X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa twoja córeczka taka malusia :) i słodziutka :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :)

Ze śmiesznych rzeczy przyznam Wam się, że mam takie wzdęcia, że nie dopinam się w spodnie. Postanowiłam poradzić sobie sposobem naszych babć - gumką recepturką. Siedzę teraz w pracy w spodniach zapiętych na gumkę recepturkę. Oczywiście przykryłam to genialne zapięcie bluzką, ale dziwnie się czuję :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dzięki za odpowiedzi :)

Ze śmiesznych rzeczy przyznam Wam się, że mam takie wzdęcia, że nie dopinam się w spodnie. Postanowiłam poradzić sobie sposobem naszych babć - gumką recepturką. Siedzę teraz w pracy w spodniach zapiętych na gumkę recepturkę. Oczywiście przykryłam to genialne zapięcie bluzką, ale dziwnie się czuję :D

Też tak się uratowałam ostatnio 01icon_lol2.gifbo też mam wzdęcia. Ale u mnie to typowy objaw przed @ :(

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Nes, przypomniało mi się jak rok temu siedziałam w pracy i tylko ciągle luzowalam pasek albo naciagalam go do góry, bo mi było bardzo niewygodnie jak był na podbrzuszu. A ćwiczenia z tym byłoooo - byle tylko dyskretnie :)

Niebieska - Twoja Chrupcia w tej czapeczce wygląda jak leśny Skrzacik ;) slodziutka jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:01

Niebieskaa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki M@linka i Elaria,myślałam że dłużej brałyście..
    A Ania i Niebieska też tylko do końca I trymestru?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak ja sięboje jutra,niewiem jak to przeżyję...moje ciąże nigdy nie urosły powyżej 2 cm..teraz powinno być gdzies z 2,5...wariuję dziewczyny..niewiem co zrobię jak nie będzie serduszka..
    czuję się jakbym w ciąży nie była...za dobrze wręcz..nic mi nie dolega,spać mi się nie chce,mdłości brak...mogłoby tak być jakbym tylko wiedziała że wszystko jest dobrze..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której jutro?

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Jezu jak ja sięboje jutra,niewiem jak to przeżyję...moje ciąże nigdy nie urosły powyżej 2 cm..teraz powinno być gdzies z 2,5...wariuję dziewczyny..niewiem co zrobię jak nie będzie serduszka..
    czuję się jakbym w ciąży nie była...za dobrze wręcz..nic mi nie dolega,spać mi się nie chce,mdłości brak...mogłoby tak być jakbym tylko wiedziała że wszystko jest dobrze..

Wiem, co znaczy ten strach. Ja się boję piątku, to też dla mnie będzie przełomowy moment, jeśli zobaczę zdrową ciążę (poprzednia zatrzymała się w okolicach 6tc). Szczerze mówiąc, sama nie wiem jak sobie z tym poradzić. I też się zbyt dobrze czuję... zero mdłości, senności... eh.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • annak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TERMIN PORODU to taka magiczna data, na którą czekamy 9 miesięcy. Jest z nami cały ten czas. Wyczekujemy tego terminu, odliczamy do niego dni, żyjemy nim, czasem tylko dzięki niemu. Pielęgnujemy go w myślach, odsyłamy do niego największe marzenia, psioczymy, że zawsze jest tak daleko. I płaczemy nad nim, jeśli coś pójdzie nie tak, bo zostaje w naszych myślach na zawsze.
    Dzieci same wybierają moment przyjścia na świat. Moment, kiedy w nas zamieszkają. Ale same wybierają też moment wyjścia na świat. I mogą sobie samowolnie zadecydować, że powitają tę ziemską krainę np. 16 marca zamiast 11 kwietnia ;-) Jednak cokolwiek się wydarzy, termin porodu zostanie w naszych głowach na zawsze. Bo to był, jest i będzie ten magiczny, wymarzony i wyśniony dzień, na który się czekało i w którym skupiały się wszystkie pragnienia przez cały okres ciąży.

U mnie to właśnie jest dziś, chociaż ten dzień witam już z Córynką w ramionach :-)

Życzę każdej z Was Waszego TERMINU PORODU, aby go mieć i czekać na niego w zdrowiu, nawet jeśli dziecko i tak wybierze sobie inny termin przyjścia na świat.

vp3ioz0h8pu3_t.jpg

Bardzo serdecznie Was pozdrawiam, moje kochane Cioteczki, które czekałyście razem z Mamą na ten szczególny dzień! Czasem jak Mama odciąga mleko, widzę jak wpatruje się w komputer i na twarzy odbija jej się kolor różowej strony Ovu. I widzę jak się uśmiecha, jak przeżywa historie z tajemniczego forum pełnego ciotek. I potem opowiada mi, że jedna ciocia właśnie zobaczyła dwie kreski, a druga czeka na wyniki badań genetycznych, trzecia ma dołek, a czwarta właśnie rodzi. I razem z Mamą śledzę Wasze losy. I tak jak Wy macie teraz bandę fajnych mam, tak ja chcę w przyszłości należeć do wielkiej bandy wyczekanych, szczęśliwych forumowych dzieciaków. Takiej, w której każda z Was będzie miała swojego przedstawiciela!

Ciągle robię Mamie psikusy z karmieniem, więc u nas takie zabawy :-)

shqsq17slzyk_t.jpg

W imieniu Mamy i swoim, dziękuję, że jesteście <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:35

jomi81, Mamaokruszka, Ikarzyca, Arleta, Alisa, Yoselyn82, Elaria, M@linka, Dorola31, Evita, promyczek 39, czarnulka24, jatoszka, Jacqueline, Szczęśliwa Mamusia, Mona_Lisa, kiti, Niebieskaa, Genshirin, sy__la, Asia87, Haana, Gaduaaa, Monika1357, Elmo13, Koteczka82 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Evita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko kochana wiem że się martwisz ale spokojnie- to jest zupełnie inna ciąża, po szczepieniach, na lekach. Będzie dobrze ja to po prostu wiem. Trzymam kciuki mocno! O której wizyta?

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • annak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo mamy lekarstwowych tematów. Zaraz napiszę, jak to było u mnie.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, Niebieska Przepiękne te Wasze bobaski <3 niech chowają się zdrowo!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Arletko ja tez czuje sie bardzo dobrze czuje . z rana mam leki wstret do jedzenia cycki swoim zyciem zyja. Ale akurat mn8e uspokoja ze nie mam boli brzucha jajniki czasami sie odzywaja.
    Kochanie nie denerwuj sie wiem latwo sie mowi bo ja przed moja wizyta obsram sie x3 doslownie.
    Ale myślę, że dzidziutek ma sie bardzo dobrze :)

Arleta lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    TERMIN PORODU to taka magiczna data, na którą czekamy 9 miesięcy. Jest z nami cały ten czas. Wyczekujemy tego terminu, odliczamy do niego dni, żyjemy nim, czasem tylko dzięki niemu. Pielęgnujemy go w myślach, odsyłamy do niego największe marzenia, psioczymy, że zawsze jest tak daleko. I płaczemy nad nim, jeśli coś pójdzie nie tak, bo zostaje w naszych myślach na zawsze.
    Dzieci same wybierają moment przyjścia na świat. Moment, kiedy w nas zamieszkają. Ale same wybierają też moment wyjścia na świat. I mogą sobie samowolnie zadecydować, że powitają tę ziemską krainę np. 16 marca zamiast 11 kwietnia ;-) Jednak cokolwiek się wydarzy, termin porodu zostanie w naszych głowach na zawsze. Bo to był, jest i będzie ten magiczny, wymarzony i wyśniony dzień, na który się czekało i w którym skupiały się wszystkie pragnienia przez cały okres ciąży.

U mnie to właśnie jest dziś, chociaż ten dzień witam już z Córynką na ramionach :-)

Życzę każdej z Was Waszego TERMINU PORODU, aby go mieć i czekać na niego w zdrowiu, nawet jeśli dziecko i tak wybierze sobie inny termin przyjścia na świat.

vp3ioz0h8pu3_t.jpg

Bardzo serdecznie Was pozdrawiam, moje kochane Cioteczki, które czekałyście razem z Mamą na ten szczególny dzień! Czasem jak Mama odciąga mleko, widzę jak wpatruje się w komputer i na twarzy odbija jej się kolor różowej strony Ovu. I widzę jak się uśmiecha, jak przeżywa historie z tajemniczego forum pełnego ciotek. I potem opowiada mi, że jedna ciocia właśnie zobaczyła dwie kreski, a druga czeka na wyniki badań genetycznych, trzecia ma dołek, a czwarta właśnie rodzi. I razem z Mamą śledzę Wasze losy. I tak jak Wy macie teraz bandę fajnych mam, tak ja chcę w przyszłości należeć do wielkiej bandy wyczekanych, szczęśliwych forumowych dzieciaków. Takiej, w której każda z Was będzie miała swojego przedstawiciela!

Ciągle robię Mamie psikusy z karmieniem, więc u nas takie zabawy :-)

shqsq17slzyk_t.jpg

W imieniu Mamy i swoim, dziękuję, że jesteście <3

Aniu !
    Ava jest przepiękna taka subtelna i delikatna. A jej waleczki na raczkach na 1 zdjeciu sa cudne. Oj wycalowalabym :)

sylvuś lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak... Ava jest cudna.. :-) piękne zdjecia

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 19 jutro dopiero idę...
    Najgorsze że jest to ten sam gabinet co słyszałam w nim złe wiesci..

wiem,muszę jakoś toprzetrwac,będzie co ma być

Aniu mała jest jak laleczka :)
    Możesz mi napisać do kiedy Ty brałaś metę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:36

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Dooti Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, Ava to taka mała księżniczka <3 sama słodycz :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Arletko ten strach będzie Wam - za ciążonym towarzyszył na każdym etapie ciąży. Po takich przejściach nie da się wyluzować. Znasz mnie: nie napiszę Ci ze będzie dobrze - bo może być różnie.
    Niemniej jednak ta ciąża jest bez plamień więc wydaje mi się że i rokowania dobre.

Edit: tęskno mi za rozmowami naszymi. Zadzwoniłabyś co??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:46

Arleta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - córka ladniutka:-) laleczka.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- Avutka no cóż... wszystkie komplementy już tu padły - podpisuje sie pod nimi rękami i nogami :) PRZECUDO!

Arletko często jestem ostrożna z takimi odczyciami - ale co do Twojej wizyty to nam dobre przeczucia :) będzie dobrze zobaczysz - mówi Ci to "Wszystko się może zdarzyć" M@linka ;)

Arleta, Evita lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 2148 2149 2150 2151 2152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ