Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulinczka pięknie ciemnieje 😁 bierzesz już heparynę ❓
-
Natka95 wrote:Dziewczyny, pięknie wygladacie 🥰
Foto, o 14. Oby zleciało, bo siedzę w pracy jak na szpilkach 😬
Kciuki zaciśnięte ✊Natka95 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
agulineczka wrote:
Pięknie wyglądają te twoje kreseczki 🤗😍ładnie ciemniejąBreath_less lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Malina dzięki za kciuki 😌 u mnie coraz więcej śluzu i mam nadzieję, że owu będzie max w poniedziałek a co tam u Ciebie 🙂❓
Ewelina i jak 😁❓ Doprawione i teraz czekać na pozytywne testy co 😁❓
Natka95 powodzenia na widzicie ☺️Natka95 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Agulinczka pięknie ciemnieje 😁 bierzesz już heparynę ❓
Biorę, mam w domu 1 opakowanie po córce jeszcze z dobrą datą ważności. W przyszłym tygodniu będę musiała pójść na wizytę po receptę na kolejne opakowania. Zastanawiam się czy na usg powinien być już widoczny pęcherzykSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny z mutacjami MTHFR wiem, że temat był już wałkowany niejednokrotnie, ale jaki suplementy/witaminy prenatalne bierzecie? Musiałabym coś zamówic. Wiem, że lepiej unikać zwykłego kwasu, ale w większości czy to Composita Mama, Pregna czy Omegamed Optima Forte jest mieszanka - syntetyk + folian. Muszę coś zamówić, najlepiej z Omega 3 i się zastanawiam. Omegamed ma DHA z alg więc na plus. Z synkiem brałam Pregnę, z córką Prenatal. Teraz już zgłupiałam przeglądajac zestawienia.
Kwas mam w normie, ale blisko górnej granicy. B12 ponad normę, więc nie protrzebuję jej póki co suplementować. Wit D i tak biorę osobno.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka,
Faktycznie najczęściej są w suplach obie formy kwasu foliowego.
Tu zestawienie Pana tabletki
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Ja biorę Omegamed optima forte, bo też wolę dha z alg -
Natka gratulacje! Piękny maluszek i 2cm to już całkiem sporo. Przypomij mi na kiedy masz TP?
Foto80 chyba też pójdę w stronę Omegamed. Ile to kapsułek dziennie wychodzi 3 czy 4?
Kiedy masz następną wizytę? Wiem, że pisałaś, ale nie zapamiętałam.Natka95 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Natka gratulacje! Piękny maluszek i 2cm to już całkiem sporo. Przypomij mi na kiedy masz TP?
Foto80 chyba też pójdę w stronę Omegamed. Ile to kapsułek dziennie wychodzi 3 czy 4?
Kiedy masz następną wizytę? Wiem, że pisałaś, ale nie zapamiętałam.
Na 14.07 🙂🙂🙂 -
Dziękuję Kochane ❤️
Natka, super! Bardzo się cieszę ❤️
Agulineczka, pięknie testy ciemnieją 😍 jeśli chodzi o witaminy to miałam brać femibion i dodatkowo metylowany kwas foliowy 400.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 15:16
Natka95 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za kciuki!
Dziś odebrałam jeszcze wyniki pappa i ryzyka niskie. Uffff... Chyba nie ma sensu wywalać kasy na nifty w takim wypadku.
Lady_Dior tak - jestem o wiele spokojniejsza choć ciągle mam z tyłu głowy tą nieszczęsną toxo, to fakt, że usg niczego złego nie pokazało pozwala mi wierzyć, że Mały chyba się nie zaraził.
Foto po tym antybiotyku nadal średnio, uczulenie trochę odpuściło, może organizm się przyzwyczaił. Czasem boli mnie żołądek i mam ten okropny posmak w ustach. No i nadal ciężko wchodzi mi jedzenie, szczególnie jakiekolwiek mięso, ale zjadłam na wcisk
Agulineczka wielkie, ogromne gratulacje!
Jaką masz mutacje MTHFR? Mi przy hetero ginka i genetyk mówili, że jeśli mam homocysteinę ok to spokojnie mogę brać mieszaną formę kwasu, bo i ten syntetyczny w jakimś procencie się wchłania.
Natka gratuluję dzidziusia
Natunka witaj! Pisz jeśli tylko masz ochotę.
Ewelina mam nadzieję, że intensywne działania przyniosą pod choinkę wyczekiwany prezent
Jak fajnie nam się zrobiło na tym wątku, dużo pozytywnych wieści, mnóstwo nadziei
Oby tak dalej! Chyba i ja się skuszę na sfotografowanie mojego brzuszka
Dziewczyny, które jeszcze czekają - i ja czekam z Wami na Wasze piękne, tłuste dwie kreseczki i wierzę, że to już tuż tuż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 15:20
Foto80, Zula36, Gela093, Annie1981 lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
agulineczka wrote:Natka gratulacje! Piękny maluszek i 2cm to już całkiem sporo. Przypomij mi na kiedy masz TP?
Kiedy masz następną wizytę? Wiem, że pisałaś, ale nie zapamiętałam.
Bierze się 1 różową - zawiera kompleks witamin i 2dha.
Wizyta dopiero za tydzień w piątek 11.12. Każdy dzień to dla mnie stres. Martwię się bardzo. Dziś zrobiłam badania i kiepsko mi morfologia wyszła, b wysokie leukocyty. Plus pojedyncze bakterie i szczawiany w moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 15:21
-
Foto80 wrote:Bierze się 1 różową - zawiera kompleks witamin i 2dha.
Wizyta dopiero za tydzień w piątek 11.12. Każdy dzień to dla mnie stres. Martwię się bardzo. Dziś zrobiłam badania i kiepsko mi morfologia wyszła, b wysokie leukocyty. Plus pojedyncze bakterie i szczawiany w moczu.
Foto a może przyspiesz wizytę? Bo jeśli to infekcja lepiej działać szybko. Albo chociaż telefon do gina, niech coś podpowie.
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
No dobra, tylko się nie przestraszcie
Zawsze po południu jest ciut większy, ale aż się boję co będzie dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 16:15
Foto80, Zula36, Natka95, Ewelina26, Gela093, Lady_Dior, Żonkil, Annie1981, Pati96 lubią tę wiadomość
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
Lublin
Trodde,
Ale brzuszek ładnie rośnie, jak na drożdżach ☺🥰 super. Cieszę się, że lepiej się czujesz i nie już masz uciążliwych skutków ubocznych po antybiotyku. Dobrze, że reakcja i leczenie toxo zostało szybko wdrożone 🙂 teraz już musi być dobrze. Ja dziś odebrałam wynik swojego toxo i igg mam wysoko, ale igm niereaktywne. -
Trodde, ale duży brzuszek już, zdecydowanie ciąży nie da się już nie zauważyć
Ja mam mutacje MTHFR (oba warianty) w układzie hetero + PAI-1 homo.
Foto w którym dokładnie tygodniu i dniu byłaś kiedy zobaczyłaś pęcherzyk? Ja już tych dat nie pamiętam dobrze, z córką byłam w 5+6 i był już zarodek z bijącym serduszkiem. Umówiłam sobie wizytę za tydzień w piątek 11 grudnia, żeby dostać receptę i będę wtedy w 4+4 mniej więcej patrząc, że owulacja była bodajże w 17dc. Jestem ciekawa czy już będzie coś widać. Już sama informacja o prawidłowym pęcherzyku przyniesie troszkę spokoju.
Reszta dziewczyn kiedy miałyście pierwszą wizytę? Ja wolałabym nie iść za wcześnie, ale muszę mieć leki, a po drugie może ten czas nie będzie się tak dłużyć.
Pewnie część z Was pomyśli sobie czego ona się boi, ma już 2 dzieci, ale ja nie potrafię całkiem wyzbyć się stresu. Nie po przejściach. Rozumiem w zupełności wasz stres, tym bardziej, że część z Was czeka dopiero na swoje pierwsze upragnione maleństwo.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka,
Ja byłam na wizycie 4+5 i był tylko pęcherzyk w macicy. Trzymam kciuki, glowa do góry kochana. Myślę, że każda z nas po stracie żyje w lęku, bez względu na to, czy ma już dzieci, czy walczy o pierwsze. -
Dziewczyny owulacja potwierdzona 😄
Chociaż jedno zmartwienie mniej 😏.
Teraz czekam na testowanie 😊
Trodde
Piękny brzuszek 😍🤰
Lady Dior
Hehe doprawione 🤣😉teraz trzeba poczekać na rezultaty 😉
trodde, Zula36, Foto80, Lady_Dior, agulineczka, Malina, Żonkil, Annie1981, Pati96 lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "