Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Już po wizycie u genetyka na nfz - nic nie wiem oprócz tego, że wyniki za 5 miesięcy
Ogólnie źle się czuje, nastrój kiepski nie mam siły nawet siedzieć i brak ochoty na wszystkodo każdej czynności muszę się zmuszać...a do tego psychicznie znowu rozsypka ... chyba metformax daje pierwsze skutki...a za tydzień mam zwiększyć do 3 x dziennie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:35
-
Witajcie dziewczyny
Rano mąż pojechał z rodziną na pogrzeb dziadka, wspominałam o tym, ja nie pojechałam jednak. Nawet i lepiej jakoś znowu kiepsko się czuje, zawsze rano i tak do południa kiepsko się czuję, niedobrze mi jakoś. Zamiast ustępować objawy to się nasilają. No cóż pojutrze wizytę mam u ginekologa i juz nie mogę się doczekać jak zobaczę córeczke, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, bo zawsze przed wizytą jakiś zimny pot ze strachu mnie oblewa
Zaraz muszę się ruszyć i zrobić sobie obiad, w końcu jeść trzeba a nikt mi nie zrobi -
Aga nie orientuje się w ktorym tc poroniłaś, mogła poprzednia beta nie wyzerować, to zależy od organizmu jak szybko dochodzi do siebie.
Ale jeśli to świeża beta to życzę powodzenia tym razemcóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Cześć dziewczyny
Czytam Was codziennie, ale obowiązków dużo, więc nawet nie mam jak się odnieść do wszystkich.
Gama, gratulacje, czekamy na betę.
Aga, najprawdopodobniej ginekolog nie zobaczy nic na USG na tym etapie. Najpewniejszym wyjściem jest zrobienie dwóch bet i zobaczyć czy przyrasta.
Blondyna, dobrze, że nie pojechałaś, jednak czyjkolwiek by to pogrzeb nie był, to jest zawsze niemiłe przeżycie. Nie ma co, Twoje dziecko jest tutaj najważniejsze. Czekamy na wieści po wizycie.
Inessko, wystraszyłaś nas tutaj. Trzymamy kciuki za Gabrysia cały czas.
Bombelku, piękny brzuszek, a waga u Ciebie jak zaklęta.
Annak, coś rzadko tutaj nas odwiedzasz
Zazdroszczę Wam małych wzrostów wagi, ja mam ostatnio problemy z zaparciami i nic ze mnie nie wychodzi (przepraszam za wyrażenie) i waga rośnie, dziś to w ogóle pokazała jakieś maksimum (w tydzień 1 kg więcej), mam nadzieję, że to jednorazowy skok, bo się staram nie obżerać. W sumie 5 kg na plusie w 5 miesiącu.
Kciuki za staraczki zaciśnięte, mamuśkom dużo zdrowia i cierpliwości.
-
Osa 1kg na tydzień to miałam w tych początkowych 2kg
Na zaparcia polecam syrop lactulosum, lekarz jeszcze polecał czopki glicerynowe lub czopki evaqu czy jakos tak
Ewentualnie może kiwi podziała, na mnie działa aż za bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 15:30
osa lubi tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Zacznę od naturalnych sposobów. U mnie przed ciążą najlepiej śliwki suszone się spisywały, może teraz też podziałają.
Bardzo się cieszę, bo udało mi się dostać na refundowane badanie prenatalne - echo serca płodu. Po refundowanych badaniach w 11-13 tygodniu z automatu poradnia genetyczna kieruje na takie badanie. Próbowałam się zapisać, ale nie było już miejsc, a dziś coś mnie tknęło, zadzwoniłam i okazało się, że dziś rano któraś z pań zrezygnowała. -
Osa, ja po naturalnym kiwi myślałam że z kibla nie wyjdę
dlatego pokochałam syropek
Pati na początku wszystko boli i ma się wrażenie że okres za rogiem, nie martw sięjak ból dokucza weź nospe bez obaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:05
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
M@linka wrote:Już po wizycie u genetyka na nfz - nic nie wiem oprócz tego, że wyniki za 5 miesięcy
Ogólnie źle się czuje, nastrój kiepski nie mam siły nawet siedzieć i brak ochoty na wszystkodo każdej czynności muszę się zmuszać...a do tego psychicznie znowu rozsypka ... chyba metformax daje pierwsze skutki...a za tydzień mam zwiększyć do 3 x dziennie...
jej jakie badania robiłaś, że aż 5 miesięcy :o ja skierowanie do genetyka na nfz dostanę dopiero na wizycie kontrolnej ale jak mam tyle czekać na wyniki to mam mieszane uczucia...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
pati85 wrote:Witam, dzis robilam bete i wynik wynosi 85, w srode powtorka i sprawdze czy dobrze przyrasta.Troche mnie martwia bole jajnikow. Cos czuje, ze nie zaznam spokoju do porodu.
Pati85 u jakiego sprzedawcy kupiłaś testy ovu? możesz polecić?
wow ale szybko wychwyciłaś tę ciążę3tydz? jak to liczysz jeśli można wiedzieć...pytam z ciekawości
no i gratuluję po ciuchu
Aga Tobie też gratuluję nieśmiało - oby to była nowa beta
-
Xaxa wrote:jej jakie badania robiłaś, że aż 5 miesięcy :o ja skierowanie do genetyka na nfz dostanę dopiero na wizycie kontrolnej ale jak mam tyle czekać na wyniki to mam mieszane uczucia...
Na wizytę w poradni czekaliśmy jakieś 3 tygodnie...a sama wizyta dziwnie wyglądała - po wypełnieniu przez nas ankiety jakaś pani - nawet nie wiem czy to lekarz, bo nie miała żadnej plakietki i info na drzwiach przeprowadziła z nami wywiad dość szczegółowy dotyczący chorób w rodzinie mojej i męża. No a po wywiadzie przyszła inna pani i pobrała nam krew.
Jak się spytałam w końcu jakie to badanie to Pani, która robiła wywiad udzialiła mi zdawkowej odpowiedzi jaką mogę sobie sama w necie przeczytać - w ogóle nie nazwała w żaden sposób badania, ze jakieś kariotypy czy coś -więc nie wiempowiedziła tylko genatyczne, żeby sprawdzić czy w waszych genach jest wszystko okej..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:36
-
Przyznam szczerze, że Wam zazdroszczę dziewczyny
Ale tak w sensie, no same wiecie, po prostu tego uczucia
Ale tak bardzo się cieszę, jak słyszę dobre wieści od Was
Byłam dziś na tych badaniach co pisałam. Zamierzam zabrać z sobą te wyniki jak będę szła na kontrolę z wynikami histopatologii. Ciekawe co mi powie gin na to, że wzięłam się za robienie badań na własną rękę
osa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
M@linka a to pewnie tylko kariotypy były robione, rzadko z nich coś wychodzi... bo genetyczne też mogą być inne np na trombofilię ale nie wiem czy można je robić na nfz, ja się szykuję na wydatek...
Jacqueline ja też byłam i też mam zamiar iść z wynikami, tylko na nie mogę poczekać do 4 tygodni ;/
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw