Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojjj chciałabym bardzo żebyście miały rację!!
Mam nadzieję, że do jutra będzie ok i dostanę się do lekarza. Bóle niestety czasami odczuwam, podobne do tych okresowych, ale o wiele delikatniejsze, a dodatkowo kłuje mnie lewy jajnik co jakiś czas.. dzisiaj jest dobrze (odpukać w niemalowane).
Ullli mam nadzieję, że szybko Ci zleci ten czas i będziecie mogli zacząć starania :*
P.S. Edzia gratuluję Wam własnego mieszkanka! :* Starania bez teściów za ścianą będą napewno owocne :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 12:32
Edzia1993 lubi tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
miczelina - ja w terminie @ w tej ciąży miałam przy podcieraniu jak i przy aplikacji Luteiny przez 3-4 dni żywą krew, niedużo, ale była, nie był to śluz zabarwiony na czerwono, tylko krew. Potem bardziej różowe, z czasem brązowo/różowe/pomarańczowe, aż jak ostatnie 2-3 razy co było później po kilku dniach przerwy to tylko brązowe. Od początku brałam magnez 3x1, także bóli zaczęłam delikatnych uświadczać dopiero po 10tc coś w pachwinach. Jeśli już zaczniesz brać Luteinę czy Duphaston to w I trymestrze nie powinno się odstawiać, a raczej do 16tc gdzieś dopóki łożysko się całkiem nie wykształci. Ty idziesz w poniedziałek do lekarza dowiedzieć się czy będziesz brała? Pewnie jeśli wspomnisz o plamieniu to od ręki by przepisał. Jeśli będziesz miała brać Lutkę to odezwij się na pw z adresem
Edzia - no, że dopochwowa działa prędzej, miejscowo się wchłania omijając metabolizm. Chyba tylko tym. Ale to na początku jest różnica może jak natychmiast zareagować. A tak to jak regularnie już się przyjmuje to nie wiem czy jest różnica.Edzia1993 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqu idę bo boję się tego plamienia, a poza tym po tamtych poronieniach wolę iść wcześniej. Może już coś będzie widać. Dzisiaj chciałam wyprosić w aptece luteinę i duphaston bez recepty, ale się nie dało
będę pisać do Ciebie jak coś
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Dobrze by było jakbyś dostała tą 100mg, bo jak 50 to musiałabyś kroić, jej nie da się normalnie dzielić
Tylko przy plamieniach powinnaś dostać raczej więcej niż 50mg 2x1 jak to czasem przepisują.
Mi owa doktor co jej nie lubię, powiedziała po drugim poronieniu, że jak zajdę w ciążę mam przyjść bez kolejki od razu po Luteinę, że tą 100mg przepisują w dawce 2x1. Na nfz oczywiście, z refundacją, także zamiast ponad 50zł za opakowanie coś jakieś 7 czy 10zł12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Dzisiaj chce podjechać na pogotowie, ale nie wiem kto tam przyjmuje. Ale narazie wszystko jest dobrze, tylko od czasu do czasu pobolewa mnie z lewej strony podbrzusza i ciągle czuję się mokro.. Myślisz, że poważnie mnie potraktują skoro jedynym potwierdzeniem jest test ciążowy?luty 2016
cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Jacqu - dziękuje - mam jeszcze pytanie - posiadam lutke 50 mam ja brac od 14 dni przez 10 dni cyklu i jesli zoacze druga kreche lepiej ją brać dwa, czy trzy razy dziennie?
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Miczelina-trzymam kciuki zeby wszystko bylo z dzidzia w pozadku.
Kochane znowu prosze was o rade. Co na grype zoladkowa? Od kilku dni mnie mdlilo strasznie prawie nic nie moglam jesc. Od wczoraj doszla biegunka.co zjem to toaleta. Maz juz tez odemnie zalapal. Niestety nie wiem jak moge sie ratowac zeby nie zaszKodzic dzidzi.
Monika chyba ty pytalas co u nas. Dzieki :* oprocz dolegliwosci w/w chyba wszystko dobrze.. nie mam zadnych objawow oprocz ciagniecia po bokach brzucha czasem.. staram sie byc dobrej mysli. W piatek mam znowu wizyte. Maz ostatnio przy robieniu mi zastrzyku stwierdzil ze chyba rosnie mi brzuch bo ciezko mu zlapac faldke.. Od tego czasu jakos Tak czesciej przytula sie do brzuszka i caluje a ja prawie placze ze szczescia bo to sa piekne chwile..
A co u Ciebie? Pisalas o mocnych skurczach rozkrecilo sie cos.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 14:50
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Stokrotko - dziękuję :* mam nadzieję, że i mój Mąż niedługo będzie mógł się przytulić do brzuszka bo narazie nie dopuszcza do siebie myśli, że jestem w ciąży bo bardzo się boi. Na wymioty podczas grupy żołądkowej moja koleżanka zawsze polecała łyżeczkę granulek herbaty, dla niej skuteczne, ja nie próbowałamluty 2016
cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Stokrotka probiotyk. Spokojnie mozesz brac dziecku nie zaszkodzi, a na grype zoladkowa jak dla mnie i znajomych to super, wyrowna flore bakteryjna w zoladku i jelitach. Fajnie, ze maz tak uczuciowo podchodzi do Waszego dziecka.
Jezeli chodzi o skurcze to czuje, takie inne niz do tej pory. Dzisiaj patrzylam szyjke i jest strasznie miekka.
Miczelina na forum od kad ja jestem bylo wiele przypadkow zywej krwi i to nawet kilka dni i dziewczyny donosily ciaze, albo nadal sa w ciazy. Wiem, ze ciezko sie nie przejmowac, ale nie musi to oznaczac nic zlego.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Edzia - jak 50-tka to ja bym 3x1 brała przy ciąży. Ale co lekarz to opinia, choć po poronieniach jak u ciebie mi lekarz od razu 2x1 tą 100mg kazał.
Miczelina - jak ja się na ip zgłaszałam w poprzednich ciążach to nigdy nie miałam karty ciąży założonej, pytali sie przy przyjęciu tylko który Tc i co się dzieje, odsyłali na oddział bo na IP nisko nie ma ginekologa, z kwitkiem nigdy mnie nie odesłali, zawsze zbadali.Edzia1993 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacqu - kiedy się dowiem że jestem to zaraz będę mu mówić, że ma zastosować wszelkie środki na wszelki wypadek... Na razie czekamy na kariotyp wyniki dopiero za sześć tygodni - strasznie się ich boje...
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Czekam bo narazie wszystko w porządku, czysto. Bóle bardzo delikatne od czasu do czasu, więc poczekam do jutra na mojego lekarza. Chyba, że dzisiaj się coś wydarzy to odrazu jadę (ale mam nadzieję, że się uspokoiło). Dziewczyny, jesteście nieocenione! Dziękuję Wam :*luty 2016
cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Miczelina, jestem jedną z tych dziewczyn, które krwawiły i plamiły w ciąży i nic złego to nie oznaczało
Młody ma się dobrze, rośnie i nic mu nie dolega. Więc nie zawsze plamienie oznacza najgorsze. Powiedziałabym nawet, że plamienia rzadko zwiastują poronienie, najczęściej po prostu zarodek trafia na naczynie krwionośne podczas implantacji, pojawia się troszkę krwi, a przecież coś się musi z nią stać, więc wypływa. Choć za każdym razem to przerażające doświadczenie
Monika1357 lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka modlę się aby i u mnie było wszystko dobrze tym razem. Tak bardzo tego pragniemy z Mężem
u mnie ostatnim razem tydzień po terminie @ przyszedł krwotok i było po wszystkim. Dziękuję za dobre słowo
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
miczelina wrote:Mamaokruszka modlę się aby i u mnie było wszystko dobrze tym razem. Tak bardzo tego pragniemy z Mężem
u mnie ostatnim razem tydzień po terminie @ przyszedł krwotok i było po wszystkim. Dziękuję za dobre słowo
Mocno trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze :* -
Dorola dzięki, że pytasz
No u nas półmetek ciąży - niesamowite
samopoczucie super - diametralnie inne od poprzedniej. Generalnie rosnę - coś już widać i w dodatku widać, że to nie łakomstwo
Już czuć czasami kopniaki takie delikatne więc jestem spokojniejsza
Przyjemnie się tutaj wchodzi i czyta, że kolejne dzieciaczki się rodzą a następne Mamuśki są tak blisko
Monika trzymam kciuki za dobre rozwiązanie!
Staraczki drogie - wiem, że łatwo się mówi jak się siedzi przed monitorem z brzuszkiem - ale na każdą przychodzi czas, odpowiedni - ten właśnie dla niej i dla TEGO WYMARZONEGO dzieciaczka. Chociaż droga jest długa i kręta i wszyscy Wam powtarzają dobre rady - to pocieszam Was - na spince też da się zajść w ciążę - odpuszczanie to mit a co ma być to będzie - we właściwym czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 09:21
Edzia1993, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane! :* Ja tak z innej beczki, ale ostatnio mówiłam o naszym ciężkim okresie z Mężem, teściami, więc czas na dobre wiadomości! Już nie plamie także niedługo można zacząć się starać. Mieliśmy ostatnio kryzys w Mężem - nasz pierwszy od kiedy jesteśmy razem. Wiadomo kłótnie się zdarzają, ale to były drobne sprzeczki które kończyły się po 5 minutach, a ostatnio...Ale przetrwaliśmy i teraz będziemy tylko silniejsi! Było bardzo ciężko, ale zwalam to też na nerwy związane z mieszkaniem u rodziców. ALE! Kryzys chyba zażegnany - rozmowy, więcej wsparcia, wytłumaczenie sobie niektórych rzeczy i wczoraj szaleńczy wypad do lasu o 2 w nocy na małe co nieco na łonie natury - tak podobno najłatwiej o dzidziusia hihihi (wiem jeszcze za wcześnie, ale praktyka czyni mistrza) - PEŁEN SPONTAN
więc chyba wszystko się unormowało - a bardzo brakowało mi naszych dawnych relacji z Mężem! Od dzisiaj remont rusza pełną parą, teściowie na razie wyluzowali wszystko idzie pięknie!
Ściskam Wam mocno! Moje kochane brzuchatki, suwaczki I PRZYSZŁE BRZUCHATKO-SUWACZKI - WRACA DAWNA EDZIA UŚMIECHNIĘTA I ZADOWOLONA Z ŻYCIA! HEJ!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 09:48
Witch15, Monika1357, miczelina, Kaczuszka86, Koteczka82 lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Dziewuszki, rano przy poftarciu znowu śluz z jasną krwią, a później czysto, ale taki mały jasnobrązowy skrzep. Po 16 mam wizytę u mojej dawnej pani Ginekolog. Trzymajcie mocno kciuki i módlcie się!
Oby do 16 wszystko było dobrze...
Edzia, cieszę się, że przetrwaliście z Mężem kryzys i wyszliście z tego silniejsi! Ja ostatnio również byłam przerażona tym jak się z moim nie potrafimy dogadać, ale mam wrażenie, że to przez te nieudane starania. Powodzenia :*Edzia1993 lubi tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
miczelina - będę mocno czekać na wieści i trzymam kciuki!
Takie sytuacje dają związkom nieźle w kość, bo tego po prostu nie da się nie przeżywać emocjonalnie kiedy tak pragniesz i ja wiedziałam że łatwo nie będzie, że teraz będzie dla nas bardzo mocna próba, ale też kiedy wychodzisz z takiej sytuacji to ja czuje w serduchu - może być źle, możemy drzeć koty, nie dogadywać się, kłócić, płakać i krzyczeć, ale mimo wszystko jesteśmy razem, mimo wszystko wieczorem bierze mnie w ramiona i mówi, że Kocha, więc przetrwamy każdą burze i chyba o to chodzi w tych kryzysach, że kiedy nawet jest do bani i tak przez myśl mi nie przejdzie - jednak nie chce z nim/nią być - no nie ma takiej opcji, bo to MY LOVE.
Czujesz, że diabeł gryzie cię w dupę - ale udaje się z nim wygrać - jaka satysfakcja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 12:24
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc