WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Twój lekarz nie ma pomysłu, co zrobić z tymi plamieniami, to może trzeba skonsultować z kimś innym. Nie mam na myśli, że twój lekarz się nie zna, ale może co dwie głowy to nie jedna.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska chciałabym się kiedyś doczekać swojej sesji brzuszkowej .. To musi być super i pięknie wygladac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 08:11

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie miłe słowa i wsparcie. Była już jedna doktor i mówi że usg, zaraz będzie obchód to pewien potwierdzą że usg i zobaczymy. Dam wam znać co i jak ze mną.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Niebieska chciałabym się kiedyś doczekać swojej sesji brzuszkowej .. To musi być super i pięknie wygladac

Oj Kochana, wierze w to, ze doczekasz!!!
    Ze mnie marna modelka, stresuja mnie takie "akcje", ale po godzinie juz sie rozluznilismy. Mi sie podobaja takie zwyczajne, nieprzekombinowane zdjecia, bez gadzetow i efektow specjalnych, wiec pewnie kilka takich zdjec bedziemy miec. Smialam sie, ze to juz druga sesja Marianki. Pierwsza w domu robiona przez meza byla lepsza, bo w ogole nie bylam spieta i jestem bardzo zadowolona z kilku zdjec. Natomiast mialam wczoraj chwile wewnetrznej paniki...bylam o krok od ataku placzu...wystraszylam sie, ze robimy fotki brzuszkowi, a ja tak bardzo boje sie zapeszyc. Kolezanka wie, ze ma zakaz udostepniania zdjec, chyba ze na swoim profilu foto i bez podania danych... Niestety ten lek...ze cos moze zaklocic moja radosc z ciazy jest ciagle obecny.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska, dziękuję za informacje :-) w kolejnym cyklu zbadam kilka razy.

Elaria, mój nowy gin prowadzi mnie dopiero pierwszy pełny cykl. Myślę, że dam mu szansę bo wygląda mi na ogarniętego. Teraz na monitoringu byłam u innej babeczki i ona mi powiedziała że jak kolejny cykl tez pokaże że jest owu a nie zajdę to mnie weźmie ma hiteroskopię i laparo. Myślę że to dobra droga, ale nie pasi mi szpital w którym ona pracuje dlatego jutro jadę do mojego gina i będę z nim rozmawiać o dokładnie takim działaniu. Wariuję już dziewczyny, zaczynam plamić w dniu owu albo zaraz po niej i tak do @. Nigdy tak nie miałam, zaczęło się od ostatniego poronienia, dlatego myślę że może to mieć jakiś związek.

inessa lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos mi moze wytlumaczyc artyzm Moonlight?:D bo mnie ten film nie powalil na kolana... czytalam sporo recenzji, ale coz... no nie widze tego kunsztu...

inessa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieeska jak wiele filmow Oskarowych hyhyhy

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Czy ktos mi moze wytlumaczyc artyzm Moonlight?:D bo mnie ten film nie powalil na kolana... czytalam sporo recenzji, ale coz... no nie widze tego kunsztu...

Ja profesjonalnie nie wytłumaczę, ale wczoraj byłam na nim w kinie i jestem absolutnie zachwycona.
    Dla mnie fantastyczny film!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po obchodzie czekam na usg i zobaczymy, będzie co ma być. Byle szybko już do domu.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze 4 wizyty:
    Laila, Jagna, Justa, Monika!
    Ach, jak dobrze rozumiem Wasz stres... Ale znam też to piękne uczucie, kiedy wychodzę z gabinetu z dobrymi wiadomościami i poczuciem ulgi. Życzę Wam tych uczuć za kilka godzin.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,
    Nic mądrego nie napiszę, bo nie umiem.
    Niech ktoś wreszcie znajdzie przyczyny tych pieprzonych plamień.
    Bardzo Ci współczuję. Niewiedza chyba jest najbardziej wkurzająca.

No to "pocieszyłam"...
    Przepraszam, ale jakiś kiepski dzień mam dziś od rana...

Chcę, żebyś wreszcie zaznała trochę spokoju.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 szybkiego powrotu do domku, bo tam zawsze szybko się do siebie dochodzi. :*

Dziewczyny kciuki trzymam za Wasze dzisiejsze wizyty, niech wszystkie pójdą po Waszej myśli!
    Niebieskaa wrote:
    Wczoraj bylam z m. na sesji brzuszkowej robionej przez kolezanke. Dwie godziny biegalismy po lesie, wieczorem bylam padnieta...wiec moja forma jest coraz gorsza.

Oj uwielbiam takie sesje!!! :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Aniu, czytalam powolutku dobre recenzje i probowalam odniesc do swoich wrazen...no ale nie...nie wiem o co chodzi, ale ja nie moge pozbyc sie wrazenia robienia na sile z tego filmu...filmu psychologicznego, tego wymuszania na widzach wzruszenia i zamyslenia, bo mnie ten film ani nie wzruszyl, ani nie zamyslil... Ok...sklamalabym, pewne ujecia, sceny sa dobre. Mi bardziej podobal sie "Manchester by the sea" i tam bylo cos innego niz ten oklepany temat dwoch gejow...wybacz, ze tak splaszczam, ale chyba ten watek mnie zbyt czesto dopada: moonlight, artykuly w norweskiej prasie o parach homoseksualnych, i nawet na sztuce bylismy o parze homoseksualnej...ja nie mam nic przeciwko tym tematom, wrecz przeciwnie, mi totalnie wszystko jedno kto z kim spi i dlaczego, ale moze jednak ciagle jest to na tyle kontrowersyjne lub wazne z punktu widzenia ogolu spoleczenstwa, ze ten temat ciagle jest tak wyostrzany w No, bo w Pl to moze i to wazne..ale wydawalo mi sie, ze w No ten temat juz sie wysycil.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko,
    Ja się modlić nie umiem i nawet nie do końca wiem, do kogo się to robi, ale daję słowo, aż bym zaczęła, byle wreszcie skończyła się ta Twoja nieprawdopodobna przeprawa.
    Życzę Ci dobrych wyników USG, powrotu do domu i ostatecznego domknięcia tego pożegnania, a potem już tylko nowego początku.
    Jesteś kobieta-skała!

Koteczka82 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny , witam się w 17tc :) i niedługo lecę spuścić krwi na tarczycę :)
    wszystkim wizytującym dziś życzę powodzenia i cierpliwie czekam na moją wizytę..
    a sama jestem zeschizowana bo jakoś ciągle nie czuję konkretnych ruchów gadulątka.. zaczynam się zastanawiać czy te wcześniejsze to nie były "jelita"

podczytuję cały czas ale nie wiem co odpisywać.. np Romie o plamieniach no nie mam pojęcia czym One mogą być spowodowane.. pocieszać też nie bardzo umie więc na nic ja tu ...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! Wypatrujemy pozytywnych wieści!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powodzenia na wizytach :D :) <3

Koteczko - fajnie, że synek się uspokoił, ehh to przeżycie dla dziecka, jak mamy nie ma wcale w domu tyle czasu, ja byłam tylko kilka dni, ale 2 razy u mnie byli bo córka bardzo wołała. Trzymaj się i daj znać po usg.

Obstawiam, że jeśli ani u Niebieskiej ani u Annak nic niepokojącego nie będzie się działo to chyba Ania prędzej przywita tą różową istotkę, tak myślę, ale mogę się mylić, tak 50/50 ;) :P

Inessko - cały czas mam uśmiech na buzi po Twojej ostatniej wiadomości o pozytywnym teście :) W ciąży z Gabrysiem pamiętam jak pisałaś jeszcze przed testem, że teraz odpuszczacie i od następnego cyklu działania a jak nie będzie ciąży to koniec, a tu bach ciąża była :) Oby to był kolejny CUD trwający jak ten który już masz obok siebie :D

inessa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    No wlasnie Aniu, czytalam powolutku dobre recenzje i probowalam odniesc do swoich wrazen...no ale nie...nie wiem o co chodzi, ale ja nie moge pozbyc sie wrazenia robienia na sile z tego filmu...filmu psychologicznego, tego wymuszania na widzach wzruszenia i zamyslenia, bo mnie ten film ani nie wzruszyl, ani nie zamyslil... Ok...sklamalabym, pewne ujecia, sceny sa dobre. Mi bardziej podobal sie "Manchester by the sea" i tam bylo cos innego niz ten oklepany temat dwoch gejow...wybacz, ze tak splaszczam, ale chyba ten watek mnie zbyt czesto dopada: moonlight, artykuly w norweskiej prasie o parach homoseksualnych, i nawet na sztuce bylismy o parze homoseksualnej...ja nie mam nic przeciwko tym tematom, wrecz przeciwnie, mi totalnie wszystko jedno kto z kim spi i dlaczego, ale moze jednak ciagle jest to na tyle kontrowersyjne lub wazne z punktu widzenia ogolu spoleczenstwa, ze ten temat ciagle jest tak wyostrzany w No, bo w Pl to moze i to wazne..ale wydawalo mi sie, ze w No ten temat juz sie wysycil.

A ja właśnie uważam, że rzecz w tym, że ten film nie jest o homoseksualizmie. To znaczy nie wątek gejowski jest myślą przewodnią. Raczej trochę szerzej, o poszukiwaniu siebie. Nie chcę więcej pisać, żeby nie spoilerować ;-)
    Nawet gdyby to było w tym filmie najważniejsze, to w PL ten wątek się jeszcze nie wysycił. A wsadzony w kontekst środowiska czarnoskórych, to już w ogóle. Podejrzewam, że dlatego był grany w stolicy tylko w niszowych kinach, tydzień po premierze (!). Szok. Teraz dystrybutorzy pewnie sobie plują w brodę, że schowali Oscarowy film pod stół.

A co do filmu - trudno mi komentować, bo nie chcę tu za dużo zdradzać, ale dla mnie historia piękna, świetnie zagrane, genialne zdjęcia (ta informacja potwierdzona z pierwszej ręki przez operatora filmowego, który sam również bierze udział w głosowaniu Akademii Filmowej), no i temat, o którym wspomniałaś - jak dla mnie, pokazany zupełnie inaczej niż zwykle. Spodziewałam się czarnej Tajemnicy Broadbeck Mountain, a zostałam bardzo miłe zaskoczona.
    Ach, no i świetna muzyka!

Na Manchester byłam w sobotę. Również bardzo mi się podobał. Film inny niż wszystkie. I, jak dla mnie, najbardziej oryginalna konstrukcja głównego bohatera w filmie od lat. Affleck - rewelacja! Super zasłużona nagroda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 08:48

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! Czekam na pozytywne wieści!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq,
    Kochana, ja też obstawiam, że prześcignę Niebieską. A do tego podejrzewam, że prześcignę też termin swojej cesarki.

Dziś od rana czuję nerwy. Chyba powoli zaczyna mnie łapać zmęczenie, ale nie stricte ciążą, tylko tym ciągłym stresem i lękiem. Ile można żyć w takim napięciu? Czy zajdę? Czy utrzymam? Czy donoszę? Czy urodzę? Czy wychowam?
    Ava rano miała jakiś napad ruchów. Zresztą dalej ma. I teraz dla odmiany się denerwuję, czy coś złego jej się tam nie dzieje (bo za dużo i za mocno, a za chwilę będzie za mało i za słabo). Te lęki to jakiś koszmar. Dlatego tak rozumiem nas wszystkie, na wszelkich możliwych etapach przed ciążą i w ciąży, że ciągle się boimy. Ja jakoś nieźle (jak na mnie) zarządzałam tym strachem przez ostatnie miesiące. A teraz już czuję, że odpływam. Pewnie to takie poczucie, że udało się zajść tak daleko... i gdyby teraz coś...

Niebieskaa,
    Dlatego doskonale rozumiem ten Twój napad paniki przy sesji. Ja zaczynam schizować, jak mam wyjąć ubranka do posegregowania. Dziecko może za 3-4 tygodnie pełnoprawnie zacząć pukać do drzwi tego świata, a ja ciągle boję się w to uwierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 08:59

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1919 1920 1921 1922 1923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ