WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie u genetyka na nfz - nic nie wiem oprócz tego, że wyniki za 5 miesięcy :/

Ogólnie źle się czuje, nastrój kiepski nie mam siły nawet siedzieć i brak ochoty na wszystko :( do każdej czynności muszę się zmuszać...a do tego psychicznie znowu rozsypka ... chyba metformax daje pierwsze skutki...a za tydzień mam zwiększyć do 3 x dziennie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:35

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy to możliwe 2 kreska na teście ciazowym miesiąc po poronieniu?
    Powiem wam ze z mężem 2,5tygodnia od zabiegu się staraliśmy o dziecko a @ nie dostałam co robić?

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • maggda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie mozliwe. Moze zrob bete? Wtedy bedziesz wiedziala albo wizyta u lekarza.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozliwe, czytalam o dziewczynach ktore pisaly w internecie ze jeszcze przed 1 okresem po poronieniu zaszly w ciaze...ale moze to hormon jeszcze nie zszedl...chociaz po miesiacu to chyba powinien

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do ginekologa jutro boje się w sumie ginekolog nie zobaczy ciąży bo za szybko co nie ?

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bierzesz rozne leki, witaminy itd.? coby maksymalnie zapobiegac przykrym wydarzeniom:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Rano mąż pojechał z rodziną na pogrzeb dziadka, wspominałam o tym, ja nie pojechałam jednak. Nawet i lepiej jakoś znowu kiepsko się czuje, zawsze rano i tak do południa kiepsko się czuję, niedobrze mi jakoś. Zamiast ustępować objawy to się nasilają. No cóż pojutrze wizytę mam u ginekologa i juz nie mogę się doczekać jak zobaczę córeczke, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, bo zawsze przed wizytą jakiś zimny pot ze strachu mnie oblewa ;-)

Zaraz muszę się ruszyć i zrobić sobie obiad, w końcu jeść trzeba a nikt mi nie zrobi ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie orientuje się w ktorym tc poroniłaś, mogła poprzednia beta nie wyzerować, to zależy od organizmu jak szybko dochodzi do siebie.

Ale jeśli to świeża beta to życzę powodzenia tym razem :)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa biorę kwas foliowy 15 mg na dzień i duphaston 3 razy dziennie po 1 od dziś na podtrzymanie wrazie gdybym byla

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jeszcze zrobię z rana test i zobaczę co lekarz mi powie bo idę jutro myślałam że nie zajde tak szybko bo u nas ciężko jest z zajściem a tu taka niespodzianka oby szczęśliwa!

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • osa Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytam Was codziennie, ale obowiązków dużo, więc nawet nie mam jak się odnieść do wszystkich.

Gama, gratulacje, czekamy na betę. :)

Aga, najprawdopodobniej ginekolog nie zobaczy nic na USG na tym etapie. Najpewniejszym wyjściem jest zrobienie dwóch bet i zobaczyć czy przyrasta.

Blondyna, dobrze, że nie pojechałaś, jednak czyjkolwiek by to pogrzeb nie był, to jest zawsze niemiłe przeżycie. Nie ma co, Twoje dziecko jest tutaj najważniejsze. Czekamy na wieści po wizycie.

Inessko, wystraszyłaś nas tutaj. Trzymamy kciuki za Gabrysia cały czas.

Bombelku, piękny brzuszek, a waga u Ciebie jak zaklęta.

Annak, coś rzadko tutaj nas odwiedzasz :)

Zazdroszczę Wam małych wzrostów wagi, ja mam ostatnio problemy z zaparciami i nic ze mnie nie wychodzi (przepraszam za wyrażenie) i waga rośnie, dziś to w ogóle pokazała jakieś maksimum (w tydzień 1 kg więcej), mam nadzieję, że to jednorazowy skok, bo się staram nie obżerać. W sumie 5 kg na plusie w 5 miesiącu.

Kciuki za staraczki zaciśnięte, mamuśkom dużo zdrowia i cierpliwości.

3jvzi09k998ztm99.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 1kg na tydzień to miałam w tych początkowych 2kg ;)

Na zaparcia polecam syrop lactulosum, lekarz jeszcze polecał czopki glicerynowe lub czopki evaqu czy jakos tak
    Ewentualnie może kiwi podziała, na mnie działa aż za bardzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 15:30

osa lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzis robilam bete i wynik wynosi 85, w srode powtorka i sprawdze czy dobrze przyrasta.Troche mnie martwia bole jajnikow. Cos czuje, ze nie zaznam spokoju do porodu.

osa, Bomblica, M@linka, palma, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• osa Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę od naturalnych sposobów. U mnie przed ciążą najlepiej śliwki suszone się spisywały, może teraz też podziałają.

Bardzo się cieszę, bo udało mi się dostać na refundowane badanie prenatalne - echo serca płodu. Po refundowanych badaniach w 11-13 tygodniu z automatu poradnia genetyczna kieruje na takie badanie. Próbowałam się zapisać, ale nie było już miejsc, a dziś coś mnie tknęło, zadzwoniłam i okazało się, że dziś rano któraś z pań zrezygnowała.

3jvzi09k998ztm99.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa, ja po naturalnym kiwi myślałam że z kibla nie wyjdę :P ;) dlatego pokochałam syropek :)

Pati na początku wszystko boli i ma się wrażenie że okres za rogiem, nie martw się :) jak ból dokucza weź nospe bez obaw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:05

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Już po wizycie u genetyka na nfz - nic nie wiem oprócz tego, że wyniki za 5 miesięcy :/

Ogólnie źle się czuje, nastrój kiepski nie mam siły nawet siedzieć i brak ochoty na wszystko :( do każdej czynności muszę się zmuszać...a do tego psychicznie znowu rozsypka ... chyba metformax daje pierwsze skutki...a za tydzień mam zwiększyć do 3 x dziennie...

jej jakie badania robiłaś, że aż 5 miesięcy :o ja skierowanie do genetyka na nfz dostanę dopiero na wizycie kontrolnej ale jak mam tyle czekać na wyniki to mam mieszane uczucia...

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• M@linka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    Witam, dzis robilam bete i wynik wynosi 85, w srode powtorka i sprawdze czy dobrze przyrasta.Troche mnie martwia bole jajnikow. Cos czuje, ze nie zaznam spokoju do porodu.

Pati85 u jakiego sprzedawcy kupiłaś testy ovu? możesz polecić?
    wow ale szybko wychwyciłaś tę ciążę :) 3tydz? jak to liczysz jeśli można wiedzieć...pytam z ciekawości :) no i gratuluję po ciuchu

Aga Tobie też gratuluję nieśmiało - oby to była nowa beta :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    jej jakie badania robiłaś, że aż 5 miesięcy :o ja skierowanie do genetyka na nfz dostanę dopiero na wizycie kontrolnej ale jak mam tyle czekać na wyniki to mam mieszane uczucia...

Na wizytę w poradni czekaliśmy jakieś 3 tygodnie...a sama wizyta dziwnie wyglądała - po wypełnieniu przez nas ankiety jakaś pani - nawet nie wiem czy to lekarz, bo nie miała żadnej plakietki i info na drzwiach przeprowadziła z nami wywiad dość szczegółowy dotyczący chorób w rodzinie mojej i męża. No a po wywiadzie przyszła inna pani i pobrała nam krew.

Jak się spytałam w końcu jakie to badanie to Pani, która robiła wywiad udzialiła mi zdawkowej odpowiedzi jaką mogę sobie sama w necie przeczytać - w ogóle nie nazwała w żaden sposób badania, ze jakieś kariotypy czy coś -więc nie wiem :/ powiedziła tylko genatyczne, żeby sprawdzić czy w waszych genach jest wszystko okej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:36

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze, że Wam zazdroszczę dziewczyny ;) Ale tak w sensie, no same wiecie, po prostu tego uczucia ;)

Ale tak bardzo się cieszę, jak słyszę dobre wieści od Was :)

Byłam dziś na tych badaniach co pisałam. Zamierzam zabrać z sobą te wyniki jak będę szła na kontrolę z wynikami histopatologii. Ciekawe co mi powie gin na to, że wzięłam się za robienie badań na własną rękę ;)

osa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a to pewnie tylko kariotypy były robione, rzadko z nich coś wychodzi... bo genetyczne też mogą być inne np na trombofilię ale nie wiem czy można je robić na nfz, ja się szykuję na wydatek...

Jacqueline ja też byłam i też mam zamiar iść z wynikami, tylko na nie mogę poczekać do 4 tygodni ;/

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ