X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnZ nie wiem czy to jeszcze przeczytasz ale trzymam kciuki za Twoją corcie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnZ wrote:
    Przepraszam, nie odniosę się do wszystkich postów, bo jak wiecie w obecnej sytuacji nie mam czasu na czytanie ich.

Baksia, nawet trudno mi napisać jak bardzo mi przykro i znaleźć słowa pocieszenia. Nie poddawaj się, całe życie to walka,ja teraz walczę o życie i zdrowie mojej Groszeńki.

Chce Wam napisac, żebyście nie wierzyły w przypadki.Od piątku wiem, dlaczego tracilam ciąże i dlaczego moją Groszeńkę spotkał wylew do mózgu w łonie. To KONFLIKT PŁYTKOWY. Pierwsza ciąża- ta zdrowa zimmunizowala mój organizm, każda kolejna ciążę traktował jak wroga i się go pozbywał. Z każdą ciążą organizm był coraz bardziej agresywny.Tej ciąży nie udało się pozbyć, bo brałam acard i clexane, które działają na płytki, więc wylew dotknął moje dziecko w 36 tc.
    Gdybym wiedziała, byłabym objęta specjalną opieką i dostawała wlewy z płytek. Byłoby ryzyko, ale mniejsze. Ale nikt mimo tylu badań nie wpadł na to, by zrobić to jedno na konflikt płytkowy.Nawet ja nie wiedziałam i takim, choć przeczytałam wiele
    Teraz prof.Dębska to zasugerowała po wszystkim i oczywiście badania to potwierdziły. Ja już nigdy nie zajdę w ciążę, bo ryzyko jest za duże, ale muszę dokończyć badania dla mojej córki.
    Badanie na konflikt płytkowy można na pewno zrobić w Instytucie Hematologii WUAm w Warszawie, nie znam kosztu, bo mi teraz zrobiono z racji mojej sytuacji. Być może gdzieś jeszcze mozna je wykonać. Jedna na 2000 kobiet ma konflikt płytkowy, ja jestem jedna z nich.
    Większość płodów obumiera w łonie z powodu wylewów lub tuż po porodzie, moja Groszeńka zyje i mam nadzieję, że skoro zdarzył się już taki cud to będzie trwał. Nie wiem jaka będzie jakość życia, bo cała lewa półkula mózgu jest uszkodzona, ale muszę o nia walczyc, bo jest moim cudem.

Dziękuję Wam za wielkie wsparcie przez całą ciążę, proszę pamiętajcie w modlitwie o mojej Groszeńce, może Bóg wysłucha moich modlitw, ta łacińska sentencja była w mojej stopce całą ciążę.

Nie będę już tu się udzielać, bo nie mam czasu i siły.Musze pozbierać się fizycznie i psychicznie, zeby walczyc o moje dziecko.

Być może już nie przeczytasz, ale super, że napisałaś, może ktoś wykona to badanie, aby przeciwdziałać ewentualnym powikłaniom. Powodzenia, dużo sił!
    Dziewczyny czy którejś udało znaleźć się informacje o tych badaniach? Czy można je wykonać nie będąc w ciąży? W internecie jest bardzo mało informacji na temat konfliktu płytkowego.
    Ja też urodziłam zdrowego synka. A teraz już 2 ciążę straciłam. A 3 raz również doszło do zapłodnienia i od razu utraty ciąży, gdyż beta Hcg wychodziła przez chwilę pozytywna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 13:29

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnZ to straszne o czym piszesz, w sensie, że tak mało wciąż wiemy. Takie badania powinny mieć wykonane wszystkie kobiety. Bardzo Ci współczuję i pomodle się ZA waszą dzielna córeczke.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka tu coś znalazłam na temat tych badań. Można je wykonać nie będąc w ciąży. Koszt niewielki.

https://www.google.com/amp/swiatlekarza.pl/konflikt-plytkowy/

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia kiedy pierwsza wizyta?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Malina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Być może już nie przeczytasz, ale super, że napisałaś, może ktoś wykona to badanie, aby przeciwdziałać ewentualnym powikłaniom. Powodzenia, dużo sił!
    Dziewczyny czy którejś udało znaleźć się informacje o tych badaniach? Czy można je wykonać nie będąc w ciąży? W internecie jest bardzo mało informacji na temat konfliktu płytkowego.
    Ja też urodziłam zdrowego synka. A teraz już 2 ciążę straciłam. A 3 raz również doszło do zapłodnienia i od razu utraty ciąży, gdyż beta Hcg wychodziła przez chwilę pozytywna.

Jest to rodzaj konfliktu serologicznego. Ja trochę wiem, niewiele, tyle co powiedział mi gin. Sama nie szukałam. Mój gin wspomina o tym swoim pacjentkom, mimo iż ten konflikt występuje bardzo, bardzo rzadko. Myślę, że warto wykonać to badanie. Nie trzeba być w ciąży, bo na płytkach albo występuje ten antygen albo nie. W ciąży badanie to też się wykonuje między 8-20 tc. Zawsze jest płatne koszt to od 250 do 500zl. To zwykle badanie krwi, a wynik jest dodatni albo ujemy. Nie wiem czy u Ciebie w mieście jest Diagnostyka, ale u mnie tam można wykonać to badanie. Jeśli wyjdzie coś nie tak, to ze zwykłym skierowaniem od lekarza rodzinnego można dostać się do tego instytutu, o którym pisała Ann. Tam już w ramach NFZ jest się pod ich opieką.

age.png
  • Malina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnZ, kochana bądź dzielna. Musisz znaleźć w sobie cierpliwość i sile do walki. Nie możesz się poddać. Wierzę, że wszystko się poukłada. Trzymam za Was kciuki😘

age.png
  • Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina wrote:
    Jest to rodzaj konfliktu serologicznego. Ja trochę wiem, niewiele, tyle co powiedział mi gin. Sama nie szukałam. Mój gin wspomina o tym swoim pacjentkom, mimo iż ten konflikt występuje bardzo, bardzo rzadko. Myślę, że warto wykonać to badanie. Nie trzeba być w ciąży, bo na płytkach albo występuje ten antygen albo nie. W ciąży badanie to też się wykonuje między 8-20 tc. Zawsze jest płatne koszt to od 250 do 500zl. To zwykle badanie krwi, a wynik jest dodatni albo ujemy. Nie wiem czy u Ciebie w mieście jest Diagnostyka, ale u mnie tam można wykonać to badanie. Jeśli wyjdzie coś nie tak, to ze zwykłym skierowaniem od lekarza rodzinnego można dostać się do tego instytutu, o którym pisała Ann. Tam już w ramach NFZ jest się pod ich opieką.

Tak, jest :) jak się nazywa to badanie ?

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • AnnZ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, Agulineczka, Pyratka dziękuję.
    Nie skasuję konta, bo to kawał mojej historii. Będę tu czasem zaglądać, ale nie będę tak aktywna.
    Poza tym może moja historia komuś pomoże.
    Pyratka, w Warszawie tematem zajmuje się prof.Debska prowadzi badania naukowe, powiedziała, że wrócę do niej, jeśli wynik będzie pozytywny i prof. z instytutu hematologii Witam.Badanie kosztuje 49zl i jest pobierane w Instytucie Hematologii.

Badanie należy wykonać przed ciążą! Wtedy jest ratunek dla płodu, bo dostaje matka wlewy z płytek i dla niej samej (ja po cc byłam jedną nogą po drugiej stronie, bo spadły mi płytki i przetaczano krew), poza tym jest pod szczególnym nadzorem.Większośc ginekologów też nie wie nic o konflikcie płytkowym.Zreszta to dotyka jedną kobietę na 2000.
    Jeśli moja historia może komuś pomóc, a ja odpowiedzieć na pytania, to pytajcie.

2013 Córka
    04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
    12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
    09.2018 poronienie samoistne 5tc
    "Domine, exaudi orationem meam"
    2019 Córeczka
  • Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mętlik, zaczynając od zera (jeśli chodzi o badania), ciężko się ogarnąć co zrobić najpierw. Tak jak pisałam. Na lekarza nie liczę

9.2017 - Synuś
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Alunia kiedy pierwsza wizyta?

19.11 mam wizytę, ale zastanawiam się czy nie iść wcześniej. A jak u was?

AnnZ myślę że dużo dziewczyn weźmie to pod uwagę, szkoda że nikt wcześniej tego nie sugerował. Napisz coś o córci, jeśli będziesz miała chwilę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Malina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka to hpa-1

https://diag.pl/sklep/badania/hpa-1-konflikt-plytkowy-badanie-przesiewowe/

age.png
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnZ, wspominam w modlitwach Groszenke, zeby nam zdrowiala.
    Jest mi przykro, że nikt wcześniej nie wpadł na to, bys zbadaala sie pod tym kątem. Ale teraz najwazniejsze, zeby Groszenka wyszła z tego jak najlepiej 🙏

Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    19.11 mam wizytę, ale zastanawiam się czy nie iść wcześniej. A jak u was?

AnnZ myślę że dużo dziewczyn weźmie to pod uwagę, szkoda że nikt wcześniej tego nie sugerował. Napisz coś o córci, jeśli będziesz miała chwilę.

A 19.11 który to będzie tc? Ja mam 19 szczepienie z córka ;)

A co u nas? Ja się zapisałam na usg piersi (nie znoszę tego badania), cytologie, gastrologa i jeszcze stomatolog mnie czeka. Także biorę się za siebie. Córka pojutrze kończy roczek (ten czas tak leci!).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    A 19.11 który to będzie tc? Ja mam 19 szczepienie z córka ;)

A co u nas? Ja się zapisałam na usg piersi (nie znoszę tego badania), cytologie, gastrologa i jeszcze stomatolog mnie czeka. Także biorę się za siebie. Córka pojutrze kończy roczek (ten czas tak leci!).

8-9 tydzień mniej więcej wyjdzie.

Ooo to faktycznie wzięłaś się za siebie. A na mówiłam, że mam tak dość lekarzy że nic nie będę robić przez lata😂

No naprawdę czas tak leci. Wszystkiego najlepszego dla córci już za wczasu pisze♥️♥️♥️♥️

agulineczka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnZ nie puszczam kciuków za zdrowie Groszeńki :* Daj czasem znać co u Was słychać :* Siły dużo Wam życzę i oby Groszeńka rosła zdrowo:*

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia tak mi przykro :( wierzyłam w Ciebie, ze tym razem się uda. Nie poddawaj się i walcz o swoje szczęście... wiem, ze i dla Ciebie zaświeci słońce ❤️

AnnZ daj czasem znać co u Was, najważniejsze teraz zdrowie Twojej córeczki i siły dla Ciebie... nie umiem nic więcej napisać... trzymaj się ❤️

agulineczka dużo uśmiechu dla córeczki na jej pierwsze urodzinki 😊

agulineczka lubi tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Malina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia,
    kochana jak się trzymasz? Wiem, że chciałabyś mieć to wszystko jak najszybciej za sobą, ale może nie decyduj od razu o zabiegu. Poczekaj na działanie tabletek. To chyba najlepsza opcja. Zabieg to zawsze ingerencja😔 Kochana jestem z Tobą i ściskam mocno😘

Dziewczyny
    a jak u Was? U mnie bez zmian czekam na @. Także liczę na II kreski w grudniu☺️ Choć powoli znów zaczynam mieć wszystkiego dość😢 Jutro chyba pójdę na badanie dot. konfliktu płytkowego🤔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina a za ile dni termin @? Masz jakies objawy? Piersi nadal tak bola??
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki ❤

U mnie dzis 17dc.. temperatura spada.. prawie dzis doszla poniżej linii. Więc też albo owu zrobila mnie w bambuko i jeszcze jej nie bylo.. albo nic z tego cyklu nie będzie..

I ja tez zaczynam mieć tego dość.... nie wiem coraz częściej pojawia mi sie myśl, ze nie dane mi będzie zostać mamą........ juz mam dość tych rozczarowań...
    Wizyte u lekarza odwolalam.. torbiela sie juz nie marwtie.. bo mam jedynie taki bol jakby poowulacyjny jajników..
    Postanowiliśmy z moim, ze narazie i tak mamy wydatków. A lekarz tylko mnie zbada, a czuje sie oki, więc nie ma sensu..
    I zaoszczędzimy kase, zeby marzec ruszyć już do kliniki leczenia niepłodności... moze oni bardziej nas dokładnie zdiagnozuja...

Trodde jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 12:15

• pan-da Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem w sumie po trzech poronieniach: jedna ciąża biochemiczna, dwa razy puste jajo płodowe. Zaczęliśmy robić z mężem badania. Póki co udało mi się zrobić mutacje i wyszły mi dwie:

FV R2_4070A-G Układ heterozygotyczny
    MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny

To nie są jedyne badania, jakie planuję zrobić, dlatego czekam z wizytą u lekarza żeby mieć komplet. Może któraś z was ma te same i jest w stanie mi powiedzieć, co to może dla mnie oznaczać? Z góry dziękuję.

Kraków
    FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
    kariotyp ok
    grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
    lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
    październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ