X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Jagna75: Tak, żadnej stymulacji nie miałam, hormony mam dobre, okres jak w zegarku, nigdy nie miałam żadnych problemów, na owulacje ma pomoc glucophage- tak mówi lekarka... Uspokoilyscie mnie... Biorę większa dawkę i tyle.. dobrze ze od razu na to zareagowałam, dobrze ze z kortyzolem ok bo te wyniki itd to kupa stresu... Jejku dziewczyny kolejny lekarz ktory zalecenia zaczyna od: spokój, bez stresu, odpoczynek...
    Ja tez mislam swoj szczesliwy cykl w grudniu,swieta i poczàtek w klinice dal mi takiego povera,tryskalam energià i nawet nie myslalam o problemie i sex byl przyjemniejszy,wtedy zaciazyłam.
    Teraz tez sie tym nie stresuje,jedynie obawa przed kolejnà ciàźą,strach,ale pragnienie jest mocniejsze i wazne ze jestem psychicznie i fizycznie gotowa.Nie nastawiam sie moze na pozytywny cykl ale ciesze sie ze okres po poronieniu minął a teraz juz normalnosc.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dzień dobry z rana z moim Małym Księciem i jego królestwem :)
    23+1 tc :)
    ❤❤☺ i tak wyglàda cud ❤❤❤
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be46284c7fb1.jpg

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • osa Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika, pięknie <3

malika89 lubi tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika89 śliczny brzusio :)

ekhm... tak mi przez myśl przeszło, że dziś moja ciąża byłaby młodsza tylko o 4 tygodnie..
    Ale nie ma co się zastanawiać nad tym co by było gdyby, tylko patrzeć na dzień dzisiejszy i na przyszłość :)

Pozdrawiam Was wszystkie... jest piękna pogoda i właśnie idziemy z mężem na spacerek :)

malika89 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam jakas zalamke czuje ze chyba i tym razem nam sie nie uda :(
    Co prawda nie krwawie ale jakos cycki mniej obrzmiale, wymiotow juz brak tylko z rana cos zemdli. No i caly czas mnie cos boli to jajaniki podbrzusze krzyz.
    Mam zalamke :(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Co prawda nie krwawie ale jakos cycki mniej obrzmiale, wymiotow juz brak tylko z rana cos zemdli. No i caly czas mnie cos boli to jajaniki podbrzusze krzyz.
    Nie swiruj,moze to chwilowe,a jutro haftowac bedziesz i ból piersi powróci.Badz dobrej mysli,raz sie ma objawy a raz nie,trzymam kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Malika89 śliczny brzusio :)

ekhm... tak mi przez myśl przeszło, że dziś moja ciąża byłaby młodsza tylko o 4 tygodnie..
    Ale nie ma co się zastanawiać nad tym co by było gdyby, tylko patrzeć na dzień dzisiejszy i na przyszłość :)

Pozdrawiam Was wszystkie... jest piękna pogoda i właśnie idziemy z mężem na spacerek :)
    Tak,nie ma co oglądac sie za siebie,wazne by wciàz przed siebie ☺

Niebieskaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie rozuiem, czego tak polscy lekarze szaleja z tym tsh. W Uk norma jest do 5 czy jes sie w ciazy czy nie. Moje tsh na poczatku ciazy wynosilo 3,91 a ft4 12,6 gdzie norma zaczyna sie od 12. Nikt nie panikowal. Moje wyniki obecnie sa podobne a ciaza rozwija sie prawidlowo.

M@linka lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    Ja to nie rozuiem, czego tak polscy lekarze szaleja z tym tsh. W Uk norma jest do 5 czy jes sie w ciazy czy nie. Moje tsh na poczatku ciazy wynosilo 3,91 a ft4 12,6 gdzie norma zaczyna sie od 12. Nikt nie panikowal. Moje wyniki obecnie sa podobne a ciaza rozwija sie prawidlowo.
    Wszystko zalezy od labolatorium,rozne metody rózne normy.W moim przypadku zaczynajà mi wariowac hormony kiedy wynik tsh mam wiecej niz 3,5 i tu moj jeden problem z zajsciem w ciàze bo brak owulacji.Moja przyjaciólka znów majac wynik ponad 5 i przechodzac zapalenie tarczycy zaszla w lutym w ciàze,tak wiec moze lepiej miec nizsze tsh choc nie jest powiedziane ze wyźsze a w normie jest złe.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:

Witaj w klubie...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Witaj w klubie...
    Dziewczyny zero stresu!!
    Zero negatywnych mysli!!
    Jest w was zycie i ono potrzebuje pozytywnej energii jaką czerpie z was.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/628e9e77b3b5.jpg
    miałam testować we wtorek ale zatestowalam dzis koło 15 :P

inessa, adora lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 - no jakiś bladzioch bladziochowaty się tam chyba kryje... :)
    powtórz we wtorek... <3

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje!! :))

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/628e9e77b3b5.jpg
    miałam testować we wtorek ale zatestowalam dzis koło 15 :P
    Widac tego bladziocha,rano jak zrobisz bedzie wyrazniej widac❤❤❤albo na bete jedz

s1985 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:

Kochana nie płacz :) bo przez kolano przełożę :D wiesz ja pamiętam jak ja na początku narzekałam na brak mdłości a za parę dni jak mi dowaliło to i wymioty... a piersi wogóle mnie nie bolały i nie bolą... także nie znasz dnia i godziny przyjścia mdłości...

S po cichutku gratuluję <3

s1985 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wiedziałam że tak będzie,pięknie:)

Laila a co u Ciebie w końcu się okazało?

Jezu dziewczyny te zastrzyki są okropne,jeden wielki krwiak już mam,ale po każdym ukłuciu pozostaje taka czerwona plamka,tak ma być?dziś mnie zarąbiście bolało,mąż mi je robi,gdzie najmniej boli,jak najbliżej pępka?nawet nie chcę myślec,ile mi jeszcze zostało na całą ciążę,ale oby do końca..
    teraz dopiero podziwiam te dziewczyny,które mają półmetek za sobą i tyle wkłuć

M@linka a będziesz jeszcze robić jutro betę?mów co chcesz,ale ja czuję że będzie dobrze u Ciebie pomimo Twojego zwątpienia..ja zrobię betę tylko przed wizytą gdzieś za tydzień i drugiej już nie będę powtarzać bo strasznie mnie to stresuje
    ja też mam taki dzień dzisiaj że nawiedza mnie niepewność strach jak będzie dalej z tą moją ciążą,bo jakby człowiek miał przynajmniej pełen zestaw objawów,to by przynajmniej odczuł że coś się dzieje,a tak tylko piersi mam powiększone
    nawet dziś powiedziałam mężowi że jak się znowu nie uda,to napewno mam jakąś niezdiagnozowaną wadę macicy i od razu idę się kroić,ale mam nadzieję,że do tego jednak nie dojdzie

s1985 lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda nie martw się,dziś taki dzień

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz przypomnialo mi sie ze w szufladzie lezà jeszcze styczniowe pozytywne testy.Wreszcie musze sie ich pozbyc i zrobic miejsce na swieźe,dwa tygodnie smignie jsk nic :-) :-)

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta u mnie poki co nic... ;( ani okresu ani kreski...;/ objawy tez ani na okres ani na ciaze...jedno wielkie nic ;//

Jagna wyrzucaj rób miejsce na nowe pamiatki :P

Jagna 75 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ