X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziewczyny z okazji Świąt życzę Wam wszystkiego dobrego, pogody ducha nawet w trudnych chwilach, spełnienia marzeń, a przede wszystkim tego, żeby w następne Święta każda z Was ( a w sumie to z nas) mogła cieszyć się z obecności w swoim życiu małego człowieka ;)

M@linka lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja wiedziałam że się udało już w dniu owulacji ;) moja matka też tak miała że od razu wiedziała

Mogę zapytać skąd ta pewność? Ja też zachodząc w ciąże miałam świadomość, że seks w dniach płodnych może skutkować ciążą, ale co innego przeczucie, a co innego WIEDZIEĆ na 100%. :)

• maggda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu po seksie czulam jak macica wchlania wszystko a tak zawsze cos splynelo ze mnie. Sorki ze tak obrazowo. I nie mylilam sie juz 2raz.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW! Czyli w takich przypadkach nic nie wypływało? Pytam, bo to ciekawe.

• maggda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. nawet odrobinki jakbym wogole stosunku sie odbyla i świadomość ze sir udalo.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie dzis potworny bol sutkow i jakies ciemniejsze brodawki a testy ujemne ... moze wieczorem zatestuje jeszcze heh.. ;/ Ja tez mam jakies przeczucie ze zaszlam..testy nie wychodza ale czuje sie inaczej, tez mam to od kilku dni juz a owu byla dopiero 7 dni temu lol...dziwne...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    dziewczyny u mnie dzis potworny bol sutkow i jakies ciemniejsze brodawki a testy ujemne ... moze wieczorem zatestuje jeszcze heh.. ;/ Ja tez mam jakies przeczucie ze zaszlam..testy nie wychodza ale czuje sie inaczej, tez mam to od kilku dni juz a owu byla dopiero 7 dni temu lol...dziwne...

Heej Laila,jak by nie patrzeć owulkę chyba podobnie miałyśmy...ja narazie nic nie wiem,ale piersi też odczuwam..dość mocno,może, może, test też negatyw ale wiem że za wcześnie..7-8 dnipo owulce to raczej nie wyjdzie..(musiałam zrobić),ale też mam jakieś przeczucie..
    chyba że to po dupku te objawy bo biorę od owulki,zeby sie endo pogrubiło..zobaczymy bardzo bym chciała być na grudniowym forum,najlepiej by było razem z Wami wszystkimi:)

laila_25, M@linka lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby to było to.

Arleta lubi tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde też się miałam nie nakręcać,nie mysleć,ale to jest silniejsze odemnie...chciałabym wiedzieć jak najwcześniej jak będzie coś na rzeczy,żeby zacząć jak najszybciej brać zastrzyki..
    ale to chyba tylko beta wykaże..niewiem czy po świętach mogłabybyć już wiarygodna 9,10dpo?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta to tym bardziej dawaj znac jak u ciebie. A cos oprocz biustu czujesz? Ja wczoraj mialambole jak na okres i ciagniecie jajnika chyba z lewej... i nudnosci mam pisalam o objawach pare postow wyzej.. cokolwiek zauwazylas wiecej? Umnie testy tez ujemne wychodza jakos dziwnie kreski nie tam gdzie trzeba..miejsce planowe jest czyste niestety jeszcze ale czekam czekam!

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila mnie też ciągnie tak w tym jajniku:)może to dobry znak dla nas obu?ja nudności nie mam,ale w poprzednich ciążach tez prawie nie miałam,choć wolałabym mieć bo wtedy raczej jest wszystko ok z ciążą,ale taki chyba mój urok
    Laila,zobaczymy,a myślisz że jest sens robić betę we wtorek?tydzien przed miesiączką?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja w ogole nie robie tej bety z krwi... wole kupic test z czułością 10 jest tańszy a powie tyle samo. W poprzedniej ciazy raz oznaczylam bete przed zabiegiem samym ale tylko dlatego, że mialam isc na zabieg i z gin zastanawialysmy sie czy ciaza nie jest duzo mlodsza. Jednak beta byla juz na etapie ciazy wg daty wiec bylo to niepowodzenie nasze ;(. Po ile u was Beta u nas 35zl okolo? 10 dni po owulacji pewnie teoretycznie mozesz oznaczac..ale ja bym chwile jeszcze poczekala z oznaczaniem z krwi. Sama wiesz ze zanim sie zagniezdzi moze zleciec nawet 8 dni...

Beta jest bardziej do okreslania narastania wartosci, nie samej obecnosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 21:49

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, i jak, byłaś dzisiaj na 2-giej becie?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem,beta ok.30zł,no ale jednak może coś wcześniej pokazać czy coś jest wogóle na rzeczy..bo chodzi o to,że nie wiem,czy wytrzymam z tym czekaniem
    trzymam mocno kciuki ze się nam uda w tym cyklu
    dawaj znac na bieżąco,a jutro robisz teścik z ranka?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie M@linka jak beta?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    M@linka, i jak, byłaś dzisiaj na 2-giej becie?

Nie byłam - zdecydowałam, że poczekam do wtorku - nie chciałam sobie wolnego psuć. Mam kiepskie przeczucia - oby w się nie sprawdziły - tak bardzo chciałabym by było dobrze tym razem - nie czuję się wogóle ciążowo nawet w 1 % :/ Wogóle nie myśle, że jestem w ciąży, boje się rozczarowania. Od niczego nawet mnie teraz nie odrzuca- mogłabym palić, pić kawę - nic.

Leila i Arleta - trzymam za Was kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 22:09

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka my wszystkie za Ciebie też
    wierzę,że nasz los się w końcu odmieni

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Wogóle nie myśle, że jestem w ciąży, boje się rozczarowania. Od niczego nawet mnie teraz nie odrzuca- mogłabym palić, pić kawę - nic.
    Brak objawów to też objaw :P a tak bardziej serio, to ja w obydwu ciążach nie zaobserwowałam u siebie żadnych smaków/niesmaków/mdłości/wstrętów itp. Wiele dziewczyn również mówi, że w jednej ciąży np. rzygały przez kilka miesięcy a w innej mogły góry przenosić, więc nie ma się co tym sugerować. Nie mniej jednak, jeśli takie myślenie dodaje ci spokoju ducha, to idź tą drogą, a we wtorek na spokojnie powtórz betę. Ja cały czas trzymam kciuki :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdlilo 2 dni potwornie przed swietami a na bank chora nie bylam. Od piwa mnie odrzuca a kupilismy z mezulkiem na wolny weekend :P Testuje z rana znow. Od kawy nigdy mnie nie odrzucalo. W poprzedniej ciazy mialam parcie na słony smak, jadlam pestki solone na kilogramy i sledzie.. a niby 10 tyg tylko...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej donoszonej ciązy miałam cholerne mdłości i odrzuty od wszystkiego a w tych nieudanych właśnie nic...

Dzięki za otuchę. Strasznie się boję widoku wtorkowego wyniku bety. Jestem w fazie wyparcia - staram się specjalnie zajmować czymś innym niż myśleniem o potencjalnej ciąży lub jej komplikacjach.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ