X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miałyście/macie wskazania do brania Acardu w ciąży? U mnie kilka lat temu zdiagnozowano syndrom Rayanauda. Okropnie marzną mi stopy i dłonie (zimą w sekundę robią się sine lub czerwone). Dłonie mam zawsze zimne, nawet latem. Zastanawiam się, czy też nie powinnam brać Acardu... na własną rękę się boję.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean Kochana, najważniejsze teraz, to badania. Jak poznasz przyczynę, będzie łatwiej. Wiem, że teraz jest ciężko. Najgorzej jest tuż po. Ja nie mogłam patrzeć na reklamy z bobasami po stracie przez kilka tygodni. Też panicznie boję się kolejnego niepowodzenia, zwłaszcza, że nie znam przyczyny poprzedniego. Jesteśmy tutaj z Tobą!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jakie miałyście/macie wskazania do brania Acardu w ciąży? U mnie kilka lat temu zdiagnozowano syndrom Rayanauda. Okropnie marzną mi stopy i dłonie (zimą w sekundę robią się sine lub czerwone). Dłonie mam zawsze zimne, nawet latem. Zastanawiam się, czy też nie powinnam brać Acardu... na własną rękę się boję.

Wiesz co Nes. Acard pomaga w zagniezdzaniu mi lekarz ten do ktorego chodzę od niedawna. Kazal brać caly cykl i potem nie przerywać dodać di tego zastrzyki z zachowaniem odstepu 12h
    Tak wiec ja lykam. A jestem zmarzluchem okropnym mi jest wieczne zimno.
    Acard wpływa tez na ukrwienie macicy
    wiec jak widzisz dobry ma wpłmacicy w momencie jakis mikro zakrxepow poradzi sobie tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 09:41

Niebieskaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Zadnych wskazań. Biorę od roku cały cykl. Od miesiąca po 2 tabletki

• nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Wiesz co Nes. Acard pomaga w zagniezdzaniu mi lekarz ten do ktorego chodzę od niedawna. Kazal brać caly cykl i potem nie przerywać dodać di tego zastrzyki z zachowaniem odstepu 12h
    Tak wiec ja lykam. A jestem zmarzluchem okropnym mi jest wieczne zimno.
    Acard wpływa tez na ukrwienie macicy
    wiec jak widzisz dobry ma wpłmacicy w momencie jakis mikro zakrxepow poradzi sobie tez

Hmm... ostatnio na USG był już pęcherzyk ciążowy w macicy, więc chyba do zagnieżdżenia doszło prawidłowo. A na późniejszym etapie jest sens brać? Niektóre dziewczyny biorą chyba całą ciąże...?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    SusannaDean Kochana, najważniejsze teraz, to badania. Jak poznasz przyczynę, będzie łatwiej. Wiem, że teraz jest ciężko. Najgorzej jest tuż po. Ja nie mogłam patrzeć na reklamy z bobasami po stracie przez kilka tygodni. Też panicznie boję się kolejnego niepowodzenia, zwłaszcza, że nie znam przyczyny poprzedniego. Jesteśmy tutaj z Tobą!
    Już to przechodziłam,teraz chyba wymroziłam uczucia, bo nie chce o tym myśleć. Ale jeszcze to nie jest za mną to jest najgorsze tak sie boję... A co do kolejnych starań to chyba poczekam na jakąś diagnozę i jaki zestaw leków przy kolejnej ciąży, inaczej nie zaryzykuję....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja bym dla świętego spokoju zapytała gina zazwyczaj bierze się i nie ma problemów

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Moja siostra urodziła bobaska dziś w nocy, cieszę się, ale strasznie się też smucę, bo ja straciłam swoje....
    To wszystko mnie wykańcza, pewnie za tydzień pasowałoby do niej pojechać coś kupić małemu a ja nawet nie mam siły wyjść z domu nie mówiąc o kupieniu czegoś dziecku....tak szczerze? Odechciewa się... szczególnie, że nie wiem czemu u mnie się tak dzieję, panicznie boję się kolejnych niepowodzeń, ja nie wiem ile jeszcze przetrzymam....
    poza tym boję się szpitala, bo dalej nie ma krwawienia, a chciałam zacząć nową pracę i jakoś układać, a jak mi karze iść do szpitala to znowu spieprzę początek w nowej robocie..... :( :( :(

Wiem co czujesz... moja kuzynka ma termin na koniec maja, nasza wspólna koleżanka ma na lipiec a ja miałam na sierpień :( też nie wiem jak zareaguję. Na razie udaję, że wszystko jest ok... ostatnio spotkałyśmy się we trzy :( we trzy powinnyśmy być w ciąży :( ja niestety nie jestem a różnica z moją koleżanką była tylko 1 miesiąc... :( tak bardzo się cieszyłyśmy, że jesteśmy we trzy w ciąży... teraz niestety jestem przez to trochę wykluczona z grupy. Podejrzewam, że nie wiedzą jak się przy mnie zachowywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:04

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka, popieram zdanie Arletki i juz nie raz dawałam temu wyraz, ze jestem wyznawca mety i clexane. Oczywiscie biorąc pod uwage problemy których rozwiązaniem sa te leki, bo jak wiadomo przyczyn moze być wiecej.
    Chrupa leżąca obok mnie potwierdza to, ze ani clexane ani meta nie odebrały nic z jej wdzięku i uroku.
    cec24fb7ab1ed6fcmed.jpg
    W czwartek wysyłam pocztę kwiatowa do J., obiecałam sobie, ze to zrobie jak Malutka urodzi sie cała i zdrowa. Moze wyda wam sie to dość dziwne, ale jak położna położyła mi Maleńka to oprócz fali szczęścia od razu zaczęłam sprawdzać czy jest cała... tak jakby ta nieufność ze urodzę zdrowe dziecko wróciła pod taka postacią... policzyłam paluszki, obejrzałam ja z każdej strony, sprawdzałam jej nosek oraz oczka pod katem zespołu Downa.. gdzieś w glebi ciagle był strach, ze nie zrobiłam pappy itd. Bosh.. niezła schiza.

Jacq, gratuluje pierwszego zastrzyku clexane! To teraz juz z gorki;)
    Czekam na kolejne krechy oraz wieści z usg! Skrzacie, odzywaj sie cześciej! A Ty Sylvus, tez być cos skrobnela cześciej, wiem ze nas czytasz regularnie:)))

Mona_Lisa, jatoszka, Genshirin, Evita, Ikarzyca, Asia87, promyczek 39, Jacqueline, M@linka, Szczęśliwa Mamusia, kiti, sy__la, laila_25, Monika1357, sylvuś, Koteczka82 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Hmm... ostatnio na USG był już pęcherzyk ciążowy w macicy, więc chyba do zagnieżdżenia doszło prawidłowo. A na późniejszym etapie jest sens brać? Niektóre dziewczyny biorą chyba całą ciąże...?

Acard sluzy i zapobiega tez jak wspomniałam wczesniej powstawaniom skrzepow/ zakrzepow które czesto sa powodem obumarcia ciaz. Nie bede Ci radzić co masz robić musisz spytac lekarza. Tak jak pisala Alisa my bierzemy ciagle lacznie z ciąża

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Evitka, popieram zdanie Arletki i juz nie raz dawałam temu wyraz, ze jestem wyznawca mety i clexane. Oczywiscie biorąc pod uwage problemy których rozwiązaniem sa te leki, bo jak wiadomo przyczyn moze być wiecej.
    Chrupa leżąca obok mnie potwierdza to, ze ani clexane ani meta nie odebrały nic z jej wdzięku i uroku.
    cec24fb7ab1ed6fcmed.jpg
    W czwartek wysyłam pocztę kwiatowa do J., obiecałam sobie, ze to zrobie jak Malutka urodzi sie cała i zdrowa. Moze wyda wam sie to dość dziwne, ale jak położna położyła mi Maleńka to oprócz fali szczęścia od razu zaczęłam sprawdzać czy jest cała... tak jakby ta nieufność ze urodzę zdrowe dziecko wróciła pod taka postacią... policzyłam paluszki, obejrzałam ja z każdej strony, sprawdzałam jej nosek oraz oczka pod katem zespołu Downa.. gdzieś w glebi ciagle był strach, ze nie zrobiłam pappy itd. Bosh.. niezła schiza.

Czekam na kolejne krechy oraz wieści z usg! Skrzacie, odzywaj sie cześciej! A Ty Sylvus, tez być cos skrobnela cześciej, wiem ze nas czytasz regularnie:)))
    Ale ona jest przeslodka. :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    cec24fb7ab1ed6fcmed.jpg

Cudowna ta Twoja Chrupka <3 <3 <3 do schrupania :D dużo zdrówka dla Was! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:16

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Acard sluzy i zapobiega tez jak wspomniałam wczesniej powstawaniom skrzepow/ zakrzepow które czesto sa powodem obumarcia ciaz. Nie bede Ci radzić co masz robić musisz spytac lekarza. Tak jak pisala Alisa my bierzemy ciagle lacznie z ciąża

Dzięki, w piątek koniecznie porozmawiam o tym z lekarzem. Co jakiś czas włącz mi się tryb panikary i milion pytań, co jeszcze mogę zrobić, żeby było lepiej.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę cały czas acard :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Ja na wynikach pappy które wczoraj odebrałam mam napisane w zaleceniach profilaktycznie acadr przed 16 tc do 34 tc. Zaraz muszę zadzwonić do swojego gina bo wizytę mam dopiero w 18 tc więc wole dopytać.

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Twoja Chrupinka przesłodka!!
    Marzę by mój dzidziuś za jakiś czas tak się we mnie wtulał :)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przy poprzednich staraniach bralam zaczelam po @ i nie dotrwalam w braniu nawet do owulki bo mialam po nim mega zgage... bralam jedna tabletke na noc i calymi dniami zgaga... jak odstawilam to i zgaga przeszla momentalnie... chyba sprobuje znow poki jestem jeszcze w cyklu przed iui i zobacze czy sie to powtorzy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska jejku <3 aniol prawdziwy x chrupinki <3

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska twoja chrupcia śliczna.. :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, Chrupeczka jest taka słodziutka <3

Ja też brałam przy ostatniej ciąży Acard, teraz akurat jestem na "detoksie" nie biorę nic, ale po świętach wracam do tableteczek ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ