Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Raczej nie ma możliwości żeby ovu aż tak się przesunela. Raczej się zastanawiam czy w ogóle była w tym cyklu bo jakiś dziwny był/jest. Dzisiaj kończę dupka i jeśli @ nie przyjdzie to rano powtórzę test. Dłużej chyba nie mam co czekać i brać dupka jeśli nic nie wyjdzie na teście.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Karmelkovaa trzymam kciuki za jutrzejszą betę
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Bella01 no właśnie-co Cię tak mało ostatnio
Ja przed chwilą zrobiłam kolejny test i uznaję to za pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/730bc44004a3.jpg
Lady Dior to z takim testem to do dziela. Niech Pan sie szykujeTy jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Tak, milo tu sie zrobilooo.
Czasu tez mam malo, odkąd zaczelam pracowac, coraz mniej. W miedzyczasie na kawie podczytuje co nowegoa wieczorami i napisze. Trzymam kciuki za kazda w dwupaku, zeby wszystko przebiegalo ok.
No, i nam starajacym tez kibicuje, tak wiec Koteczko, jak nie ten to przyszly mc
A Ty Bondzik juz odliczas dni do byc albo nie byc? (w ciazy rzecz jasna)Lady_Dior, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Bella01 no nie odpuszczę Panu tej nocy
Bella01 lubi tę wiadomość
-
Nie mam zamiaru się poddawać to tylko chwilowy kryzys jak za każdym razem kiedy się nie udało. Muszę ułożyć sobie plan na następny cykl. Zdazyła się cb to i taka ze szczęśliwym finałem się trafi.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Ja mam jakiś taki depresyjny cykl. Ochota na seks marna, mój emek od dwóch tygodni jakiś taki przeziębiony. Na termometrze tempka ciągle w dole a wg kalendarzyka i bólu brzucha owu za pasem, tj jutro. Śluzu sporo ale rozciągliwość słaba. Sama już nie wiem, ale to testowanie końcem kwietnia to chyba będzie tylko kwestia przyzwyczajenia.
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Paula_071 wrote:Ja miałam owu tydzień temu w piątek i już dzisiaj wiem, że nie jestem w ciąży. Przykro mi. Idę dzisiaj do endokrynologa, zrobię badania hormonalne, bo źle się czuję przez te długie cykle.
Ja tez chce zbadac prolaktyne i progesteron. Bo tsh mam unormowane.
Prolaktyne, bo cos mnie czesto pobolewaja piersi bez względu na dzien cyklu...Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Bella01 wrote:Paula, a jakie badania bedziesz robic?
Ja tez chce zbadac prolaktyne i progesteron. Bo tsh mam unormowane.
Prolaktyne, bo cos mnie czesto pobolewaja piersi bez względu na dzien cyklu...
Nie wiem jakie, nigdy nie miałam badanych hormonów oprócz tsh. Liczę na inwencję endokrynologa:) Ale nie wiem czy pójdę dzisiaj, bo młody 3 dzień ma krew w kupie, czekamy na wyniki, zastanawiam się czy nie pojechać z nim do innego lekarza.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Bella za tydzien termin @ ale to nie ten cykl.. temperatura marnie rośnie praktycznie różnicy nie widac.. moze to przez katar. Nie wiem, juz wole sobie nadziei nie robić. przykro mi ale co zrobić. Zastanawiam się nad progesteronem żeby zbadać, może mam za niski i dlatego
już sama nie wiem..
Paula jesteśmy na podobnym etapie bo ja miałam sobota/niedziela. I też mam depresyjny cykl.. juz nie wiem co robię źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:47
-
Paula_071 wrote:Nie wiem jakie, nigdy nie miałam badanych hormonów oprócz tsh. Liczę na inwencję endokrynologa:) Ale nie wiem czy pójdę dzisiaj, bo młody 3 dzień ma krew w kupie, czekamy na wyniki, zastanawiam się czy nie pojechać z nim do innego lekarza.
Powodzenia.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
bondzik007 wrote:Bella za tydzien termin @ ale to nie ten cykl.. temperatura marnie rośnie praktycznie różnicy nie widac.. moze to przez katar. Nie wiem, juz wole sobie nadziei nie robić. przykro mi ale co zrobić. Zastanawiam się nad progesteronem żeby zbadać, może mam za niski i dlatego
już sama nie wiem..
Paula jesteśmy na podobnym etapie bo ja miałam sobota/niedziela. I też mam depresyjny cykl.. juz nie wiem co robię źle.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Bella01 wrote:O kurcze. A skad ta krew? Jakies podejrzenia? Nie alergiczne kwestie?
Powodzenia.
Nie wiem skąd, na alergie jest już za duży. Ciocia (też lekarz) kazde mi jechać z młodym do szpitala. A ja nie chce, bo wiem, ze nie zrobia mi innych badan niz w luxmedzie a nie chce go dodatkowo stresować.
Byłam u lekarza. Mam zrobić:
TSH / hTSH
T4 Wolne / Free - T4
Prolaktyna / Prolactin
Progesteron / Progesterone
P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO
jutro rano podejdę i zrobię.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Karmelkovaa spokój,będzie wszystko dobrze.
Gratuluję wszystkim zaciążonym i życzę nudnych 9mcy
Nie udzielam się tu ostatnio,bo mam bardzo słaby czas.Minął rok od poronienia,a w grudniu jeszcze ta cp.Miałam zacżąć starania po cp,ale tak się boję,ze nie odstawiłam antyków.Mam jeszcze ważną obronę w kwietniu i potem chyba się odważę.
Koteczko,ja myślę,że Ty ze starej ekipy i ja zostałyśmy i pewnie jesteśmy parą.Ten cykl stracony,ale następny nasz!
Podoba mi się,ze tak optymistycznie podchodzisz do starań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 12:57
Koteczka82 lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Hej Dziewczyny
Karmelkova właśnie o Tobie sobie myślałam, ze badania dziś robiszTrzymam mocno kciuki
Ja lece na badania w poniedziałek
Paulamoże rzeczywiście zabierz synka do szpitala? Może cos z jelitkami ma?
Kciuki trzymam za dobre wyniki badań
Lady Dior mam nadzieję, że napadłaś na swojego pana
Koteczka następny cykl będzie TwójWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:19
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa czekamy na pozytywne wieści
Marti83 tak napadłam Pana i to nie raz
Teraz zrobiłam test i wyszedł jeszcze bardziej pozytywny...Myślę,że lipa w tym cyklu,bo za dużo razy wspołżyliśmy przed owu.
Dziewczyny a orientujecie się,czy poziom LH spada tuż przed owu czy zaraz po owu?Marti83 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Karmelkovaa czekamy na pozytywne wieści
Marti83 tak napadłam Pana i to nie raz
Teraz zrobiłam test i wyszedł jeszcze bardziej pozytywny...Myślę,że lipa w tym cyklu,bo za dużo razy wspołżyliśmy przed owu.
Dziewczyny a orientujecie się,czy poziom LH spada tuż przed owu czy zaraz po owu?Nie myśl, że cykla stracony. Wszelkie poradniki mówią, żeby współżyć co dwa dni, a w okolicach owulacji codziennie. My z mężem w tym cyklu kochaliśmy się dużo przed owu, a w okolicach owulacji trzy dni z rzędu.
"Testy owulacyjne działają poprzez wykrycie poziomu hormonu LH w moczu. Gdy nadchodzi owulacja, poziom LH gwałtownie rośnie. Trzydzieści sześć godzin po osiągnięciu górnej granicy LH następuje owulacja. Aby zwiększyć szanse na zajście w ciążę, warto uprawiać seks również dwa dni przed owulacją."Lady_Dior lubi tę wiadomość