Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna ta glukoza na czczo to z krwi badanie tak jak dziewczyny piszą.
kkkaaarrr na serduszko to trochę za wcześnie Też czytałam o tych 20-paru dniach, że wtedy może być widać serduszko, ale to było 20 dni od owulacji, a nie od ostatniej @. Czekamy na dobre wieści od Ciebie - rozumiem Cię co czujesz, też się obawiałam tego co opisujesz.
Inessko, malika jak Wasze samopoczucie?
Co u reszty dziewczyn?
U mnie już dwójka lekarzy mówiła, że będzie chłopczyk, na prenatalnych pani doktor powiedziała, że tutaj raczej wątpliwości nie będzie, ale jeszcze czekamy na kolejną wizytę. Jeszcze tydzień... -
nick nieaktualnysuper wieści dziewczyny!!! bardzo się cieszę, że Wasze maluszki rosną, jak na drożdżach i Kropki też pewnie tak rosną
u mnie jest bardzo dziwny okres po zabiegu np. po południu, wieczór i rano nic, a w południe krwawienie (przy sikaniu dużo krwi i przy podcieraniu), a na podpasce prawie nic...i tak praktycznie codziennie od kilku dni, że na podpasce to sporadycznie coś się pojawia... pierwszy raz mam taki dziwny okres sama już nie wiem czy nie powinnam się zgłosić do lekarza...
czy któraś z Was po zabiegu miała podobnie? czy może coś mi uszkodzili w środku podczas zabiegu? zaczynam się martwić -
bobo_frut - ja @ miałam zawsze raczej obfite, lało się od 1 dnia, po 6-7 podpasek na dobę przez pierwsze 2 dni, potem 5-6 kolejne 2 dni, po 3 znów 2 dni i ze 2 dni brudzeń na koniec. Z tego co się naczytałam byłam przygotowana na raczej słabszą @ bo może endo się od razu nie odbudować. Nie wiem czy to za sprawą migdałów i winka, ale pierwsza @ była wg mnie masakrycznie obfita jak na mnie... Przez pierwsze 2 dni to od godziny 6 rano do 14 zmieniałam podpaske co godzine, i do 21 (jak kładłam się spać) jeszcze ze 3, a kolejne dni były już normalne jak zawsze miałam. Druga @ była niewiele słabsza, a kolejne to już takie jak zawsze miałam albo ciut słabsze
Różne są opinie, w necie czytałam, że pierwsza @ może być słabsza. Na kontroli po pierwszej @ lekarz mi mówił, że czasem są dość obfite pierwsze miesiączki.
A masz skrzepy bardzo ? Wiesz, może chwilowo coś się hmm przytkać a potem leci bardzo?12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnynie mam skrzepów, od początku żadnych nie było po zabiegu.
normalnie jak miałam @ to pierwsze 2 dni to była aż taka prawie czarna krew i obfita taka śluzowata. a teraz to jakbym "sikała krwią" i to właśnie tak ok. 12/13 w południe taka akcja jest, a później to tylko przy podcieraniu się krew pojawia.
coś właśnie tak jak piszesz, jakby się przytkało, a później leci... nie wiem czy to tak powinno być -
Ja to miałam jeszcze dziwne zdarzenie 21 dni po zabiegu, wstałam sobie rano, ubrałam się i ok. 9-tej czyli blisko 3 godziny po wstaniu rozmawiam sobie z M i czuję, że normalnie mokro mi się robi w majtkach, jakbym się posikała
Lece do łazienki, majtki we krwi, tak na pół podpaski prawie, tego dnia zużyłam hmm niecałe 3 podpaski, choć było coraz słabiej, ale cały czas czerwono, na drugi dzień już takie rdzawe plamienie bardziej, po południu brązowe i koniec. A normalna @ przyszła 14 dni po tym zdarzeniu, a 35 dni po zabiegu. Nie wiem co to mogło być.
Myślę, że to może jakieś resztki po zabiegu, bo pierwszego dnia co mi ta krew pociekła na wieczór przy kąpaniu wyleciał mi spory brązowo czerwony skrzep.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Kurde....a ile dni po zabiegu dostalyscie @ ??? U mnie dzis mija 14 dzien po...nawet nie wiem kiedy moge sie czegos spodziewać...tak was czytam i ciut sie wystraszyłam; ( po zabiegu krwawilam tak moze z 7 - 8 dni.... pozniej cisza i czekam na jakis okres...tylko kiedy...hm...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:54
-
nick nieaktualny
-
Przedstawiam Wam moją córeczkę, ma niecałe 10 cm i waży dokładnie 131g, serduszko pięknie biło 154u/min
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd6edbc6e873.jpgmaggda, bobo_frut, osa, Jacqueline, malika89, inessa, madziara0080, Magdzia88, Kadabra, Coconue, kkkaaarrr, gama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja po aferze na belly zaczelam bac sie umieszczac zdjecia zeby nie zostaly przez kogos uzyte ale trzeba uwazac wszedzie no coz. Bobo fruit ja oo jednym lyzeczkowaniu mialam podobnie do Ciebie a pobdrugim mialam b.obfite krwawienie ponad miesiac. Nie wiafomo od czego to zalezy.
-
inessa wrote:A ja po aferze na belly zaczelam bac sie umieszczac zdjecia zeby nie zostaly przez kogos uzyte ale trzeba uwazac wszedzie no coz. Bobo fruit ja oo jednym lyzeczkowaniu mialam podobnie do Ciebie a pobdrugim mialam b.obfite krwawienie ponad miesiac. Nie wiafomo od czego to zalezy.
-
nick nieaktualnyHej Magda dziekuje i oby tak dalej bylo bo strach niestety po stratach jest. Tobie wspolczuje straty ❤ Aniolek niech nad Wami czuwa. Przepraszam za blefy pisze z komorki i nie zawsze celuje w odpowiednie literki. A ja jutro wizyta i juz mam cusnienie podwyzszone ze stresu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Bobo fruit a lekarz po zabiegu kazal Ci przyjsc na kontrole miesiac po tzn po 1@? Bo to wazne jest trzeba pilnowac tego niech obejrza czy wszystko sie zagoilo. Dziekuje tez sama nie wierze ze to juz tyle w zadnej ciazy nie doszlam do tego etapu.
zapisałam się już na jutro do medicovera, bo tam mam pakiet, a akurat jest wolna godzina tylko nie wiem czy będzie można jakby co zrobić USG jak będę jeszcze krwawiła? -
Hej Dziewczynki my tak szybko, dopiero wróciliśmy. U nas dobrze, Cudziątko duże, lekarz mówił że nie zmierzy w całości już, ale bardzo bardzo duże ma 168g mierzył główkę, brzuszek, kość udową. Pytałam o te " dolegliwości" i lekarz mówił, że to pojedyncze ruchy
Wizyta za 5 tyg, dokładnie 22 marca, bo od początku marca do 20 go nie ma
Mój gin nie jest wylewny i jak pytałam o płeć, to mówił, że wszystko jest możliwe a on zgadywać nie będzie
Ja też boję się umieszczać zdjęć po aferze na grudniówkach i wrześniówkachannak, osa, bobo_frut, Jacqueline, Magdzia88, blondyna5555, Coconue, Bomblica lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyMartynko pieknie ☺☺☺☺☺ mi tez juz nie podaje wielkosci. A co do plci to pewnie za te 5 tyg juz sie dowiesz. Ja zaczelam tez czuc ruchy ok 15 tc teraz powoli coraz mocniej choc jezcze nie czesto. Bobo fruit co do USG to zalezy od gina mi robiono podczas krwawienie zwlaszcza po zabiegach .
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
osa wrote:Inessko, czekamy na wieści po wizycie.
Martynko, super, że wszystko w porządku Gin rzeczywiście średnio wylewny hehe
Dziewczyny, a co to za afera z tym USG?
Raz, że moje dziecko odwróciło się tyłem i pokazywało piękną pupę dwa mówił że do 20 któregoś dnia schodzą jądra w dół coś tam jeszcze tłumaczył, ale i tak nie było widać. Kolejne usg 22 marca, więc jest szansa
Cieszę się, że czuję ruchyosa, Magdzia88, Coconue lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz