę zostało; )
Roma strasznie dużo ostatnio na Ciebie spadło złych wieści ale ja zawsze uważam że tak zawsze być nie może i wkoncu los się do Ciebie uśmiechnie i spełni się twe marzenie o 2 dzieckujakoś intuicja mi podpowiada ciężarnej:
Aliska a u Ciebie to pewnie będzie Nius już w najbliższym cyklu....oby się sprawdziło moje przeczucie dziewczyny....
roma, Alisa lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Evita wrote:Niebieska niezupełnie, ja nie mieszkam w Łodzi tylko w Krakowie ale w Łodzi się leczę
a poza tym dzieją sie tam fajne rzeczy:) byłam na warsztatach z psychodramy i gestaltu własnie w Krk:)
Evita lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ależ trójstrzał dzisiaj!
Normalnie podium, tylko że z trzema pierwszymi miejscami!
Bardzo się cieszę, Dziewczyny, i serdecznie Wam gratuluję. Niech te serca biją od teraz ze sto lat! Mam nadzieję, że każda kolejna Wasza wizyta będzie przynosić takie cudowne wiadomości.
Evita,
Żyję już teraz Twoją betą.
Też będziesz miała taki wynik na cito, jak w niedzielę?
nadziejaaaaa,
Evitka już właściwie odpowiedziała wyczerpująco na pytanie dotyczące medycyny niekonwencjonalnej.
Ja moge się tylko pod wszystkim podpisać i dodać, że ja namiar na to centrum w Krakowie dostałam od mojej lekarki medycyny chińskiej, z Warszawy. Byłam u niej kilka razy. Poleciła mi ją koleżanka. I uważam, że były to spotkania, które niezwykle dużo mi dały. Chyba nawet bardziej psychicznie niż fizycznie (chociaż trudno mi ocenić moc zabiegów, jakie tam przeszłam).
Ważne jednak było to, że już jedna rozmowa z panią Chinką (tak na nią mówię, mimo, że jest Polką) pozwoliła mi spojrzeć inaczej na temat moim wcześniejszych (teoretycznie już przepracowanych) strat. Myślę, że to coś odblokowało w mojej głowie i było na swój sposób przełomowe.
Dodam, że na pierwszej wizycie byłam u niej 1 lipca, na kolejnej 15 lipca, a potem 19 lipca powstało moje dziecię i 29 lipca ujrzałam dwie kreski. Jaką rolę w tym wszystkim odegrały te rozmowy i zabiegi... nie wiem i nigdy się nie dowiem. Ale wydaje mi się, że nie były bez znaczenia.
Co do leczenia tarczycy dietą, to słyszałam o tym mnóstwo rzeczy. Dokładnie to, co pisała Evita - odrzucić nabiał i gluten. Mnie zabrakło trochę samozaparcia, ale my w domu praktycznie nie jemy nabiału, więc to już jest coś. Poza tym, moje problemy z tarczycą nigdy nie były aż tak poważne. Pewnie, gdyby od tego wszystko zależało, to jadłabym same kartofle i popijała wodą. Ale wiadomo, jak to często bywa.
Tak silne osoby, jak Evita, to raczej mniejszość. -
Elmo,
Fajnie Cię zobaczyć na zdjęciu!
Brzucholek faktycznie widoczny, ale u Ciebie to nie jest pierwsze dziecię, więc pewnie dlatego.
sy__la,
Pisałaś, że brzuszek Elmo większy od Twojego. Prawdę mówiąc, to trudno mieć mniejszy niż TwójChyba tylko Niebieskaa mogłaby stanąć do rywalizacji. U Ciebie to ledwo tę ciążę widać. Marysia chyba się do kręgosłupa przytuliła
W życiu bym nie powiedziała, że jesteś już w 31 tc!
Elmo13 lubi tę wiadomość
-
Evita wrote:Syla my o 8.30 mamy pobieranie krwi, zależy jaka kolejka będzie ale pewnie tradycyjnie koło 9-9.30 pójdziemy na nasze rytualne romantyczne śniadanie na pediatrię, do tzw Kubusia
Napiszę Ci dokładnie na którą się wyrobimy. Koteczka może da radę zajrzeć do nas. W Kubusiu są dobre soki wyciskane z marchewki i jabłka
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
annak wrote:Elmo,
Fajnie Cię zobaczyć na zdjęciu!
Brzucholek faktycznie widoczny, ale u Ciebie to nie jest pierwsze dziecię, więc pewnie dlatego.
sy__la,
Pisałaś, że brzuszek Elmo większy od Twojego. Prawdę mówiąc, to trudno mieć mniejszy niż TwójChyba tylko Niebieskaa mogłaby stanąć do rywalizacji. U Ciebie to ledwo tę ciążę widać. Marysia chyba się do kręgosłupa przytuliła
W życiu bym nie powiedziała, że jesteś już w 31 tc!
Dziewczyny, ale dzis wspaniałe wieści czytam na forum. Oby takich coraz wiecej
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]