Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
pewnie! ja mam tak samo…jestem teraz o wiele spokojniejsza jak sporo rzeczy sprawdzilam i jest jakis plan dzialania. Moj maz tez mowil: wystarczy i zebym nie panikowala itd ) po 1 poronieniu jeszcze wierzylam w slowa lekarki ze to przypadek losowy, pewnie wadliwy zarodek… a przy 2 poronieniu to myslalam ze zemdleje bedac na usg… bylam pewna ze 2 raz to sie nie zdarzy…
gdzies czytalam ze co najmniej 2 poronienia dotycza tylko ok 1 procenta kobiet… mysle ze procent jest wiekszy, bo czesc nawet nie wie o poronieniu… ale tak czy siak to malutki procent… 1 poronienie ma wiecej kobiet ale to i tak nie jest duza procentowo czesc…wiec teraz mysle ze po 1 poronieniu moglam chociaz sie wspomoc acardem i witaminami..a nie tylko femibion.. no nic, teraz trzeba sie lepiej przygotowac:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
My już po wizycie wszystko ok, córa rośnie jak na drożdżach, wazy juz 870g i termin porodu się przybliża... Wg dzisiejszego usg to 20.06
Wciągałam cukierki przed wizytą a Mała i tak spala. Siedzi głową w dółNiebieskaa, Martynka30, M@linka, blondyna5555, osa, Magdzia88, malika89, Jacqueline, kkkaaarrr, madziara0080, inessa lubią tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Bomblica wrote:My już po wizycie wszystko ok, córa rośnie jak na drożdżach, wazy juz 870g i termin porodu się przybliża... Wg dzisiejszego usg to 20.06
Wciągałam cukierki przed wizytą a Mała i tak spala. Siedzi głową w dółAntoś IVF,Julisia natural
-
Arleta wrote:Nienieskaa o tobie coś wy?szło w tych badaniach
niby nic…a jednak cos…duzy niedobor wit. D, tsh 3,5, jakas mutacja PAI-1 ktora niby nie ma znaczenia,ale tez czytalam ze moze zwiekszac ryzyko poronienia, jajniki policystyczne (ale nie caly zespol jajnikow polic. bo tego nie sprawdzalam)
-
Bomblica jak cudownie, malutka juz prawie 1 kg waży
Kiedy to zlecialo ja juz nie mogę się doczekać swojej wizyty, dokładnie za tydzień mam, nie powiem ze się nie martwię, bo się martwię, u mnie ruchy są nieregularne, czasami tak ją czuje intensywnie a teraz od dwóch dni nic. Wiem że to normalne na tym etapie, ale wolałabym ją czuć codziennie, byłabym spokojniejsza.
Jeszcze raz gratuluję za udaną wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:08
Magdzia88, madziara0080 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny czy któras ma taką mutacje?Kolezance przyszły wyniki a wczoraj bete zrobiła i ze w ciązy.Troche przestraszona,dwie ciąze straciła.
"obecność mutacji A1298C w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym)"Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzień doberek wieczorową porą
Dziś mieliśmy usg połówkowe - 21+4tc
Mały idealnie w punkt rośnie tydzień z om pokrywa się z tym z usg.
Tętno 153, przepływy w normie
Moje łożysko ze ściany tylnej przemieściło się na przednią
Synek leżał i odpoczywał grzecznie nawet widziałam otwarte oczkaMartynka30, M@linka, Jacqueline, Niebieskaa, madziara0080, inessa, osa lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Hej dziewczyny
Cieszę się bardzo, jak słyszę dobre wieści z Waszej strony
A u mnie na razie nic nowego, dzwoniłam wczoraj przed południem do szpitala i cholercia nie ma jeszcze wyników. Mam nadzieję, że nic nie pokręcili
Czy możliwa jest owulacja jeśli HCG nie spadło do 0 ? No bo piersi powiększają się pod wpływem hormonów z II połowy cyklu, tak? Jakieś półtora po zabiegu dopiero tak dobrze opadły mi piersi, ale 2 tygodnie po zabiegu test był jeszcze pozytywny co Wam pisałam, i to dość mocna choć jasna kreska. A od kilku dni mam znów pełniejsze piersi
Wszystkiego dobrego dziewczyny i za wszystkie trzymam kciukiM@linka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jagna 75 wrote:hej dziewczyny czy któras ma taką mutacje?Kolezance przyszły wyniki a wczoraj bete zrobiła i ze w ciązy.Troche przestraszona,dwie ciąze straciła.
"obecność mutacji A1298C w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym)"
To jest łagodniejsza mutacja ale to przy tych mutacjach dziewczyny biorą duże dawki kwasu foliowego na receptę, femibion, b6, b12 i często acard i clexane, wiec pewnie warto szybko umówić sie do lekarza
Spokojnych świat i odpoczynku dla przyszłych mamusiek w ciąży a dla przyszlych mamusiek staraczek tego samego i duzo pozytywnego myślenia:) my lecimy na urlop a potem do roboty:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:34
M@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość
-
Dzwonili do mnie ze szpitala, że wreszcie są wyniki histopatologiczne. I tyle wiem, że nic nie wiem. Czyli, że nic złego w wynikach nie ma na to wychodzi. Dobre i to
No nic, dzwoniłam do przychodni i za tydzień w czwartek zamierzam się wbić na wizytę do mojego lekarza. Jestem bardzo ciekawa co mi powie w kwestii diagnostyki i przygotowania do kolejnej ciąży12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
malika89 wrote:Dzień doberek wieczorową porą
Dziś mieliśmy usg połówkowe - 21+4tc
Mały idealnie w punkt rośnie tydzień z om pokrywa się z tym z usg.
Tętno 153, przepływy w normie
Moje łożysko ze ściany tylnej przemieściło się na przednią
Synek leżał i odpoczywał grzecznie nawet widziałam otwarte oczkamalika89 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Niebieskaa wrote:To jest łagodniejsza mutacja ale to przy tych mutacjach dziewczyny biorą duże dawki kwasu foliowego na receptę, femibion, b6, b12 i często acard i clexane, wiec pewnie warto szybko umówić sie do lekarza
Spokojnych świat i odpoczynku dla przyszłych mamusiek w ciąży a dla przyszlych mamusiek staraczek tego samego i duzo pozytywnego myślenia:) my lecimy na urlop a potem do roboty:)
Równiez udanych WESOLYCH ŚWIÀT,pogody i wypoczynku☺☺☺☺☺Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Dzwonili do mnie ze szpitala, że wreszcie są wyniki histopatologiczne. I tyle wiem, że nic nie wiem. Czyli, że nic złego w wynikach nie ma na to wychodzi. Dobre i to
No nic, dzwoniłam do przychodni i za tydzień w czwartek zamierzam się wbić na wizytę do mojego lekarza. Jestem bardzo ciekawa co mi powie w kwestii diagnostyki i przygotowania do kolejnej ciążyJacqueline lubi tę wiadomość
-
AAAAAAAAA a ja się witam w 6 miesiącu ciąży
Jacqueline, madziara0080, kkkaaarrr, reni86, Marilyn27, inessa, M@linka, Magdzia88 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyHej kochane! Mamuski gratuluje lecacego czasu i dobrych wynikow ☺ starajace sie zycze zielonosci ale tez aby wyniki byly dobre gdy robicie badania - dobre tak aby pomogly w poszukiwaniu przyczyny choc wiem z wlasnego doswiadczenia, ze poszukiwania nie sa latwe a czasami mozna nic nie znalezc bo problem tkwi b.gleboko.Zatem zycze tez dobrych lekarzy bo to wazne jest. Ja mam wiele chorob biore dosc sporo lekow zwlaszcza teraz w ciazy zwlaszcza heparyne ktora mialam zalecana juz we wczesniejszych ciazach ale lekarze do ktorych wtedy trafilam uznali ze nie ma takiej potrzeby - niestety ciaze stracone. Dlatego warto jednak zawalczyc mimo, ze czasami traci sie sily i nadzieje - ja walczylam 4 lata a w tym roku skoncze 41 lat moja obecna ginekolog powiedziala ze trzeba miec nadzueje ze nie mam patrzec na wiek ze mam uwierzyc w moje dziecko i to mnie umacnia w gorszych momentach. Dziewczyny po wiecej niz jednym poronieniu pamietajcue ze naleza sie Wam badania zwlaszcza u genetyka i mize Wam dac skierowanie l.rodzinny!!!!!! Wtedt zwykle genetyk daje skierowanie na kariotypy oraz mutacje w kierunku krzepliwosci. Co do tarczycy czasami w wynikach jest ok ale dopiero USG moze pokazac stan zapalny tarczycy mi wyszedl tylko jeden wynik zly a w USG tarczyca masakra. Oj znow sie rozpisalam przepraszam. Sle moja pamiec i buziaki na te dni Swiateczne juz ☺❤
Elaria, gama lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny Boże zrobiłam test ciążowy - pozytywny. Jestem w szoku. Masakra. Jutro idę na betę lekarz mi powiedział by zrobić - boję się tak nie lubię tego badania.
Dobra, koleżanka z forum ostudziła mnie, hehe no przychlast ze mnie przecież to może być stara beta
Ale trzymajcie kciuki by to była nowa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 19:18
Magdzia88, osa, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
M@linka - oczywiście, że trzymam kciuki Nie chce mi się wierzyć, że jak w dniu zabiegu miałaś betę 1200 to prawie 7 tygodni po zabiegu jeszcze byłaby beta tak wysoka z tamtej ciąży aby test wyszedł pozytywny Jutro też od razu będą wyniki? Koniecznie daj znać
M@linka, Magdzia88 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g