WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a Ty jeszcze nie na porodówce? ;)

sy__la, annak, Monika1357 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam, Jagna!

Nie mogę, kurde, spać.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna suuuper że się odezwałaś i cieszę się że masz się dobrze. A Anton już nie taki malutki :-) zdrówka dla was i rośnijcie dalej zdrowo. Brzuszek masz cudny i jaki już duzy

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :D Dziś mam trochę wolniejszy dzień to postaram się odnieść do wczorajszych postów :) :)

A tak na szybciutko :

Ruda - oj to już wiesz, co przyczyną plamień, trzymam mocno kciuki, żeby ciąża powędrowała wyżej i plamienia odeszły w siną dal. Bo jeśli by tak zostało to będzie wtedy tzw. łożysko przodujące? Ja to bym histerii jakiejś dostała yhhh przy twojej historii, plamienia/krwawienia w ciążach miałam, ale nie żeby jakos dużo na raz tylko cały czas po trochu. Trzymaj się i odpoczywaj, reżim łóżkowy ;) <3

Niebieska - mnie też nie nastrajało wywoływanie porodu, a tu nagle dzień przed terminem z usg pierwszego trymestru czekam na KTG w poczekalni i coś czuje, że co pare minut brzuch mi się spina i trace oddech ;) To było przed południem, skurcze się pisały, ale niebolesne, w ciągu dnia przybrały na sile, do szpitala wybraliśmy się około 20-tej i zaczęło boleć ;) Aaaa no i po tym KTG jak wstałam rano to odszedł mi czop śluzowy, praktycznie cały. Także może Marianka zrobi ci zaskoczenie :) U męża siostry kazali jej się zgłosić na wywołanie wreszcie (mieszka w UK), była 13 dni po terminie z OM, nagle w nocy dzień przed co miała iść zaczęły się skurcze i bach, urodziła :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko - trochę mnie to zaczyna przytłaczać, że znajduje sobie kolejny możliwy problem i czasem myślę na co mi to, może dać sobie spokój. Jednak wiem, że to nie rozwiąże problemu. Mój lekarz zasugerował mi kiedyś PCO patrząc na jajniki w usg, jednakże patrząc na mnie i wiedząc, że mam regularne miesiączki odrzucił tą hipotezę raczej. Jednakże nie robiłam żadnego lh, fsh, testosteronu czy coś. Więc hmm tak sobie myślę, że jak ciąży teraz nie będzie to może się przejdę na te badania. Z drugiej strony można chyba mieć same torbielowate jajniki a nie mieć jako takich innych objawów, prawda? Tak coś czytałam. Więc jeśli by tak było to faktycznie może moje komórki jajowe nie są najlepszej jakości, są niepełnowartościowe i ciąże są wadliwe. Jednak to nie wyjaśnia powodu krwawień, gdzie na usg ciąża mimo krwawień rozwija się niby dobrze, nie widać odklejania kosmówki czy coś i nagle bum, obumiera :/

Teraz przetrwać jakoś 6 dni i hmm w przyszły weekend będę testować chyba, choć cudu się nie spodziewam :/ Pewnie w piątek już zacznę ;)

A no i trzymam kciuki Evitko, za prawidłowy kariotyp :) :)

Arletko - śmieszny byłby termin porodu gdyby się udało w tym cyklu, prawie w Wigilię, choć zapewne moja ciąża kiedy by nie była i tak zakończy się CC więc termin zawsze będę miała dyskusyjny ;) Ale tak bardzo chciałabym aby udało się w tym cyklu, mąż miałby przedwczesny prezent urodzinowy, ma 25 kwietnia, a dziecko urodziłoby się w moim i mojego taty miesiącu urodzin ;)

Ikarku, Niebieska - właśnie, nie lubię diagnoz na wyrost, mam niby sporo pęcherzyków, w tych usg co patrzyłam raczej nie ma mniej niż 7, zazwyczaj chociaż na jednym z jajników jest 10 lub więcej. Ale nie chcę takiej diagnozy, że jest jakiś symptom o czymś świadczący i koniecznie tego się uczepić jak "rzep psiego ogona". Jak już coś ma być zdiagnozowane to niech chociaż będzie poparte twardymi dowodami ;)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu... całkowicie Cie rozumiem i ja w żaden sposób nie utożsamiam sie z pcos, jedyne co jest faktem to większa liczba pęcherzyków miedzy 3 a 5 dniem cyklu. Kilku lekarzy robiło wielkie oczy, słysząc, ze na tej podstawie dostałam metformine (mała dawkę), ale moja intuicja mowi mi, ze bez tego arsenału leków po raz trzeci nie zobaczyłabym zarodka. Nie wierze w to, ze dwa poronienia były przypadkiem, cos na bardzo wczesnym stadium kompletnie nie grało... nie widziałam wczesniej zarodka ani serduszka i myśl o 3. ciąży bez leków kompletnie mnie paraliżowała. Wg Jerzak ta liczba pęcherzyków wpłynęła na jakość komórki jajowej... czy tak na pewno jest nigdy sie tego nie dowiem... i nie czułam sie dobrze, łykając tyle leków jak hipochondryk - lekomaniak, ale jestem więcej niż pewna, ze kolejna ciąża bedzie na takim samym zestawie leków.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko fajnie ze się odezwałaś i napisałaś po krotce co u Ciebie :-)
    Ślicznie wyglądasz, a ciąża Ci służy!
    Pozdrawiam

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, w pn mam usg i juz czekam z niecierpliwością. Nie powiem... stres rośnie, nie z powodu porodu tylko czekania. Dzis juz była mała akcja, ale uspokoiłam sie... Serce bije ładnie i Marianka zaczęła sie ruszać po tym jak ja pogmyralam detektorem. Teraz moge stwierdzić, ze ciąża jest wspaniałym czasem.. oprócz wymiotów i ostatniego tygodnia:)

sy__la, Jacqueline, M@linka, Genshirin, Monika1357 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - mnie również przeraża ilość leków jaką mam brać w ciąży, ale strach przed kolejną stratą jest większy niż przed lekami ;) Myślę, że jeśli teraz byłaby ciąża, znów nieudana to wtedy przypiłowałabym lekarza o te jajniki, a raczej badania hormonów w kierunku PCO no i o metę. No nic, ale wolę nie snuć planów tak "na wszelki wypadek", lepiej niech w kolejnej ciąży pomoże ten zestaw co ma być ;)

Jagna - pięknie wyglądasz :) :) Kwitnąco :D Jaki już super brzuszek jak na ten tc :D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jakilo cie czytać :) apartament pokaźny ale bardzo ładnie wyglądasz :) Antoni bardzo ładne imię. W poprzedniej ciąży się zastanawiałam i podobało nam się z mężem bardzo.
    Evitka z wielką nadzieja czekam na Twoje wyniki a tym lekarzem się nie przejmuj, facet bez wyczucia. Często zauważam że im bardziej rozslawieni lekarze tym bardziej próżni i zrozumiali. Tacy nie powinni pracować z parami po stratach.

Evita lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was niedzielnie.Wlasnie pisalam do was i skasowalam juz taki dosc spory post,cóz bede musiala juz tsk po krótce.

Jaq ten twój obraz moze wyglàdac na pcs sle wcale nim nie musi byc i wydaje mj sie ze raczej nie jest.
    Przypominasz mi kolezanke ktora jest obecnie w ciazy po drugim IUI i u niej nigdy nie stwierdzono i nawet nie mówiono o takim obrazie ze to pcs,raz tylko jakos poszla do jakiegos gina kiedy naszego nie bylo w klinice a chciala luknàc na swoje jajka podczas stumulacji..miala podobny obraz do twojego i ten lekarz powiedzial ze ms pcs.Zdziwilam sie kiedy mi to powiedziala i sama przestraszona za kilka dni poszla do naszego gina by pokazac mu usg i czemu ons pierwszy raz slyszy takà diagnoze.Juz nie pamietam co dokladnie lekarz powiedzial ale na pewno ten obraz mogl tylko wyglądac na pcs a nie był.Dodam ze podobnie jak ty miala co cykl swoje ovulki tylko brak bylo pozytywu pózniej.Stymulacja tyle jej dsla ze mozliwe iz wplynęlo to na jakosc jajek i miala po dwa jajka dominujàce do ovu,a jakis konkretnych wskazan do IUI nie mieli tylko wiek bo jest jak ja z 40tkà na karku.
    Jakos nie mialas problemu z zajsciem w ciàze az do teraz,jesli jest jakis problem to raczej nie z powodu slabej jakosci komórek,moze to byc problem z ograniczoną droznoscià lub cos co zostalo po zabiegu ostatnim.Nurtuje mnie równiez pytanie,dlaczego nie mozesz utrzymac ciàzy,bo raczej wysoko je tracisz ale wiek ciazy to masz taki graniczny kiedy nie mozna powiedziec ze to immunologia a genetyka zawinila,bo tutaj akurat jest sprawa dyskusyjna,jedno i drugie moze zawinic na tskich etapach ciazy.Trudno mi cos doradzic,ale jestem raczej pewna ze pcs to ty nie masz choc na diagnoze wplywa nie tylko obraz usg.
    Mysle ze idziesz w dobrym kierunku robiàc laparo,jesli obraz macicy i jajowodów jest ok to trzeba bedzie w innym kierunku isc.Do czerwca nie daleko,tym bardziej ze teraz pewnie pracy w truskawkach jest juz sporo i budowa jeszcze,czas szybko uplynie.Mysle ze zycie jeszcze cie milo zaskoczy,tak jak [email protected] czas na ciàze to wlasnie pózna wiosna i lato jak widac z historii.

Jacqueline lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - no do tej pory expres w zachodzeniu był, z córką w 1cs, miesiączka zaczęła się na początku maja, ta pierwsza poroniona tez w 1cs, miesiączka na koniec maja, druga z tych poronionych to był 4cs, na początku stycznia okres, biochemiczna z cyklu koniec marca i ta ostatnia początek maja również w 1cs.

No nic, zobaczymy :) Oczywiście wolę nie mieć pco ;) Zobaczymy co mi powiedzą jak będę chciała się umówić na tą histeroskopię :)

A na razie ide na dwór korzystać z pięknej pogody :D

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile powitanie,ostatnio pisalam(jak pisalam)ze jak mnie chwile nie ma to zaskakujà mnie tu dobre wiesci,teraz po dluzszej nieobecnosci 3-4 ciezaróweczki do listy doszly,a jeszcze jak zwolnià sie miejscówki przez Niebieskà,Elmo i Sy_la to juz wysyp murowany.
    Mój brzuszek jest spory ale nie widze w nim jsk wiekszosc ciezarnych tylko dodatkowych kilogramów,grubasnej postury i jakze okropnych rozstèpów.
    Ciaza to wspanialy czas,kazdy kilogram i centymetr w pasie niech idzie na zdrowie mojemu synkowi,po porodzie jskos powoli wróci sie do formy.Czasem jak czytam takie posty na profilu ciazowym ze rozstèpy okropne,ze juz za duzo przytyly,ze wstyd wychodzic bo tylko grube nogi i brzuch..pytam sie wtedy czy ktos tski dojrzał do ciazy..To typowy stan,wymaga czegos i widoczne są tego skutki chocby duzy brzuch jsk mój(choc są wieksze i mniejsze na tym etapie),opuchnirte nogi i rozstepy ktorych mi na razie brak.Widac takie kobiety nie zaznaly takich tragedii jak my,jsk wiele z dziewczyn daloby wszydtko za te ciàzowe nadkilogramy i tozstepy.Samej jest mi ciezko bo zalozenie butów czy skarpetek nie mówiac juz o kàpieli konczy sie sapaniem i stękaniem ale mnie jest z tym cudownie bo mój synek rosnie i zajmuje sporà czesc mnie.
    Kochande zycze wam cudownej niedzieli,pogoda u mnie wymarzona wiec popoludniu grill z nsjblizszymi a teraz wracam do garów bo trzeba obiad wczesniej ogarnàc.Pozdrawiam i buziski wszystkim

Jacqueline, Koteczka82 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam cykle regularne, owulacja jest, ciążę są, hormony ok (badane w szpitalu) więc też mi się wydaje że pcos na wyrost. Ale zastanawiam się... Hmm powiedzcie mi jak metformina pomaga tutaj? Co powoduje? Że jajek jest mniej za to lepsze?

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny ja też mam cykle regularne, owulacja jest, ciążę są, hormony ok (badane w szpitalu) więc też mi się wydaje że pcos na wyrost. Ale zastanawiam się... Hmm powiedzcie mi jak metformina pomaga tutaj? Co powoduje? Że jajek jest mniej za to lepsze?

Ja bralam metformax i wróciły mi cykle co miesiąc, była owulacja i schudłam 10 kg. Mu lekarz zbadał insuline popołudniu żeby zobaczyć jak reaguje. I celowo mi zrobił tak wyszło mi 3 krotnie ponad normę i wprowadził mi lek. U mnie też podejrzewał pco.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Pozdrawiam, Jagna!

Nie mogę, kurde, spać.
    Ja od początku ciazy mam problem ze spaniem,a od jakichs dwóch tygodni klade sie spac i po trzech godzinach wstaje wyspana,po dwóch godzinach znów udaje sie zasnàc ale na kolejne dwie godziny..chyba za duzo msm na glowie spraw ostatnio albo organizm juz powoli reaguje na potrzebe tej mslej istotki,bo jsk zaczyna mecz w nocy to juz nie idzie pospac.Uspokaja sie jsk wstane i chodze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Mysle ze cokolwiek wplynie na to ze jajek jest mniej wplynie to zawsze ns jakosc,tym bardziej jesli hormony lubią wariowac.Tylko przy stymulacji da sie jeszcze jakos lekami podciagnac ich rozwoj i jakos a takze dojrzalosc,w naturalnym cyklu jak jest wiecej komorek to czesto z tych komorek nic nie ma,albo są puste,albo nie zdàzą dojrzec..czesto nasz orgamizm nie jest wstanie zatroszczyc sie o kazdà z nich a komórki jak pasozyty,kazda wyciaga z hormonów tyle ile sie uda niestety kosztem innych i czasem jest tak ze zadnej sie nie uda dojrzec a czasem uda sie jednej.
    Trzeba pamietac ze róznie resgujemy na leki,u jednych efekt jest u drugich nie ma..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna pięknie wygladasz :* kochana ja bede podchodzic do in vitro,teraz jeszcze mysle nad histeroskopia przed.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko przy pco insulina (jej nadmiar) jest katalizatorem przemian związanych z nadprodukcja androgenow. Z tego powodu zaburza się cały łańcuch hormonalny działania estrogenów i progesteronu (w efekcie też tych hormonów folikularnych odpowiedzialnych za dojrzewanie i pękanie pęcherzyków) i produkcja jajek jest upośledzona lub zahamowana. Tak w telegraficznym skrócie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:06

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Sama tez probowalam znalezc informacje na ten temat. Niee zapytalam sie J. o to. Znalazlam duzo jej publikacji naukowych, ale bez dostepu do tekstu:/

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 2083 2084 2085 2086 2087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ