X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :D

Oł jeee.... Pierwszy zastrzyk za mną, śmieszne uczucie ;) Chwile poszczypało po wstrzyknięciu ;) Myślałam, że będzie gorzej ;)

No fakt, jestem trochę "sucha", ważę niecałe 59kg przy wzroście 172cm ;) Ale wbrew pozorom mam na razie małą fałdkę tłuszczyku na wysokości pępka i pod, zostało mi po ciąży z córką ;)

Podobają mi się takie umowy, jak moja i Annak ;) Serio, wiecie, tak pomyślałam, jak Ania pochwaliła się tu betą, ale nie myślałam, że faktycznie ja zobaczę II zaraz jak urodzi ;)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 06:25

Dorola31, Niebieskaa, sylvuś lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    A dziękuję ze pytasz :-) <3
    Tocze się tocze, choc nie ukrywam ze jestem caly czas na chodzie tylko ciężko mi sie wstaje i krocze boli. Nie ukrywam tez ze nie moge sie juz doczekać porodu i spotkania z Córcią!

Dzis sobie poskakalam na piłce, zobaczymy czy coś ruszy... jak narazie tylko straszaki i spinanie brzucha, czasami klucie w dole brzucha przechodzące w bóle okresowe. Mąż ćwiczy a ja na piłce jadę hehe... od dziś będę codziennie tak skakać po trochu, do tego jezdze okrężnymi ruchami bioder na piłce- podobno bardzo dobre żeby dziecko dobrze w kanał weszło.

A co, wstawie swoją fotkę jak tam sie miewamy i wyglądamy 3 dni przed terminem porodu :-)

Ps. Właśnie mąż składa komodę dla Marysi która będzie stała prostopadle do łóżeczka... nie moge się doczekać kiedy tam poukladam ubranka, zacznę ozdabiac itd. itd.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed95a11197f6.png
    Sy_ la ładna figurka :)

sy__la lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :D

Oł jeee.... Pierwszy zastrzyk za mną, śmieszne uczucie ;) Chwile poszczypało po wstrzyknięciu ;) Myślałam, że będzie gorzej ;)

No fakt, jestem trochę "sucha", ważę niecałe 59kg przy wzroście 172cm ;) Ale wbrew pozorom mam na razie małą fałdkę tłuszczyku na wysokości pępka i pod, zostało mi po ciąży z córką ;)

Podobają mi się takie umowy, jak moja i Annak ;) Serio, wiecie, tak pomyślałam, jak Ania pochwaliła się tu betą, ale nie myślałam, że faktycznie ja zobaczę II zaraz jak urodzi ;)

Miłego dnia :)

Jacqueline ja też jestem suchar 169cm waga-obecnie 8tc 55kg .
    Jaką masz dawkę clexane?
    Super, że z zastrzykiem poszło szybko i nawet tak nie bolało.
    Fajnie, że jest nas coraz więcej zafasolkowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 07:19

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    FSH 9.23. AMH miałąm rok temu robione - było ok (4.4) No ale przez rok się posypałam :(
    To nie jest wysokie fsh. Wysokie fsh jest 13-14.
    Ja sama mam 8-9. Spokojnie. I pamiętaj ze ono zmienne co cykl.

Amh masz ładne. Jeśli spadło to nadal jest ładna rezerwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 07:21

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka Co u Ciebie? Jak samopoczucie? Jak w pracy? Kiedy idziesz na zwolnienie. . Pewnie jesteś zadowolona :) bo pamiętam że atmosfera w twojej pracy nie była za dobra..

07.06.2019 synek

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko - mam 0,4 dawkę. Tak mi genetyk powiedziała i lekarzowi jak wspomniałam w ogóle o Clexane to sam powiedział o 0,4 ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U mnie leje od rana, ale muszę się zebrać szybko i iść na pocztę. Wczoraj po tygodniu walki mąż uzyskał skierowanie do genetyka...uff, trochę nerwów nas to kosztowało. Jeszcze tylko wysłać (mamy dość daleko do Łodzi, dlatego wysyłamy) i jeden problem mniej ;)

Sy_la cudny masz ten brzuszek, każda z nas o takim marzy ;)

Ja dziewczyny ważę 48kg przy wzroście 1,63. Tak wiem...No ale po prostu tak mam. Mimo to jak ostatnio brałam zastrzyki Fraxi to spokojnie dawałam radę ;)

sy__la, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Jomi, rozmawiałam z moją lekarką o tym nowym leku i ona nie zaleca. Nie był badany i nie wiadomo czy jest na pewno bezpieczny dla kobiet w ciąży, nawet w ulotce jest o tym informacja. Dlatego ja się nie decyduję na zamiennik. Chociaż lekarka powiedziała, że jak będę chciała to mogę brać, ale to tylko moja decyzja.

Mój lekarz powiedział mi to samo - żeby nie kombinować..

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie dzisiaj test ciazowy bo nie badalam dawno bety i mam dwie piękne grube krechy. Wstawię fotkę jak będę miała neta w komputerze. :-)
    Wczoraj się wystraszylam jak brzuch zaczął mnie boleć. Nospa i pół dnia leżenia było.

Sy_la ślicznie wyglądasz :-)

M@linka, sy__la, czarnulka24, Evita, Niebieskaa, Jacqueline, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana brzydka pogoda a wczoraj było tak pięknie.. Aż się z domu nie chce wychodzic

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Mamaokruszka Co u Ciebie? Jak samopoczucie? Jak w pracy? Kiedy idziesz na zwolnienie. . Pewnie jesteś zadowolona :) bo pamiętam że atmosfera w twojej pracy nie była za dobra..
    Czarnulko, u mnie ok, cierpliwie czekam na USG, które ma być 21.04. (Kłamstwo, kombinuję, jak by tu pójść na wcześniejsze.) Samopoczucie na ogół dobre chociaż pierwsze ataki paniki mam już zaliczone. Ostatnio męczą mnie bóle jak na @ i bez nospy i magnezu nie udaje się ich pozbyć, za pierwszym razem wpadłam w histerię, kolejne skończyły się "jedynie" potokiem łez. Już na ostatniej wizycie dostałam zwolnienie na 2 tygodnie i siedzę sobie w domku do następnej wizyty,.z tego akurat jestem bardzo zadowolona :-D
    A i wczoraj przy okazji innych badań zrobiłam betę i wyszło 9112.3, średni dwudniowy przyrost wg kalkulatora na belly wynosi ponad 192%, mąż się śmieje, że będę kontynuowała rodzinną tradycję i będą bliźniaki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 08:21

czarnulka24, Elaria, Evita, Jacqueline, Koteczka82 lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ja brałam do ok 7 tyg ciąży 850mgx1 a potem Endo kazał zmniejszyć do 500mgx1 i brać do 12tc i tak tez mimo obaw brałam. A mój gin totalnie mi zakazał mety ale brałam i mu nie mówiłam bo zagroził mi zmianą lekarza.

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, Dooti, Czarnulka dziękuję :-)

MamoOkruszka a Twoja beta super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 08:23

Yoselyn82, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sysiu <3 brzusio masz w sam raz. A figureczka - miodzio:-)
    Kurcze Ty już masz 40tc. Sądziłam ze wcześniej rozpakujesz się.
    Tez mi się marzy córcia... ale pomarzyć mozna:-)

sy__la lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Hej Sysiu <3 brzusio masz w sam raz. A figureczka - miodzio:-)
    Kurcze Ty już masz 40tc. Sądziłam ze wcześniej rozpakujesz się.
    Tez mi się marzy córcia... ale pomarzyć mozna:-)

Miałam się ciebie pytać w jakim wieku masz dzieci? Masz chłopczyka czy dziewczynkę?

❤️❤️❤️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Czarnulko, u mnie ok, cierpliwie czekam na USG, które ma być 21.04. (Kłamstwo, kombinuję, jak by tu pójść na wcześniejsze.) Samopoczucie na ogół dobre chociaż pierwsze ataki paniki mam już zaliczone. Ostatnio męczą mnie bóle jak na @ i bez nospy i magnezu nie udaje się ich pozbyć, za pierwszym razem wpadłam w histerię, kolejne skończyły się "jedynie" potokiem łez. Już na ostatniej wizycie dostałam zwolnienie na 2 tygodnie i siedzę sobie w domku do następnej wizyty,.z tego akurat jestem bardzo zadowolona :-D
    A i wczoraj przy okazji innych badań zrobiłam betę i wyszło 9112.3, średni dwudniowy przyrost wg kalkulatora na belly wynosi ponad 192%, mąż się śmieje, że będę kontynuowała rodzinną tradycję i będą bliźniaki :-D
    Super Okruszku że wszystko ok :)
    Co do bólu brzucha ja mam tak w każdej ciąży . W obecnej troszkę mniejsze albo to już kwestia przyzwyczajenia przez poprzednie ciążę. Też od tyg biorę magnez doktor mi zapisał, do tego kazał brać nospe 2x dziennie.
    Beta piękna !!

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Miałam się ciebie pytać w jakim wieku masz dzieci? Masz chłopczyka czy dziewczynkę?
    Parka: 9 i 13

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Parka: 9 i 13

A to już nie maluchy.. I parka super :-)

Alisa lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Arleta ja brałam do ok 7 tyg ciąży 850mgx1 a potem Endo kazał zmniejszyć do 500mgx1 i brać do 12tc i tak tez mimo obaw brałam. A mój gin totalnie mi zakazał mety ale brałam i mu nie mówiłam bo zagroził mi zmianą lekarza.
    Ja brałam 500 mety (a w zasadzie Glukophage) za porozumieniem z ginem do końca I trymestru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra urodziła bobaska dziś w nocy, cieszę się, ale strasznie się też smucę, bo ja straciłam swoje....
    To wszystko mnie wykańcza, pewnie za tydzień pasowałoby do niej pojechać coś kupić małemu a ja nawet nie mam siły wyjść z domu nie mówiąc o kupieniu czegoś dziecku....tak szczerze? Odechciewa się... szczególnie, że nie wiem czemu u mnie się tak dzieję, panicznie boję się kolejnych niepowodzeń, ja nie wiem ile jeszcze przetrzymam....
    poza tym boję się szpitala, bo dalej nie ma krwawienia, a chciałam zacząć nową pracę i jakoś układać, a jak mi karze iść do szpitala to znowu spieprzę początek w nowej robocie..... :( :( :(

‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ