X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Jagna, ja miałam robione:
    antykoagulant tocznia, p/c antykariolipidowe IgG, IgM i p/c przeciw B2-glikoproteinie IgG, IgM
    za te zapłaciłam w Klinice Bocian w Białymstoku 490zł

bobo- zastanawiam się, skąd takie różnice w cenie! jakbym ze 3 razy przepłaciła.. nie wiem o co chodzi..
    p/c przeciw B2-glikoproteinie IgG, IgM są chyba drogie, u mnie wluxmedzie kosztuja 155 zł

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    tak się zastanawiem... ja znam miano i typ świecenia z ANA2, w ANA było tylko napisane, że dodatnie. A Ty nie robiłaś ANA2 i wiesz to samo co ja? Może Ty miałaś to jakoś razem... chociaż ja sprawdziłam i moje ANA2 kosztowało 140 zł, ale nie szukałam konkurencyjnej oferty, zrobiłam tam gdzie byłam.

ANA w Alab Szczecin 44,10 zł - taki opis dokładnie badania jest: P/c przeciw jądrowe ANA (wykrywanie metoda IIFT + miano) (O21).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:01

• Evita Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Przed chwilą zobaczyłam krew na wkładce, bez żadnych skrzepów ani nic, zwykła jasna krew. Taka smużka i przy podcieraniu też było.

Oprócz Luteiny rano i na wieczór tej 100mg biorę w południe 1x1 50mg. Palec umazany krwią...

Dzwoniłam do lekarza, ale powiedział, że jak nic nie boli i plamienie nie będzie się pogarszać to mam nigdzie nie jechać.

Brzuch to mnie praktycznie wcale nie bolał w tej ciąży, jakieś pojedyncze kłucia się zdarzały, ale tak to nic.

Boję się :(

Zdenerwowałam się :(

Rano jak brałam Luteine to było idealnie czysto. Byłam dziś na badaniach krwi, musiałam po mieście trochę połazić. Możliwe, że to tylko jakieś naczynko pękło?

Jacqueline a chodzisz do pracy? Może powinnaś te pierwsze tygodnie przeleżeć? Tak po prostu żeby się nie denerwować? Jak byłam w szpitalu to leżałam z dziewczyną na sali, która chyba miała zagrożoną ciążę, bolało ją i dlatego ją przyjęli. Słyszałam jak lekarka z nią rozmawiała - pozwoliła jej wyjść ze szpitala ale kazała leżeć plackiem w domu, nic nie robić. Mówiła też na pociechę, że jak się pierwszy trymestr tak niezbyt dobrze zaczyna to może tak być nawet do 12-14 tyg ale potem reszta ciąży jest zazwyczaj fajna :)

Trzymam za Ciebie kciuki - daj znać jak się czujesz i nie denerwuj się

Jacqueline lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    a z drugiej strony to nie chce sie dac zwariowac tym gdybaniem, nawet sobie czasem malą ilosc winka pozwalam - bo inaczej to wszystko bym musiala nastawiac "bo jakbym juz byla w ciązy..."
    wychodze z zalozenia, ze poki nie zatestowalam - to nie wiem
    może to błąd?....

no ale ostroznosci nie zaszkodzi

Hej Gama,

Nie ma co wariować ale ja zumbę odpuszczam - w sumie to tylko kilka dni do testu/miesiączki. Jak się nie uda to będę chodzić dalej. Czytałam trochę w necie i sporo opinii czytałam, żeby aerobowe ćwiczenia i podskoki nie są wskazane. Ale tak jak Osa napisała co człowiek to opinia. A winko nie zaszkodzi na pewno bo nawet jak się udało to nie ma jeszcze łożyska - natura nas zabezpiecza przed takimi sytuacjami - my wyczekujemy i odliczamy do testowania ale nie każda kobieta tak ma :) Ja też sobie czasem lampkę wypiję - zwłaszcza jak bardzo się denerwuję :P

gama lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    tak się zastanawiem... ja znam miano i typ świecenia z ANA2, w ANA było tylko napisane, że dodatnie. A Ty nie robiłaś ANA2 i wiesz to samo co ja? Może Ty miałaś to jakoś razem... chociaż ja sprawdziłam i moje ANA2 kosztowało 140 zł, ale nie szukałam konkurencyjnej oferty, zrobiłam tam gdzie byłam.
    U mnie ANA 50zl a ANA2 90zl

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    U mnie ANA 50zl a ANA2 90zl
    a u Ciebie co jest w wynikach ANA, a co w ANA2?

Ale widzę, że w tym Alabie co robiłam te ANA to nie ma w ogóle ANA2 - przynajmniej na stronie ich nie mogę znaleźć.

A ANA2 nie jest jakieś bardziej szczegółowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:04

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita - staram się nie denerwować, choć ciężko, ale wiem, że nerwy nic tu nie pomogą. Nie, nie pracuję zawodowo. Zajmuje się domem, rodzice prowadzą gospodarstwo, ale odkąd jestem w ciąży to nigdzie nie łażę ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    p/c przeciw B2-glikoproteinie IgG, IgM są chyba drogie, u mnie wluxmedzie kosztuja 155 zł
    u mnie w Alabie te dwa badania to koszt ok. 232 zł, a w klinice Vitolive 190 zł. spore różnice...

• gama Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - nic sie nie martw na zapas:) jesteśmy z z Toba i wspieramy:)

Jacqueline lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    a u Ciebie co jest w wynikach ANA, a co w ANA2?

Ale widzę, że w tym Alabie co robiłam te ANA to nie ma w ogóle ANA2 - przynajmniej na stronie ich nie mogę znaleźć.

A ANA2 nie jest jakieś bardziej szczegółowe?

Dopiero zamierzam zrobic to badanie a nie mam pojęcia czym sie róznià

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam taki prosty opis badan ANA

ANA 1 jest najbardziej ogólnym badaniem, bardziej służącym weryfikacji, czy ktoś ma jakieś choróbsko czy nie, bądź czy jest w grupie ryzyka posiadania konkretnej choroby autoimmunologicznej.
    ANA 2 jest już bardziej precyzyjnym badaniem, określającym typ świecenia, dzięki czemu wiemy, z czym możemy mieć do czynienia oraz miano przeciwciał. Miano 1:100 (max) jest jeszcze kwestią do dyskusji, ale wartości powyżej (kilkaset, kilka tysięcy) świadczą o dodatnim wyniku badania

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Blondyna5555 a tobie te przeciwciala wyszly w ciązy czy robilas badania po poronieniu?zastanawiam sie czy nie jest za pózno w moim przypadku robic te badania,minęlo cztery tygodnie...niby piszą ze do 6tygodni ale moze juz wynik nie bedzie zbytnio obrazowy?

Miało być cytuj ;-)
    Ja robiłam te badania na początku ciąży.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Miało być cytuj ;-)
    Ja robiłam te badania na początku ciąży.

I tak wlasnie zrobie z moimi badaniami,nie zrobie ich teraz a dopiero jak znów zaciàze...chyba,bo sama juz nie wiem czy robic czy poczekac do ciàzy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, jak u Ciebie?
    oszczędzaj się i nie spaceruj za wiele. Być może to z wysiłku.

Tak poczytałam, co piszecie o tych badaniach ANA, kurczę, może i ja powinnam zrobić? Chociaż żaden gin nic o nich nie wspominał..
    Już wiem, że w mojej miejscowości badań tych nie zrobię.. ale zaczynam mieć taki dylemat jak Jagna..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Jacqueline, jak u Ciebie?
    oszczędzaj się i nie spaceruj za wiele. Być może to z wysiłku.

Tak poczytałam, co piszecie o tych badaniach ANA, kurczę, może i ja powinnam zrobić? Chociaż żaden gin nic o nich nie wspominał..
    Już wiem, że w mojej miejscowości badań tych nie zrobię.. ale zaczynam mieć taki dylemat jak Jagna..
    Ja cześc zrobie teraz,a reszte jak bede dopiero w ciàzy i wezme skierowanie do reumatologa moze jeszcze on cos podpowie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam się o poranku :) U mnie odliczanie do pierwszej wizyty po zabiegu - to już w piątek.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Cześć Dziewczyny, witam się o poranku :) U mnie odliczanie do pierwszej wizyty po zabiegu - to już w piątek.
    ;)))) daj znac jak wizyta? Czy dal zielone światełko???? Co ci poradził???? Czekam na info... ja dalej czekam na @ i dopiero wtedy wizyta..... a jutro wracam do pracy masakra; (((( nie chce tego obozu; (((((( jeszcze nocki....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja cześc zrobie teraz,a reszte jak bede dopiero w ciàzy i wezme skierowanie do reumatologa moze jeszcze on cos podpowie
    I tak jak niektóre z was mam problem,bo czytam tak was i czytam opowiadacie bardzo madrze z duza wiedzą ale ja po pierwsze jak kolezanka nie dostalam polecenia ani rady od lekarza aby zrobic jakiekolwiek badania, poniewaz to pierwsza strata.... nie lubię ich podejścia typu a w dupie z tym jak to pierwszy...i mam ku***a nadzieje ze ostatni raz ,ale slabo mi sie robi jak lekarze maja zlewke,ciagle szukam lekarza INNEGO niz mialam podczas fasolki w brzuszku bo ten byl porażka życiową!!!!!!!! I nie wiem czy mam cos robic.... mialam robione podstawy w trakcie tsh, różyczke,HIV, morfologia,cukier, i ta na chorobe zwerzęcą, i chyba tyle, teoretycznie jestem zdrowa, nic mi nie wiadomo... o czyms co miałoby znaczenie... hm...ale wy robocie badania... i sama juz nie wiem....aaaa niedawno uswiadomilam sobie ze cytologii mi noe robili wogole ost.raz mialam robiona w styczniu 2015 i byla bardzo dobra ale wiem ze w ciazy tez musieli mi zrobic...a nie mialam na stowe....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:09

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza - w nocy 2 razy wstawałam do toalety, za pierwszym razem no trochę było krwi przy podcieraniu, nie tak mało, za drugim tylko troszkę, rano przy aplikacji Luteiny śluz zabarwiony na hmm różowo. Na razie nic nie było przy wizytach w toalecie.

Jestem mega niewyspana, głowa boli, bo M wrócił po 2-giej z pracy, oczywiście obudziłam się i usnęłam dopiero po 4-tej, o 5:30 obudził mnie jego budzik, musiał do pracy dziś iść na 7-mą, miał tylko coś tam zrobić może góra 2 godziny, a zanosi się, że będzie przynajmniej do południa robił :/

Rano dziś wypiłam słaba rozpuszczalną z mlekiem jak zawsze, potem przez godzinę żałowałam tego, mój żołądek cierpiał :/ Myślałam, że zaraz do łazienki polece...

Ale zjadłam jogurcik naturalny, za godzinkę jakieś kanapeczki z szyneczką, wypiłam herbatkę i jest na razie ok :) Choć zjadłam z godzinę temu niecałą i mam dziwne uczucie jakbym znów coś chciała jeść, ale nie wiem co.

Magdzia - ja miałam robioną w cyklu tuż przed poprzednią ciążą cytologię, lekarz wpisał mi wynik z datą kiedy robiona, nie pobierał mi teraz nowej, może dlatego, że poplamiam w tej ciąży na razie.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołuję do odpowiedzi koleżanki z brzuszkami, które nie odzywały się już ładnych kilka dni Martynka, malika, inessa, osa, Bomblica. Co tam u was, wszystko w porządeczku??

A jak tam u staraczek, czy któraś odlicza już do testowania? Cały czas jestem tu z najmłodszym Bąbelkiem, chyba czas najwyższy aby miał na tym wątku nowego młodszego kolegę/koleżankę :D

Nanatasza lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ