Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Evitko kciuki dalej zaciśnięte do białości. Czekam na powtórkę bety.
Niebieska spanie w ciąży to spory problem. Ja pod koniec mogłam spać tylko na plecach
Widzę że już masz instynkt macierzyński w pełni rozwinięty super
Elaria myślę że twoja córka jest bardzo bystrym i ciekawym świata dzieckiem. Na pewno będzie pytać i próbować wielu rzeczy przy braciszku. Według mnie trzeba ze spokojem wszystko tłumaczyć i to co można dać spróbować. Nie wiem jak bym się czuła gdyby mój synek chciał spróbować mleka z piersi. Pewnie było by to dziwne uczucie ale myślę że dała bym mu spróbować, żeby zaspokoić jego ciekawość.
Jak urodził się mój brat to chciałam chodzić z pielucha, jeść z butelki i być kapana w wanience na stoleale po jednej próbie już nie chciałam
Aga który ty masz tydzień? Dlaczego tak bardzo zdołała Cię wiadomość kogo nosisz pod sercem? Spróbuj znaleźć sobie jakieś zajęcia które pomogą Ci się uspokoić i nie myśleć chociaż na chwilę.
Postaraj się też małymi kroczkami oswajać się ze swoją ciążą, może po każdej wizycie zrób sobie jakąś przyjemność zwiazaną z dzieckiem lub ciąża? Wiem że masz w sobie wiele lęku ale pozwól sobie na trochę radości.
Miło mi że myślisz o mnie
Ja dzisiaj już lepiej mąż wrócił do domu, mimo deszczu humor mam dobry plamienia znowu minimalne i chyba trochę więcej energii mam. Nawet byłam dziś trochę na zakupach.
Dziewczyny właśnie dzwoniła Pani ze szpitala gdzie miałam zabieg że mają jakieś moje wyniki badań do odbioru. Nie wiem co to bo doktor nic nie mówił a na histopatologie za wcześnie trochę się denerwuje o co chodzi. Jutro i tak rano jadę zabrać inne wyniki badań żeby mieć komplet dokumentów dla genetyka więc zabiorę i te, ale mam w głowie tysiąc myśli.Niebieskaa lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Monika, ja tylko slyszalam, ze 3. trymestr bywa ciezki, ale niektore objawy dziewczyn na kwietniowkach naprawde sa przykre. Sporo ma mocne bole kregoslupa i innych czesci ciala, na ktore nic nie pomaga. Ja tez na szczescie nie mam jeszcze zadnych opuchniec. Nic a nic.
Elaria... pamietam, ze tez lubisz spac na brzuchu:) ja juz sie nawet przyzwyczailam do spania na boku, ale to juz tez jest niemozliwe, bo boli albo od klatki piersiowej albo od plecow.
Co do sprobowania mleka z piersi przez 8latke to ja jestem na nie.
Arletka, co z Twoja beta???
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Annak dzisiaj miała chyba mieć wizytę na której doktor miał jej powiedzieć czy ma założoną historię ciąży w szpitalu gdzie ma mieć cc, tak? O poniedzialku chyba pisała.
Anna odezwij się
Paulina - gratulacje
Evitko - również mam nadzieję, że po prostu ten początek uchwyciłaś, a będzie tylko lepiejZa dwa dni powtarzasz betę? A test też będziesz wczesniej powtarzać przed betą?
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
czarnulka24 wrote:Okruszku przykro mi bardzo. ja robiłam sobie z ciekawości jakiś czas temu progesteron i 7 dni po było 11,50 więc chyba też szału nie ma .. z tym że ja się mieszczę w normie bo norma do 10 .. a Ty przy 8,5 już raczej nie.. dość nisko jest i pasowało by go podwyższyć .. słyszałam ,że witamina b6 bardzo korzystnie wpływa na progesteron
oczywiście trzeba ją suplementować przez jakiś czas i musi być odpowiednia dawka ..No a z innych to np.duphason po owulacji ..
Jakie masz teraz plany ? idziesz z tym do lekarza i od następnego cyklu duphason?
Na pewno poczekam na wyniki homocysteiny i na @. Zobaczymy, może rzeczywiście @ przyjdzie dziś lub jutro i nie ma czym się przejmować?
Chociaż od kilku godzin cisza, ani bólu brzucha, ani plamienia, nic, kompletnie nic...
Witaminę B6 25mg biorę już od kilku miesięcy, chyba od 4..
Jeśli w 7dpo masz progesteron poniżej 14 a owulacja była to już chyba się kwalifikuje jako niedomoga lutealna i faktycznie dupka powinno się brać.
-
nick nieaktualnyHejka:-)
Ja dziś po pierwszej IUI.
Nic nie bolało. 10 minut po podaniu nasienia leżałam na fotelu.
Koncentracja nasienia przed preparatyką: 68mln/ml
Koncentracja po preparatyce: 83mln/ml.
Cuda dziś działy się: w piątek miałam monit i były 2 pęcherzyki po 16mm. Endo 7mm. Ovitrelle podany o 7 rano w niedzielę.
Dziś: jeden pęcherzyk 18mm, endo 10mm.
Mojego gina dzisiaj nie bylo, w zastępstwie inny gin robił mi iui.
Na usg stwierdził płyn przy bliźnie po cc. Powiedział że może utrudniać ten płyn zajście w ciążę bo czasem przedostaje się do macicy.
A ja się zastanawiam czy to przypadkiem nie płyn po pękniętym pęcherzyku...
Reasumując: iui zrobione. Ch.. będzie z niego. Mam żal do mojego gina że wszystko na odpierdziel. Sam se człowieku licz kiedy podać zastrzyk, iui nie ustalona co do h a miejscem w grafiku.
Na środę mam monit to sobie pogadam z ginem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:57
Ikarzyca, Koteczka82, Monika1357, laila_25, Niebieskaa, Arleta, Elaria, sy__la lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Ha! Homocysteina też już jest. Jestem w ciężkim szoku, że w ciągu zaledwie 7 godzin mam wszystkie wyniki.
Kwas foliowy mam w normie, jest 17.3 ng/ml (3,1-20,5)
Witaminę B12 niebezpiecznie blisko górnej granicy normy 855 pg/ml (189-883)
Homocysteina spadła z 8,2 na 6,71 od listopada, więc nie jest źle ale i tak powinna być niższa.
Kwas foliowy również ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:51
-
Odebrałam wreszcie wyniki histopatologiczne na moje oko nic w nich nie ma. A najważniejsze że nie ma znowu cech zasniadu. Zobaczymy co mój doktor powie.
Aliska nie fajnie postawili... Nosz kurde to nie tanie sprawy i tyle w nich nadziei się pokłada, a oni na odpiernicz. Ehhh...Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Alisa wrote:Uważam ze homocysteina w porządku. Dlaczego niższa? Przecież jest ładna.
Kwas foliowy również ok. -
Aliska, mimo wszystko kciuki za iui. Endometrium ładne, nasienie tez super. Może jednak
Alisa lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Ja mialam homocysteine 9 i immunolog mowil mi ze dobra mam
a jaka powinna byc? do ilu?
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyAga22 wrote:Hej dziewczyny u mnie sytuacja się zmieniła..nie idę do szpitala lekarz jeszcze każe mi poczekać mam brać syrop z żelaza i po 3 tyg zrobić wyniki a tak byłam na usg złapałam dola nie chciałam znać płci dziecka a lekarz sam powiedzial:(
Dziecko ma 214gram nie wiem ile cm nie mierzył aż dziwne
Byle do badań polowkowych 27 marca i się okaże jak jest..
)
Ja zastanawiam się czy Ty zdrowa na umyśle jesteś!! Bo z Twoich wypowiedzi bije niedojrzałość. Staram się milczeć jak coś napiszesz i przechodzę dalej. Ale te Twoje dzisiejsze wypociny tak mnie wnerwiły.
Nosisz dziecko pod sercem. A ciągle zestresowana, zmartwiona, niepewna.. co będzie dalej ja pytam??
Starałaś się o dziecko - panikowałaś, miałaś doły. Teraz jesteś w ciąży - jeszcze gorzej!!!
Powiem Ci ze to ogromna " tragedia" poznać płeć dziecka:-) no ja pikole...trzymajta mnie.
Pij ten syrop na żelazo - może i na mózg wpłynie:-)
Yoselyn82, laila_25, sy__la lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisa trzymam kciuki żeby się udało. &&&&
Lekarzowi współczuję. ;-P
Uli w histo rzadko coś wychodzi ale i tak dobrze że nic złego w wyniku nie ma.
Mąż odebrał dzisiaj skierowania do genetyka z tej poradni co miała termin na maj, w czwartek wizyta u genetyka. Już nie mogę się doczekać. Trzymajcie kciuki żeby mąż się nie rozmyslił i zrobił badania.
Przez ten telefon ze szpitala żebym zabrała wyniki badań jestem zdenerwowanaMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...