X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny a ja ciągle czekam na poronienie:/ ciągle plamnie ale to też nie cały czas ,raz cos poleci a potem długo nic ,brzuch też nie boli więc nie mam co liczyć że dziś coś się zacznie dziać. Wkurzam mnie już wszystko:( najgorzej że M obrywa bo już mnie to wszystko przerasta ,mam już tego dosyć żebym chociaż wiedziała co jest nie tak dlaczego tak się dzieje. Jak ja mam się znowu starać kiedy z tylu głowy mam ciągle myśli że pewnie znowu nic z tego nie będzie .

nie chcesz tabletek chociaż?

• baksia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - masz niskie miano wiec wydaje mi się, ze encorton poradził sobie z tymi przeciwciałami. Ale podobno przeciwciała rosną po poronieniu ? Ale nie jestem pewna. Najlepiej lekarza się zapytać.

Joana, trodde ❤️

Ela - ja od 2 tyg coś czułam, ze niestety może znowu się nie uda. Kilka razy wpadał w szał po informacji dr ze ciąża raczej się nie rozwija i po sobocie kiedy już byłam pewna, ze niestety nie ma szans. Wyplakalam się, krzyczałam, wpadłam w szał.. może dlatego teraz jestem hm spokojniejsza. Boli cholernie to, ze znowu przechodzimy przez to.. ale fakt trzeba buc silnym. Pragniemy dziecka, pragnę rodziny i nie poddamy się. Chociaż teraz mam w sobie wielki strach 😔
    Ale my kobiety jesteśmy silne,wszystkie jesteśmy silne i wszystkie będziemy tulić swoje największe cuda. Wierze w to.
    A co do tsh to tez bym wróciła do tej większej dawki i szybciutko do lekarza, bo faktycznie strasznie podskoczyła. A robiłaś w tym samym lab? Moze jakiś błąd ? Kurczę, bo strasznie podskoczył wynik 🤔 prolaktyna jest w normie ale wydaje mi się, ze przy staraniach najlepiej jest jak wynik wynosi 10-15 a u Ciebie wychodzi chyba 22 jak dobrze przeliczylam.

Kinga ❤️ Chyba coś w tym jest. Jak dostałam tabletki to leżałam 2h, później dużo chodziłam bo byli u mnie bliscy a nie chciałam siedzieć z nimi w sali.. i faktycznie więcej ze mnie leci niż za pierwszym razem kiedy wylądowałam w szpitalu w nocy i przez cała noc byłam tylko dwa razy w toalecie. Wiec mam nadzieje, ze to pomoże i nie będzie zabiegu 🙏🏻
    4 dni i 12 tabletek... tutaj powiedzieli, ze albo dadzą jeszcze tabletki ale prwnie na zabieg jak się nie oczyści. A za pierwszym razem nawet nie mówili nic o kolejnych tabletkach..

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe, Alunia dziękuję za życzenia dla córeczki :)

Alunia trzymam kciuki za wizytę, daj znać od razu :)

aLunia lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia - silna z Ciebie babka 💪 niesamowite ile można udźwignąć i jeszcze nie tracić wiary.
    No wyniki tarczycy w tym samym laboratorium. Zastanawiam się czy ta cb, która kilka dni temu straciłam nie mogła wpłynąć jakoś na ten wynik? Jutro już wezmę 50 euthyroxu i spróbuję skontaktować się z moim lekarzem.

• Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina wrote:
    Asia,
    piersi może i lekko pobolewają i dalej wydają się być ciut większe, ale to zapewne wina PMS, bo dziś spadek temperatury do 36,63😤 Z potwierdzonej ovu wynika, że @ ma być dzisiaj, więc grzecznie czekam😢🤢

Przed wczoraj tez patrzyłam na ranking klinik, tylko chyba u nas za wcześnie - 3 cykl starań. Gin tez mówił ze średnio trwa to 6 miesięcy😱 ale ile można czekać😡 Ahh, Asia też mam w głowie myśli, że szczęśliwi jesteśmy we dwoje i może po prostu tak ma być. Nie każdy może mieć dzieci😭

Beti,
    Twoje podejście mi się podoba🤗 Tak trzymaj! Jak też bym tak chciała, ale kompletnie mi to nie wychodzi więc pewnie i w tym tkwi problem😔

Cześć Pan-da.
    Myślę, że powinnaś do tego na pewno zrobić Białko C i Białko S, a dodatkowo dla samej siebie sprawdzić homocysteinę, kwas foliowy i B12. No i witaminy powinnaś brać w formie metylowanej.

Ewelinka,
    a ile to już trwa. Trzymam kciuki byś nie musiała jechać do szpitala. Choć może po tabletkach by się coś ruszyło i miałabyś to za sobą.
    Odnośnie leków myśle, że przy tak małym mianie Twoje zalecone leki by sobie poradziły. I może bez sensu powtarzać🤔 A badań przecież już i tak zrobiłaś mnóstwo. Kochana nie wiem co jeszcze mogłabyś do tego panelu dorobić. Noo ale chyba trzeba drążyć, bo coś jednak musi nie działać😔
    A konflikt płytkowy możesz zrobić w każdym momencie, bo ten antygen albo występuje albo nie i nie jest to od niczego zależne.

Zdecydowanie za wcześnie, o problemach z płodnością mówi się dopiero po upływie roku systematycznego współżycia bez zabezpieczenia.
    Będzie dobrze :)

Malina lubi tę wiadomość

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia tyle w Tobie siły ❤❤❤
    Zobaczysz los jeszcze Ci to wszystko wynagrodzi 😘😘😘
    Teraz mocno zaciskam kciuki za brak zabiegu 🤞😘❤

• Malina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia, jak się czujesz? Jak nocka? Mam nadzieję, że ten koszmar już za Wami. Tulę mocno. Tak jak Trodde pisze jesteśmy tutaj i jesteśmy z Tobą.

Kochane przyszła wczoraj @, i chyba nigdy tak bardzo się nie cieszyłam z jej nadejścia. W sklepie tak bardzo zabolał mnie jajnik ze strony cp (owulacja była własne z tej strony) ze aż słabo mi się zrobiło. I już się bałam że znów powtórka😔 @ chociaż raz mnie nie rozczarowała😉
    No tak więc nowy cykl, nowe nadzieje☺️

Teodde dobrze, że zdecydowałaś się pójść w grudniu🤞

Ela może powtórz badanie, ja ostatnio robiłam TSH 3 razy bo były dwa wynik rozbieżne. Na szczęście 3 laboratorium powtórzyło wartość niższa. Tylko ja nie biorę żadnych leków. Może niepotrzebnie zmniejszyła dawkę😔

age.png
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia - chodzenie bardzo pomaga.
    W moim przypadku podali mi 3 tabletki cytoteku przz ok. 1 godzinę kazali leżeć a potem sama z siebie zaczęłam chodzić po korytarzu w kółko i do 3 godzin było po wszystkim.... musiałam mieć łyżeczkowanie lekkie ze względu na wysoką ciążę (aby nic nie zostało i jakieś dziadostwo się nie doczepiło).
    Wspieram Cię duchowo...tak jak każda tutaj z nas :)

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • baljov. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jakiś czas temu mocno udzielałam się w tym wątku. Chciałam oderwać się od tematu starań i zlikwidowałam konto. Niestety okazało się, że bez konta również da się czytać forum, a nałóg jest silniejszy ode mnie, więc czasem tu zaglądam ;-)
    W czasie, kiedy mnie tu nie było, podeszliśmy do trzech IUI - po drugiej w 13dpo beta była 208, niestety za dwa dni już tylko 17...
    W tym cyklu miałam histeroskopie diagnostyczną, nic tam niedobrego dr nie zobaczył, pobrał próbki do badań i czekam na wyniki. Przy okazji zrobił endometrium scratching.
    To tyle u mnie. Widzę, że tu prawie same nowe twarze ;-)
    AnnaZ trzymam kciuki za Twoją córeczkę.

km5svcqguj0gttnw.png
    41 lat
    09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
    V Leiden hetero
    styczeń 2018 - cb
    maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
    kwiecień 2020 - cb
    czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty :(
    wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
    29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
    7dpt - beta 33,8
    10dpt - beta 269,3🍀
    12dpt - beta 661,1 🍀💖
    24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
    ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia jak minęła Ci noc?? Mam nadzieje, ze to już za Tobą ❤ Pamietaj, ze wszystkie jestesmy z Tobą..

Malina grudzień to musi już być nasz 🤞😊 Nie biore innej opcji pod uwagę 😁

Malina lubi tę wiadomość

• Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana_aska89 wrote:
    Baksia jak minęła Ci noc?? Mam nadzieje, ze to już za Tobą ❤ Pamietaj, ze wszystkie jestesmy z Tobą..

Malina grudzień to musi już być nasz 🤞😊 Nie biore innej opcji pod uwagę 😁

Ja również :)

Malina, joana_aska89 lubią tę wiadomość

• Malina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomniałam się pochwalić🙈 wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę Glucophage🥳🥳
    Jestem z siebie dumna🤣

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina brawo 🤞😍✊

Malina lubi tę wiadomość

• trodde Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina grudzień będzie nasz! Nie ma innej opcji.
    Też jestem z Ciebie dumna, najtrudniejsza pierwsza tabletka ;)

Ja pójdę w grudniu, ale chyba do innej lekarki. Pokażę jej moje wyniki i poproszę o jakiś pomysł co dalej robić.
    Chciałabym żeby ktoś, kto kompletnie nie zna mojego przypadku zerknął i się wypowiedział. Przy okazji zupełnym przypadkiem sprawdzę, czy była owu ;)

Baksia cały czas o Tobie myślę...

Malina lubi tę wiadomość

783d57eae4.png

Starania od 07.2018, 38 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

Lublin

"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia
    Daj znać co u Ciebie:*

U mnie jest już niewielkie krwawienie i zaczynam czuć lekkie skurcze , może zaczyna się rozkręca poronienie .

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trodde mysle, ze to fajny pomysł.. Moze ktos świeży poda jakis nowy fajny pomysł 😊 i jestem pewna, ze grudzien dla Ci w prezencie i owu i II kreski 😍

Ewelinka jestem z Tobą, oby to szybko bylo za Tobą 😘😘😘

• trodde Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 trzymaj się, może się rozkręci i obejdzie się bez żadnej ingerencji.

783d57eae4.png

Starania od 07.2018, 38 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

Lublin

"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję, te skurcze nie są jakieś bolesne tak 2 na 10 oby się rozkreciły .Właściwie to krwawie tylko jak siadam na sedes i trochę poprę to wtedy nawet leci .

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

• pan-da Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny mam nadzieję, te skurcze nie są jakieś bolesne tak 2 na 10 oby się rozkreciły .Właściwie to krwawie tylko jak siadam na sedes i trochę poprę to wtedy nawet leci .

Ja jak teraz w październiku poroniłam, to miałam bardzo bolesne skurcze. Przez trzy dni praktycznie tylko leżałam w łóżku. :( Zaczęło się właśnie takimi bardzo lekkimi, jak na okres, a potem to już mi nawet przeciwbólowe nie pomagały.

Kraków
    FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
    kariotyp ok
    grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
    lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
    październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pan-da wrote:
    Ja jak teraz w październiku poroniłam, to miałam bardzo bolesne skurcze. Przez trzy dni praktycznie tylko leżałam w łóżku. :( Zaczęło się właśnie takimi bardzo lekkimi, jak na okres, a potem to już mi nawet przeciwbólowe nie pomagały.

A bardzo krwawiłaś? I możesz powiedzieć w którym tc byłaś bo u mnie tym razem ciaza zatrzymala sie na 6t4d w tym momencie powinnam być w 9t6d .Pierwsze poronienie było w 9t4d a ciąża zatrzymała się na 5 tc i fizycznie nie wspominam tego zle. Właściwie to przypominało to okres ,3 ostatnie godziny były bardziej bolące i ten moment przed wyjściem jaja płodowego to były 4 takie mocne skurcze jeden po drugim i to już bolało ale też nie tak jak się spodziewałam. Oby tum razem było podobnie :/

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

‹‹ 3115 3116 3117 3118 3119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ