X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko ja tez mam wielka nadzieje ze akurat trafilas na sam poczatek ciazy i ta beda bedzie ladnie przybierac:* najwazniejszy jest przyrost a nie wartosc poczatkowa !

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko kciuki dalej zaciśnięte do białości. Czekam na powtórkę bety.

Niebieska spanie w ciąży to spory problem. Ja pod koniec mogłam spać tylko na plecach :-/
    Widzę że już masz instynkt macierzyński w pełni rozwinięty super :-)

Elaria myślę że twoja córka jest bardzo bystrym i ciekawym świata dzieckiem. Na pewno będzie pytać i próbować wielu rzeczy przy braciszku. Według mnie trzeba ze spokojem wszystko tłumaczyć i to co można dać spróbować. Nie wiem jak bym się czuła gdyby mój synek chciał spróbować mleka z piersi. Pewnie było by to dziwne uczucie ale myślę że dała bym mu spróbować, żeby zaspokoić jego ciekawość.
    Jak urodził się mój brat to chciałam chodzić z pielucha, jeść z butelki i być kapana w wanience na stole ;-) ale po jednej próbie już nie chciałam ;-)

Aga który ty masz tydzień? Dlaczego tak bardzo zdołała Cię wiadomość kogo nosisz pod sercem? Spróbuj znaleźć sobie jakieś zajęcia które pomogą Ci się uspokoić i nie myśleć chociaż na chwilę.
    Postaraj się też małymi kroczkami oswajać się ze swoją ciążą, może po każdej wizycie zrób sobie jakąś przyjemność zwiazaną z dzieckiem lub ciąża? Wiem że masz w sobie wiele lęku ale pozwól sobie na trochę radości.
    Miło mi że myślisz o mnie ;-)
    Ja dzisiaj już lepiej mąż wrócił do domu, mimo deszczu humor mam dobry plamienia znowu minimalne i chyba trochę więcej energii mam. Nawet byłam dziś trochę na zakupach. :-)
    Dziewczyny właśnie dzwoniła Pani ze szpitala gdzie miałam zabieg że mają jakieś moje wyniki badań do odbioru. Nie wiem co to bo doktor nic nie mówił a na histopatologie za wcześnie trochę się denerwuje o co chodzi. Jutro i tak rano jadę zabrać inne wyniki badań żeby mieć komplet dokumentów dla genetyka więc zabiorę i te, ale mam w głowie tysiąc myśli.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja tylko slyszalam, ze 3. trymestr bywa ciezki, ale niektore objawy dziewczyn na kwietniowkach naprawde sa przykre. Sporo ma mocne bole kregoslupa i innych czesci ciala, na ktore nic nie pomaga. Ja tez na szczescie nie mam jeszcze zadnych opuchniec. Nic a nic.

Elaria... pamietam, ze tez lubisz spac na brzuchu:) ja juz sie nawet przyzwyczailam do spania na boku, ale to juz tez jest niemozliwe, bo boli albo od klatki piersiowej albo od plecow.
    Co do sprobowania mleka z piersi przez 8latke to ja jestem na nie.

Arletka, co z Twoja beta???

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jagna córeczka:)
    Aga najwazniejsze ze mala zdrowa,a to czy chlopiec czy dziewczynka to hmmm taka kosmetyka;)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak dzisiaj miała chyba mieć wizytę na której doktor miał jej powiedzieć czy ma założoną historię ciąży w szpitalu gdzie ma mieć cc, tak? O poniedzialku chyba pisała.

Anna odezwij się <3

Paulina - gratulacje :) :) :)

Evitko - również mam nadzieję, że po prostu ten początek uchwyciłaś, a będzie tylko lepiej <3 Za dwa dni powtarzasz betę? A test też będziesz wczesniej powtarzać przed betą?

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszko, Arletka - jak wasze bety ? :) <3

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Okruszku przykro mi bardzo. ja robiłam sobie z ciekawości jakiś czas temu progesteron i 7 dni po było 11,50 więc chyba też szału nie ma .. z tym że ja się mieszczę w normie bo norma do 10 .. a Ty przy 8,5 już raczej nie.. dość nisko jest i pasowało by go podwyższyć .. słyszałam ,że witamina b6 bardzo korzystnie wpływa na progesteron ;) oczywiście trzeba ją suplementować przez jakiś czas i musi być odpowiednia dawka ..No a z innych to np.duphason po owulacji ..

Jakie masz teraz plany ? idziesz z tym do lekarza i od następnego cyklu duphason?
    Jeszcze nie wiem co planuję. Szczerze mówiąc mam kompletny mętlik w głowie.
    Na pewno poczekam na wyniki homocysteiny i na @. Zobaczymy, może rzeczywiście @ przyjdzie dziś lub jutro i nie ma czym się przejmować?
    Chociaż od kilku godzin cisza, ani bólu brzucha, ani plamienia, nic, kompletnie nic...
    Witaminę B6 25mg biorę już od kilku miesięcy, chyba od 4..

Jeśli w 7dpo masz progesteron poniżej 14 a owulacja była to już chyba się kwalifikuje jako niedomoga lutealna i faktycznie dupka powinno się brać.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:-)
    Ja dziś po pierwszej IUI.
    Nic nie bolało. 10 minut po podaniu nasienia leżałam na fotelu.

Koncentracja nasienia przed preparatyką: 68mln/ml
    Koncentracja po preparatyce: 83mln/ml.

Cuda dziś działy się: w piątek miałam monit i były 2 pęcherzyki po 16mm. Endo 7mm. Ovitrelle podany o 7 rano w niedzielę.

Dziś: jeden pęcherzyk 18mm, endo 10mm.
    Mojego gina dzisiaj nie bylo, w zastępstwie inny gin robił mi iui.
    Na usg stwierdził płyn przy bliźnie po cc. Powiedział że może utrudniać ten płyn zajście w ciążę bo czasem przedostaje się do macicy.

A ja się zastanawiam czy to przypadkiem nie płyn po pękniętym pęcherzyku...

Reasumując: iui zrobione. Ch.. będzie z niego. Mam żal do mojego gina że wszystko na odpierdziel. Sam se człowieku licz kiedy podać zastrzyk, iui nie ustalona co do h a miejscem w grafiku.

Na środę mam monit to sobie pogadam z ginem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:57

Ikarzyca, Koteczka82, Monika1357, laila_25, Niebieskaa, Arleta, Elaria, sy__la lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ha! Homocysteina też już jest. Jestem w ciężkim szoku, że w ciągu zaledwie 7 godzin mam wszystkie wyniki.
    Kwas foliowy mam w normie, jest 17.3 ng/ml (3,1-20,5)
    Witaminę B12 niebezpiecznie blisko górnej granicy normy 855 pg/ml (189-883)
    Homocysteina spadła z 8,2 na 6,71 od listopada, więc nie jest źle ale i tak powinna być niższa.
    Uważam ze homocysteina w porządku. Dlaczego niższa? Przecież jest ładna.
    Kwas foliowy również ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:51

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, nie chciałabym być w jego skórze :)
    Dobrze ze już po - oby to byl początek dobrych zmian :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:51

Arleta lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wreszcie wyniki histopatologiczne na moje oko nic w nich nie ma. A najważniejsze że nie ma znowu cech zasniadu. Zobaczymy co mój doktor powie.
    Aliska nie fajnie postawili... Nosz kurde to nie tanie sprawy i tyle w nich nadziei się pokłada, a oni na odpiernicz. Ehhh...

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Uważam ze homocysteina w porządku. Dlaczego niższa? Przecież jest ładna.
    Kwas foliowy również ok.
    Bo zgodnie ze słowami hematologa wynik 7 i więcej wyklucza starania. A u mnie niebezpiecznie blisko tej granicy. Zobaczymy co się stanie jak obetnę dawkę witaminy B12 o połowę :]

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • jomi81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska, mimo wszystko kciuki za iui. Endometrium ładne, nasienie tez super. Może jednak :)

Alisa lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Mamaokruszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko, doktorkowi już współczuję :) Bardzo nie chciałabym być w jego skórze.

Alisa lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Aliska, mimo wszystko kciuki za iui. Endometrium ładne, nasienie tez super. Może jednak :)
    Poprawimy jeszcze naturalnie.
    Ale niestety.. czekając iui nie <3 i tracimy cykl. Bo 1 pękł wcześniej.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa kciuki ZA IUI :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam homocysteine 9 i immunolog mowil mi ze dobra mam :) a jaka powinna byc? do ilu?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej dziewczyny u mnie sytuacja się zmieniła..nie idę do szpitala lekarz jeszcze każe mi poczekać mam brać syrop z żelaza i po 3 tyg zrobić wyniki a tak byłam na usg złapałam dola nie chciałam znać płci dziecka a lekarz sam powiedzial:(
    Dziecko ma 214gram nie wiem ile cm nie mierzył aż dziwne
    Byle do badań polowkowych 27 marca i się okaże jak jest..
    )

Ja zastanawiam się czy Ty zdrowa na umyśle jesteś!! Bo z Twoich wypowiedzi bije niedojrzałość. Staram się milczeć jak coś napiszesz i przechodzę dalej. Ale te Twoje dzisiejsze wypociny tak mnie wnerwiły.

Nosisz dziecko pod sercem. A ciągle zestresowana, zmartwiona, niepewna.. co będzie dalej ja pytam??
    Starałaś się o dziecko - panikowałaś, miałaś doły. Teraz jesteś w ciąży - jeszcze gorzej!!!
    Powiem Ci ze to ogromna " tragedia" poznać płeć dziecka:-) no ja pikole...trzymajta mnie.
    Pij ten syrop na żelazo - może i na mózg wpłynie:-)

Yoselyn82, laila_25, sy__la lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja mialam homocysteine 9 i immunolog mowil mi ze dobra mam :) a jaka powinna byc? do ilu?
    Ja mam 9 i jest ok.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa trzymam kciuki żeby się udało. &&&&
    Lekarzowi współczuję. ;-P

Uli w histo rzadko coś wychodzi ale i tak dobrze że nic złego w wyniku nie ma.

Mąż odebrał dzisiaj skierowania do genetyka z tej poradni co miała termin na maj, w czwartek wizyta u genetyka. Już nie mogę się doczekać. Trzymajcie kciuki żeby mąż się nie rozmyslił i zrobił badania.

Przez ten telefon ze szpitala żebym zabrała wyniki badań jestem zdenerwowana :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1956 1957 1958 1959 1960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ