X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, jest naprawdę WIELKIE prawdopodobieństwo, że nosisz nowe życie pod sercem! Cudowny symbol tych świąt.

inessa - nie znamy się, ale bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki! Przeszłaś wiele, ale twój suwaczek dodaje otuchy :) Ja też nie najmłodsza (rocznik 79) i mam myśli, że to już za późno.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziewczyny Boże zrobiłam test ciążowy - pozytywny. Jestem w szoku. Masakra. Jutro idę na betę lekarz mi powiedział by zrobić - boję się tak nie lubię tego badania.

Dobra, koleżanka z forum ostudziła mnie, hehe no przychlast ze mnie przecież to może być stara beta

Ale trzymajcie kciuki by to była nowa...
    Kurde laska, teraz no musi sie udac!

M@linka lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa! Silna babka z Ciebie!

M@linka! A to niespodzianka, oby roslo:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 19:26

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka,no widzisz,a jeszcze ci się pytałam niedawno czy robiłaś..jakieś przeczucie miałam:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    M@linka,no widzisz,a jeszcze ci się pytałam niedawno czy robiłaś..jakieś przeczucie miałam:)

Tak chyba wczoraj lub przed wczoraj. Coś mnie dziś tknęło żeby zrobić.

Odkąd zrobiłam test czuję się coraz bardziej okresowo. Staram się nie nakręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:05

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• grama Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Postanowiłam, że do kolejnej ciąży przygotuję się jak najlepiej. Kupiłam dziś witaminy Falvit mama, ale dopadły mnie wątpliwości czy je zażywać.
    Czy któraś z Was może powiedzieć cokolwiek na temat tych witamin? Albo polecić inne. Jeszcze nie możemy rozpocząć starań ale chcę przygotować mój organizm jak najlepiej.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie na forach polecają te z tym innym kwasem foliowym - femibion.

Różnie jest z witaminami - tak naprawdę nie wiem jak - jedni lekarze mówią aby suplementować się przed a inni że nie potrzeba (tylko sam kwas wystarczy)

Ja żeby przygotować się do potencjalnej ciąży biorę suplementy.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny,koleżanka M@linka tchnęła mnie nadzieją...ale by było fajnie gdybyśmy się spotkały na jednym z szczęśliwych wątków..:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    AAAAAAAAA a ja się witam w 6 miesiącu ciąży <3
    gratulacje,piękna cyferka :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy prenatalne to duży biznes, w zasadzie zdrowa dieta (polecam kiełki, kupicie lub wykiełkujecie w domu) powinna wystarczyć, kiedyś mówiło się tylko o kwasie foliowym, a teraz już całe zestawy radzą brać... Pewnie jak ktoś nie je wcale ryb, lub od wielkiego dzwonu, to warto zażywać preparat z kwasami omega.
    Mi gin polecił Mama DHA Premium, bo zawierają też jod. Ale miał ulotek od tego całą szufladę, więc na pewno odwiedzają go hurtownicy. Cóż, biznes.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane! Mamuski gratuluje lecacego czasu i dobrych wynikow ☺ starajace sie zycze zielonosci ale tez aby wyniki byly dobre gdy robicie badania - dobre tak aby pomogly w poszukiwaniu przyczyny choc wiem z wlasnego doswiadczenia, ze poszukiwania nie sa latwe a czasami mozna nic nie znalezc bo problem tkwi b.gleboko.Zatem zycze tez dobrych lekarzy bo to wazne jest. Ja mam wiele chorob biore dosc sporo lekow zwlaszcza teraz w ciazy zwlaszcza heparyne ktora mialam zalecana juz we wczesniejszych ciazach ale lekarze do ktorych wtedy trafilam uznali ze nie ma takiej potrzeby - niestety ciaze stracone. Dlatego warto jednak zawalczyc mimo, ze czasami traci sie sily i nadzieje - ja walczylam 4 lata a w tym roku skoncze 41 lat moja obecna ginekolog powiedziala ze trzeba miec nadzueje ze nie mam patrzec na wiek ze mam uwierzyc w moje dziecko i to mnie umacnia w gorszych momentach. Dziewczyny po wiecej niz jednym poronieniu pamietajcue ze naleza sie Wam badania zwlaszcza u genetyka i mize Wam dac skierowanie l.rodzinny!!!!!! Wtedt zwykle genetyk daje skierowanie na kariotypy oraz mutacje w kierunku krzepliwosci. Co do tarczycy czasami w wynikach jest ok ale dopiero USG moze pokazac stan zapalny tarczycy mi wyszedl tylko jeden wynik zly a w USG tarczyca masakra. Oj znow sie rozpisalam przepraszam. Sle moja pamiec i buziaki na te dni Swiateczne juz ☺❤
    Inessa ja tez w tym roku 41 w pazdzierniku,ale sie nie przejmuje,czekam z niecierpliwoscią ale ze spokojem na kolejną ciąze.Mam nadzieje ze sie niebawem uda i wszystko dobrze sie skonczy.
    Wszystkim nam zycze pozytywnych testów i szczęsliwej ciązy a potem rózowiutkiego bobasa..a nawet dwóch czy trzech jesli Bozia da.

Bianka4 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziewczyny Boże zrobiłam test ciążowy - pozytywny. Jestem w szoku. Masakra. Jutro idę na betę lekarz mi powiedział by zrobić - boję się tak nie lubię tego badania.

Dobra, koleżanka z forum ostudziła mnie, hehe no przychlast ze mnie przecież to może być stara beta

Ale trzymajcie kciuki by to była nowa...
    zrób jutro a potem drugą czy przyrasta ale pewnie juz po swiętach.Trzymam kciuki,bardzo mocno

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grama wrote:
    Hej dziewczyny
    Postanowiłam, że do kolejnej ciąży przygotuję się jak najlepiej. Kupiłam dziś witaminy Falvit mama, ale dopadły mnie wątpliwości czy je zażywać.
    Czy któraś z Was może powiedzieć cokolwiek na temat tych witamin? Albo polecić inne. Jeszcze nie możemy rozpocząć starań ale chcę przygotować mój organizm jak najlepiej.
    ja biore femibion natal clasic,jest tam wszystkiego podwójnie,zalecany starającym sie jak i kobietom w ciązy.Do tego Pregna DHA i na endo castagnusa który tez przy okazji wspomaga prace hormonów.Wiesiołek mozna brac ale tylko do ovu na lepszy sluz.

Bianka4 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, to koszmar - chyba radość przedwczesna, rano powtórzyłam test i kreska ledwie zauważalna (sporo słabiej niż wczoraj)albo biochemiczna albo naprawdę stara beta. Życie ze mnie sobie jaja robi :( pójdę na bete ale już wiem, że nic dobrego. poza tym temperatura spadła na łeb na szyję dziś. Czuję się jak idiotka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 06:49

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - kurcze no dziwne to trochę, ale nadal trzymam kciuki <3 Co by się nie stało to ja bym zbadała betę, zobaczyć czy przyrasta. A test był tej samej firmy? Nie pasuje mi żeby to była stara beta, miałaś niezbyt dużą w dniu zabiegu a minęło prawie 7 tygodni. Trzymaj się i daj nam znać :* Trzymam kciuki :*

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • maggda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moj boze nie. To za szybko. Boje sie .czy dam rade teraz?.......
    Test ciazowy pozytywny
    Jak ja sie ciesze znowu jestem w ukochanym stanie ale na jak dlugo?
    Dziewczyny rycze z szczescia i strachu...
    BOJE SIE

kkkaaarrr, blondyna5555, M@linka lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki! Za M@linkę, żeby beta nie robiła psikusów,za maggdę i jej spokój.

maggda, M@linka, Arleta lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, trzymam kciukaski na maksa za betę. Sikańce różnie wychodzą, może ci się siuśki za bardzo dzisiaj rozcieńczyły i dlatego wyszło rano blado. Daj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki!

maggda!! Przeczytałam twój post 3 razy, aby byc pewną czy dobrze rozumiem, ale nie chce być inaczej, trzymam mocno kciuki i mocno wierzę, że tym razem będzie dobrze. Leć koniecznie po świętach do lekarza po wspomagacze, nie zaszkodzą, a zawsze mogą pomoć :D

maggda, M@linka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • maggda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz biore nospe lutke i falvit. Ale mam strach... Ale ciesze sie i bede dziekowac za kazdny dzien :D <3

M@linka, gama lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Evita Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, Magda - musi być dobrze!!! Trzymam kciuki za Was! :) :) :)

M@linka, maggda, gama lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ