X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, wez lutke ze soba, moze ci gin od razu zaaplikowac po badaniu :)

Dziulka, Bomblica ma racje, przeczytaj instrukcje, nie odczytuje sie wyniku 'po czasie'. Jak rozumiem zdjecie zrobione w czasie kiedy powinno odczytywac sie wynik, wiec to sie liczy :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Dziulka21 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby tak :P musicie ze mną wytrzymać nie ma zmiłuj się :P

a właśnie sobie tak myślę czy ja przypadkiem mojej @ nie przyblokowałam luteiną ? i stąd te plamienia takie...

12.08.2013r [*] 8 tydzień
    9.07.2014r [*] 5 tydzień
    13.01.2016r [*] 6 tydzień
    kwiecień 2018 [*]
    "Jeżeli Ci naprawdę zależy , nie ma takich przeszkód , których nie przeskoczysz"
    20131116020117.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestane się chyba odzywać na fioletowej stronie, w sensie na październikowych mamach.

Mam wrażenie, że jestem po prostu niezauważana... Jakby była jakimś powietrzem, jest sobie jakaś konwersacja, ja coś napisze i praktycznie nie ma odzewu, a tamta konwersacja dalej sobie trwa.

No może są wyjątki, w tym Kkkaaarrr :)

Ale jak pisze na Marcówkach 2016 czy tutaj, to widzę, że otrzymuje dużo rad i na prawde duże wsparcie :) Jakaś taka lepsza atmosfera dla mnie :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - witaj :) Mam nadzieję, że będziesz tu się dobrze czuła ;) I trzymam kciuki aby już niedługo i do Ciebie zawitały II :) A za kolejne 8 miesięcy płaczący bobas :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, ty mi nigdzie nie uciekaj z Październikówek. Owszem, tam produkcja jest na całego i czasem ciężko przebić się z wątkiem, ale to nasze miejsce i zostajemy tam obie, i to nie krócej jak do Października!! :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem dziewczyny, ze mam doła. Mąż od przyszlego poniedzialku juz jedzie w trase, bedzie w trasie 11 dni, 3 dni w domu i tak w kolko. Przy takiej pracy ciezko bedzie zajsc w ciaze :( I jeszcze ten cykl taki dziwny :/

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr - no może całkiem nie ucieknę jeśli dziś zobaczę serduszko ;) Ale z pewnością nie będę pisać tak o każdych jakichś moich obawach związanych z ciążą czy coś ;)

Za to pewnie Was będę zamęczać jeśli tam tak nie będę pisać :P

Pati - a może prędzej uda się tak niż ze skrupulatnego planowania ? :D Życzę Ci w niedługim czasie tłuściutkich II ;)

• osa Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, Ty to pewnie miałaś dobrą przemianę materii przed ciążą i tak już zostało ;) Zazdroszczę braku problemów z wypróżnieniem.

Blondyna, bez stresu, zapewne jest tak jak piszesz, ja jak nie odwiedzę kibelka to mam to samo :|

Inessko, nie stresuj się kochana, z Gabrysiem na pewno jest ok, już jest duży i silny, więc poradzi sobie z przeziębieniem, a Ty dbaj o siebie.

Bombelku, 6 miesiąc - wow :) Podziel się proszę namiarami na legginsy, muszę coś kupić, a nie chcę wydawać fortuny.

Palma, jak dzisiejsza wizyta?

Paula_Z, my za Ciebie trzymamy tez kciuki, odzywaj się gdzieś pomiędzy mdłościami ;)

malika, dostaniesz klapsa za milczenie ;) Czekamy na czwartkowe wieści.

Niebieskaa, tutaj mamy tyle pozytywnych historii, że nie ma opcji, że wychodzisz stąd ze złym myśleniem :)

gama, dzień dobry :) Widzę bojowe nastawienie do działania jest, to trzymam kciuki :)

Dziulka, bądź dobrej myśli, poczekaj jeszcze trochę i powtórz, pojechałabym na betę dwa razy, żeby się upewnić jaki jest poziom i czy rośnie. Nie nakręcaj się, ale powiem Ci, że takie plamienia, to miałam właśnie w ciąży, mimo, że testy wychodziły negatywne ;) Trzymam kciuki.

Ewa79, witaj, trzymamy kciuki :)

Jagna, witaj i odwiedzaj, czasami jest tak, że post umknie albo trafi na koniec strony i nikt go nie zauważy, też tak kilka razy miałam. Spokojnie. Przykro mi z powodu Twojej niedawnej straty. Niestety z Twoim problemem andrologowym nie mogę Ci pomóc.

Magdzia, ja zaszłam w ciążę w drugim cyklu po łyżeczkowaniu, dostałam zielone światło dość szybko, zależy to trochę od podejścia lekarza i tego jak tam się wszystko zagoi.

Maggda, ja bym jeszcze sprawdziła czy rzeczywiście ta ciąża obumarła, no nikt mnie nie przekona po tym co przeszłam, że przez telefon da się 100% diagnozę postawić.

Jacq, czekamy na wieści i żebyś nas nie trzymała w niepewności! :) Ja też się na fioletowej nie odnajduję, ale to z racji braku czasu, tutaj wpadnie 10 postów, a tam 50. Nie nadążam i mam trochę inne podejście, więc też nie bardzo chcę tam dziewczynom przynosić złych myśli.

pati, to tylko życzyć, żeby owulka wypadła w ciągu tych 3 dni.

annak, gdzie jesteś?

Jutro wizyta u genetyka. Zobaczymy co wyszło na prenatalnych. Stresuję się, mówiłam lekarzowi, mówił, że trzeba być dobrej myśli, bo z USG wychodziło wszystko elegancko, ale wiecie jak to się człowiek naczyta różnych historii to już z głowy nie wybije się głupot.
    Pozdrowienia dla wszystkich :)

3jvzi09k998ztm99.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, oczywiście żadnego skierowania na badania nie dostałam chociaż prosiłam, sluzówka 1cm więc jak nic z ciązy nici tylko @ bliziutko, ogólnie powiedział że tak sie zdarza i już....a mnie kur** strzela jak to słysze. wiedziałam ze po tej wizycie będę zła i dlatego nie chciałam tam iśc. Ten lekarz powiedział mi że ogólnie książkowo powinno sie poczekać 3-4 miesiące przed zajsciem w ciąze, ale ordynator przy wypisie ze szpitala mi powiedział ze spokojnie po pierwszej @ bo jestem młoda

aaaa ja ze względu na nasze dobro podjęłam decyzje że co ma być to będzie i zaczynamy odrazu

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brała może któraś z Was pregna plus lub mama dha??
    lekarz mi zalecił żebym kupiła :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jagna - witaj :) Mam nadzieję, że będziesz tu się dobrze czuła ;) I trzymam kciuki aby już niedługo i do Ciebie zawitały II :) A za kolejne 8 miesięcy płaczący bobas :)
    8
    Dzięki,dąze do tego by spełnic swe marzenie,jestem pewna ze przyjdzie czas kiedy ujrze znów dwie kreski i wtedy ta bajka skonczy sie juz szczęsliwie.
    Trzymam kciuki,wizyta tuz tuz

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka21 wrote:
    niby tak :P musicie ze mną wytrzymać nie ma zmiłuj się :P

a właśnie sobie tak myślę czy ja przypadkiem mojej @ nie przyblokowałam luteiną ? i stąd te plamienia takie...

Dla swietego spokoju powtórz test za dwa dni albo na betke rano,a test po wyschnieciu juz nie jest wiarygodny.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    Ja Wam powiem dziewczyny, ze mam doła. Mąż od przyszlego poniedzialku juz jedzie w trase, bedzie w trasie 11 dni, 3 dni w domu i tak w kolko. Przy takiej pracy ciezko bedzie zajsc w ciaze :( I jeszcze ten cykl taki dziwny :/

Moze nie bedzie tak zle,pamiętaj ze plemniczki zyjà nawet do pieciu dni :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ty sie nie zamartwiaj bo tu cuda sie dzieja zycze abys zalapala wirusa ciazowego :D

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Kkkaaarrr - no może całkiem nie ucieknę jeśli dziś zobaczę serduszko ;) Ale z pewnością nie będę pisać tak o każdych jakichś moich obawach związanych z ciążą czy coś ;)

Za to pewnie Was będę zamęczać jeśli tam tak nie będę pisać :P

Pati - a może prędzej uda się tak niż ze skrupulatnego planowania ? :D Życzę Ci w niedługim czasie tłuściutkich II ;)

Warto byc na wątku gdzie sie ma wsparcie i jest dobra atmosfera.Kiedy zaszłam w ciàze bylam na wàtku CLO,ale nie zmieniłam bo zbyt dobrze sie tam czułam.Poroniłam,ale to nie znaczy ze mnie tam nie chcą.Pocieszamy sie na wzajem,jesli ktoras nie bierze clo to tez z tamtąd nie ucieka,kazdy wątek ma mieszanke doswiadczen...wasz wątek poronien a przewaga ciąź,moznaby sie pomylic...takie jak wy dajà nadzieje tym ktore znów startujà

maggda lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    brała może któraś z Was pregna plus lub mama dha??
    lekarz mi zalecił żebym kupiła :)

Ja biore pregna plus dha,oraz femibion natural clasic,sporo lekarzy poleca po poronieniu witaminy z podwójną dawkà kwasu foliowego,wit D,wit C,magnezu i kwasy omega 3

palma lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa wybacz, ale zapomniałam o linku w drodze do kibelka i dopiero Ty mi przypomniałaś! :D wiesz, ciąża mózg odbiera ;) zaraz poszukam tylko przejdę na laptopa

Palma pisałam wyżej o mama dha

prosze:
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-bawelniane-l-polskie-rozne-kolory-i5654981510.html

ostrzegam tylko, że długo się czeka na wysyłkę.
    normalnie mam rozmiar 40, zamówiłam L i sa dobre. pierwsze ubranie - wąskie w łydkach, ale po pierwszym dniu już są ok i piorę je co chwilę, bo są mega wygodne
    mam jeszcze jedne legginsy od tego sprzedawcy, jakies antybakteryjne czy cos, są sztywniejsze na pewno i można by rzec, że na wyjścia się nadają.
    ale te bawelniane wygodniejsze i lepiej uszyte na brzuchu moim zdaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:17

palma, osa lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • maggda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq i jak wizyta????

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq czekamy na wiesci?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • osa Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelku, no wiem jak to bywa z tym zostawianiem głowy wszędzie ;) Dzięki za link i opinię, niedługo sobie zakupy zrobię. :)

Byłam na siłowni, bo lekarz zezwolił na powrót do ćwiczeń fizycznych, oczywiście wszystko na maszynach i małych obciążeniach. Samopoczucie po treningu ok, jeszcze w nocy zobaczę czy nic nie będzie boleć i powoli będę sobie ćwiczenia wprowadzać.

3jvzi09k998ztm99.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ