Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Bomblica wrote:Osa zamawiamy jutro ten sam model tylko inny kolor
Martynko nie odkładaj wózka bo ja będę czekać min. 3 tygodnie, a kolezanka czeka już 2 miesiące.. Nie każdy model i kolor są od ręki
Bombelku u nas czeka się od 3-4 tygodni, i jak zamówimy na początku czerwca to jest szansa, że na koniec miesiąca najpóźniej początek lipca już będziemy mieli wózeczek
http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/wozek-ADAMEX-BARLETTA-3w1-z-fotelikiem-firmowym/855
Tylko kolorek ciemniejszy
Oska wózeczki są podobne, my też patrzyliśmy na ten camarelo , ale adamex miał lepsze amortyzatory i jakoś w sklepie nam się lepiej prowadziło...
Dziewczyny ja bardzo boję się zamawiać wózka na tym etapie, boję się że coś pójdzie nie tak boję się każdego dnia, a to mnie coś zaboli i już panikuje. Straciłam 3 ciążę i tak okropnie się boję teraz kupna większości rzeczy...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Osa, laila nie bylo nawet sladu po pecherzyka. A w macicy jakiś płyn znów był i Endo moim zdaniem brzydko wygladalo. Nie ufam juz ginekologowi. Zawiódł mnie z tarczyca i dopiero teraz obudził sie na encorton gdzie bylobwystarczajaco czasu aby te badania na spokojnie zrobić...a teraz mam brać steryd w ciemno. I powiedzial mi zeby bety juz nie robić ale ja dzis zrobię. Nie będę 2 tygodnie duphastonem sie jeszcze na darmo faszerować...no i skoro encorton pomaga w zagnieżdżoniu to mi juz nie pomoże.
-
M@linka wrote:Osa, laila nie bylo nawet sladu po pecherzyka. A w macicy jakiś płyn znów był i Endo moim zdaniem brzydko wygladalo. Nie ufam juz ginekologowi. Zawiódł mnie z tarczyca i dopiero teraz obudził sie na encorton gdzie bylobwystarczajaco czasu aby te badania na spokojnie zrobić...a teraz mam brać steryd w ciemno. I powiedzial mi zeby bety juz nie robić ale ja dzis zrobię. Nie będę 2 tygodnie duphastonem sie jeszcze na darmo faszerować...no i skoro encorton pomaga w zagnieżdżoniu to mi juz nie pomoże.
Poza tym nie swiruj mi tu,bo skoro jestes nie zadowolona z lekarza to działaj i szukaj takiego który zna sie na rzeczy,najlepszy który ewentualnie pracuje przy klinikach niepłodnosci albo z polecenia dziewczyn z problemami zajscia w ciąze,inaczej co lekarz to inna decyzja.Bądz silna i skup sie teraz na poszukiwaniu lekarza z którym bedzie jakis sens to wszystko,po czesci odpowiadasz sama za te ciąze,ja bym nie mogła isc do lekarza do którego nie mam zaufania.Moze z twoich okolic jakies dziewczyny polecą gina,szukaj bo chodzi o twój skarb,twoe dziecko.
Ja na pierwsza wizyte zaraz po tescie pozytywnym z potwierdzeniem podwójnej bety pojechałam jakies 22 dni po ovu,wtedy było widac ledwo małą plamke i tylko tyle wiedziałam ze jest w macicy a reszte w rękach Boga bo lekarz wiele nie pomorze na tym etapie.Piszesz ze nie było widac juz pęcherzyka,czesto go juz nie widac bo jesli macica dobrze ukrwiona i endo grube to pęcherzyk potrafi cały głęboko sie zagniezdzic ze nie wystaje ponad twoje endo,jest tylko nierówna warstwa.
Nie martw sie na zapas,bierz dupka i ten encorton,na własną reke to mozesz pogorszyc sytuacje,szukaj lekarza i zapisz sie na wizyte,z pewnoscią jest ginekolog w twoich stronach albo sąsiednich który ma doswiadczenie z trudnymi ciązami i niepłodnoscią.Działaj M@linka,my trzymamy kciukiArleta, Bianka4 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
M@linka wrote:Wbrew zaleceniu lekarza zrobiłam dziś betę - powinna być ponad 2000. Okaże się. Jeśli będzie tak jak myślę, że będzie to nie zmierzam sztucznie podtrzymywać ciąży z której nic nie będzie.Antoś IVF,Julisia natural
-
M@linka to dobry pomysł z tą betą,wbrew temu co mówisz ja mam nadzieję że będzie dobrze u Ciebie,na tym etapie,za wcześnie żeby się poddawać.Czekamy na wynik badania,powiedz,że na cito to szybciutko będziesz mieć wynik
-
Ja za pół godziny zastrzyk z owitrelle,niech sie dzieje wola Boża.Kolejny krok w tym cyklu,oby owocny bo armia czeka z natarciem.
Pogoda piękna a ja mam dzien wolny,bedzie co robic dzis w ogrodzieArleta, Niebieskaa, M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Ja za pół godziny zastrzyk z owitrelle,niech sie dzieje wola Boża.Kolejny krok w tym cyklu,oby owocny bo armia czeka z natarciem.
Pogoda piękna a ja mam dzien wolny,bedzie co robic dzis w ogrodzie -
M@linka wrote:Wbrew zaleceniu lekarza zrobiłam dziś betę - powinna być ponad 2000. Okaże się. Jeśli będzie tak jak myślę, że będzie to nie zmierzam sztucznie podtrzymywać ciąży z której nic nie będzie.
M@linka lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Niebieskaa wrote:M@linko nie poddawaj sie proszę! Wspieramy Cie wszystkie! Działasz Jagna! Ja teraz w Polsce i działam jak wrócę we wtorek:)
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Dziekuje! Ale mnie to rozczuliło ze pamietalas:) miedzy innymi robię kontrolne badania tsh, wit D, progesteronu i inne, a do tego wezmę zapas wszystkiego: duphastonu, witamin, acardu, testów ciążowych itd:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa wrote:Dziekuje! Ale mnie to rozczuliło ze pamietalas:) miedzy innymi robię kontrolne badania tsh, wit D, progesteronu i inne, a do tego wezmę zapas wszystkiego: duphastonu, witamin, acardu, testów ciążowych itd:)
Rozumiem twe zakupy i popieram,korzystaj póki mozeszAntoś IVF,Julisia natural
-
Witam się z Wami dziewczyny w 23 tygodniu, chora i osłabiona no ale cóż chyba pomału czuje poprawę, wszystko ze mnie chyba już schodzi, leci z nosa jak z kranu, ale jakoś noc przespałam, budziłam się co godzinę a nie co pół jak wcześniej. Przez to ze mam zawalony nos ciężko mi się oddycha, a ciężko mi cały czas z otwartymi ustami chodzić, a jak się męczę jak jem, plusem ze mogę jeść, bo zawsze jak byłam chora nie mogłam jeść.
Martynko doskonale Cię rozumiem, ja nie mam nic kupionego, jakoś boję się coś kupić.
Co prawda wózek mam dostać od bratowej, wiec nie musze kupować. O ile przejdzie mi chorobstwo chcemy z mężem przejechać się do Ikei, popatrzeć cenowo na łóżeczka
Jak czytam niektóre dziewczyny, one już mają po kupowane potrzebne rzeczy, ja sobie myślę albo ja się ociagam albo one za szybko kupują. U mnie cały czas jest strach o maleństwo.
Łóżeczko i tak będę kupowała na końcu, tak myślę że czerwiec lub początek lipca bo i tak dopóki pokój nie będzie wyremontowany to nie mam gdzie teraz włożyć łóżeczka. Nie powiem ze to wszystko mnie przeraża. Mąż jest szczęśliwy i taki spokojny, dlaczego i ja taka nie mogę być..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 12:21
-
blondyna5555 wrote:Witam się z Wami dziewczyny w 23 tygodniu, chora i osłabiona no ale cóż chyba pomału czuje poprawę, wszystko ze mnie chyba już schodzi, leci z nosa jak z kranu, ale jakoś noc przespałam, budziłam się co godzinę a nie co pół jak wcześniej. Przez to ze mam zawalony nos ciężko mi się oddycha, a ciężko mi cały czas z otwartymi ustami chodzić, a jak się męczę jak jem, plusem ze mogę jeść, bo zawsze jak byłam chora nie mogłam jeść.
Martynko doskonale Cię rozumiem, ja nie mam nic kupionego, jakoś boję się coś kupić.
Co prawda wózek mam dostać od bratowej, wiec nie musze kupować. O ile przejdzie mi chorobstwo chcemy z mężem przejechać się do Ikei, popatrzeć cenowo na łóżeczka
Jak czytam niektóre dziewczyny, one już mają po kupowane potrzebne rzeczy, ja sobie myślę albo ja się ociagam albo one za szybko kupują. U mnie cały czas jest strach o maleństwo.
Łóżeczko i tak będę kupowała na końcu, tak myślę że czerwiec lub początek lipca bo i tak dopóki pokój nie będzie wyremontowany to nie mam gdzie teraz włożyć łóżeczka. Nie powiem ze to wszystko mnie przeraża. Mąż jest szczęśliwy i taki spokojny, dlaczego i ja taka nie mogę być..
A mąź szczesliwy...on czuje ze bedzie tatą a ty dawno czujesz sie mamą,bo od początku maluszka czujesz i jestes z nim 24 na dobe,wiecej czujesz to i martwisz sie,zresztà faceci zawsze dystans mają do wszystkiego i tego im zazdroscic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 14:26
-
Dokładnie mąż czuję spokój, rozmawia z nią, mówi do brzuszka i nie rozumie dlaczego ja zawsze przed wizytą się martwię, my kobiety po przejściach już zawsze będziemy czuły strach, nawet gdy się urodzi będziemy się o nie martwić, mamy już tak mają
-
M@linka - no weź kurde nie świruj, plissss Przyrost masz coś koło 70 %, procentowo przyrost ciut się tylko zmniejszył, a pamiętaj, że beta już może zwalniać i w przedziale 1200-6000 HCG powinna się podwoić w czasie 96h a potem rośnie jeszcze wolniej Jednym rośnie szybciej innym wolniej, jedne kobietki mają przy dolnej granicy drugie przy górnej, weź nie świruj bo nam kropka denerwujesz12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016