Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani1234 wrote:Rozumiem Cię. Ja też jak tylko mam mniejsze objawy jednego dnia to już gdzieś tam są czarne myśli.
Wolałabym żeby mnie bolało, mdliło itd niż żeby nic nie czuć.
A kiedy masz kolejną wizytę?
Kolejną wizytę mam we wtorekKarmelkovaa lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Lady_Dior wrote:Karmelkovaa ja sobie zamawiam na holenderskiej stronie te kwasy DHA.Je można zażywać cały czas i ja je zażywam od wielu miesięcy
Olej lniany to bardzo dobra opcja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55f44a399f94.jpg
A to jest na naturalnych składnikach tak i mozna to na wczesnym etapie ciązy brać ?
Ja jak dotrwam mam zamiar kontynuowac prenatal duo i ten https://iapteka.pl/product-pol-4784-Prenatal-DHA-kapsulki-60-sztuk.html
Teraz mam uno" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dziewczyny, nie przejmujcie się brakiem objawów tylko się cieszcie! Ja też w żadnej ciąży (również tej udanej z Synem i obecnej) nie miałam mdłości, piersi raz bolały bardziej, raz mniej a nieraz wcale. W ciąży z synem na zwolnienie poszłam dopiero 4 tygodnie przed terminem porodu, teraz też zmierzam długo pracować. Czuje się świetnie, mam na wszystko siłę, nic tylko się cieszyć. Objawy nie świadczą o prawidłowości ciąży, korzystacie z uroków bezobjawowej ciąży
Gos77 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
agulineczka wrote:
Któraś pytała o magnez. Ja łykam właśnie Magne B6 i to max. Można spokojnie większą dawkę brać w ciąży. Jak kiedyś w pierwszej ciąży powiedziałam mojej ginekolog, że brzuch mi się spina mimo łykania magnezu kazała mi zwiększyć dawkę do 3x2.
Magne B6 to lek, jest w postaci cytrynianiu magnezu i znacznie lepiej się wchłania niż np zwykly tlenek magnezu dostępny w suplementach.
.
Jesteś pewna, że MAX to lek? Ja kiedyś kupiłam z myślą, że to bedzie większa dawka a okazało sie, ze to jednak suplement.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Karmelkovaa moim zdaniem można,bo kwasy DHA w niczym nie miałyby szkodzić
Ja mieszkam w Holandii i tu wszystko kupuję ale pamiętam,że siostra mi poleciała chyba ten prenatal DHA i ma bardzo dobry skład o ile nie mylę z innym preparatem.
Mój test dziś wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48d5b30dff03.jpg
uznałybyście go już za pozytywny?
Wczoraj kreska testowa była jaśniutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 13:05
Karmelkovaa, Enii lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a są jakieś witaminy ale nie w formie tabletek? Bo ja mam tak wielki problem w łykaniu tabletek
Nawet jak mnie głowa boli to od dzieci syrop pije. Na razie biore tylko kwas foliowy i mam taki, który zanim połknę to już się rozpuszcza
-
Paula_071 wrote:Jesteś pewna, że MAX to lek? Ja kiedyś kupiłam z myślą, że to bedzie większa dawka a okazało sie, ze to jednak suplement.
Szczerze mówiąc zawsze bralam zwykly Magne B6, który jest w postaci mleczanu magnezu i ma go 48mg w 1 tabletce i dodatkowo 5mg wit B6. W magne B6 MAX jest 100mg magnezu w postaci cytrynianiu magnezu + 2mg B6.
Faktycznie na opakowaniu tego MAX jest napisane, że to suplement diety aczkolwiek posiada ona w składzie tę dobrze przyswajalną sol magnezu, w przeciwieństwie do całej reszty suplementów, które głównie zawierają najgorzej przyswajalny tlenek.
Dla zainteresowanych polecam stronę:
http://pantabletka.pl/jak-wybrac-dobry-magnez-cz-2/Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
roma wrote:Dziewczyny, nie przejmujcie się brakiem objawów tylko się cieszcie! Ja też w żadnej ciąży (również tej udanej z Synem i obecnej) nie miałam mdłości, piersi raz bolały bardziej, raz mniej a nieraz wcale. W ciąży z synem na zwolnienie poszłam dopiero 4 tygodnie przed terminem porodu, teraz też zmierzam długo pracować. Czuje się świetnie, mam na wszystko siłę, nic tylko się cieszyć. Objawy nie świadczą o prawidłowości ciąży, korzystacie z uroków bezobjawowej ciąży
To prawda, że objawy nie świadczą o prawidłowości rozwoju ciąży. Tylko najgorsze jest takie porównywanie, bo skoro w pierwszej ciąży, tej szczęśliwej miałam mdłości i to bardzo mnie męczyły od 7 do 13 tyg, to teraz też ich dopatruje, skoro w dwóch poprzednich ciążach, tych straconych mdłości nie mialam wcale. Wiem, to głupie, ciąża, ciąży nierówna i jak sobie pomyślę o tych mdłościach z pierwszej ciąży to wcale do nich nie tęsknie (każda podróż samochodem kończyła się wymiotami, mix zapachów z lodówki zle się kończył), ale tak jakoś fajnie byłoby poczuć, ze tym razem jest inaczej niż ostatnioGos77 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej dziewczyny pochwalę się zdrową druga dziewczynka
Gos77, Karmelkovaa, Paula_071, baljov, blue00, agulineczka, bondzik007, Dooti, vigry, Enii, Bella01, Nadzieja22, Edyśka82, Marti83, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
aLunia cudownie!!!
aLunia lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarti83 wrote:Dziewczyny, a są jakieś witaminy ale nie w formie tabletek? Bo ja mam tak wielki problem w łykaniu tabletek
Nawet jak mnie głowa boli to od dzieci syrop pije. Na razie biore tylko kwas foliowy i mam taki, który zanim połknę to już się rozpuszcza
Połykam i to z trudem tylko acard i Tardyferon ale wcześniej układam w ustach na 100 sposobów
Resztę gryzę niestety, rowniez kapsułki z płynem...
Marti83 lubi tę wiadomość
-
Bajlov nie jesteśmy same
znam paru ludzi, którzy maja tak samo
Ja ostatnio nawet antybiotyk w łyżeczkach kruszyłam
Otwarcie mówię w aptekach co i jak więc kupuje takie które połknę. Kiedyś to nawet tą maleńką na tarczycę gryzłam
teraz ją tylko przepoławiam
baljov lubi tę wiadomość