Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili90 wrote:Chyba i mi się udało, w 10 dpo cien na tescie, 11dpo już blada kreseczka i od razu 11dpo poszłam zbadac hcg tylko wynik mnie trochę zaniepokoił bo nie miesci się w normie. Wynik 36,4mUl/ml a normy 0,2-1 tydz = 5-50, 1-2 tydz =50-500, 2-3tydz = 100-5000
Lili super gratuluję !
Te normy to są jakies z kosmosu , ja nigdy na to nie patrzyłam bo przecież te cyferki to różnie się rozkłdają u każdej ja 14dpo miałam 190 więc u Ciebie wczesna betka ładna czekamy na przyrosty i zdj małego człowieczka
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualnyRobiłam w luxmedzie, i to zwykle hcg total bo tam na bete czeka sie 5 dni, a w moim małym miasteczku nie mam innego punktu pobrań do wyboru. Tłumacze sobie ze może ten 1 tydz. To jest liczony od zagniezdzenia zarodka bo chyba wtedy dopiero rozpoczyna się wydzielanie hcg?? A tak w ogole to czy was na poczatku też tak bolały jajniki?? Ja co jakiś czas mam kłucia w jajnikach szczegolenie w tym z ktorego byla owu, a mało kiedy boli mnie podbrzusze.
-
Admiralka kojarzę Cie z poprzedniej ciąży z innego wątku, czy robiliście jakieś badania po tej ciąży ostatniej?
Po krotce, ja miałam amniopunkcje która wyszła dobrze, ale syn mój miał wady wrodzone i po porodzie zmarł, minęło pół roku i wracamy do starań.. Prócz kariotypow nic nie robiliśmy z resztą nadal na nie czekamy..Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :* -
Kochane nie wiecie moze jak to jest. Mam clexan podaje rano i niedlugo mam prenatalne badania z testem Pappa ok 10 rano. Czy clexan i luteina(tez biore) podany rano zaburza cos wyniki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 20:53
Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Nie ja wszystko brałam normalnie nie zaburza nic krew moze leciec mocniej ale to standard juz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 20:56
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Tak u mnie ryzyko niskie we wtorek połówkowe już i stresik się nasila
Badanie przyszło po ok. 5 dniach już skorygowane
Jak coś to z tyłu będzie adnotacja czy trzeba dalej coś badać czy nie , to są statystyki , ale jednak coś w tym jest trochę chyba ... zazwyczaj dzieci mimo wysokiego ryzyka są zdrowe więc tych cyferek az tak się nie bierze na powaznie , ale podejrzenia sa więc jak coś warto spr .
Ale tez czasami jednak się zgadza , dzisiaj straciliśmy na innym forum chłopczyka po amniopunkcji , która wyszła dobrze eh pappa wyszło dobrze nie najgorzej lekko zaniżone , amnio wykazała , że w porządku , ale chyba jakaś wada była bo serduszko przestało bić .
Nie mogę się pozbierać boję się bardzo mo moją malutką , ale proszę Boga żebyśmy się doczekali zdrowej kluseczki" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lill, gratulacje! Moja pierwsza beta to 32 A tygodnie ciąży niektóre Łaby liczą od owulacji, a inne od początku cyklu, w Twoim najwidoczniej od owu i wszystko się zgadza Trzymam mocno kciuki za przyrost.
Karmelkova, bobas na pewno zdrowiuutki jak ryba pewnie Cię nie pociesze, ale ten lek o zdrowie dziecka będzie nam już chyba towarzyszył całe życie...Lili90, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
Bbeczka dziękuję za dobre słowo , czasami po prostu mozna oszaleć z głową i przeszłością ... mimo , że na ta ciążę zostawiłam za sobą to co było żeby sie nie faszerować przykrościami , jednak takie sytuacje zawsze zwalają mnie z nóg dziekuję ;* to prawda ... ale jednak wolę dbać o nią na świecie , czas ciąży teraz im wyżej tym bardziej wyczekuje , żeby dotrwać do końca
bbeczka91 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyDzisijsze hcg 143. Porozmawiałam z panią z laboratorium i powiedziała mi ze przy hcg total ilosciowo nie liczy się przyrostu tak jak przy beta hcg. Ale skoro tyle
podskoczyło do góry to zakladam że wszystko jest ok i cierpliwie czekam na czwartkową wizyte. Chyba że jakieś licho mnie podkusi i bede szukac w pon lab ktore szybciej daje wynik niż w przeciagu 5 dniNadzieja22, Karolcia89, baljov lubią tę wiadomość
-
Lili, super U mnie w labo hcg całkowite się nazywa, więc to chyba to samo co total hcg. Kiedy do lekarza się umawiasz?
-
nick nieaktualnyWizyte mam umowiona na czwrtek, chce jak najszybciej bo tsh wyszło mi 1,89 a z gin jestem umowiona że jak jak bedzie powyżej 1,8 do od razu mam się u niego zjawic. Dziewczyny teraz brałam od 16dc do 26dc duphoston z powodu comiesięcznych torbieli i teraz nie wiem czy biorac pod uwage ciaze dlalej go przyjmowac czy lepiej odstawic. Przyjmowalam tylko 1 tab dziennie.
-
Lill, ja bym ten duphaston chyba zostawiła. Na pewno nie zaszkodzi.
U mnie dziś skończony 6ty tydzień. W poniedziałek pierwsza wizyta, mam nadzieję że pomyślna. Mam dni, że myślę że na pewno wszystko będzie ok, bo przeciez biorę leki, oszczędzam się, a są takie momenty że jestem pewna że nic z tego nie będzie i planuje co zrobię jak się nie uda. Nie smece już idę robić pizze, bo mam smaka od kilku dni Miłego, słonecznego dnia -
U mnie, mimo ze nadal nie czuje ruchow (!!!), Mlody wczoraj na usg niezle fikal!
Wszystko jest w porządku, wymiary, przeplywy, tetno . Wazy 500g!
Dostalam.tylko aspargin, bo chyba zaczęły sie braki magnezu.
Takze znowu wielkie uffAni1234, Nadzieja22, Karolcia89, vigry, bondzik007, baljov, Bella01, aLunia, Paula_071, Karmelkovaa, sylvuś lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane