Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Plamię coraz bardziej. W akcie rozpaczy wpieprzam czekoladę a wieczorem mam zamiar spić się winem. W związku z tym jeśli wieczorem zobaczycie tu wypełnionego żalem pijackiego posta to proszę o wyrozumiałość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 11:45
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Koteczka82 wrote:Roma kurcze a było tak dobrze
Trzymam kciuki żeby szybko sobie poszły. Mocno przytulam.
Ja jestem po wcześniejszym podaniu leków i nic nawet nie krwawiłam za mocnowięc pewnie sobie nie poszło ehh....
Dzisiaj była doktor i powiedziała że dzisiaj trzeba dać odpocząć organizmowi i bez leków. No to leżę i czekam co będzie.
Biedactwo ;( współczuję ..Koteczka82 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Koteczka82 wrote:Dzisiaj była doktor i powiedziała że dzisiaj trzeba dać odpocząć organizmowi i bez leków. No to leżę i czekam co będzie.
Jeszcze Cię męczą.Trzymaj się Kochana!!!
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Kurczę Roma współczuję Ci tych plamień. Trzymaj się mimo wszystko.
Wiecie ja nawet nie czuję że mnie męczą po prostu chciałbym być już w domu. Ciekawe czy gdybym przyszła do szpitala zaraz jak doktor wypisała mi skierowanie i kiedy nic się samo nie działo to czy też by tyle czekali czy szybko miałabym zabieg.
Doktor przejął się moim wczorajszym załamaniem formy bo był kilka razy pytać jak się czuję i dał mi leki żeby dobrze spała. Oczywiście ich nie wzięłam bo nie są mi potrzebne.ale miło poczuć się zaopiekowaną.
Dzisiaj czuję się dobrze tylko głowa mnie boli przez tą pogodę.
Poza tym jest ok leżę czytam i czekam
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
roma wrote:Plamię coraz bardziej. W akcie rozpaczy wpieprzam czekoladę a wieczorem mam zamiar spić się winem. W związku z tym jeśli wieczorem zobaczycie tu wypełnionego żalem pijackiego posta to proszę o wyrozumiałość.
masakra , to nie za ciekawa sytuacja , ciekawe od czego może to być ..
bardzo bym chciała , żeby w końcu doszli od czego to się bierze , byłabyś może o trochę spokojniejsza a tak .. maskara .. wyobrażam sobie co musisz przeżywać .. tak ci życie daje popalić ;/ oby w końcu było ci to wynagrodzone , bo naprawdę Ci się należy.. kochana trzymaj się ;*27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Koteczko, trzymaj się tam. Jesteś dzielna!
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Roma przykro mi ze tak sie u ciebie dzieje i nie wiadomo dlaczego? a kiedy powinnas miec@?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzięki kochane moje, dobrze że Was mam.
Yoselin właśnie nie wiadomo... Plamienia zaczynają się tuż po owu albo nawet w dniu owu i trwają do @. Zostało mi jeszcze jakieś 6 dni do @ a plamię już 9 dzień.
A jak Twoje plany? Kiedy masz transfer. Wiesz, odkąd podzieliłaś się z nami tą nowiną cały czas siedzisz mi w głowie. Bardzo, bardzo gratuluję Ci tej decyzji, zazdroszczę że ja takiej nie potrafię podjąć i mocno kibicuję.
Koteczko, miło słyszeć że trafiają się tacy lekarze. Trzymaj się kochana!Yoselyn82, Koteczka82 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Dzięki kochane moje, dobrze że Was mam.
Yoselin właśnie nie wiadomo... Plamienia zaczynają się tuż po owu albo nawet w dniu owu i trwają do @. Zostało mi jeszcze jakieś 6 dni do @ a plamię już 9 dzień.
A jak Twoje plany? Kiedy masz transfer. Wiesz, odkąd podzieliłaś się z nami tą nowiną cały czas siedzisz mi w głowie. Bardzo, bardzo gratuluję Ci tej decyzji, zazdroszczę że ja takiej nie potrafię podjąć i mocno kibicuję.
Koteczko, miło słyszeć że trafiają się tacy lekarze. Trzymaj się kochana!
We wtorek mam wizyte u pani doktor, @ powinnam dostac w weekend wiec mysle ze jak wszystko ok bedzie to mozliwe ze bede podchozic do crio od przyszlego cykluroma, Evita lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Muszę się pożalić... właśnie trwa 24 dzien po owulacji, ciągle czuję, że lada moment pojawi się @, ale nic się nie rusza
i tak już drugi tydzień sobie czekam. Bromergon biorę dalej 2x2,5, jak kazał lekarz. Szukam przyczyny, przekopałam już chyba cały internet i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania. Nie mam pojęcia co może blokować @, skoro owu była... i to nie ciąża niestety.
-
nesairah a robiłaś jakieś badania, np progesteron? Miałaś usg? Jak wygląda endo? Owulację masz potwierdzona monitoringiem?
Malinko słońce Ty nasze, tak się cieszę, że mimo trudności nawet na sam koniec jesteście już w domu. Ślę całusy i przytulasy dla Twojego Syneczka. Przeszłaś kawał trudnej drogi, jesteś wielka! Pamiętaj.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Koteczka82 wrote:Ciekawe czy gdybym przyszła do szpitala zaraz jak doktor wypisała mi skierowanie i kiedy nic się samo nie działo to czy też by tyle czekali czy szybko miałabym zabieg.
Obstawiam, że w dniu przyjęcia dostałabyś leki, na kolejny dzien kontrola, jak nic by nie ruszylo to kolejna doba na lekach i moze w 3 dniu by zrobili zabieg. Tak mi sie wydaje. Jakos nie zauwazylam, zeby od razu robili zabieg.
nesairah wrote:Nie mam pojęcia co może blokować @, skoro owu była... i to nie ciąża niestety.
Stres?
Emilka
Karma, niestety wszystko zależy od szpitala. Ja w swojej pierwszej ciąży jak dostałam mocniejszego krwawienia (mniejszego niż @) pojechałam do szpitala - bardzo cenionego na śląsku. Tam jeszcze tego samego dnia poroniłam samoistnie. Wyszło ze mnie wszystko - widziałam. Nie dostałam żadnej miseczki, tak jak Wy opisujecie. Po prostu przyszła lekarka żeby zabrać mnie na badanie. Wstałam z łóżka i poczułam jakbym dostała krwotoku. Powiedziałam o tym lekarce i pobiegłam do ubikacji a razem ze mną mama. Wszystko poszło... Na usg w macicy czysto. Lekarz powiedział że pewnie obejdzie się bez łyżeczkowania. Na drugi dzień rano był już inny lekarz. Powiedziałam co mówiła tamta, "jak to bez zabiegu?" usłyszałam. I mnie czyścili a na dodatek dostałam opierdol dlaczego nie mam tego, co ze mnie wyszło... A wisienką na torcie była pani anestazjolog która mnie usypiała - zapytałam "obudzę się, prawda?. Usłyszałam" zobaczymy". Dziś bym sobie na to wszystko nie pozwoliła. Dziś już wiele doświadczyłam, wiele wiem i potrafię zawalczyć o swoje. Wtedy byłam młodziutka, to była moja pierwsza ciąża, moje pierwsze poronienie, nie wiedziałam czego się spodziewać i co się ze mną dzieje. Jak to wspominam to mam ochotę się tam przejechać i wystrzelać ich wszystkich po tych pustych łbach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 16:41
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Tak Aga, badałam progesteron w kilku takich cyklach 7 dpo i zawsze mam wynik z zakresu dla pierwszego trymestru, rzędu 35 - 45 czyli poza normą dla fazy lutealnej więc o niedomodze nie ma mowy.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma no właśnie z czasem nabieramy doświadczenia i wiedzy co i jak. Czasami w szpitalach jest takie chamstwo, że szok.
Ja jak po drugiej ciąży trafiłam na izbe przyjec bo na kontroli u gina okazalo sie, ze musza mniej eszcze raz czyscic, bo za pierwszym razem nie wszystko usuneli to na izbie usg no i na oddzial. Lekarka na oddziale, ktora robila usg mowi do mnie, ze po co ja jestem na oddziale, nie ma to najmniejszego sensu. Dalam znac mojemu ginowi, ktory tam pracowal. On oczy na mnie, ale jak to? Pyta sie, ktor to lekarka. Kazal chwile poczekac. Zabral mnie do innej i kontrolowal to usg i oboje stwierdzili, ze nie ma na co czekac.
Takze lekarz a lekarz.Emilka
Karma przy poprzednim poronieniu byłam w tym samym szpitalu co teraz, oddział też ten sam. Wtedy pierwszego dnia dostałam tabletki do rana nie zeszło i w południe miałam zabieg a po południu byłam w domu. Nikt nie czekał. Teraz przy drugim widzę że jest zupełnie inne podejście, naprawdę bardzo się o mnie troszczą nie mogę narzekać.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
roma owulacja potwierdzona monitoringiem w 10dc, endo mialo wtedy 7mm, więc niewiele... zwykle było ok. 13mm, ale też owu była później... progesteronu teraz nie badałam, lekarz nic nie wspominał. Jeśli do wtorku @ nie przyjdzie, bedzie wywolywanie.
Karma stres raczej wykluczam... chyba, ze przeziebienie mialo jakis wplyw...
Czy Waszym zdaniem jest mozliwosc, ze przez bromergon, ktory zaczalam brac dzien po owu wystapila druga owulacja w cyklu? Dodam, że owulacja była u mnie w każdym cyklu po poronieniu (potwierdzone przez gina), mimo podwyzszonej prolaktyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 17:54