Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulli88 wrote:Aaa i zapomniałam Wam napisać po co weszłam na forum. Ci lekarze na NFZ mają zbawienny wpływ na moje z natury niskie ciśnienie nie wiem czy w trakcie wizyty nie rozwalilabym nim ekg gdyby ktoś mi je wtedy podlaczyl. Owszem dostałam skierowanie, ale na bhcg! Powiedział że nic innego mi nie da a ta cała immunologia to na pewno nie jest powodem moich poronien i on mi tych skierowana nie wystawi. (jedyna poradnia na NFZ u mnie w mieście doktor który również w szpitalu naszym pracuje) nie wytrzymałam i pogratulowalam zdolności diagnostycznych. Poprosiłam o wydruk wyniku jaki mi przed chwilą oznajmił, bo może przyda się w dalszej diagnostyce. I zaproponowałem mu ze może niech pogada z dyrektorem placówki bo w sumie po co u nas w mieście tomograf utrzymywać i szpital w długi wpychać jak mamy takiego znakomitego lekarza który tylko spojrzy i wie co komu jest czy nie jest... Może i spaliłam tego lekarza i ten szpital ale do nich już więcej choćby nie wiem co nie pójdę i trudno zapłacę kilka stow więcej za badania prywatnie ale je zrobię. Nooo... Sorry ale musiałam to napisać bo trochę mi ułożyłoFabian
Cyprian
Tymuś
-
Ulii współczuję co za dup.... z tego lekarza!!! Tak jak pisze Roma spróbuj przez rodzinnego.
Trzymam kciuki za wysokie bety!!!
A dziewczyny czy ja się muszę jakoś specjalnie przygotować do tej wizyty u genetyka? Jakie wyniki powinnam zabrać ze sobą?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Nie wiem po co ta beta, coś dać musiał, nie? A hcg na papieru jednak krócej się pisze, a jego podejście budzi u mnie podejrzenie że nazwa tej poradni mogłaby mu sprawić trudności w napisaniu...
Nawet w karty ze szpitali, które mu dalam nie spojrzał, i się pyta kiedy który zabieg, czy mi betę robili, kiedy. Powiedziałam mu żeby sobie wyczytałem, po to mu to dałam. a czemu szpital w innym miescie? Przemilczalam już to że skoro tu spartaczyli, gratis dając bakterie jakieś i tak mnie potraktowali to chyba normalne że pojechałabym na drugi koniec świata jakby było trzeba.Jutro pójdę do rodzinnego mam nadzieję że mi da te skierowanie. Masakra jakaśNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Koteczka82 wrote:A dziewczyny czy ja się muszę jakoś specjalnie przygotować do tej wizyty u genetyka? Jakie wyniki powinnam zabrać ze sobą?
A to pierwsza wizyta? Ja brałam wszystkie wyniki jakie ogólnie miałam, genetyk robi wywiad i zleca jakieś konkretne badania już genetyczne.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Uli mam nadzieję że twój rodzinny jest normalny i da Ci skierowanie bez problemu. Ja do genetyka mam od rodzinnego.
Justa ty pytałaś o moje wchłanianie b12.
Kiedyś jako dziecko miałam problem z przyswajaniem witamin z grupy b ale tylko w postaci b complex bo już pojedynczo wchlaniały się bez problemu. Ponadto mój preparat z zelazem zawiera też wit. B6, B12 i C.
Zobaczymy co w przyszłym tygodniu powie genetyk.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczko, ja musiałam przestawić "dowody", że byłam w ciąży. Dobrze, że miałam wyniki bet na necie i drukowali mi na miejscu. Chore to, bo skoro lekarz pisze na skierowaniu "poronienia nawykowe" to chyba sobie tego tak z czapy nie napisał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 15:56
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Karma pierwsza właśnie dzisiaj fartem dostałam się na przyszły tydzień
A jeśli od razu pobiorą badania to trzeba się jakoś przygotować? Wiesm że tydzień bez antybiotyku więc już odstawiłam. Czy jeszcze coś?
Roma ja nie robiłam bety a testów nie mam, mam tylko usg. A na karcie ze szpitala z tego pobytu teraz jest beta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:00
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ojej a bo Ty na nfz tak? No to pewnie bez alko dzień wcześniej, bez antybiotyków itp.
https://www.alablaboratoria.pl/942-badanie-kariotypu-limfocytow-krwi-obwodowej
Ja prywatnie robiłam. Jak dzwoniłam po straconej ciąży w lipcu to na nfz zapisali mnie na marzec w kolejnym roku. Ale nie chciałam czekać ponad pół roku i poszłam prywatnie.
Z tego co pytałam na infolinii na nfz jak chciałam to najpierw wizyta i dopiero mieli dać termin na badanie. Ale gdyby Ci się udało od razu pobrać to yłoby idealnie.Emilka
Karma88 wrote:Ojej a bo Ty na nfz tak? No to pewnie bez alko dzień wcześniej, bez antybiotyków itp.
https://www.alablaboratoria.pl/942-badanie-kariotypu-limfocytow-krwi-obwodowej
Ja prywatnie robiłam. Jak dzwoniłam po straconej ciąży w lipcu to na nfz zapisali mnie na marzec w kolejnym roku. Ale nie chciałam czekać ponad pół roku i poszłam prywatnie.
Z tego co pytałam na infolinii na nfz jak chciałam to najpierw wizyta i dopiero mieli dać termin na badanie. Ale gdyby Ci się udało od razu pobrać to yłoby idealnie.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ooo no to fantastycznie. W Warszawie to masakra z terminami była wtedy.
Generalnie przygotuj się jak do wszystkich innych pobrań krwi. Tak mi się wydaje.
No i badania, jakiekolwiek, jak są to bierz.
No i daj znać, co powie lekarz. Najważniejsze, że wizyta dość szybkoEmilka
I po rozmowie, wygląda na to, że to ostatni miesiąc w obecnej firmie. Z przyszłą szefową złapałam jakąś nić porozumienia... Zaiskrzyło ogólnie
mam fantastyczny humor
Dorola31, Koteczka82, roma, Ikarzyca, Niebieskaa, Alisa, Natikka123, Monika1357, czarnulka24, Evita, promyczek 39, Gaduaaa, Elaria, Jacqueline, Haana lubią tę wiadomość
-
Mamookruszka super wieści! Strasznie się cieszę
Karma termin ultra szybki bo na 9 marca! A najszybszy gdzie indziej był na maj więc też nieźle.Ulli88 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka ja do genetyka bralam wszystkie badania jakie robiłam i on przeprowadzał wywiad i zlecił mi i mężowi badaniaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mamaokruszka wrote:I po rozmowie, wygląda na to, że to ostatni miesiąc w obecnej firmie. Z przyszłą szefową złapałam jakąś nić porozumienia... Zaiskrzyło ogólnie
mam fantastyczny humor
Super, dobra wiadomośćMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mamaokruszka wrote:I po rozmowie, wygląda na to, że to ostatni miesiąc w obecnej firmie. Z przyszłą szefową złapałam jakąś nić porozumienia... Zaiskrzyło ogólnie
mam fantastyczny humor
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mama okruszka gratulacje.
Madzia ten strach jest normalny. Zycze powodzenia i trzymam kciuki.
Aga nie denerwuj sie. Wiem, ze latwo.mowic, ale postaraj sie myslec pozytywnie.
Elaria jak przeczytalam Twoj post o tym co sie stalo rok temu to mi sie smutno zrobilo. Ciesze sie, ze juz jestes na takim etapie ciazy i wierze, ze teraz bedzie szczesliwie.
A mnie sie dzisiaj zaczyna 14 tc. I czulam dzisiaj wyrazne ruchy i to kilka razy. To na pewno byly ruchy dziecka.promyczek 39, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Aga..to dzieciatko z ciebie wysysa tak...bidula...dobrze idz do szpitala...podreperuja cie troszke ..aby dzidiza miala z czego czerpac. Na spokojnie!
Powodzenia...
A mnie boli brzuch jak na okres...plecki. I chyba czop odchodzi bo sluz jakby bardziej zbity i brązowy. ..sorki za opis..
I stresa zalapalam bo dziwnie mi sie wylogowalo z ovu...i nagle ze mam sie zalogowac a ja hasla nie moglam sobie przypomniec...ale po 10 min walki jestem znowu hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:01