X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Kaczuszko,skrzaciku wspaniałe wieści :) bardzo się cieszę czytając wasze posty :) wierzę,że teraz będzie z górki :)
    Inessa przykre to co Cię znowu spotkało...
    czarnulko jak tam?
    Jagna oj kurde, na prawdę słabo,że tak passa brzydka nad Waszą rodziną krąży... trzymaj się dzielnie.. to nic przyjemnego ..
    Elaria nie jeden raz Twoje rady były Nam/Mi pomocne , także weź no tutaj nie pitol tylko czytaj i pisz co myślisz.. nie ma co za bardzo się chować w cień i na siłę pisać coś czego się nie myśli. Nie po to tu jesteśmy, przecież dobrze o tym wiesz :)

Ja wczoraj dostałam niezły wycisk w pracy.. ale mimo to jestem zadowolona i mi się podoba. Szef uszanował moją ciąże, pogratulował mi i powiedział, że jemu nie przeszkadza. Jest szansa na umowę, tylko w tyg musimy dopracować szczegóły ;) Dziękuję Wam kochane za kciuki <3 ale jeszcze nie puszczajcie, dopóki nie będę miała papieru w ręku ;)

Gaduaaa u mnie nijako .. cieszę się ogromnie z tej ciąży , ale mam też obawy , nie wiem czy to przez te plamienia co były czy co .. wiem ,że to młoda ciąża dopiero 15dni po owulacji ale jakoś tak mam obawy może jak będzie beta to jakoś się uspokoję .. boję się że to wszytko było snem i już się skończyło :(

Fajnie ,że pracy wszytko ok, że będzie umowa i w takim razie trzymam kciuki ;* ;*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, kciuki Kochana!!! Jeszcze troszkę i przytulisz swój maleńki Cud :-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, stężenie bety w moczu może być dziś mniejsze bo np w ciągu dnia wypiłaś więcej płynów i mocz jest rozcieńczony. Nie martw się na zapas. Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Kropka :-*

czarnulka24 lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia powodzenia - trzymamy kciuk:)

Wyściskaj od cioć maluszka!!

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Zaczelo się!
    Typowa cisza przed burza..wrocilismy z zakupow...posiedzielismy..na necie kuchenne rewolucje ogladalismy...o 21 poszlam sie myc...golic...bo seksik w planach byl na popedzenie....wyszlam z pod prysznica..nic nie bolalo... Lazilam na golasa po pokoju..paradowalam z tlustym tylkiem szukajac majtek...popsikalam sie perfumami...i na golasa jeszcze polozylam sie na sofie kolo mojego meza i lezalam tak ze 2 min. .nagle czulam jakby cos mi w miednicy lekko strzelilo taki dziwny dźwięk....uciadlam...poczym wstalam i chlupppp duzooo wody...duzooooo. .nagle nie wiedzial gdzie w domu ręcznik trzymamy....glowe umylam..moj zjadl..lekko w panice...ja tez w euforii i leku. .no i z recznikiem miedzy nogami..bo licialo co chwile ...juz przed wyjsciem woda z krwia....i tak do tej pory...bole przyszly jak sie polozylam do wpisu na ktg...i przyjecia na porodowke a teraz sa....nie wiem co ile...ale bola..leze juz na lozku szpitalnym...nie wiem czy mi sie chce....kupe czy jak...ale bola te skurcze pindy jedne....1 cm rozwarcia niby...badala mnie polozna...czekam...i serio te skurcze bola...
    Ale nie mialam usg....
    Poprosze o modlitwe

Maz pojechal do domu bo mu kazaly niby dluga droga przede mna...bede dzwonic jak sie rozbuja

Ale super! :D trzymam kciuki!!!! POWODZENIA! :D

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko ja też tu od początku mojej obecnej ciąży pisałam o tych piersiach nieszczęsnych... Mi ani nie urosły, nie stały się nabrzmiałe ani nie bolały. Gniotłam je na wszystkie sposoby i nic.
    Ale wtedy Annak przytoczyła mi forumową prawdę, że cycki kłamią i faktycznie - do tej pory mam jak dwa flaki, czasem coś za boli ale większość czasu nic.
    Też na początku robiłam testy na potwierdzenie wciąż trwającego cudu i też mi wychodziły bledsze, więc po prostu przestałam. Pomyślałam, że co ma być to będzie, na tym etapie i tak mogę tylko czekać.
    W zeszłym tyg byłam na badaniu i mimo wszystko maluszek rośnie :)

Nie powiem, że się nie martwię, bo teraz dopiero 31.03. na prenatalnych zobaczę maluszka i wydaje mi się, że to cała wieczność. Ale staram się myśleć, że przecież w końcu kiedyś musi i dla nas zaświecić słońce i mam nadzieję, że ten czas nadszedł właśnie teraz :)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia jesteśmy z Tobą. :) Powodzenia !!! Wycałuj od ciotek maluszka :D

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ogromniaste kciuki!!!!!! To juz :) Za chwilkę będziecie się tulić w trójkę.

Skrzacie, Kaczuszko, raz jeszcze serdecznie Wam gratuluję. Niech Wasze ciążę trwają szczęśliwie :)

Inessa, strasznie mi przykro z powodu kolejnej straty :( Okrutny bywa los, na szczęście masz synka, wiem z autopsji, że mając dziecko łatwiej przełknąć gorycz niepowodzenia, ale ból niestety jest i tak wielki.

Czarnulko, tylko przyrost bety powie prawdę, wybarwienie testów o niczym nie świadczy. Szkoda, że u Was takie problemy z robieniem bety, bo to by Cię uspokoiło.

Dziewczyny, pomimo, że nie jestem z Wami od dawna, pomimo, że nie jestem bardzo aktywna, to stałyście się dla mnie Wy i to miejsce bardzo ważne. Niesamowite, że jest tu tyle ciepła, zrozumienia i nadziei. Dziękuję.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Magdzia!

A mi znowu się dzisiaj śniły dwie kreski i wysoką beta. Tak bardzo chciałabym zeby to nie był tylko sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 06:21

Alisa, Kaczuszka86, Aga22, Evita, Koteczka82, sy__la lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymam kciuki. Mysl, ze to juz nie dlugo. Pochwal sie po porodzie.
    Jak tu myslec, ze nie dlugo jak nie raz kilkanascie godzin to trwa.

Dziewczyny czytam Was z rana i od razu inny humor. Gdzie ja bym znalazla taki kobitki jak Wy. Opisujecie wszystko prosto tak jak tu jest potrzeba. Za to kocham Was i forum, ze jak nie wiem to mi powiecie jak "krowie na granicy".

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie.
    Czarnulka tobie też wysyłam moc ciążowych wirusów, trzeba być dobrej myśli. Dobrze dziewczyny piszą "cycki kłamią" w tej ciąży dwa dni nic, trzeciego troszkę szczypia. Staram się nie schizowac.kazda ciąża jest trochę inna :)

Madziu trzymaj się tam. Życzę Ci szybkiego i jak najmniej bolącego porodu. Już za chwilę twoje dziecko będzie z Wami.

Elaria co to za jakieś zabawy w chowanego?

Skrzaciku moja ciąża jest prawie tydzień po walentynkach ale wsumie po imprezie u znajomych albo z nocowania u teściowej :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Madzia dajeszszszszsz!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    A mi znowu się dzisiaj śniły dwie kreski i wysoką beta. Tak bardzo chciałabym zeby to nie był tylko sen.

A ja Tobie rzekła ostatnio, żebyś szykowała się :-) <3

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    A ja Tobie rzekła ostatnio, żebyś szykowała się :-) <3

<3 Chce rzebys mi to przepowiedziala!
    Szykuje się na następny cykl lub na maj :]

Alisa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Magdzia trzymam kciuki i czekamy za dobrymi wieściami od Cb! :)

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Skrzacik co sie na tym forum wyprawia- co zagladne to jakas niespodzianka!!! Spokojnejciazy życzę!!!

magdzia - kciukasy za szybkie i szczęśliwe rozwiązane!

Evitka wierze ze Twój czas tak jak każdej z nas tez nadejdzie...jestes coraz bliżej mam wrażenie.

Aliska jak Twoje iui? Testowałaś?

Ikarus - podziwiam za wytrwałość w diecie. Przykro mi ze z naszego dealu nic nie wyszlo.

Annak, Niebieska - wow juz prawie na wylocie!!

Roma, Syla - pozdrawiam serdecznie!

roma, Ikarzyca, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, ale emocje zafundowalas mi od rana :)
    Czekam na kolejne wiadomości!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, myslalam o tobie. Co slychac? Jak nastroj, minal poporodowy dol? Jak synuś? No i jak ten starszy to przyjął, ze jest rodzenstwo?

M@linka lubi tę wiadomość

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Zaczelo się!
    Typowa cisza przed burza..wrocilismy z zakupow...posiedzielismy..na necie kuchenne rewolucje ogladalismy...o 21 poszlam sie myc...golic...bo seksik w planach byl na popedzenie....wyszlam z pod prysznica..nic nie bolalo... Lazilam na golasa po pokoju..paradowalam z tlustym tylkiem szukajac majtek...popsikalam sie perfumami...i na golasa jeszcze polozylam sie na sofie kolo mojego meza i lezalam tak ze 2 min. .nagle czulam jakby cos mi w miednicy lekko strzelilo taki dziwny dźwięk....uciadlam...poczym wstalam i chlupppp duzooo wody...duzooooo. .nagle nie wiedzial gdzie w domu ręcznik trzymamy....glowe umylam..moj zjadl..lekko w panice...ja tez w euforii i leku. .no i z recznikiem miedzy nogami..bo licialo co chwile ...juz przed wyjsciem woda z krwia....i tak do tej pory...bole przyszly jak sie polozylam do wpisu na ktg...i przyjecia na porodowke a teraz sa....nie wiem co ile...ale bola..leze juz na lozku szpitalnym...nie wiem czy mi sie chce....kupe czy jak...ale bola te skurcze pindy jedne....1 cm rozwarcia niby...badala mnie polozna...czekam...i serio te skurcze bola...
    Ale nie mialam usg....
    Poprosze o modlitwe

Maz pojechal do domu bo mu kazaly niby dluga droga przede mna...bede dzwonic jak sie rozbuja

O cholera! Brzmi jak lekki horror;) Ale myśl o nagrodzie na końcu tej ciężkiej drogi:) Chyba warto, no nie;) ? Chociaż te cierpienia, które kobiety muszą przechodzić przy porodzie są nieludzkie;] powinni tego zabronić:P !
    Trzymam kciuki przeogromnie! Jak tylko będziesz miała kryzys i będziesz w stanie - to pisz! Wygadanie się czasem pomaga, choć nie wiem na ile pomoże, w tej sytuacji;)

Justa87 lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ale news od rana:***Kciuki :** :) :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ