X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis no wlasnie wszystko jest bardzo dobre : i endo ,i pecherzyk ktory został i pecherzyk ktore bardzo mozliwe ze pekl np dzisiaj rano ,i nasienie :) czekamy na pozytywa:*

Alisa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli dobrze w sumie ze nic nie wyszlo niepokojącego... mam nadzieje a dostaniesz szybko zielone swiatelko do staran

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa kciuki ZA IUI :) dzialajcie dzialcie i beda blizniaki :)

Alisa lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka na pewno bedzie wszystko dobrze... a maz juz nie ucieknie bo dokad? :D jak cos to wez mlotek i za mezem :D haha

Alisa, Koteczka82 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka szkoda, ze nie powiedzieli co to za wyniki. Mysl pozytywnie, maz namowiony do badan to duzy sukces. Ja swojego nym chyba nie dala rady namowic.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoseoselyn Wałek mam zawsze w pogotowiu ;-) albo jego własną pałkę pożyczę hihi ;-P
    Monika musiałam się uciec do przekupstwa najbardziej ulubioną przez mojego męża rzeczą na świecie czyli s..u. :-P ale czego się nie robi żeby zrealizować swoje marzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 16:35

Monika1357 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVITA i ALISA miażdże kciuki dla was :P

Alisa, Evita lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Koteczko wszystko sie robi zeby spelnic marzenia. A faceci sa tak prostolinijni, ze dzieki temu.nam jest prosciej :-)

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja mialam homocysteine 9 i immunolog mowil mi ze dobra mam :) a jaka powinna byc? do ilu?

niby norma jest do 14 ale mi genetyczka mówiła ,że jak się ma mutacje Mthfr to powinna być max 9 że wtedy na normy się nie patrzy a powyżej 9 powinno się dorzucić już metylowaną witamine B6 i B12 i powinno się zbić do około 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 17:23

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Jeszcze nie wiem co planuję. Szczerze mówiąc mam kompletny mętlik w głowie.
    Na pewno poczekam na wyniki homocysteiny i na @. Zobaczymy, może rzeczywiście @ przyjdzie dziś lub jutro i nie ma czym się przejmować?
    Chociaż od kilku godzin cisza, ani bólu brzucha, ani plamienia, nic, kompletnie nic...
    Witaminę B6 25mg biorę już od kilku miesięcy, chyba od 4..

Jeśli w 7dpo masz progesteron poniżej 14 a owulacja była to już chyba się kwalifikuje jako niedomoga lutealna i faktycznie dupka powinno się brać.

Okruszku przejrzałam Twój wykres właśnie i widzę że jesteś 12dni po przy ostatniej ciąży w 12dni po to wyszedł mi taki bladzioch ,że musiałam oczy wytężać praktycznie była delikatna poświata też miałam plamienia dwu dniowe ..
    U ciebie widzę ,że temperatura się trzyma bardzo ładnie - może jeszcze coś z tego będzie ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mam (po interwencji telefonicznejbo to już przesada normalnie była,tyle czekania)

Beta z soboty 271
    progesteron 80

Narazie idzie dobrze,uff,nienawidzę sprawdzania bety

Evita, Koteczka82, Alisa, Elaria, promyczek 39, jomi81, Ikarzyca, Dorola31, Monika1357, Jacqueline, Natikka123, Genshirin, Gaduaaa, czarnulka24, kiti, Kadabra, sylvuś, sy__la, M@linka lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja zastanawiam się czy Ty zdrowa na umyśle jesteś!! Bo z Twoich wypowiedzi bije niedojrzałość. Staram się milczeć jak coś napiszesz i przechodzę dalej. Ale te Twoje dzisiejsze wypociny tak mnie wnerwiły.

Nosisz dziecko pod sercem. A ciągle zestresowana, zmartwiona, niepewna.. co będzie dalej ja pytam??
    Starałaś się o dziecko - panikowałaś, miałaś doły. Teraz jesteś w ciąży - jeszcze gorzej!!!
    Powiem Ci ze to ogromna " tragedia" poznać płeć dziecka:-) no ja pikole...trzymajta mnie.
    Pij ten syrop na żelazo - może i na mózg wpłynie:-)

Aliska, nie wiem wlasciwie dlaczego, ale rozbawil mnie ten post. Chcialabym zobaczyc Twoja mine jak go pisalas:D

Alisa, Arleta, promyczek 39, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    W końcu mam (po interwencji telefonicznejbo to już przesada normalnie była,tyle czekania)

Beta z soboty 271
    progesteron 80

jupiiiii! ja jestem niecierpliwa...kiedy usg?

Arleta lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie śluz zabarwiony na różowo. Także raczej lipa znowu :( szkoda... Nie wiem o co chodzi, czemu mam zawsze tak. W dodatku zwiększyłam sobie lutke bo miałam bardzo małą dawkę (2 razy 1 tabletkę) i dziewczyny na innym forum przestraszyly mnie że lutka zagęszcza krew. Malina na urlopie a ja jestem sama z tym ciulowym poczuciem odpowiedzialności za wszystko. A wpływu nie mam na nic... Smutno mi dziewczyny. Myślę że znów się nie udało.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:

Beta z soboty 271
    progesteron 80

gratuluje :)

Arleta lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Evicia, niewiem co ci mam napisać..Tak bym chciała żeby w końcu zaskoczyła porządnie...a naprawdę nie chcesz spróbować na cyklu stymulowanym? Komórki jajowe są wtedy napewno lepszej jakości,jest więcej szans i endo bardzo gruuube...
    Mi Malina przepisał luteiny 2x2 także tym bym się nie martwiła przecież mamy jeszcze heparynę.

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;) Witam się znów po dłuższej nieobecności, nie wiem czy mnie pamiętacie w ogóle ;p

Podczytuję Was jak tylko mam czas, choć ostatnio jest go bardzo mało ;/
    Dużo się tutaj dzieje widzę ale żeby wiedzieć co u każdej z Was muszę poświęcić więcej czasu na przeczytaniu tych kilkunastu stron ;)

Trzymam kciuki za dziewczyny czekające na wyniki bety.
    Evitka za Ciebie również trzymam kciuki aby beta znacząco się podwoiła ;)

Dziewczyny ale ten czas leci, niedługo Annak, Syla i Niebieska ujrzą swoje maleństwa- super kibicuję Wam strasznie dziewczyny i bardzo się cieszę ;)

U mnie ostatnio mały zawód- były dwie kreski co prawda druga bardzo blada ale jednak była i rozczarowanie beta negatywna i @ przylazła.. No ale nic podnoszę się walczę dalej ;)

Mam takie pytanie- w którym dniu cyklu powinnam zrobić badanie progesteronu- zastanawiam się czy coś mi się tutaj nie pomieszało po zabiegu. Czy mogłybyście coś poradzić aby polepszyć mój stan bo wydaje mi się że pojawił mi się problem z zagnieżdżeniem zarodka- aczkolwiek jeśli nie macie ochoty to rozumiem. Co przede wszystkim powinnam sprawdzić teraz ? Będę wdzięczna za jakieś rady ;)

sy__la lubi tę wiadomość

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    A u mnie śluz zabarwiony na różowo. Także raczej lipa znowu :( szkoda... Nie wiem o co chodzi, czemu mam zawsze tak. W dodatku zwiększyłam sobie lutke bo miałam bardzo małą dawkę (2 razy 1 tabletkę) i dziewczyny na innym forum przestraszyly mnie że lutka zagęszcza krew. Malina na urlopie a ja jestem sama z tym ciulowym poczuciem odpowiedzialności za wszystko. A wpływu nie mam na nic... Smutno mi dziewczyny. Myślę że znów się nie udało.

a moze jeszcze nic straconego... lez, bierz leki i powtorz bete za 2 dni... trzymam mocno kciuki!!

❤️❤️❤️
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    jupiiiii! ja jestem niecierpliwa...kiedy usg?
    Kurde wlasnie niewiem...może w przyszłym tygodniu w środę...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka to już chyba po cichu mogę gratulować? Będziesz jeszcze robić powtórkę bety? Kiedy wizyta i usg?
    Evitka nadal trzymam kciuki dopóki nie ma @ jest nadzieja.

Arleta lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1957 1958 1959 1960 1961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ