Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
skrzat1988 wrote:W klinice niepłodności od razu chcieli mnie wepchnąć na inseminację i potem na in vitro. Plus dołączyli listę badań do zrobienia = 3000zł na dzień dobry.
Dlatego podziękowałam. Jestem jeszcze chwilę przed 30tką, raz po roku starań zaszłam w ciążę. Chciałam się dowiedzieć co jest ze mną nie tak.
No i.... się nie dowiedziałam
Mam lekarza, który jest specjalistą od niepłodności, ale pracuje w przyszpitalnej przychodni. Zlecił dużo badań, które wyszły w normie (niektóre w górnych graniach normy), ale i tak "profilaktycznie" dostałam worek leków, który widzisz u mnie w stopce. Zrobiłam też sonoHSG jajowody okazały się drożne, nasienie mojego faceta też w normie (kilka % obniżona ruchliwość, ale to podobno nie robi jakiejś strasznej katastrofy), miałam 2 stymulacje CLO+Ovitrelle. Monitoringi wychodzą super, owulacja jest, wszystko ekstra.
Wszystko ekstra, a dzieciaka nie ma;)
Dlatego teraz mam opcje:
a) mam w d... wszystko i jedziemy dalej naturalnie bez leków i lekarzy
b) medycyna chińska
c) wrócić do leków i dokończyć stymulację CLO (mam jeszcze tabletek na 2 cykle)
d) inseminacja
e) in vitro
Przy czym opcja d) i e) za jakiś czas, bo na razie nie mamy takiej kasy;)
aniołek 01.02.2016r -
Evita wrote:Dziewczyny nie ma co się oszukiwać. Test tego samego producenta. Kreska właściwie zniknęła. To koniec marzeń.
Też jestem zdania, że nie ma co oszukiwać się. Trzeba być gotowym na najgorsze.
W każdym razie - mimo, ze wygląda to ostatecznie dla Ciebie, to dopiero wynik bety co nieco rozświetli. Wszystko jest możliwe. W razie niepowodzenia - pamiętaj kochana badz dobra dla siebie!
-
M@linka wrote:Też jestem zdania, że nie ma co oszukiwać się. Trzeba być gotowym na najgorsze.
W każdym razie - mimo, ze wygląda to ostatecznie dla Ciebie, to dopiero wynik bety co nieco rozświetli. Wszystko jest możliwe. W razie niepowodzenia - pamiętaj kochana badz dobra dla siebie!
Właśnie tak!
EVITA jesteśmy tu i czekamy bez względu na wynik - jesteśmy dla Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 07:09
-
Rany Evitka, aż mi się odechciało wszystkiego jak przeczytałam Twój post. Ale proszę Cię, nie przesądzaj jeszcze niczego, poczekaj na betę bo z tymi testami to na prawdę różnie bywa.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Postanowiłam wpaść dzisiaj na chwilkę podczytać co u Was (to silniejsze ode mnie
I co widzę? Ciąża u Evitki.
A za chwilę czytam informacje o bledszym teście...
Evitko - wiem, że może niby łatwiej przygotować się może na najgorszeniż dawać sobie złudne nadzieje, ale w jednej ciąży z nieporannego sika i już po kawie wyszła mi wyraźniejsza kreska niż kolejnego dnia tym razem z porannego siku, bez picia przed samym snem itp. Co prawda nie utrzymałam tej ciąży, ale przyrost bety był wtedy jak najbardziej ok, a test tej samej firmy. W innej znowu przy becie 1500 na jednym teście dwie identyczne krechy, a na teście drugiej firmy ta druga krecha sporo bledsza niż na tamtym...
Trudno o nadzieję w takich chwilach jak przeżywasz, ale czekam z niecierpliwością na wynik. Bez względu na to co się stanie będziemy z Tobą, jednakże cały czas mam nadzieję, że nie będziesz musiała kolejny raz tego przeżywać...
Trzymaj się Evitko
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz, bardzo ważna - w ciąży z córką zrobiłam 3 testy, po 1 przez 3 dni z rzędu, wszystkiego w takich samych warunkach, zamówione z allegro. Pierwszy piękny wyraźny, kolejnego dnia bledsza kreska... A następnego dnia już wyraźniejszy niż pierwszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 07:37
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Evita nie zakładaj najgorszego, idź zrób betę ona wszystko wyjaśni, nie ściągaj myślami złych sytuacji do siebie. Zaciskam kciuki i czekamy na wynik ;*Aniołek
7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
Evita trzymaj się kochana! Bez względu na wynik jesteśmy tu z Tobą!!!Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Evitka, ja i Marianna Chrupina trzymamy dalej kciuki za Ciebie i fasoline. Zgadzam sie z dziewczynami, ja nie moglam zrobic w No bety i robilam sikance chyba codziennie przez tydzien czy nawet wiecej, byly to testy od tego samego producenta... i kazdego dnia kolor drugiej kreski byl inny, dopiero po dluzszym czasie ta druga kreska byla bardzo wyrazna. Siedzialam w pracy i na komorce wysylalam mezowi fotki testow i mial je porownywac, nie mowilam mu ktory test z ktorego dnia, ale jak napisal ze test pozniejszy jest jasniejszy niz test wczesniejszy to oczywiscie bylam wsciekla i na test i na niego. Tylko beta prawde powie. Trzymam kciuki!
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
MonaLiza wrote:A jakie macie przepisy na chleb bezglutenowy? Ja na poczatku pieklam z gotowych mieszanek macznych, ale jest tam mase syfu. Moja dietetyczka doradzila mi kupowac chleb z niskim indeksem glikemicznym w piekarniach. I powiem Wam, ze moze ma nieco glutenu, ale wazniejszy jest indeks glikemiczny. No i spokoj z pieczeniem i smak pyszny:) Nazywają się potocznie "chleb IG"
Ja robiłam wczoraj z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/post/chleb-bezglutenowy,-najprostszy
Robi się naprawdę chwilę, a jest bardzo dobry. Nie próbowalam jeszcze robić bezglutenowego na zakwasie, ale chyba spróbuję w weekend wyczarować bezglutenowy zakwas.
Ten wczorajszy zrobiłam z takich mąk jakie miałam w domu: ryżowa, z quinoa, gryczana, z amarantusa. Łyżkę sezamu zastąpiłam dodatkową łyżką siemienia, a łyżkę pestek dyni dodatkową łyżką słonecznika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 07:59
MonaLiza lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Evitka, ja nie będę pocieszać. Ale masz świadomość jak ciężko jest uzyskać taki sam ciężar chemiczny moczu na przestrzeni kilku dni? Wystarczy 100ml płynów więcej w ostatnich godzinach przed snem i rozcieńczenie będzie spore i we wczesnej ciąży może dawać takie efekty. Przy becie rzędu 100 i więcej, test może wyjść negatywny.
Dobrze, że już jesteś po pobraniu. Trzymam kciuki z całych sił za Was! Modląc się czekam z Tobą na wynik. -
Mamaokruszka wrote:Jomi jak miło Cię widzieć! Co u Ciebie? Wiadomo już, kiedy będziesz mogła podejść do kolejnego transferu? Lekarz powiedział Ci coś konkretnego?
Właśnie doczytałam o tym głupkowatym plamieniu. DupiatoMoże @ jeszcze przyjdzie? Ja bym się umówiła tak, czy inaczej, żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda.
Mamookruszka, nie wiadomo co z kolejnym transferem, bo mój gin powiedział, że nie pozwoli mi podejść na hura, że musimy zaczekać aż endometrium wróci do normy. Plamienia mam cały czas, w @ się nie rozkręciły:/ Umówiłam się na wizytę za tydzień, niech zrobi usg i zobaczy co i jak z endometrium i torbielą, która się pojawiła w jajniku. Także walentynki spędzam z moim ginem
A poza tym, żeby nie tracić czasu wzięłam się za diagnostykę. Jutro mam urlop i jadę zrobić 2 brakujące badania immunologiczne, do tego panel tarczycowy i krzywą cukrową i insulinową. W poniedziałek wizyta u endokrynologa, potem gdy będą pozostałe wyniki u immunologa.
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Evitko, ja też zawsze wolę się nastawić na najgorsze, bo wydaje mi się, że potem lepiej zaakceptować niepomyślne wiadomości, ale równocześnie naprawdę nie wierzę testom. Myslami jestem z Tobą.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Evita wrote:Już po pobraniu. Dziewczyny nie pocieszające proszę. Test dzisiejszy wygląda na negatyw. Wiem że chcecie dobrze ale nie zaklinajmy rzeczywistości.
A poza tym wiemy, ze tylko beta prawde powie. Mialysmy tu wiele takich sytuacji, ze gdybanie bylo na nic, podobnie jak rozne metody i badania, ktorym nie mozna zaufac w stu procentach, np. jak sprawdzenie ciazy u Elarii na wczesnym etapie przez usg przez brzuch.
Tak...a propos...Elaria, coz to za dlugie milczenie?
A jak Ty sie czujesz Mamookruszka?
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Evitka Twoje wiadomości ostatnio jak tu zaglądam przysparzają sporo emocji. Najpierw mega pozytywna a teraz ta niepewność.. Ale mam nadzieję, że to tylko takie figle losu, jeszcze nie chcą Ci dać spokoju. Mam nadzieję, że tylko po to byś za kilka godzin mogła cieszyć się jeszcze bardziej. Tego Ci życzę z całego serca !
-
Evita a pamiętasz jak test wyszedł szczęśliwej mamusi.. .. raz pozytyw raz negatyw a ciaza już na końcówce wiec na razie poczekajmy spokojnie na bete nie ma @ wiec zakładamy ciszę i tak masz myśleć a co ma być to i tak się stanie .... na szczęście wyniki masz dość szybko wiec niedługo się wyjaśni chociaż liczę że to błąd testu a beta wyjdzie ładna
Mamo okruszka powiedz mi jak Ty ogarniasz te wszystkie post ze potrafisz się tak konkretnie do każdego odnieść ja czytam kilka razy dziennie ale jakoś za dużo dla mnie na raz aby na wszystko odpisać.. . SzacuneczekAniołek (8t) marzec 2016
-
Evita,
Nic nie zaklinamy. Tylko po prostu kolor kreski nic w tej sytuacji nie musi mówić. To nie testy owulacyjne. A i one ściemniają z tym natężeniem.
Nie ma wyjścia. Trzeba poczekać na wynik bety. Tylko on powie nam, jak jest naprawdę.
Czekamy z Tobą.