X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam też Ana1 - czas oczekiwania 4dni robocze koszt 38,00zł i ana2 czas ocz. 6dni roboczych koszt 57,00. Lekarz powiedział,żeby się w takim razie wstrzymać z encortonem.. i poczekać do wyniku...

Przeczytałam, że ana występują w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 15:50

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - niestety na temat Ana w ciąży nic nie wiem. Robiłam 4 doby po zabiegu to Ana nie stwierdzono, ujemne. Piszesz, że czytałaś iż występują w ciąży, ale tzn. że powinny?

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron zrobiony i trochę ponad 9 a norma dla i trymestry to 11-90 więc zaczynam się martwić. mam nadzieje, że w pon uda się nam umówić do lekarza.

f2w343r8au6frwux.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    beta 1938 - czyli spadek dynamiki wzrostu - ani dobrze, ani źle :/ niedługo całkowicie wyhamuje.
    Co ty mówisz,beta ladna,teraz spokój i cierpliwosci kochana.Stres zle wplywa na rozwój maluszka,wiec zajmij czyms mysli

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • osa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, rozumiem pisząc "pęcherzyk", którego śladu nie było, miałaś na myśli zarodek, a my pytałyśmy o pęcherzyk ciążowy, bo ciałko żółte jest w nim umiejscowione. No nic czekamy na Twoją wizytę i wieści. Chociaż za podejście i tak masz klapsa!

Martynko, ja zamówiłam wózek z dostawą na połowę czerwca, czyli ok. 1,5 miesiąca przed porodem, wzięli ode mnie tylko symboliczną zaliczkę 50 zł. Ja właśnie ostatnio byłam na spacerze z bratanicą w Adamexie, dla mnie za ciężki, budka za mało zaciągana, małej cały czas słońce świeciło po oczach i za niska osłonka budki od dołu w gondoli była, a spacerować będę jesienią/zimą, więc chcę wiatru uniknąć. Może coś Ci z tej opinii się przyda :)

Niebieskaa, daj znać jak wyniki tych badań będziesz miała, masz wizytę teraz w PL?

Blondyna, ja z jednej strony też się boję, ale powoli się uspokajam, wózek zamówiony, teraz oglądam rzeczy do kupienia, zrobiłam sobie listę, będę szukać oszczędności :) Mam trochę dość tego całego swojego zamartwiania się - ma być dobrze i koniec!

3jvzi09k998ztm99.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa pęcherzyka nie bylo:( a ciałko żółte jest na jajniku, bo w pęcherzyku to jest woreczek żółtkowy tzw. Yolk suck

Macica byla wypelniona rozrośnietym endometrium ze szczeliną wypelniona plynem (domyślam sie ze krwiak). Pęcherzyka ciażowego lekarz nie znalazł :-( i o to mi sie rozchodzi. Przy mojej becie powinien być widoczny choc jako jakas plamka

Jacq w sumie nie wiem jak to dokładnie jest z tymi ANA. Bylo napisane ze może występować w ciąży i tyle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:51

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko czyli w macicy nic nie bylo? Troche pokrecilyscie.

Pytanie bylo o pecherzyk żółtkowy i o ciążowy.

Pcherzyk ciążowy jest w macicy,a w nim jest Yolk sac=pecherzyk zółtkowy.

Na jajniku jest ciałko żółte=corpus luteum czasem sie je nazywa gruczołem żółtkowym.

Czy ginekolog coś mówił o tym płynie? Gdzie dokładnie on sie znajduje? Gin powiedzial ze to krew?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo w macicy pęcherzyka ciaazowego. Na jajniku bylo ukrwione ciałko żółte.Gin zbagatelizował ten plyn w macicy-stwierdził,ze się zdarza. Nie powiedzzial czy to krew. Ale w lutowej ciąży tez takie cos miallam to innny gin nazwał to krwiakiem szczelinowym to jest na środku macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:15

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktory dzis dzien u ciebie? Troche sie gubie juz w wątku masa nowych postów...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katek88 wrote:
    Progesteron zrobiony i trochę ponad 9 a norma dla i trymestry to 11-90 więc zaczynam się martwić. mam nadzieje, że w pon uda się nam umówić do lekarza.
    spokojnie,dostaniesz progesteron w tabletkach i bedzie ok.Do tego czasu jeszcze podrosnie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Zrobiłam rożne badania i kortyzol, acth w normie... Ale sie podlamalam wynikiem tsh, 6 tygodni temu wynosił 2,47, a teraz 4,0 przy tym ze biorę euthyrox:( spanikowana od razu napisałam do endokrynologa, powiedział ze mam zwiekszyć dawkę i za 6 tyg znow zbadać tsh... Jego pierwsze zdanie w mailu: proszę za wszelka cenę zachować spokój... Powiem Wam, ze czasem nie mam siły juz na to, chce być w ciąży znow ale to jest tak skomplikowane ze ... Ehh... On na podstawie wyników glukozy i insuliny nie kazał włączać żadnych leków, dr Jerzak z Warszawy kazała włączyć glucophage, endokrynolog znowu mówi ze on tego w ogole nie zaleca... I bądź tu mądry, tylko lekarz z Norwegii nie robi mi w głowie zamieszania bo on to w ogole nie wie czemu miałabym brać euthyrox, a po co acard, a po co wit D...

Troche sie pogubiłam... Czy to jest tak ze jak nie zejdę z tsh do 1 to nie mogę myślec o ciąży?

Jagna 75 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska z tym TSH to jest tak ze 4 nie jest strasznym wynikiem jest w normie dla normalnego czlowieka :P tylko,że dla kobiet starajacych sie zajsc w ciaze oraz cieżarnych norma jest 2,5 dlatego powinnas zwiekszyc dawke euthyroxu
    Nie martw sie bo zwiekszysz dawke i wszystko bedzie ok.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, zwiększam dawkę od dzis, chociaż zawsze czułam sie zdrowa jak ryba i pełna energii a tu nagle jakieś tsh życie zatruwa... W tej naszej walce musi być ukryty jakiś głębszy sens...

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Hej dziewczyny! Zrobiłam rożne badania i kortyzol, acth w normie... Ale sie podlamalam wynikiem tsh, 6 tygodni temu wynosił 2,47, a teraz 4,0 przy tym ze biorę euthyrox:( spanikowana od razu napisałam do endokrynologa, powiedział ze mam zwiekszyć dawkę i za 6 tyg znow zbadać tsh... Jego pierwsze zdanie w mailu: proszę za wszelka cenę zachować spokój... Powiem Wam, ze czasem nie mam siły juz na to, chce być w ciąży znow ale to jest tak skomplikowane ze ... Ehh... On na podstawie wyników glukozy i insuliny nie kazał włączać żadnych leków, dr Jerzak z Warszawy kazała włączyć glucophage, endokrynolog znowu mówi ze on tego w ogole nie zaleca... I bądź tu mądry, tylko lekarz z Norwegii nie robi mi w głowie zamieszania bo on to w ogole nie wie czemu miałabym brać euthyrox, a po co acard, a po co wit D...

Troche sie pogubiłam... Czy to jest tak ze jak nie zejdę z tsh do 1 to nie mogę myślec o ciąży?
    To nie jest tak ze nie zajdziesz.Moja przyjaciólka w lutym zaszla z wynikiem 4,6 zaraz po zapaleniu tarczycy.
    Powiem tak,wszystko zalezy od tego czy hormony są ok,prolaktyna która odpowiada za ovu nie moze byc przekroczona a przewaznie ją od razu podnosi tsh ale nie koniecznie tak musi byc od razu.
    Mozesz sobie isc na monitoring po ovu by sprawdzic czy ona była w ogóle?
    W pazdzierniku badalam tsh miałam 3,7 ten wynik zawsze u mnie podnosi prolaktyne którà zbadalam i faktycznie ponad norme.Endokrynolog kazal mi brac eutyrox 50 jak dotychczas ale na przemian z 75tkà.Wizyte mam za tydzien jednsk wyniki pokazaly ze mam 1,28 z czego sie ciesze.Wlasciwie obecnie wynik prolaktyny mnie nie obchodzi bo mam cykl stymulowany wiec dopiero jak bede w ciàzy to tsh odegra swoją role i ciesze sie ze udalo sie ją jeszcze obnizyc,bo jsk byłam w ciàzy w styczniu to tsh ponad 2 mialam choc to w ciazy juz normalny wynik.
    A ty miałas juz cykle stymulowane?Czy caly czas na naturalnych?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dzięki, zwiększam dawkę od dzis, chociaż zawsze czułam sie zdrowa jak ryba i pełna energii a tu nagle jakieś tsh życie zatruwa... W tej naszej walce musi być ukryty jakiś głębszy sens...
    Podaje ci ręke bo ja tez jestem zdrowa,wirusy grypy w okolo a ja zawsze zdrowa,aktywna i jakies tsh zwariowało i burzy mi gospodarke hormonalnà przez co nie moge naturalnie zajsc w ciàze.
    Gówno jakies ktore nawet nie daje w moim przypadku jakichs sygnalów ze jest.Nie lubie byc chora tym bardziej czując sie zdrowa :-(
    Jesli mozesz jeszcze to zbadaj te ptolaktyne(jak zdazysz)jesli wynik przekroczony to gin powinien ci cos przepisac na zbicie.

Ja sobie leze z pupą podniesioną do góry,lekarz mowil ze mamy od wieczora serduszkowac ale ja wczoraj tak bardzo odczuwalam jajcory ze musiałam juz dzis rano mojego wyobracac bo wydaje mi sie ze ovu juz tuz tuz

Niebieskaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:

Najgorsze są te sprzeczne informacje od lekarzy!
    Ja zaszłam mając TSH 3,3. Poroniłam, ale lekarze powiedzieli, że to nie miało związku. Euthyrox50 brałam 4 tygodnie (7-11 tc), po poronieniu przestałam. Zrobiłam 2 tyg przerwy i zrobiłam badania - TSH 2,3. Endokrynolog zalecił Euthyrox 37,5.
    Zobaczymy, co wyjdzie na kontroli w czerwcu. Z tym, że ja ostatnio nie biorę leku rano na czczo, bo wcześnie wstaję, a chcąc odczekać 1h przed jedzeniem, musiałabym wstawać jeszcze wcześniej. Dlatego zaczęłam brać przed snem, po 7h po posiłku. Po prostu nic już nie jem po obiedzie, czyli od godziny 16.
    Wyczytałam, że tak można. Mam nadzieję, że sobie nie szkodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:36

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna75: Tak, żadnej stymulacji nie miałam, hormony mam dobre, okres jak w zegarku, nigdy nie miałam żadnych problemów, na owulacje ma pomoc glucophage- tak mówi lekarka... Uspokoilyscie mnie... Biorę większa dawkę i tyle.. dobrze ze od razu na to zareagowałam, dobrze ze z kortyzolem ok bo te wyniki itd to kupa stresu... Jejku dziewczyny kolejny lekarz ktory zalecenia zaczyna od: spokój, bez stresu, odpoczynek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:42

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria... Tez słyszałam od paru osób ze tsh na poziomie ok 3 nie mogło spowodować poronienia... Ehh niezbadane te tajemnice ludzkiego ciała

2fwaugpjrxudygqa.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana z moim Małym Księciem i jego królestwem :)
    23+1 tc :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be46284c7fb1.jpg

blondyna5555, Jacqueline, Evita, M@linka, Martynka30, palma, Magdzia88, inessa, osa, sy__la, maggda, adora, Aga22, Maggi-P, Bomblica lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Evita Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika - super figurka i piękny brzuszek :)

Miłego dnia wszystkim dziewczyny! :)

malika89 lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ