X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Osa zamawiamy jutro ten sam model tylko inny kolor ;)

Martynko nie odkładaj wózka bo ja będę czekać min. 3 tygodnie, a kolezanka czeka już 2 miesiące.. Nie każdy model i kolor są od ręki

Bombelku u nas czeka się od 3-4 tygodni, i jak zamówimy na początku czerwca to jest szansa, że na koniec miesiąca najpóźniej początek lipca już będziemy mieli wózeczek

http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/wozek-ADAMEX-BARLETTA-3w1-z-fotelikiem-firmowym/855

Tylko kolorek ciemniejszy :)

Oska wózeczki są podobne, my też patrzyliśmy na ten camarelo , ale adamex miał lepsze amortyzatory i jakoś w sklepie nam się lepiej prowadziło...

Dziewczyny ja bardzo boję się zamawiać wózka na tym etapie, boję się że coś pójdzie nie tak :( boję się każdego dnia, a to mnie coś zaboli i już panikuje. Straciłam 3 ciążę i tak okropnie się boję teraz kupna większości rzeczy...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa, laila nie bylo nawet sladu po pecherzyka. A w macicy jakiś płyn znów był i Endo moim zdaniem brzydko wygladalo. Nie ufam juz ginekologowi. Zawiódł mnie z tarczyca i dopiero teraz obudził sie na encorton gdzie bylobwystarczajaco czasu aby te badania na spokojnie zrobić...a teraz mam brać steryd w ciemno. I powiedzial mi zeby bety juz nie robić ale ja dzis zrobię. Nie będę 2 tygodnie duphastonem sie jeszcze na darmo faszerować...no i skoro encorton pomaga w zagnieżdżoniu to mi juz nie pomoże.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Osa, laila nie bylo nawet sladu po pecherzyka. A w macicy jakiś płyn znów był i Endo moim zdaniem brzydko wygladalo. Nie ufam juz ginekologowi. Zawiódł mnie z tarczyca i dopiero teraz obudził sie na encorton gdzie bylobwystarczajaco czasu aby te badania na spokojnie zrobić...a teraz mam brać steryd w ciemno. I powiedzial mi zeby bety juz nie robić ale ja dzis zrobię. Nie będę 2 tygodnie duphastonem sie jeszcze na darmo faszerować...no i skoro encorton pomaga w zagnieżdżoniu to mi juz nie pomoże.
    co ty mówisz dziewczyno,zagniezdzenie nie trwa chwile,kilka gzodzin,składa sie z wielu etapów.A duphaston nie odkładaj,powoduje ze ciałko zółte jest dłuzej a to znów najlepsza odzywka dla zarodka w czasie zagniezdzania,oby jak najdłuzej tam było,poza tym wyzszy progesteron hamuje inne hormony,zatrzymuje to co na tym etapie nie potrzebne a zabierają sie do działania macica i endo wciąz pracuje.
    Poza tym nie swiruj mi tu,bo skoro jestes nie zadowolona z lekarza to działaj i szukaj takiego który zna sie na rzeczy,najlepszy który ewentualnie pracuje przy klinikach niepłodnosci albo z polecenia dziewczyn z problemami zajscia w ciąze,inaczej co lekarz to inna decyzja.Bądz silna i skup sie teraz na poszukiwaniu lekarza z którym bedzie jakis sens to wszystko,po czesci odpowiadasz sama za te ciąze,ja bym nie mogła isc do lekarza do którego nie mam zaufania.Moze z twoich okolic jakies dziewczyny polecą gina,szukaj bo chodzi o twój skarb,twoe dziecko.
    Ja na pierwsza wizyte zaraz po tescie pozytywnym z potwierdzeniem podwójnej bety pojechałam jakies 22 dni po ovu,wtedy było widac ledwo małą plamke i tylko tyle wiedziałam ze jest w macicy a reszte w rękach Boga bo lekarz wiele nie pomorze na tym etapie.Piszesz ze nie było widac juz pęcherzyka,czesto go juz nie widac bo jesli macica dobrze ukrwiona i endo grube to pęcherzyk potrafi cały głęboko sie zagniezdzic ze nie wystaje ponad twoje endo,jest tylko nierówna warstwa.
    Nie martw sie na zapas,bierz dupka i ten encorton,na własną reke to mozesz pogorszyc sytuacje,szukaj lekarza i zapisz sie na wizyte,z pewnoscią jest ginekolog w twoich stronach albo sąsiednich który ma doswiadczenie z trudnymi ciązami i niepłodnoscią.Działaj M@linka,my trzymamy kciuki

Arleta, Bianka4 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbrew zaleceniu lekarza zrobiłam dziś betę - powinna być ponad 2000. Okaże się. Jeśli będzie tak jak myślę, że będzie to nie zmierzam sztucznie podtrzymywać ciąży z której nic nie będzie.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Wbrew zaleceniu lekarza zrobiłam dziś betę - powinna być ponad 2000. Okaże się. Jeśli będzie tak jak myślę, że będzie to nie zmierzam sztucznie podtrzymywać ciąży z której nic nie będzie.
    uparciuch,beta bedzie wysoka,tymczasem szukaj lekarza,bo do tego nie masz zaufania a bez dobrego wsparcia medycznego zwariujesz za chwile.Bedzie dobrze...mam ochote tobą potrząsnąc hi hi,przytulam kochana

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka to dobry pomysł z tą betą,wbrew temu co mówisz ja mam nadzieję że będzie dobrze u Ciebie,na tym etapie,za wcześnie żeby się poddawać.Czekamy na wynik badania,powiedz,że na cito to szybciutko będziesz mieć wynik

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pół godziny zastrzyk z owitrelle,niech sie dzieje wola Boża.Kolejny krok w tym cyklu,oby owocny bo armia czeka z natarciem.
    Pogoda piękna a ja mam dzien wolny,bedzie co robic dzis w ogrodzie :-)

Arleta, Niebieskaa, M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam ochotę M@linką potrząsnąć;)bo się tu zaraz wszystkie zdenerwujemy na nią ;)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja za pół godziny zastrzyk z owitrelle,niech sie dzieje wola Boża.Kolejny krok w tym cyklu,oby owocny bo armia czeka z natarciem.
    Pogoda piękna a ja mam dzien wolny,bedzie co robic dzis w ogrodzie :-)
    Jagna jaki przyjemny dzionek Cię czeka!Powodzenia

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko nie poddawaj sie proszę! Wspieramy Cie wszystkie! Działasz Jagna! Ja teraz w Polsce i działam jak wrócę we wtorek:)

Arleta lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    popieram ciebie :* czekamy na wyniki :)

M@linka lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    M@linko nie poddawaj sie proszę! Wspieramy Cie wszystkie! Działasz Jagna! Ja teraz w Polsce i działam jak wrócę we wtorek:)
    Oj to dzialaj w sprawie medycznej,konsultuj wyniki bo wiem ze masz problem na odległosc z lekarzem.Udanego pobytu kochana

Niebieskaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje! Ale mnie to rozczuliło ze pamietalas:) miedzy innymi robię kontrolne badania tsh, wit D, progesteronu i inne, a do tego wezmę zapas wszystkiego: duphastonu, witamin, acardu, testów ciążowych itd:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziekuje! Ale mnie to rozczuliło ze pamietalas:) miedzy innymi robię kontrolne badania tsh, wit D, progesteronu i inne, a do tego wezmę zapas wszystkiego: duphastonu, witamin, acardu, testów ciążowych itd:)
    Dobrze ze granice otwarte bo by ci sprzątnęli ten arsenał :-)
    Rozumiem twe zakupy i popieram,korzystaj póki mozesz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w 23 tygodniu, chora i osłabiona no ale cóż chyba pomału czuje poprawę, wszystko ze mnie chyba już schodzi, leci z nosa jak z kranu, ale jakoś noc przespałam, budziłam się co godzinę a nie co pół jak wcześniej. Przez to ze mam zawalony nos ciężko mi się oddycha, a ciężko mi cały czas z otwartymi ustami chodzić, a jak się męczę jak jem, plusem ze mogę jeść, bo zawsze jak byłam chora nie mogłam jeść.

Martynko doskonale Cię rozumiem, ja nie mam nic kupionego, jakoś boję się coś kupić.
    Co prawda wózek mam dostać od bratowej, wiec nie musze kupować. O ile przejdzie mi chorobstwo chcemy z mężem przejechać się do Ikei, popatrzeć cenowo na łóżeczka :-)
    Jak czytam niektóre dziewczyny, one już mają po kupowane potrzebne rzeczy, ja sobie myślę albo ja się ociagam albo one za szybko kupują. U mnie cały czas jest strach o maleństwo.
    Łóżeczko i tak będę kupowała na końcu, tak myślę że czerwiec lub początek lipca bo i tak dopóki pokój nie będzie wyremontowany to nie mam gdzie teraz włożyć łóżeczka. Nie powiem ze to wszystko mnie przeraża. Mąż jest szczęśliwy i taki spokojny, dlaczego i ja taka nie mogę być..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 12:21

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny w 23 tygodniu, chora i osłabiona no ale cóż chyba pomału czuje poprawę, wszystko ze mnie chyba już schodzi, leci z nosa jak z kranu, ale jakoś noc przespałam, budziłam się co godzinę a nie co pół jak wcześniej. Przez to ze mam zawalony nos ciężko mi się oddycha, a ciężko mi cały czas z otwartymi ustami chodzić, a jak się męczę jak jem, plusem ze mogę jeść, bo zawsze jak byłam chora nie mogłam jeść.

Martynko doskonale Cię rozumiem, ja nie mam nic kupionego, jakoś boję się coś kupić.
    Co prawda wózek mam dostać od bratowej, wiec nie musze kupować. O ile przejdzie mi chorobstwo chcemy z mężem przejechać się do Ikei, popatrzeć cenowo na łóżeczka :-)
    Jak czytam niektóre dziewczyny, one już mają po kupowane potrzebne rzeczy, ja sobie myślę albo ja się ociagam albo one za szybko kupują. U mnie cały czas jest strach o maleństwo.
    Łóżeczko i tak będę kupowała na końcu, tak myślę że czerwiec lub początek lipca bo i tak dopóki pokój nie będzie wyremontowany to nie mam gdzie teraz włożyć łóżeczka. Nie powiem ze to wszystko mnie przeraża. Mąż jest szczęśliwy i taki spokojny, dlaczego i ja taka nie mogę być..
    Przyjdzie na ciebie czas z wyprawką,teraz sklepy pèlne towaru tylko wybór trudny bo wszystko ładne.
    A mąź szczesliwy...on czuje ze bedzie tatą a ty dawno czujesz sie mamą,bo od początku maluszka czujesz i jestes z nim 24 na dobe,wiecej czujesz to i martwisz sie,zresztà faceci zawsze dystans mają do wszystkiego i tego im zazdroscic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 14:26

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka i jak beta?Czekamy na wiesci kochana.Jakos mam nadzieje ze przyrost bedzie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mąż czuję spokój, rozmawia z nią, mówi do brzuszka i nie rozumie dlaczego ja zawsze przed wizytą się martwię, my kobiety po przejściach już zawsze będziemy czuły strach, nawet gdy się urodzi będziemy się o nie martwić, mamy już tak mają ;)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 1938 - czyli spadek dynamiki wzrostu - ani dobrze, ani źle :/ niedługo całkowicie wyhamuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 15:03

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka - no weź kurde nie świruj, plissss :) Przyrost masz coś koło 70 %, procentowo przyrost ciut się tylko zmniejszył, a pamiętaj, że beta już może zwalniać i w przedziale 1200-6000 HCG powinna się podwoić w czasie 96h a potem rośnie jeszcze wolniej ;) Jednym rośnie szybciej innym wolniej, jedne kobietki mają przy dolnej granicy drugie przy górnej, weź nie świruj bo nam kropka denerwujesz :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ