X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    A dla Avy macie już wszystko? Czy narazie wciąż lista w Excelu i mąż jak już zostanie Avutkowym tata po drugiej stronie brzuszka będzie biegał i wszystko kupował?

Ikarku,
    W zasadzie mamy wszystko, albo takie prawie wszystko.
    To co najważniejsze jest. Poza wanienką. Zamawiam za chwilę. Ale ją można dokupić od ręki w każdej chwili.

Pozostałe rzeczy niezbędne są. Tylko zaliczyliśmy jeden fuckup. Przedwczoraj przyjechała ekipa tapetować pokój Avy i okazało się, że tapeta (robiona dla nas na zamówienie) jest wadliwa. Tak więc z tapetowania nici. Trzeba tapetę wydrukować po raz drugi i to jeszcze po uprzednim dojściu do tego, co jest przyczyną takiej wpadki.

Trochę mnie to zmartwiło, bo niedługo po tapetowaniu miałam ustawiony montaż listw przypodłogowych, a potem dostawę i montaż mebli. A tak to wszystko się przesuwa na nie wiadomo kiedy :-/ Taka tapeta to się produkuje ok. 7 dni.
    Generalnie to nie jest problem gigant, bo Ava i tak na początku będzie spała u nas w sypialni, oprócz tego ma (będzie mieć) dodatkowe łóżeczko + przewijak na dole, więc miejsca do spania i życia nie będzie jej brakować. Ale jednak takie obsuwy psują człowiekowi krew, niepotrzebnie wszystko przedłużają. Na dodatek gdzieś muszę magazynować przez ten czas meble, które pewnie jakoś lada chwilą przyjdą do sklepu gdzie je zamawiałam. Jeśli Avka przyszłaby na świat wcześniej, to i tak najpierw będzie rezydować w szpitalu, ale wiadomo, że żadnych robót i remontów nie będę tu organizować, jak ona akurat wprowadzi się do domu. Tak więc wszelkie zmiany w harmonogramie są dla mnie bardzo niewygodne.

Mam nadzieję, że firma od tapet stanie na wysokości zadania i zaproponuje jakieś ekspresowe i satysfakcjonujące rozwiązanie. Na razie robią wrażenie przerażonych :-/

Oczywiście w takim momencie uruchamia mi się pretensja i żal do siebie, że można było to wszystko ogarniać wcześniej i teraz nie byłoby nerwów. Ale... nie mogłam, nie mogłam, psychicznie nie mogłam... Same wiecie.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbia wrote:
    Witajcie
    Podczytuję Was tutaj ale jakoś nie mam natchnienia napisać.
    Chciałam się tylko pożalić że liczyłam po cichu że @ do mnie nie przyjdzie a tutaj od rana plamienia :(
    Może 3cpp okaże się lepszy dla mnie :(
    Pozdrawiam

Barbia współczuję i trzymam kciuki za kolejny cykl. Oby tym razem @ nie przyszła!

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka co za chamstwo... brak słów... :(

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• annak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko,
    Łeee... Ale kijowo z tą wizytą. Można się wkurzyć, naprawdę.
    A tak pięknie to wyglądało z takim ekspresowym terminem.
    Może warto przemyśleć pomysł Romy. Ona Ci dobrze wszystko wyliczy (odległości, przejazdy i całą organizację) ;-) i wtedy na pewno wszystko super wyjdzie!
    No i dobrze, że mąż niezmiennie współpracuje.

Justa,
    No to wspaniale!
    Gratulacje!
    Drugi trymestr to już poważna sprawa :-) Uważaj, bo z tego potem nagle - myk! - i robi się 35 tc. Wiem coś o tym.

Evita, Koteczka82 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny jestem wściekła tak wściekła, że za chwilę wybuchnę. Straciłam tylko czas i skierowania i dalej stoję w tym samym punkcie.
    Po raz kolejny zostałam wprowadzona w błąd i niestety w tej poradni nie mają umowy z NFZ na badania genetyczne.
    Co do Pani doktor to jedna wielka pomyłka nic się nie dowiedziałam, nawet nie powiedziała jednego pełnego zdania. Zapytała tylko o wady genetyczne w mojej rodzinie i tyle. Męża o nic nie pytała. Zapytała tylko czy wiemy że nie zrobimy u niej badań na NFZ, mąż spytał czy w takim razie da nam skierowania na badania gdzie indziej to prawie się roześmiała :-( a jak zapytam co w takim razie radziłaby zrobić za badania to powiedziała - " kariotyp, bo przecież w ciążę zachodzicie" a jak zapytałam o mutacje na wchłanianie kwasu foliowego to w ogóle nie wiedziała o co mi chodzi :-(
    Mąż był wściekły że wprowadzono nas w błąd.
    Cieszę się że w tym wszystkim nie zmienił zdania i kazał mi od razu dzwonić do tej drugiej poradni genetycznej gdzie mieliśmy wyznaczoną wizytę na maj. Zadzwoniłam od razu z samochodu i udało mi się umówić wizytę tylko o dzień później niż mieliśmy, czyli 23 maj.
    Tylko to jednak dopiero maj i zanim będą badania i wyniki to będzie koniec czerwca i teraz chyba muszę odłożyć starania aż do czasu ich otrzymania :-(
    A chciałam już w maju zacząć starania wrr...
    Ufff, Koteczko, dobrze, ze Twoj maz jest dalej zmotywowany do badan. Nienawidze tej biurokracji, kolejek, czekania... Mysle, ze ta pani nie jest kompetentna w tej dziedzinie. Na tym watku nie raz pisalysmy o tym, ze w rozmowie z lekarzem to czesto my czulysmy sie bardziej kompetentne i zaznajomione z tematami nieplodnosci. Sztandarowym przykladem byla M@linka, ktora wlasciwie sama kierowala lekarzem, a to niestety pochlania sporo energii i wszelkich sil.
    Wlasnie pomyslalam o Romie, bo Roma miala namiary na skuteczne miejsce, moze naprawde wybierzecie sie do Kielc?
    A myslalas zeby jakies badania zrobic prywatnie? Ja nie znalazlam czynnego laboratorium podczas jednego z ekspressowych pobytow w Pl, ktore wykonywaloby badanie mthfr i zamowilam zestaw do badania na stronie testdna.pl. Zestaw przyszedl poczta do kolegi z Gdanska, odebralam, w hotelu pobralam probki i nastepnego dnia odeslalam. Trzymam kciuki za szybka diagnostyke!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbia,
    No szkoda wielka, że jeszcze nie teraz...
    Ale może Tobie przeznaczenie zapisało, że ma się sprawdzić powiedzenie "do trzech razy sztuka"?
    Niezmiennie kibicujemy.

Mona Lisa,
    Te zatrzaśnięte drzwi... :-|
    Aż samą mnie dreszcze przeszedł.
    Ale może tak trzeba. Trochę na głęboką wodę, bo inaczej to człowiek by się nigdy z tym dziecięciem nie rozdzielił.
    Czekamy na Twoje testowanie ;-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    U nas wszysko ok!!!maluch wyglada na zdrowego,prawie 6,5cm...i jutro 2trymestr:)jak ja sie ciesze!dziekuje zacwsparcie.

Gratuluję! Powodzenia na dalszej drodze :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Barbia,
    Ale może Tobie przeznaczenie zapisało, że ma się sprawdzić powiedzenie "do trzech razy sztuka"?
    Niezmiennie kibicujemy.

Obyś annak miała w tym rację ;)

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, Aniu na pewno zdążą, to. że to nie zależy troszkę od Ciebie musi być mega denerwujące, ale mam nadzieję że Ava poczeka specjalnie na pokoik :) bo co swój to jednak swój. To już tak niedługo!

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    U nas wszysko ok!!!maluch wyglada na zdrowego,prawie 6,5cm...i jutro 2trymestr:)jak ja sie ciesze!dziekuje zacwsparcie.

to wspaniala wiadomosc :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka to lekarz czy kto? to ja nie bedac lekarzem zrobilabym wywiad i popytala o to i tam to, w koncu ze sluzby zdrowia jestem... :P nie no to jakas porazka z tymi lekarzami!! i teraz od nowa skierowanie musicie zalatwiac?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Barbia,
    Niezmiennie kibicujemy.

Mona Lisa,
    Te zatrzaśnięte drzwi... :-|
    Aż samą mnie dreszcze przeszedł.
    Ale może tak trzeba. Trochę na głęboką wodę, bo inaczej to człowiek by się nigdy z tym dziecięciem nie rozdzielił.
    Czekamy na Twoje testowanie ;-)

Tak wszyscy mówią, że trzeba tak robić i nie przedłużać... ale myślałam, że mi serce pęknie a w domu pół dnia przepłakałam... mój się tylko śmiał i pukał w głowę, że przecież nic mu się tam nie stanie... a dzisiaj taki chojrak sam go nie puścił, bo się w niego wtulił i stwierdził, że gila ma ;)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, dzisiaj tylko was podczytuje. Nie mam za bardzo dziś weny ,żeby cokolwiek napisać .
    Miałam testować za kilka dni ale się wypisuje, bo właśnie nie dawko pojawiło się plamienie jasno czerwona krwią ,więc @ pewnie już jest za rogiem. Podejrzewam ,że przyjdzie dziś, jutro albo naj później na weekendzie. Życzę wam miłego dnia .. jak mi się nastrój poprawi to się odezwę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 13:43

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Witajcie kochane, dzisiaj tylko was podczytuje. Nie mam za bardzo dziś weny .
    Miałam testować za kilka dni ale się wypisuje, bo właśnie nie dawko pojawiło się plamienie jasno czerwona krwią ,więc @ pewnie już jest za rogiem. Podejrzewam ,że przyjdzie dziś, jutro albo naj później na weekendzie. Życzę wam miłego dnia .. jak mi się nastrój poprawi to się odezwę.
    Miłego dnia

Tulę mocno.....

czarnulka24 lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko :(
    Przytulam Cię mocno Kochana! Przykro mi :(
    Ale może koniec końców wyjdzie to wszystko na dobre? Zobacz, sezon infekcyjny się kończy, mniejsze ryzyko dla maluszka jak nie będzie tyle wirusów w powietrzu fruwało.
    No i jeszcze jedno... W kolejnym cyklu testujemy razem przytul.gif i wtedy nie ma bata, musi być zielono! :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Witajcie kochane, dzisiaj tylko was podczytuje. Nie mam za bardzo dziś weny ,żeby cokolwiek napisać .

moze jeszcze nic straconego? trzymam kciuki ;)

❤️❤️❤️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Czarnulko :(
    Przytulam Cię mocno Kochana! Przykro mi :(
    Ale może koniec końców wyjdzie to wszystko na dobre? Zobacz, sezon infekcyjny się kończy, mniejsze ryzyko dla maluszka jak nie będzie tyle wirusów w powietrzu fruwało.
    No i jeszcze jedno... W kolejnym cyklu testujemy razem przytul.gif i wtedy nie ma bata, musi być zielono! :)
    Mam taką nadzieję, że we dwie zafasolkujemu .. wiecie co dziś jest 9 marca może nie uwierzycie ale w tamtym roku miałam też miesiaczke 9 marca i wtedy zafasolkowałam .. więc może następny cykl będzie szczęśliwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:15

Evita, Koteczka82 lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    moze jeszcze nic straconego? trzymam kciuki ;)
    Bardzo bym chciała, jeszcze gdyby to było plamienie brązowe to była by szansa a tak to pewnie nie.. za testuję jutro ale wiem ,że będzie negatyw

07.06.2019 synek

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Mam taką nadzieję, że we dwie zafasolkujemu .. wiecie co dziś jest 9 marca może nie uwierzycie ale w tamtym roku miałam też miesiaczke 9 marca i wtedy zafasolkowałam

Historia lubi się powtarzać :D trzymam kciuki w takim razie!!! :D :D :D

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Historia lubi się powtarzać :D trzymam kciuki w takim razie!!! :D :D :D
    Dziękuję

07.06.2019 synek

‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ