Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny :* cieszę się że z Dzidziusiami wszystko w porządku i mocno trzymam kciuki żeby było nas tutaj więcej brzuchatek!
Ja byłam wczoraj na wizycie, wszystko jest w porządku, Bobas ma prawie 14mm a serduszko bije jak dzwon. Ciąża jest młodsza o dwa dni w stosunku do OM ale już drugie usg tak pokazało więc miejmy nadzieję że już tak zostanie
Kolejna wizyta 30 lipca
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a4126827411.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 15:03
vigry, baljov, Nadzieja22, Gos77, Bella01, Simons_cat, bbeczka91, Paula_071, admiralka, bondzik007, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro super wiesci!
Admiralka, czekamy na informacje od Ciebie
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 16:36
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat, jeśli dobrze zrozumiałam jesteś po poronieniu w 9tc i 2 ciążach biochemicznych? Ogólnie jeśli jesteś po 3 poronieniach należy Ci się na NFZ konsultacja genetyczna wraz z badaniami ( do kariotypu wystarcza chyba 2 poronienia, poprawcie mnie jeśli źle pamiętam). Genetyk na podstawie wywiadu zleci pewnie najpierw kariotyp, a potem na mutacje MTHFR, V-leiden.
Jednak zaczęłabym od badania męża. Większość lekarzy od tego zaczyna bo po tej stronie jest najmniej badań do zrobienia.
Przy poronieniach na wczesnym etapie możliwe też są problemy immunologiczne. Niestety tu badania są drogie, a toczą się spory co do słuszności leczenia immunologicznego.
Jeśli chodzi o lekarza, to czy jest to specjalista w dziedzinie poronień nawykowych/leczenia niepłodności? Jeśli nie to ciężko wymagać od niego jakiegoś konkretnego planu, bo on zwyczajnie się na tym nie do końca zna.
Jestem teraz w 6 ciąży. Za mną 2 poronienia w 8tyg, 2 ciążę biochemiczne i jedna zakończona szczęśliwym urodzeniem córeczki. Zrobiłam dziesiątki badań, wydałam górę pieniędzy i przyczyny brak. Wszystkie wyniki ok. Można myśleć że to mega pech, albo cos o czym medycyna jeszcze nie wie. Na szczęście takich przypadków jak ja jest niewiele, u większości badania wyłapują przyczynę, stosują odpowiednie leczenie a jego efekty nie dają w nocy spać i wołają "mama"
Jeszcze doczytalam odnośnie tego że masz PCOS. Niestety zespół nie tylko wpływa na owulacje, ale i jakość jajeczka. Co do tarczycy, to przy monitorowaniu jej stanu i dobieraniu prawidłowych dawek leków, nie powinna wpływać ona niekorzystnie na ciążę. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 16:37
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
bbeczka91 wrote:Simons_cat, jeśli dobrze zrozumiałam jesteś po poronieniu w 9tc i 2 ciążach biochemicznych? Ogólnie jeśli jesteś po 3 poronieniach należy Ci się na NFZ konsultacja genetyczna wraz z badaniami ( do kariotypu wystarcza chyba 2 poronienia, poprawcie mnie jeśli źle pamiętam). Genetyk na podstawie wywiadu zleci pewnie najpierw kariotyp, a potem na mutacje MTHFR, V-leiden.
Jednak zaczęłabym od badania męża. Większość lekarzy od tego zaczyna bo po tej stronie jest najmniej badań do zrobienia.
Przy poronieniach na wczesnym etapie możliwe też są problemy immunologiczne. Niestety tu badania są drogie, a toczą się spory co do słuszności leczenia immunologicznego.
Jeśli chodzi o lekarza, to czy jest to specjalista w dziedzinie poronień nawykowych/leczenia niepłodności? Jeśli nie to ciężko wymagać od niego jakiegoś konkretnego planu, bo on zwyczajnie się na tym nie do końca zna.
Jestem teraz w 6 ciąży. Za mną 2 poronienia w 8tyg, 2 ciążę biochemiczne i jedna zakończona szczęśliwym urodzeniem córeczki. Zrobiłam dziesiątki badań, wydałam górę pieniędzy i przyczyny brak. Wszystkie wyniki ok. Można myśleć że to mega pech, albo cos o czym medycyna jeszcze nie wie. Na szczęście takich przypadków jak ja jest niewiele, u większości badania wyłapują przyczynę, stosują odpowiednie leczenie a jego efekty nie dają w nocy spać i wołają "mama"
Jeszcze doczytalam odnośnie tego że masz PCOS. Niestety zespół nie tylko wpływa na owulacje, ale i jakość jajeczka. Co do tarczycy, to przy monitorowaniu jej stanu i dobieraniu prawidłowych dawek leków, nie powinna wpływać ona niekorzystnie na ciążę.
Bbeczka a robiliście kiedyś badanie kosmowki po poronieniach?
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
U nas wszystko dobrze! 440g zdrowej dziewczynki
Tosia2323, Nadzieja22, Bella01, Gos77, Karolcia89, KaroKaro, Paula_071, vigry, Ani1234, bondzik007, bbeczka91, Yoselyn82, baljov, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny które są w podobnym tygodniu ciąży jak ja ( 21 tydz ) jak odczuwacie ruchy??
W tamtym tygodniu odczuwałam dużo bardziej intensywnie , nawet mnie nie raz bolało. A w tym tygodniu rzadziej, delikatniej ...
ogólnie mówie tu o chwilach kiedy pojem i leżę
nie wiem co o tym myśleć i nie chce przesadzać bo czytałam że mierzenie ruchów to dopiero w III trym , a teraz mogą być nieregularne
Zwracacie już na to uwagę? nie chce snuć czarnych myśli ani latać co chwilę do lekarza
dajcie znać jak jest u was5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Admiralka gratulacje! Pięknie :*
-
Simons_cat do udokumentowania ciąży biochemicznej mi wystarczyl wynik bhcg z laboratorium, było to normalnie traktowane jak ciąża.
lilly. jeszcze nie mieliśmy okazji, bo ostatnio poroniłam w domu, samoistnie, i nawet nie myślałam żeby łapać to co leci. Ale jeśli miałoby się powtórzyć to nie odpuszczę ani badania kosmówki, ani płci.
Admiralka gratulacje
Ani, ja bardzo słabo czułam ruchy z córką, bo miałam łożysko na przedniej ścianie, prawie do końca ciąży używałam detektora tetna, tylko w późniejszych tc liczyliśmy z mężem dokladnie uderzenia -
bbeczka91 wrote:Yoselyn, gratulacje, widziałam na forum angeliusa Twoje wpisy z suwaczkiem, miło że tu zajrzalas trzymam mocno kciuki!
otatnio troche mniej mnie na forum ale zagladam i podczytuje. Na tym forum akurat nie bylam od bardzo dawna
Tobie tez gratuluje, rosnijcie zdrowobbeczka91 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
admiralka wrote:U nas wszystko dobrze! 440g zdrowej dziewczynki
gratuluje dziewczynkiadmiralka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ani1234 wrote:Dziewczyny które są w podobnym tygodniu ciąży jak ja ( 21 tydz ) jak odczuwacie ruchy??
W tamtym tygodniu odczuwałam dużo bardziej intensywnie , nawet mnie nie raz bolało. A w tym tygodniu rzadziej, delikatniej ...
ogólnie mówie tu o chwilach kiedy pojem i leżę
nie wiem co o tym myśleć i nie chce przesadzać bo czytałam że mierzenie ruchów to dopiero w III trym , a teraz mogą być nieregularne
Zwracacie już na to uwagę? nie chce snuć czarnych myśli ani latać co chwilę do lekarza
dajcie znać jak jest u was
Jestem w 22 tygodniu, ruchy na tym etapie absolutnie nie muszą być jeszcze regularne i zupełnie nie nalezy jeszcze w nich upatrywac regularności :*
Ja czuje codziennie, ale raz czesciej, raz rzadziej. Raz mocniej, raz słabiej. Nie ma reguły.Ani1234 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny
U nas mijają dni leniwie , deszczowo jest i nic się nie chce .
Mała łobuzuje czekamy na wtorkowe połówkowe , przyznam , że chciałabym być juz po ..." Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Nadzieja22 wrote:Alunia, a co u Ciebie?
Wporzadku wszystko, mała mocno się wypina co bywa czasem bolesne i niestety dokucza mi ból krocza, jak coś porobie czy nawet dłużej jadę autem ( czytaj np godzinę). Za niecałe dwa tyg mam kontrolne USG czy mała się przekręciła, bo była ułożona poprzecznie. Mam nadzieję, że tak bo trochę się boje cc.
Już bardzo czekam na poród, chciałabym zobaczyć wreszcie córciee i poczuc, że pewien etap jest za nami. Niestety czasem jakieś czarne myśli przychodzą, mój mąż też mówi, że z pierwsza córka wiedział, że wracamy w trójkę do domu a teraz ma różne myśli. Ech ciężki temat więc staramy się jednak temat porodu odrzucać. Prawie wszystko mam poszukiwane, ubranka poprane i wyprasowane. W sierpniu łóżeczko będziemy składać, torbe spakowana mam więc czekamy
A co u Ciebie, jak się czujesz?
Co do ruchów to mi położna zaznaczała, że do 23 tygodnia jest tak że można przez kilka dni nawet malucha nie czuć.
Zaglądam tutaj i trzymam cały czas kciuki za każdą z was :*agulineczka lubi tę wiadomość