Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacq dokladnie tak bylo jak napisalas. Za dlugo to wszystko juz trwalo, na szczescie po zabiegu jest dobrze i modle sie zeby bylo jeszcze lepiej podczas staran!Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Miczelina-super! Teraz na pewno bedzie dobrze. Oszczedzaj sie i dbaj o was
Dziewczyny- mam jakby zakwasy na boczkach- taki bol. Troche to dziwne uczucie bo oprocz jakichs domowych czynnosci nic nie robie zeby sie nadwyrezyc. Miala ktoras Tak?2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
D_basiula - najlepiej dla organizmu aby "samo poszło", jednak czasem trzeba pomóc. Dziewczyna z którą w marcu zeszłego roku leżałam po łyżeczkowaniu, jej pierwsza ciąża, zatrzymała się na 5/6tc a zabieg w 9tc, niecały miesiąc temu urodziła
Całe szczęście, mniej jest takich kobiet które ronią więcej niż 1 raz. Osobiście mam kilka takich wśród mam koleżanek córki, które jedną (przeważnie pierwszą lub drugą z ciąż) poroniły, a z kolejnymi było ok już.
miczelina - no czasem zdarzają się plamienia ja pęcherzyk rośnie, trafia na słabsze naczynka i taki efekt niestety. Żeby jak najmniej już a najlepiej wcale takich "efektów" u ciebie nie było. No nic, trzymam tabletki dla kogoś innego w takim razie, kto byłby w potrzebie
Stokrotko - ja brałam sporo i nadal biorę magnez, więc bóle raczej mnie omijały szerszym łukiem. Choć około 10-12tc zdarzały mi się blisko pachwin a bardziej od pachwin po bokach do góry kłujące, ale nie jakieś ostre bóle chwilowe, że ukłuło, za kawałek znowu, takie sekundowe dosłownie, raz jeden bok bolał dwa dni, raz drugi. Zapewne rozciągające się więzadła macicya w domu w sumie nie robiłam praktycznie nic, rzadko zmywałam czy zamiatałąm, pranie jedynie należało do częstszych czynności. W sumie nadal za wiele nie robię w domu
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Kojarzy ktoras z Was Doktora Kopca? Ze względu na przeprowadzkę zastanawiam się czy warto mieć tak daleko gina i czy nie znaleźć kogoś w pobliżu i polecono mi jego.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Monika1357 wrote:Edzia to Wy sie gdzies dalej przeprowadzacie? Myslalam, ze nie zmieniacie miasta.
Czarnulka co u Was? Jak sie czujecie?
Koteczka co ze staraniami?
Do Rybnika, mojego rodzinnego miasta, więc droga do gina wydluża mi się do jakiś 44kmWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 16:04
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
miczelina wrote:Dzisiaj by wychodziło od ostatniej miesiączki 4t5d, to może być za wcześnie faktycznie za tydzień na serduszko. Ale ja narazie jakoś myślę o wszystkim po kolei. Teraz niech się tam rozgości u mnie
a po luteinę nie zgłoszę się do Ciebie bo mi ginka nie kazała stosować.
U mnie w 5t5d był pęcherzyk 8 mm, w 7t1d był zarodek 5 mm bez serduszka i dopiero w 8t1d 16 mm zarodek z serduszkiem. Więc bez stresu, odpoczywaj, dbaj o siebie a fasola niech rośnie w swoim tempie
-
Mamaokruszka, właśnie dzisiaj się zastanawiałam ile zobaczę i czy się nie załamie jak będzie za mało widać
a pewnie będzie tak jak mówisz bo ja mam cykle ok. 31 dni, ostatni był 35. Także owulacja mogła być dopiero jakieś 2 tyg. temu.
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Monika1357 wrote:Edzia to Wy sie gdzies dalej przeprowadzacie? Myslalam, ze nie zmieniacie miasta.
Czarnulka co u Was? Jak sie czujecie?
Koteczka co ze staraniami?
Hej Monika. A niby wszystko ok tylko ostatnio dość bolesnie mnie boli brzuch. W piątek mam wizytę w klinice to się dowiem ile maluszki ważą. .
Cały czas się martwię tą szyjka oby pesaar jakoś trzymał.
A co u Ciebie? ? Widzę ze juz 38 tc to już super ciąża donoszonateraz tylko czekać aż się zacznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 22:05
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny czy mozna brac tydzien clexane 0.4 a potem przejsc na fragmin 5 tys? czy lepiej trzymac sie od poczatku jednego?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
czarnulka24 wrote:Hej Monika. A niby wszystko ok tylko ostatnio dość bolesnie mnie boli brzuch. W piątek mam wizytę w klinice to się dowiem ile maluszki ważą. .
Cały czas się martwię tą szyjka oby pesaar jakoś trzymał.
A co u Ciebie? ? Widzę ze juz 38 tc to już super ciąża donoszonateraz tylko czekać aż się zacznie
Koniecznie daj znac po wizycie. Bardzo Ci kibicuje bo wiem jakie byly poczzatki Twojej ciazy i pamietam etap lezenia w szpitalu.
Tak ja juz na koncowce, jutro mam wizyte i lekarz zadecyduje co robimy.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
czarnulka spokojnie, stres nie jest sprzymierzeńcem. ja ze skróconą szyjka (do 2mm) chodziłam (baaa pracowalam nawet) 4 tygodnie bo l4 lekarz mi nie chciał dac a to 7 miesiac był. skracać się zaczęła bardzo szybko. dacie radę!
ja rano zrobiłam test ot tak bo gratis do zamówienia z apteki do okupacyjnych wrzucili dwa quixxy. i sama nie wierzę lecę dziś na będę i jeśli się potwierdzi jutro do gina. nigdy nie robiłam tych testów a poza tym po ostatnich akcjach jakiś im nie ufam. beta pokarzeNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Yoselyn - czytałam, że zmieniały dziewczyny czasem z Cleane na Neoparin bądź odwrotnie bo tam jest ta sama forma heparyny, we Fragminie jest inna forma trochę, nie czytałam tu na forum za bardzo o takiej zamianie. Jeśli nie ma uczulenia to chyba lepiej jednego się trzymać.
Miczelina - a nie możesz iść tydzień później właśnie? Chociażby ze względu na te cykle dłuższe. Ja w tej ciąży miałam owulację w 15dc tylko zagnieżdżenie późno, a na 6t0d tylko sam pęcherzyk był 9mm, na 7t0d poszłam ze względu na powtarzające się plamienia i było maleństwo 1cm z serduszkiem.
Czarnulko - no teraz maluszki będą gwałtownie przybierać, dwójeczka w brzuchu, także wszelkie dolegliwości bólowe na tym etapie też raczej wzmożone względem ciąży pojedynczej. Ale trzymamy kciuki za pessar, żeby dobrze trzymał
Ulli - koniecznie daj znaćo której mamy spodziewać się wieści?
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Pani doktor kazała przyjść za tydzień, a ze względu na to, że u niej ciężarne (zaliczyła mnie już do tej grupy) płacą raz w miesiącu bez względu na ilość wizyt no to pójdę. A poza tym, u mnie jest taka sytuacja, że pracuje w w przedszkolu i zaraz zaczyna się rok szkolny, a ja nie wiem co im we wtorek na radzie powiedzieć. Bo ginka powiedziała, że od razu L4
a jak pójdę w poniedziałek na USG to może coś więcej będę wiedzieć.
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Ulli, czekamy na wieści!! :*luty 2016