Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, ja jutro.
Zaczynam się już denerwować, będzie 6+6 więc marzę żeby zobaczyć serduszko...
Mnie podbrzusze też ciągnie, zwłaszcza prawa strona ale mniej od kiedy biorę dupka.
I znowu mam problem z temp , na polu coraz cieplej a ja się trzęsę z zimna .
Byle do jutra ...5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Ani o której jutro?
U mnie od wczoraj delikatne brązowe plamienia. Serce stanęło mi wczoraj w gardle, ale już staram się być spokojna. W poprzedniej ciąży plamiłam wiele tygodni, a dzidziuś się rozwijał.
Nie będę już załatwiać wizyty na szybko, bo to na szczęście plamienie, a nie krwawienie. Zobaczymy co będzie na wizycie we wtorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 10:47
-
Anino to kciuki jutro będziemy zaciskać za Ciebie
Admiralka ja też plamiłam na brązowo w ciąży z synkiem i synuś jest zdrowy
W tej ostatniej ciąży jeden dzień krwawiłam i gin pow., że czasem takie krwawienie na wczesnym etapie może świadczyć o wadzie serduszka. Mój trzeci brat(moi rodzice obaj zdrowi) urodził się z wadą serca. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, mial operaje na otwartym sercu w wieku 7miu lat a teraz ma lat 22I wszystko jest dobrze
Moja mama przy mojej stracie teraz dopiero mi się przyznała, że przed mną i po mnie też poroniła. Nawet nie wiedziałam
Ale ma trójkę młodszych braci i bardzo ich kocham
-
o 10, potem mam psychologa więc dam wam znać popołudniu gdyż mój net na tel słabo działa.
Dzisiaj śniło mi się że dostałam @ więc nerwy już dają o sobie znać5.05.2010 - mój największy Skarb
Ani w 6+6 już sporo powinno widać. Myślę, że jest duża szansa na serduszko.
Admiralka wiem jakie to uczucie gdy się widzi nagle plamienie. Ja akurat dostałam w dzień wizyty, tylko, ze u mnie jasnorózowe - takie mam zazwyczaj przed samą @, więc tym większy stres. Później powtórzyło się w sobotę kiedy mieliśmy przed sobą daleką trasę na święta. Póki co się nie powtórzyło i oby tak zostało. Dla mnie to zupełna nowość, bo nigdy w ciąży nie miałam plamień.
Pozostaje poczekać do poniedziałkowej wizyty.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
vigry wrote:A ja dziewczyny byłam wczoraj wieczorem u gina. Jest pęcherzyk ciążowy, odpowiedni do 5 tygodnia (to było 5+3). Doktor dooszukał się kropeczki/kółeczka która pewnie jest zarodkiem ale to za wcześniej żeby mierzyć.
Dostałam leki, oprócz heparyny zwiększył mi luteinę i dodał encorton. Mam przyjść za tydzień się pokazać a za 2 na normalną wizytę. Cieszę się że na razie wygląda ok, ale chciałabym zobaczyć już zarodek i serduszko bo mam w sobie wielki strach...
Vigry, a jakie masz wskazania do encortonu? Mi żaden lekarz nie dawał, ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby brać "na wszelki wypadek".
Ja oczywiście znowu mam zanik objawów i lekką panikę.....
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Marti83 dzięki dzięki bardzo
Ani1234 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Vigry gratuluję pęcherzykaJa jestem ciekawa,czy mi lekarz zwiększy dawkę zastrzyków-mam tylko tę podstawową dawkę
ni ale lepsze to niż nic-no i acard cały czas mam brać.
Co do suplementów to trochę tego łykam,bo jedzenie w Nl tak przetworzone,że nie wiadomo co jeść.Najlepiej u Turków kupować-tam wydaje się,że owoce nie pryskane,choć pewności nigdy nie ma.
*kwasy omega (1tabl.500mg dha)
*cytrynian magnezu 400mg.
*aktywny kwas foliowy i co 2-3 dzień aktywne Wit.B6,12
*probiotyki
*żelazo z Wit.C
*czosnek
*Wit.D3 4000j.m
Kupiłam sobie też jod ale na razie tylko czytam o nim...
Co do nospy,to mam takie samo zdanie jak agulineczka.Używałabym tylko w razie konieczności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 11:16
Marti83 lubi tę wiadomość
-
Nic się nie stało Marti
Jestem pozytywnie nastawiona do sytuacji, także luz.
Właśnie chciałam Was zapytać która z Was bierze Encorton i na podstawie jakich badań, bo szukamy teraz czy i mi będzie potrzebny. Ja już lekarza nie pytałam, tylko będę robiła te badania które zlecił.Marti83 lubi tę wiadomość
-
Gos77 wrote:Vigry, a jakie masz wskazania do encortonu? Mi żaden lekarz nie dawał, ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby brać "na wszelki wypadek".
Lekarz nie powiedział mi wprost na co daje mi encorton, chyba na ogół sytuacji że to już 3 ciąża, że obie obumarly na wczesnym etapie i nie wiadomo dlaczego. Przez połowę wizyty milczał i analizował usg i moją kartę, zastanawiał się jakie leki przepisać. Na koniec zwiększył dawki i dał encorton.
Po 2 poronieniu robiłam na własną rękę badania immunologiczne i wyszły mi przeciwciała przeciwplemnikowe w mianie 1:160. To niby bardzo mało, ale jednak po cichu liczyłam na ten encorton więc cieszę się że mi to zapisał.
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
nick nieaktualnyMnie lekarz zapisał encorton 5 mg od pozytywnego testu. Mam brać 1-1/2-0 co pani w aptece mi objaśniła, że 1 tabletkę rano, pół w południe i nic wieczorem. Nie wiedziałam, że tak dziwnie się to przyjmuje i nie dopytałam lekarza o których godzinach to brać... może Wy wiecie? Co do wskazań to mi z badań nic nie wyszło ale lekarz powiedział, że to może pomóc i daje się po in vitro...
Na początku bałam się sterydu bez powodu wyraźnego brać ale ta lekarka u której byłam teraz na monitoringu powiedziała żeby się nie bać i brać.
-
Gos77 wrote:Vigry, a jakie masz wskazania do encortonu? Mi żaden lekarz nie dawał, ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby brać "na wszelki wypadek".
Gos u mnie też różnie z objawami.
Wczoraj pół dnia mdłości a dzisiaj prawie wcale.
Jedno co mam na stałe to ciągnięcie dołu brzucha, a jak u Ciebie?5.05.2010 - mój największy Skarb
No u mnie w zasadzie nic. Mdłości nie mam, bóli brzucha w zasadzie też nie. Jedyne co u mnie było to nabrzmiałe piersi, troszkę bolące, ale mam wrażenie, że są coraz bardziej oklapnięte
A to był znak poronienia w poprzendiej ciąży
dlatego tak schzuję z tymi cyckami
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Rozumiem Cię. Ja też jak tylko mam mniejsze objawy jednego dnia to już gdzieś tam są czarne myśli.
Wolałabym żeby mnie bolało, mdliło itd niż żeby nic nie czuć.
A kiedy masz kolejną wizytę?5.05.2010 - mój największy Skarb
Marti83 wrote:Dzień dobry
Jesteście wszystkie cudowne
To mój dzisiejszy test
Coś mi nie wchodzi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63bff37a2525.jpg
No co Ty przecież śliczna kreseczkaidź na bete jeszcze
Kochana ja w pierwszej ciąży miałam TSH 10,5 ale nie widziałam wtedy o tarczycy nie brałam lekówWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:18
Marti83 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkowa dziękuję
pójdę w przyszłym tygodniu ponieważ w na sobote mam termin @ więc przeczekam weekend i lecę
O to dużo, i nie brałaś leków? Ja brałam a mimo tego tak leciało to tsh w górę. Prawdopodobnie za niskie dawki miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:21
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Vigry cudnie na następnej wizycie będzie małe pikadełko :***
Ani1234 3mam kciuki czekam na dobre wieściu mnie piersi flaczki trochę jakby jędrniejsze sutki tylko drażliwe ale tak nie bolą
Lady_Dior a jakie DHA wcinasz ? i od kiedy ja na razie metylki D i prenatal uno , dha chyba się w późniejszych tyg wprowadza tak .
Ja czasami olej lniany sobie polewam do jedzenia
Nadzieja22 ja encorton brałam w poprzednich staraniach ale mi nie pomógł , a dostałam go niby na to aby organizm nie był agresywny i nie dorzucał zarodka , teraz biorę accofil i na razie działa , nie wiem czy jescze dostane steryd czy nie na razie musze płytki krwi sprawdzić po tych lekach
Mnie dzisiaj obudziły mdłości ale poszłam jeszcze spac i przeszło , ogólnie tera cąły czas bym spała . Brzuch pobolewa i nie wiem czy to dobrze czy nie ale tłumacze sobie , ze tak ma byc , jak cos bardziej biorę magnez obecnie asparagin bo ma też potas
vigry lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Marti83 wrote:Karmelkowa dziękuję
pójdę w przyszłym tygodniu ponieważ w na sobote mam termin @ więc przeczekam weekend i lecę
O to dużo, i nie brałaś leków? Ja brałam a mimo tego tak leciało to tsh w górę. Prawdopodobnie za niskie dawki miałam
To była pierwsza ciąża ja głupia nic nie wiedziałam co do czego , byłam w UK to tym bardziej nikt mi nie powiedział . Ale podejrzewam , ze u mnie od początku KIRY i problem z zagnieżdżeniem był teraz biorę accofil i morfologia w kosmos haha ale działa za to bo pierwszy raz mam taką bete tak szybkojutro idę na przyrost i marzę żeby był ok wtedy do lekarza w piątek co by mi doradził pare rzeczy , bo za bardzo wazne leki mam i nie chce sie doprowadzić tez do białaczki i musze pilniwac ale damy rade
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
U mnie zupełny brak objawów. Ani mdłości, ani cycki, ani ciągniecie brzucha - no zupełnie nic.
Nie zamartwiajmy się na zapas, objawy czy ich brak o niczym nie świadczą :*vigry, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Karmelkovaa ja sobie zamawiam na holenderskiej stronie te kwasy DHA.Je można zażywać cały czas i ja je zażywam od wielu miesięcy
Olej lniany to bardzo dobra opcja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55f44a399f94.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:47