Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyM@linka, jest naprawdę WIELKIE prawdopodobieństwo, że nosisz nowe życie pod sercem! Cudowny symbol tych świąt.
inessa - nie znamy się, ale bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki! Przeszłaś wiele, ale twój suwaczek dodaje otuchy Ja też nie najmłodsza (rocznik 79) i mam myśli, że to już za późno. -
M@linka wrote:Dziewczyny Boże zrobiłam test ciążowy - pozytywny. Jestem w szoku. Masakra. Jutro idę na betę lekarz mi powiedział by zrobić - boję się tak nie lubię tego badania.
Dobra, koleżanka z forum ostudziła mnie, hehe no przychlast ze mnie przecież to może być stara beta
Ale trzymajcie kciuki by to była nowa...M@linka lubi tę wiadomość
-
Arleta wrote:M@linka,no widzisz,a jeszcze ci się pytałam niedawno czy robiłaś..jakieś przeczucie miałam:)
Tak chyba wczoraj lub przed wczoraj. Coś mnie dziś tknęło żeby zrobić.
Odkąd zrobiłam test czuję się coraz bardziej okresowo. Staram się nie nakręcać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:05
-
Hej dziewczyny
Postanowiłam, że do kolejnej ciąży przygotuję się jak najlepiej. Kupiłam dziś witaminy Falvit mama, ale dopadły mnie wątpliwości czy je zażywać.
Czy któraś z Was może powiedzieć cokolwiek na temat tych witamin? Albo polecić inne. Jeszcze nie możemy rozpocząć starań ale chcę przygotować mój organizm jak najlepiej. -
Ludzie na forach polecają te z tym innym kwasem foliowym - femibion.
Różnie jest z witaminami - tak naprawdę nie wiem jak - jedni lekarze mówią aby suplementować się przed a inni że nie potrzeba (tylko sam kwas wystarczy)
Ja żeby przygotować się do potencjalnej ciąży biorę suplementy.
-
Kurde dziewczyny,koleżanka M@linka tchnęła mnie nadzieją...ale by było fajnie gdybyśmy się spotkały na jednym z szczęśliwych wątków..
-
nick nieaktualnyWitaminy prenatalne to duży biznes, w zasadzie zdrowa dieta (polecam kiełki, kupicie lub wykiełkujecie w domu) powinna wystarczyć, kiedyś mówiło się tylko o kwasie foliowym, a teraz już całe zestawy radzą brać... Pewnie jak ktoś nie je wcale ryb, lub od wielkiego dzwonu, to warto zażywać preparat z kwasami omega.
Mi gin polecił Mama DHA Premium, bo zawierają też jod. Ale miał ulotek od tego całą szufladę, więc na pewno odwiedzają go hurtownicy. Cóż, biznes. -
inessa wrote:Hej kochane! Mamuski gratuluje lecacego czasu i dobrych wynikow ☺ starajace sie zycze zielonosci ale tez aby wyniki byly dobre gdy robicie badania - dobre tak aby pomogly w poszukiwaniu przyczyny choc wiem z wlasnego doswiadczenia, ze poszukiwania nie sa latwe a czasami mozna nic nie znalezc bo problem tkwi b.gleboko.Zatem zycze tez dobrych lekarzy bo to wazne jest. Ja mam wiele chorob biore dosc sporo lekow zwlaszcza teraz w ciazy zwlaszcza heparyne ktora mialam zalecana juz we wczesniejszych ciazach ale lekarze do ktorych wtedy trafilam uznali ze nie ma takiej potrzeby - niestety ciaze stracone. Dlatego warto jednak zawalczyc mimo, ze czasami traci sie sily i nadzieje - ja walczylam 4 lata a w tym roku skoncze 41 lat moja obecna ginekolog powiedziala ze trzeba miec nadzueje ze nie mam patrzec na wiek ze mam uwierzyc w moje dziecko i to mnie umacnia w gorszych momentach. Dziewczyny po wiecej niz jednym poronieniu pamietajcue ze naleza sie Wam badania zwlaszcza u genetyka i mize Wam dac skierowanie l.rodzinny!!!!!! Wtedt zwykle genetyk daje skierowanie na kariotypy oraz mutacje w kierunku krzepliwosci. Co do tarczycy czasami w wynikach jest ok ale dopiero USG moze pokazac stan zapalny tarczycy mi wyszedl tylko jeden wynik zly a w USG tarczyca masakra. Oj znow sie rozpisalam przepraszam. Sle moja pamiec i buziaki na te dni Swiateczne juz ☺❤
Wszystkim nam zycze pozytywnych testów i szczęsliwej ciązy a potem rózowiutkiego bobasa..a nawet dwóch czy trzech jesli Bozia da.Bianka4 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
M@linka wrote:Dziewczyny Boże zrobiłam test ciążowy - pozytywny. Jestem w szoku. Masakra. Jutro idę na betę lekarz mi powiedział by zrobić - boję się tak nie lubię tego badania.
Dobra, koleżanka z forum ostudziła mnie, hehe no przychlast ze mnie przecież to może być stara beta
Ale trzymajcie kciuki by to była nowa...Antoś IVF,Julisia natural
-
grama wrote:Hej dziewczyny
Postanowiłam, że do kolejnej ciąży przygotuję się jak najlepiej. Kupiłam dziś witaminy Falvit mama, ale dopadły mnie wątpliwości czy je zażywać.
Czy któraś z Was może powiedzieć cokolwiek na temat tych witamin? Albo polecić inne. Jeszcze nie możemy rozpocząć starań ale chcę przygotować mój organizm jak najlepiej.Bianka4 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
witajcie, to koszmar - chyba radość przedwczesna, rano powtórzyłam test i kreska ledwie zauważalna (sporo słabiej niż wczoraj)albo biochemiczna albo naprawdę stara beta. Życie ze mnie sobie jaja robi pójdę na bete ale już wiem, że nic dobrego. poza tym temperatura spadła na łeb na szyję dziś. Czuję się jak idiotka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 06:49
-
M@linko - kurcze no dziwne to trochę, ale nadal trzymam kciuki Co by się nie stało to ja bym zbadała betę, zobaczyć czy przyrasta. A test był tej samej firmy? Nie pasuje mi żeby to była stara beta, miałaś niezbyt dużą w dniu zabiegu a minęło prawie 7 tygodni. Trzymaj się i daj nam znać :* Trzymam kciuki :*
M@linka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
O moj boze nie. To za szybko. Boje sie .czy dam rade teraz?.......
Test ciazowy pozytywny
Jak ja sie ciesze znowu jestem w ukochanym stanie ale na jak dlugo?
Dziewczyny rycze z szczescia i strachu...
BOJE SIEkkkaaarrr, blondyna5555, M@linka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
M@linka, trzymam kciukaski na maksa za betę. Sikańce różnie wychodzą, może ci się siuśki za bardzo dzisiaj rozcieńczyły i dlatego wyszło rano blado. Daj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki!
maggda!! Przeczytałam twój post 3 razy, aby byc pewną czy dobrze rozumiem, ale nie chce być inaczej, trzymam mocno kciuki i mocno wierzę, że tym razem będzie dobrze. Leć koniecznie po świętach do lekarza po wspomagacze, nie zaszkodzą, a zawsze mogą pomoćmaggda, M@linka lubią tę wiadomość