WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Arletka i Kaczuszka, robicie powtorke bety? jutro, prawda? o ile macie taki zamiar oczywiscie.[/QUOTE]

Ja robię może jeszcze progeteron,ale kurde powiem Wam ze w każdej ciązy cycki mnie bolały a teraz nic...dziwne
    no i jeszcze miałam koszmary dziś w nocy takie ze z łózka mnie zerwało...jakies robaki mi się śniły...mam nadzieję że nie jest to jakaś zła prognoza :( tak czy siak straszne to było

Czarnulka 12dpo

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja mam wyniki dobre :P insuline mialam 7 jak badalam tydzien temu :P
    Może masz mała io, jestem na grupie na fb i tam mnóstwo przypadków ze ktoś dostała od endo mete i byli bez diety, wyniki albo podobne albo gorsze:/

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Arletka i Kaczuszka, robicie powtorke bety? jutro, prawda? o ile macie taki zamiar oczywiscie.

Ja powtarzam niestety dopiero w poniedziałek tak na potwierdzenie że rośnie a nie spada :) mam też wtedy dzwonić do lekarza i umawiać się na wizytę

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Mona_lisa ja przeszłam dwie infekcje zaraz na początku ciąży tj. do 6tc i obie załapałam od synka :-( niestety dzieci przynoszą dużo wirusów i bakterii z przedszkola i szkoły.

Karma też stawiam że to osłabienie po tym wszystkim. Ogólnie czuję się dobrze tylko właśnie trochę siły mi brakuje ale mam jeszcze trochę zwolnienia to dojadę do siebie.
    ja choruje co weekend cala ciaze...:P teraz tez eh ;/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszszsz... Co ja wypisuję. Ale przecież kto mi zabroni mieć fantazję i marzyć, nie? To chyba przez te opary z farby co ją miałam na głowie. Ale wizyta u fryzjera udana - bożesztyjedyny jak on tą farbę nakładał, jak masował, jak mył. A i jeszcze kawę z pianką i cynamonem dostałam. No ogólne dobrze mi :-P

Koteczka82, Magdzia88, Ikarzyca, Evita, promyczek 39, Arleta, sy__la, Monika1357 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Wiecie co? To dla mnie taki trudny okres kwiecień / maj. 3 ciąże straciłam w tych miesiącach a pierwszą dzień przed Dniem Matki poroniłam samoistnie a w Dzień Matki miałam łyżeczkowanie. I kur*a dość już! W tym roku w Dzień Matki będę nosiła pod sercem kiełkujące szczęście, zdrowego bobasa, taki właśnie mam plan. Tak to sobie policzyłam a jak to Niebieska kiedyś powiedziała jak ja policzę to nie ma choooya we wsi :-P
    Tak bardzo czekam na Twoja wiadomosc o ciazy:*

roma lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Tak bardzo czekam na Twoja wiadomosc o ciazy:*
    Dziękuję <3

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwole sobie poinformowac..bo chyba Paula sie nie pogniewa

Paolina dzis popoludniem urodzila zdrowego syna Adasia 3200;)
    Jest zmeczona i glodna...;)

Biedna nie moze miec zadnych odwiedzin bo jest zakaz z powodu grypy...troszke posmutniala bo jest sama jak palec z malym bobo...
    Pewnie da sama wam znac pozniej ;)
    Pozdrawiamy ;*

Alisa, roma, Koteczka82, Ikarzyca, Mamaokruszka, Dynka, Evita, czarnulka24, Jacqueline, Arleta, promyczek 39, Elaria, sylvuś, sy__la, Monika1357, Elmo13 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Evita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta pozwól że zacytuję naszych forumowych klasykow:

'Cycki są jak media - kłamią.'
    'Kazda ciąża jest inna, nawet wlasna.'

Jedziesz się doszczepić? Malina na urlopie więc na wizytę pewnie za 2 tyg się wbijesz.

Arleta, sy__la lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evicia w środę jadę,co ty dłużej bym nie wytrzymała czekać,chcę jak najszybciej...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny proszę Was o radę. 24 lutego byłam na USG i wszystko było ok. 25 lutego przyszła @ i zastanawiam się czy teraz wybrać się na kolejne USG (bo jak czytałam to na USG powinno się wybrać po@). No ale skoro wszystko było dobrze?? Co robić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie nadrobię was , wreszcie mogę normalnie pisać miałam problem z telefonem ale mam już nowy już człowiek czuję że żyje , wrzucam wam naszą focię w tą Niedzielę wizyta , dam wam pozniej znać jakby co mam kontakt z Madzią88 :-* będzie was informować ;-) .

A to my 36 tc :-*.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47bcfefd2b03.jpg

Aga22, M@linka lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest mi smutno przepraszam że wrzucam smęta kiedy tutaj jest tyle pozytywnej energii ale muszę się wygadać.
    Wczoraj synek zapytał kiedy będzie miał rodzeństwo, powiedziałam że nie wiem, że zobaczymy co będzie dalej po tych badaniach co byłam w szpitalu i po leczeniu które teraz mam. ( nie wie o ciąży i zabiegu ale widział że biorę leki) i jakoś przeszło.
    A dzisiaj jak odpoczywałam na kanapie pokazał na mój brzuch i powiedział że ma tam mieszkać mała różowa kluseczka. Myślałam że się popłaczę :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh Koteczko nie wrzucasz żadnych smętów, nawet tak nie pisz.

Domyślam się, że to była ciężka chwila, moja córka w pewien sposób podobnie zareagowała po ostatnim poronieniu, też myślałam, że się popłaczę.

Jeszcze gorzej mnie wydęło jak wyszłam ze szpitala po zabiegu niż jak do niego poszłam, a córka do mnie po wyjściu mówi, mamusiu, ty chyba w ciąży jesteś bo brzuch ci odstaje...

Dopiero po którejś próbie wytłumaczenia, że mamusia nie jest w ciąży, zrozumiała. A tak to było, mamusiu, ale ty na pewno jesteś w ciąży, kłamiesz, przecież brzuch ci widać (mówiła to oczywiście z uśmiechem na ustach, bo chce rodzeństwo), wtedy to tak bolało :(

Kiedyś będzie lepiej Koteczko, trzymam kciuki, aby mąż nie zrezygnował z badań, żeby zrozumiał, jak to jest ważne nie tylko dla Ciebie, a dla Was obojga <3

Koteczka82 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko, a gdzie lepiej posmęcić niż tu? Tulę mocno w tych trudnych chwilach. I trzymam mocno kciuki, żeby mąż wytrwał w postanowieniu i zrobił badania razem z Tobą. Głęboko wierzę, że doczekacie się drugiego maluszka

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romcia, zaiste, jak Ty policzysz to nie ma siły, musi się sprawdzić! Ale i tak zaciskam kciuki i modlę się gorąco o to szczęście dla Ciebie!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka i niedługo zagości ta fasolka zobaczysz kochana napewno jest Ci ciężko ale jesteś silna podziwiam Cie;*

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny jest mi smutno przepraszam że wrzucam smęta kiedy tutaj jest tyle pozytywnej energii ale muszę się wygadać.
    Wczoraj synek zapytał kiedy będzie miał rodzeństwo, powiedziałam że nie wiem, że zobaczymy co będzie dalej po tych badaniach co byłam w szpitalu i po leczeniu które teraz mam. ( nie wie o ciąży i zabiegu ale widział że biorę leki) i jakoś przeszło.
    A dzisiaj jak odpoczywałam na kanapie pokazał na mój brzuch i powiedział że ma tam mieszkać mała różowa kluseczka. Myślałam że się popłaczę :-(

Koteczko, sama zalalabym sie łzami, słysząc takie słowa. Dzieciaki mówią szczerze i prosto z serca. Roma i Elaria tez przytaczały tutaj historie ze swoimi dzieciakami i ich myślami nt rodzeństwa. Mam w głowie córeczkę Elarii (wyobrażona, bo nie wiem jak wyglada),która leży na dywanie i zwija sie w kłębek tak jak maleństwo w brzuchu.

Przy tym temacie pomyslałam o tym, ze na dzień dzisiejszy uważam, ze powiem kiedyś Mariance o poronieniach. Przyjaciel mojego męża ma siostrę, która ma dwie corki powstałe z jej komórki i nasienia dawcy. To jedyna taka para, która znam która skorzystała z takiej możliwości. Oni nie chcieli o tym mowić nikomu oprócz najbliższej rodziny, ale jak widac brat sie wygadał. Oni ponoc nie chcą ujawniać dzieciom prawdy. Wydawało mi sie, ze przy procedurze podpisuje sie jakiś papier, ze dziecko po skończeniu 18 r.z. dowie sie prawdy. Hmmm rożne decyzje, ale ja chciałabym powiedzieć.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dla odmiany piszę z samego rana.

Koteczko dobrze wiesz, że to idealne miejsce na Twoje żale. Jako bezdzietna, mogę sobie tylko wyobrazić, co czuje matka, słysząc od swojego dziecka takie słowa. To piękne, że Twój syn pragnie rodzeństwa, jesteście z tym we trójkę :) Imponujące, jaka dzielna byłaś przez ostatni czas. To tylko dowód na to, że jesteś silna - dasz radę i doczekasz się kolejnego malucha. Tutaj na forum ciąże pojawiają się jedna po drugiej, więc przyjdzie kolej na Ciebie. Mocno trzymam kciuki za badania, mam nadzieję, że rozjaśnią Wam sytuację.

Trzymam kciuki za wszystkie, które zbliżają się do testowania! Hmm... a może raczej, za wszystkie, które mają właśnie dni płodne? :p Nie, po prostu za WSZYSTKIE! Bez wyjątku.

Koteczka82, Evita lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko to są trudne sytuację i nam może być ciężko kiedy dziecko pyta... Moja jeszcze nie wie że nie będzie brata lub siostry, liczymy na to że będziemy mogli się starać szybko, a jej roztargnienie i nawał zajęć i dziecięcych spraw przygasi trochę to wyczekiwanie. Na szczęście nie wie jeszcze ile powinna trwać ciaza. Mój powiedział jej tylko że jak dziecko będzie na tyle duże i silne to się urodzi. Przyjęła to jakoś bez docierają
    Chociaż czasami wyjmuje jeszcze linijkę i chce by jej pokazać jak duże teraz jest dzieciątko. Wczoraj zwróciła mi uwagę że nie mogę jej podnosić (podczas zabawy) także ten...znam to dokładnie. Łzy stają w oczach ale z czasem będzie lepiej.
    Dziewczyny możliwe że 2,5 tygodnia od pierwszego zabiegu i 1,5 tygodnia po drugim mam dni płodne? Śluz ewidentnie na taki wygląda, jest go dużo, ale jeszcze lekko zabrudzony po zabiegu (dalej lekko plamie) trochę szybko moim zdaniem...

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 1946 1947 1948 1949 1950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ