WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam to ma takie pomysły :)
    Kiedyś jak jeszcze nie mieszkaliśmy razem przyniósł mi różyczkę - po drodze do mnie zobaczył u kogoś w ogródku i wskoczył przez płot ją dla mnie zerwać hihi

Evita czekamy jutro z zapartym tchem i zaciśniętymi kciukami na wyniki bety! :)

Niebieskaa, Evita, Aga22 lubią tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Nadzieja, ja tez konsultowalam sie z lekarka medycyny wchodniej, o ktorej tu kilka razy pisalam. Pare jej wskazowek zastosowalam, ona bardzo podkreslala jak wazna jest odpowiednia dieta. Podobnie w ciazy zalecala diete i jest nawet autorka poradnika z przepisami. https://od-natury.pl/poradnik-zdrowa-dieta
    Pamietam glownie to, ze kazala bardzo ograniczyc, a najlepiej wyeliminowac biala make, cukier i nabial.
    Zgadzam sie z Evita, najlepiej patrzec na te nasze problemy holistycznie i tez jestem za laczeniem roznych metod. Mialysmy tu nie raz tez dyskusje nt zasadnosci brania tylu lekow przy braku twardych dowodow na ich slusznosc...ale jak nie wiadomo co dokladnie pomaga to moze (jesli sa chocby jakies male wskazania) najlepiej laczyc rozne drogi...

Właśnie zamierzam szukać odpowiedzi na pytania u różnych źródeł bo jak widać same leki nie wiele co tutaj działają. Dlatego dla mnie jak najbardziej jest wskazane łączenie różnych dróg leczenia, jeśli jedna nie pomaga trzeba szukać innej. Zacznę może od ograniczenia tego nabiału i glutenu. Chociaż w kwestii nabiału nie będzie to takie proste bo po prostu go uwielbiam. w kwestii glutenu to muszę poczytać i nauczyć się go obsługiwać ;p

Kurcze Evita zazdroszczę takiej silnej woli u mnie to nie będzie takie proste, ale jak mus to mus. Na pewno zacznę wgłębiać się w temat i coś bede eliminować a coś wdrażać.

Zaczytałam się natomiast ostatnio w blogu pewnej dziewczyny, sporo piszę o różnych rzeczach i powiem że bardzo mądrze bo ma z wieloma rzeczami problemy. Wiadomo że ile ludzi tyle opinii ale jakby któraś chciała poczytać to wklejam link do tego blogu.
    http://www.tlustezycie.pl/

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - cudowne wieści. Me serce raduje się:-)
    Lailka- czułam że będzie dobrze <3

Dorola31, laila_25 lubią tę wiadomość

• roma Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ehhh Roma kochana... mam nadzieje, ze bede mogla Ci towarzyszyc w Twojej drodze od dwoch kresek do drugiego bobasa i ze wszystkie bedziemy Cie wspierac za jakis czas...
    Mnie dobijalo zawieszenie staran...pewnie dlatego dostalam takiego turbo napedu jesli chodzi o cala diagnostyke. Ale ja nie mialam tak kretej drogi jak Ty...:/ Sle serdeczne pozdrowienia.
    Och Niebieska, też bardzo tego chcę. Zawsze, jak sobie wyobrażam co będzie jeśli się uda, to w moich wyobrażeniach jesteście Wy. Piszę Wam "dziewczyny, są dwie kreski!", później że jest serduszko, potem że kariotyp prawidłowy, a na koniec opowiadam Wam jak pierwszą rzeczą jakie zobaczyło moje dziecko po przyjściu na ten świat była zapłakana i zasmarkana ze szczęścia matka, która za nic nie chciała wypuścić go z ramion. Zawsze jesteście w tych marzeniach.

Niebieskaa, Elmo13, Evita, Alisa, promyczek 39, Aga22, sylvuś lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie, a diagnostykę hormonalną masz przeprowadzoną?

Elmo, piękny brzusio. A pamiętam Twój post o dwóch kreskach. Tak niedawno to było :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 20:43

Elmo13 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fantastyczne wieści ;) Gratulacje! Oby takich coraz więcej ;)

Dorola31 lubi tę wiadomość

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam się kąpać i spać bo rano pobudka i endokrynolog.

Buziaki kochane :*

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje takich cudnych wieści z wizyt: ) az miło się czyta takie posty... musi być dobrze innej opcji nie ma limit złego wyczerpany;)

Wszystkim dziękuję za miłe słowa w związku z moim wielkim brzusiem ale jeszcze pewnie sporo podrośnie bo każda ciaze konczylam tak 20kg + wiec jeszcze trochę zostało; )

Roma strasznie dużo ostatnio na Ciebie spadło złych wieści ale ja zawsze uważam że tak zawsze być nie może i wkoncu los się do Ciebie uśmiechnie i spełni się twe marzenie o 2 dziecku :) jakoś intuicja mi podpowiada ciężarnej: :)

Aliska a u Ciebie to pewnie będzie Nius już w najbliższym cyklu.... ;) oby się sprawdziło moje przeczucie dziewczyny.... :)

roma, Alisa lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie pozytywne wiadomosci dzis na forum!!!az milo czytac:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska niezupełnie, ja nie mieszkam w Łodzi tylko w Krakowie ale w Łodzi się leczę :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Niebieska niezupełnie, ja nie mieszkam w Łodzi tylko w Krakowie ale w Łodzi się leczę :)
    No własnie, własnie... pomieszałam... no przeciez ze Ty jeździsz do Malinowskiego a on w Łodzi przyjmuje. Ach Krk... tam byłam na pierwszym wyjeździe z mężem, a wtedy chłopakiem. Tam miałam swój panieński :) a poza tym dzieją sie tam fajne rzeczy:) byłam na warsztatach z psychodramy i gestaltu własnie w Krk:)

Evita lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki trzy piękne wiadomosci po rząd:***
    Dorola,Laila,Monika teraz będzie dobrze :***

laila_25 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie jeden wynik. Mam glukoze na czczo 98. Lekarz dal mi skierowanie na krzywa cukrowa. Mialyscie podobnie?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ trójstrzał dzisiaj!
    Normalnie podium, tylko że z trzema pierwszymi miejscami!
    Bardzo się cieszę, Dziewczyny, i serdecznie Wam gratuluję. Niech te serca biją od teraz ze sto lat! Mam nadzieję, że każda kolejna Wasza wizyta będzie przynosić takie cudowne wiadomości.

Evita,
    Żyję już teraz Twoją betą.
    Też będziesz miała taki wynik na cito, jak w niedzielę?

nadziejaaaaa,
    Evitka już właściwie odpowiedziała wyczerpująco na pytanie dotyczące medycyny niekonwencjonalnej.
    Ja moge się tylko pod wszystkim podpisać i dodać, że ja namiar na to centrum w Krakowie dostałam od mojej lekarki medycyny chińskiej, z Warszawy. Byłam u niej kilka razy. Poleciła mi ją koleżanka. I uważam, że były to spotkania, które niezwykle dużo mi dały. Chyba nawet bardziej psychicznie niż fizycznie (chociaż trudno mi ocenić moc zabiegów, jakie tam przeszłam).
    Ważne jednak było to, że już jedna rozmowa z panią Chinką (tak na nią mówię, mimo, że jest Polką) pozwoliła mi spojrzeć inaczej na temat moim wcześniejszych (teoretycznie już przepracowanych) strat. Myślę, że to coś odblokowało w mojej głowie i było na swój sposób przełomowe.
    Dodam, że na pierwszej wizycie byłam u niej 1 lipca, na kolejnej 15 lipca, a potem 19 lipca powstało moje dziecię i 29 lipca ujrzałam dwie kreski. Jaką rolę w tym wszystkim odegrały te rozmowy i zabiegi... nie wiem i nigdy się nie dowiem. Ale wydaje mi się, że nie były bez znaczenia.

Co do leczenia tarczycy dietą, to słyszałam o tym mnóstwo rzeczy. Dokładnie to, co pisała Evita - odrzucić nabiał i gluten. Mnie zabrakło trochę samozaparcia, ale my w domu praktycznie nie jemy nabiału, więc to już jest coś. Poza tym, moje problemy z tarczycą nigdy nie były aż tak poważne. Pewnie, gdyby od tego wszystko zależało, to jadłabym same kartofle i popijała wodą. Ale wiadomo, jak to często bywa.
    Tak silne osoby, jak Evita, to raczej mniejszość.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo,
    Fajnie Cię zobaczyć na zdjęciu! :-)
    Brzucholek faktycznie widoczny, ale u Ciebie to nie jest pierwsze dziecię, więc pewnie dlatego.

sy__la,
    Pisałaś, że brzuszek Elmo większy od Twojego. Prawdę mówiąc, to trudno mieć mniejszy niż Twój :-) Chyba tylko Niebieskaa mogłaby stanąć do rywalizacji. U Ciebie to ledwo tę ciążę widać. Marysia chyba się do kręgosłupa przytuliła ;-) W życiu bym nie powiedziała, że jesteś już w 31 tc!

Elmo13 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Syla my o 8.30 mamy pobieranie krwi, zależy jaka kolejka będzie ale pewnie tradycyjnie koło 9-9.30 pójdziemy na nasze rytualne romantyczne śniadanie na pediatrię, do tzw Kubusia :) Napiszę Ci dokładnie na którą się wyrobimy. Koteczka może da radę zajrzeć do nas. W Kubusiu są dobre soki wyciskane z marchewki i jabłka :)
    Czekam na info :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak jadę znów na Galla mimo że mam inną diagnostykę pod blokiem ale chcę żeby był dokładnie ten sam lab. Mam nadzieję że wyniki będą po 2 godz oni tam na Galla szybcy są :)

Evita

4 straty
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Elmo,
    Fajnie Cię zobaczyć na zdjęciu! :-)
    Brzucholek faktycznie widoczny, ale u Ciebie to nie jest pierwsze dziecię, więc pewnie dlatego.

sy__la,
    Pisałaś, że brzuszek Elmo większy od Twojego. Prawdę mówiąc, to trudno mieć mniejszy niż Twój :-) Chyba tylko Niebieskaa mogłaby stanąć do rywalizacji. U Ciebie to ledwo tę ciążę widać. Marysia chyba się do kręgosłupa przytuliła ;-) W życiu bym nie powiedziała, że jesteś już w 31 tc!
    No Niebieska to racja, na zdjeciach widzialam i prawdopodobnie ma mniejszy. Mi sie wydawalo ze mam właśnie juz w miare spory, ale jak zobaczylam Twoja sliczna Piłeczkę to rzeczywiscie moj mniejszy. Hmmm ciekawe od czego to zalezy. Tez jestes taka szczupła jak ja... Elmo rzeczywiscie przechodzi juz kolejna ciąże to brzuch wiekszy.

Dziewczyny, ale dzis wspaniałe wieści czytam na forum. Oby takich coraz wiecej :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję zasnąć dziewczyny. Napiszę jutro jak tylko poznam wynik.

Ikarzyca, M@linka lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy M@linka się dzisiaj odzywała...? Jakoś mi umknęło.

M@linko,
    Jak Ty się dziś masz?
    Jaka atmosfera wokół i w Twojej głowie?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1816 1817 1818 1819 1820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ