WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - nie no, nawet jakbym wcześniej zobaczyła II niż Avutka będzie na świecie no to co Ty, ona ma sobie bezpiecznie siedzieć do wybranego terminu ;) Tak tylko pisałam :D

No nic, zobaczymy, mąż na razie współpracuje :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 Szok z tą dziewczyną :( Ja bardzo narzekam na szpital, w którym byłam. Niestety potraktowana zostałam przedmiotowo, podobnie jak inne pacjentki. Na sali leżałam ze starszą kobietą z usuniętą macicą, jedną dziewczyną łyżeczkowaną z powodu bolesnych miesiączek i jedną panią z mięśniakami. Dało się odczuć, że dziewczyna z problemem bolących miesiączek miała lepszą opiekę. Przyszedł do niej lekarz wykonujący zabieg zapytać jak się czuje itd, mnie nikt nie zapytał, a czułam się fatalnie :( Nie mówiąc o tym, że na łóżku nie było nawet koca... musiałam prosić salowe, które nie były z tego powodu zadowolone. Ogólnie pobyt w szpitalu wspominam bardzo źle, dobrze, że nie spędziłam tam ani jednej nocy. Mam nadzieję, że nigdy tam nie wrócę.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah tutaj też nie chodzi o to, żebyśmy były nie wiadomo jak traktowane, ale sorry jeśli kłądzie się na jednej sali osoby z różnymi problemami typu babeczka 70 lat po usunięciu babskich narządów, babka z guzami i ja to ciężko wypośrodkować.

Na Żelaznej tak naprawde nie musialysmy sie w wc zamykac na klucz zeby na spokojnie sie wysikac i lapac tylko jeszcze przez drzwi rozmawialysmy jaki jest stan rzeczy.

A tam czulam ze bylam totalnie sama. Czeste latanie do toalety po tych lekach to norma, a to na pewno nie bylo komfortowe dla moich sasiadek, zwlaszcza w nocy.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Niebieska super wiadomosc. Ciesze sie ze malutka juz nie taka malutka ladnie rosnie :)przygotowane juz wszystko na przyjscie maluszka? rodzisz naturalnie czy cc?

W Norwegii nie rodzi sie przez cc...

A tak na powaznie, to nie wiem co trzeba zrobic, zeby rodzic przez cc. Na kazdym kroku slysze od kazdego ze sn jest lepsze i dla matki i dla dziecka (ja uwazam, ze to sprawa dyskusyjna) i tu nie wchodzi w gre cc z innych powodow niz naprawde konkretne wskazania do cc. Ja nie mam absolutnie zadnych wskazan do cc, wiec idziemy na zywiol:)
    Nawet jak dziecko nie jest polozone glowko to wierza, ze i tak sie ulozy glowkowo albo robia jakis zabieg obrotu dziecka (pisalam o tym niedawno mamaginekolog)... ehhh nocoz... co kraj to obyczaj.

Natomiast oferuja rozne znieczulenia w tym tez akupunkture. Partner jest rownie wazny jak rodzaca;) takie odnioslam wrazenie i w szpitalu na usg i u poloznej, kiedy opowiadala o porodzie. I oczywiscie wykonuja cesarki jesli rozne okolicznosci podczas porodu uniemozliwiaja sn.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 ja właśnie też czułam się kompletnie sama. Byłam akurat w szpitalu w Sosnowcu. Pacjentki traktowane taśmowo, dla nich to norma, że ktoś traci dziecko... :( Ja nie oczekiwałam cudów na kiju, ale miałam nadzieję na normalne warunki, a problem był nawet z kocem, który powinien być normą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 15:21

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, dla nich norma, a dla każdej z nas rozdzierający ból.

Ale z drugiej strony, gdyby mieli każdą pacjentkę "brać mocno do serca" to nie wiem czy tak łatwo byłoby im wykonywać ten zawód.

Aha a miałaś możliwość rozmowy z psychologiem?

Na Żelaznej przy pierwszej ciąży po wszystkim powiedzieli, że jest możliwość rozmowy z psychologiem. Na Inflanckiej wcale tej kwestii nie było.

Powiem Wam tak, ze swojego doświadczenia myślę, że psycholog powinien spotkać się z pacjentką przed tym wszystkim, a nie po.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma nic takiego nie było. Szczerze mówiąc, chyba bym się nie zdecydowała. W momencie tego całego zabiegu nie przeżywałam tego jeszcze tak mocno, wszystko przyszło z czasem (chyba kiedy beta spadła). Myślałam tylko o tym, żeby mieć to już za sobą i jak najszybciej zostać ponownie mamą. A tu już leci sobie 3 cykl... i nic. Najgorsze, że czwarty nie chce się zacząć! Wrr...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    W Norwegii nie rodzi sie przez cc...

A tak na powaznie, to nie wiem co trzeba zrobic, zeby rodzic przez cc. Na kazdym kroku slysze od kazdego ze sn jest lepsze i dla matki i dla dziecka (ja uwazam, ze to sprawa dyskusyjna) i tu nie wchodzi w gre cc z innych powodow niz naprawde konkretne wskazania do cc. Ja nie mam absolutnie zadnych wskazan do cc, wiec idziemy na zywiol:)
    Nawet jak dziecko nie jest polozone glowko to wierza, ze i tak sie ulozy glowkowo albo robia jakis zabieg obrotu dziecka (pisalam o tym niedawno mamaginekolog)... ehhh nocoz... co kraj to obyczaj.

Natomiast oferuja rozne znieczulenia w tym tez akupunkture. Partner jest rownie wazny jak rodzaca;) takie odnioslam wrazenie i w szpitalu na usg i u poloznej, kiedy opowiadala o porodzie. I oczywiscie wykonuja cesarki jesli rozne okolicznosci podczas porodu uniemozliwiaja sn.

a to widzisz to tego nie wiedzial ze tam nie wykonuja takich zabiegow no chyba ze koniecznosc jest albo cos sie dzieje... to prawda co kraj to obyczaj. Ja sie kiedys zastanawialam jakbym chciala rodzic ale pierw musze byc w ciazy, donosic i wtedy bede myslec :D

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się tak wetnę, ale właśnie do mnie dzwonili, kolejna rozmowa w przyszły czwartek i po tej rozmowie będzie już wiadomo co i jak. Chyba jest nieźle ;)

inessa, Niebieskaa, Evita, ana167, Elaria, Natikka123, Dynka, Gaduaaa, Koteczka82, sylvuś lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Przepraszam, że się tak wetnę, ale właśnie do mnie dzwonili, kolejna rozmowa w przyszły czwartek i po tej rozmowie będzie już wiadomo co i jak. Chyba jest nieźle ;)

super wiadomosc :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka Czyli w czwartek zaczynasz nową drogę! :) Powodzenia, trzymam mocno kciuki :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa super ze Marianka sobie plywa i Ci macha :*** :)
    Malinko dobrze ze wylazlas z tego szpitala ,nie wiedzialam ze na oddziale noworodkow moze byc tak ohydnie i patologicznie :( ,w domku wszystko juz bedzie pięknie ,zobaczysz :* a to moze wrzuc chociaz raczke Dominisia ,coby pokiwal ciotkom:):)
    Karma witaj u nas :*

Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, Ty zawsze ztaka czuloscia komentujesz doniesienia o Mariance:)))) az mnie wtedy kluje w sercu, ze jeszcze (powtarzam: JESZCZE) nie nosisz pod serduchem podobnej chrupki lub chrupka. Mam nadzieje, ze juz blizej niz dalej.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko ciesze sie,ze u Was dobrze :)
    wspołczuje szpitala :(
    ja trafiłam na neonatologie wspaniała :) gorzej było z połoznictwem ale nie chce tego juz wspominac bo i po co.

Niebieskaa super :D a waga jeszcze teraz rosnie i na ten czas i tak nie jest zle :D
    a moze dobije do tych 3 kg :)

Annak super,ze masz juz termin oby Ava chciała dotrwac do tego czasu hihihi

Jej nie pamietam komu miałam odpisac buuu tak na szybko odpisuje wiec przepraszam :(
    ale przeczytalam wszystkie wpisy !!! i wspieram <3

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a to widzisz to tego nie wiedzial ze tam nie wykonuja takich zabiegow no chyba ze koniecznosc jest albo cos sie dzieje... to prawda co kraj to obyczaj. Ja sie kiedys zastanawialam jakbym chciala rodzic ale pierw musze byc w ciazy, donosic i wtedy bede myslec :D

Yoselyn, spotkalam sie z podobnie roznymi podejsciami w czasie ciazy. W Norwegii jak i w niektorych innych krajach nic szczegolnego nie robi sie, zeby podtrzymac ciaze, do 12 tyg praktycznie nie ma ciazy. No chyba, ze ma sie 3 poronienia to wtedy moga skierowac na dalsza diagnostyke.

W Polsce po 2 poronieniach trafilam do prof. M.Jerzak z Wawy i ona pomimo braku "zelaznych podstaw" wlaczyla od razu glucophage, duza dawke wit. D, wit. B6 i B12, acard, kwas 5mg, a w ciazy clexane. Endokrynolog przepisal euthyrox. Konsultowalam sie w czasie staran rowniez z lekarzem ginekologiem ale rowniez lekarzem medycyny wschodniej dr Preeti Agrawal i ona zlapala sie za glowe, ze ktos tak bardzo chce zmedykalizowac moja ciaze. Ona kazala odstawic te leki i dala swoj plan na starania: duzo ziol, rozne specyfiki na wyciszenie organizmu, na odbudowanie macicy itd. , konskie ilosci wit. C itd. -wszystko naturalne. I kazala mi wybrac: albo leki albo bardziej naturalne podejscie. Ona skrytykowala te dawki lekow. W Norwegii tez troche patrzyli sie na mnie ze zdziwieniem...tyle lekow ?!?! Ja absolutnie nie nie chcialam odstawiac lekow i polaczylam ta zmedykalizowana droge z bardziej naturalna.. Ta lekarka z Indii uwazala, ze trzeba znalezc balans pomiedzy podejsciem polskim a norweskim. Nie traktowac ciazy do 12 tyg jakby jej nie bylo, ale jednoczesnie nie wlaczac takich lekow brzy braku twardych podstaw.

Tak wiec... te podejscia sa tak rozne...i do poronien, i do staran i ciazy, i do porodow... i do nieszczesnych szczepien (akurat jestem po lekturze dyskusji nt temat szczepien na watku kwietniowek)... i na pewno nauczylam sie duzej pokory wobec tych roznych drog. Podobnie jak kiedys uwazalam za niedopuszczalne dla mnie zaplodnienie in vitro z nasieniem dawcy. Nabralam spoooro pokory po czytaniu jednego watku tutaj na ovu i po tym jak poznalam historie siostry znajomego, ktora ma dwoje dzieci, ktorych historia zaczela sie wlasnie od komorki mamy i nasienia dawcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 16:02

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Myślałam tylko o tym, żeby mieć to już za sobą i jak najszybciej zostać ponownie mamą. A tu już leci sobie 3 cykl... i nic. Najgorsze, że czwarty nie chce się zacząć! Wrr...

Eh rozumiem. Ja też tak w głowie sobie ułożyłam. Zrobić w szpitalu co potrzeba, wrócić do domu, dojść jakoś do siebie i kolejne starania. Mi miesiąc z miesiące odbiera nadzieję, że w końcu się uda. Także liczę, że jednak zaskoczysz i zagra ładnie serduszko. :*

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie mam hemoglobine 9,5 prawie 17 tydz ciazy i mam niskie żelazo:(
    Lekarz chce mnie skierować na oddział by podać żelazo dozylne tak się boje tego..;(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaaa no coz ja moge napisac.poryczałam się:*

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie boj sie podania dozylnego lepuej uzupelnic poziom zelaza bo teraz Maluch bardzo czerpie i dla Niego wazne ale i Ty mama wazna. Ja mialam przed ciaza co jakis czas podawane w ten sposob i wtedy poziom ladnych kilka miesiecy trzyma sie. No ale podac mozna to tylko w szpitalu zwlaszcza w ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja bym się bardziej bała takiej anemii.

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 1910 1911 1912 1913 1914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ